ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο κρούσμα βίας κατά αθλητικών συντακτών

Aλλο ένα κρούσμα βίας κατά αθλητικών συντακτών, αυτή τη φορά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης. Δράστης ο πρώην τερματοφύλακας του «Απόλλωνα» Δημήτρης Κοτταράς (φωτογραφία) και θύματα οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Δημητρίου και Γωγώ Κουμπούνη. Ο Κοτταράς, του οποίου την πρόσληψη ως τεχνικού διευθυντή είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ Απόλλων στις 4 Ιουλίου 2014, συνοδευόμενος από δύο ακόμη άτομα εξύβρισε και επιτέθηκε κατά του Δημήτρη Δημητρίου καθώς και κατά της Γωγώς Κουμπούνη, την οποία έσπρωξε βίαια ρίχνοντάς την στο τσιμεντένιο δάπεδο. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών, που βρίσκονταν.. σε διπλανό θεωρείο.
Οι δημοσιογράφοι με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ κατέθεσαν μήνυση, αλλά τα συνεχόμενα κρούσματα βίας κατά αθλητικών συντακτών δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Αντίθετα, όλοι φαίνεται να συνηθίζουν τη μετατροπή των γηπέδων σε αρένες και τη χρήση βίας ως μέσο επιβολής συγκεκριμένων απόψεων.
Η Ενωση Συντακτών ζητάει από την ΠΑΕ «Απόλλων» να σεβαστεί το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης και να παρέχει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ασκούν με ασφάλεια και νηφαλιότητα το έργο τους. Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά και να δώσει ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που ταλανίζουν τους αθλητικούς χώρους.
Διαβάστε εδώ τι απαντά ο Δ. Κοτταράς