ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δικηγόροι στο πλευρό των αλλοδαπών μεταναστών

Σε σύντομο χαιρετισμό προς τους μετέχοντες του Διεθνούς Συνεδρίου, για την διοικητική κράτηση των αλλοδαπών, τη διεθνή νομοθεσία και την εθνική πρακτική, που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Διεθνής Επιτροπή Νομικών(International Commision of Jurists,ICJ) και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής υπογράμμισε μεταξύ άλλων τον σημαντικό «ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαρκούς υπερασπιστή του κράτους δικαίου».
Ο Β. Αλεξανδρής αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγική εμπειρία που έχουν οι Ελληνες και τόνισε.. ότι ο ΔΣΑ και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο Δικηγορικός κόσμος της χώρας, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αδυνάτων και όσων χρειάζονται έννομη προστασία.
Συμπλήρωσε επίσης ότι ο ΔΣΑ θεωρεί επιβεβλημένη την τήρηση των διεθνών κανόνων όσον αφορά τη μεταχείριση των αλλοδαπών μεταναστών από τα εθνικά κράτη καθώς και την εξασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης σε όσους στερούνται την ελευθερία τους.
«Βασικός θεμελιακός άξονας συμπεριφοράς όλων, και των οργάνων της ελληνικής διοίκησης φυσικά, πρέπει να είναι ο απόλυτος σεβασμός και η πιστή εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες. Και ασφαλώς η τιμωρία όσων συμπεριφέρονται καταχρηστικά και παραβιάζουν, συστηματικά και αυθαίρετα, τη νομιμότητα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ.