ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Χωνί: «Κύριε υπουργέ, με χαρά να μας οδηγήσετε ενώπιον της Δικαιοσύνης»

 «Mέτωπο» άνοιξε με Το Χωνί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ΤΑΙΠΕΔ "χαρίζει" τα νησιά μας στους Τούρκους μέσω Αβραμόπουλου». Αμεση υπήρξε η αντίδραση του Δ. Αβραμόπουλου που, όπως αναφέρει Το Χωνί σε σχετική ανακοίνωσή του, απέστειλε στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν μπει στο τυπογραφείο το φύλλο, mail στα γραφεία της εφημερίδας.
Στο κείμενο που έστειλε ο Δ. Αβραμόπουλος στο Χωνί μιλά για «συκοφαντική» και «δυσφημιστική» καταχώρηση στο σάιτ της εφημερίδας. Αμεση ήταν και η απάντηση του εκδότη Μάνου Κακλαμάνου (παραλήπτη του mail) που κάνει λόγο για «απειλητικό μήνυμα» και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υβριστική, συκοφαντική και δυσφημιστική ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ είναι η διάταξη που υπογράψατε τον Αύγουστο του 2014, κύριε υπουργέ. Με χαρά να μας οδηγήσετε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ρεπορτάζ μας, αν για αυτό μας απειλείτε με την επιστολή σας».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Αβραμόπουλου καθώς και ολόκληρη η απάντηση του Μάνου Κακλαμάνου:

Η επιστολή Αβραμόπουλου Στο ΧΩΝΙ:
«Yπόψιν του εκδότη της εφημερίδας "TO XΩNI" Mάνου Kακαλαμάνου,
Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση πρωτοσέλιδης καταχώρησής σας στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας σας "ΤΟ ΧΩΝΙ" της Κυριακής.
Ειδικότερα, εμφανίζεται φωτογραφία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την οποία φέρεται να υπογράφει και στη βάση της φωτογραφίας υπάρχει ένα πωλητήριο, το οποίο αναφέρεται στη χώρα, δίνοντας την εντύπωση αλλά και με ρητή αναφορά σας ότι ξεπουλάει την Ελλάδα. Επειδή η καταχώρηση αυτή είναι πρόδηλα υβριστική, συκοφαντική, ψευδής και δυσφημιστική για το όνομά του, την προσωπικότητά του, το ρόλο του και το έργο του, ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης και πολιτικού και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός του, σας καλώ να την αποσύρετε και να μην υπάρξει καμία αναπαραγωγή ή περαιτέρω δημοσίευσή της στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε κάθε μέσο μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης.
O πληρεξούσιος συνεργάτης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου,
Πολύκαρπος Αδαμίδης"

Η απάντηση της εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ στον υπουργό Άμυνας:
«Υπ’ όψιν του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου
Υβριστική, συκοφαντική και δυσφημιστική ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ είναι η διάταξη που υπογράψατε τον Αύγουστο του 2014, κύριε υπουργέ.
Με χαρά να μας οδηγήσετε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ρεπορτάζ μας, αν για αυτό μας απειλείτε με την επιστολή σας.
Έτσι, εξάλλου, θα μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας να μάθουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες την απίστευτη διάταξη που υπογράψατε.
Εν κατακλείδι, η απάντησή μου -κύριε υπουργέ- στο απειλητικό σας μήνυμα είναι η εξής:
Αν σας συκοφαντεί κάποιος, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ! Όλο μας το ρεπορτάζ προκύπτει από αυτά που νομοθετήσατε και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ!
Να στραφείτε κατά της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, λοιπόν.
Τέλος, θέλω να σας τονίσω ότι η εφημερίδα μας, Το ΧΩΝΙ, έχει κηρύξει ανένδοτο πόλεμο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Και εσείς, με την υπογραφή σας, το διευκολύνετε! Άρα, τι πιο λογικό από το να βρεθούμε απέναντι;
Κάντε ό,τι σας λέει η μνημονιακή σας συνείδηση.
Και μην ξεχάσετε την Κυριακή Το ΧΩΝΙ
 Μάνος Κακλαμάνος
δημοσιογράφος Το ΧΩΝΙ»