ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει κάμπινγκ με δώρο υδροβιότοπο..

Μια ακόμη μεγάλη παραλία και με σημαντικό υδροβιότοπο, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για το κάμπινγκ της Επανομής Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως δεν πουλάει μόνο του, αλλά μαζί με τον υδροβιότοπο στην περιοχή Φανάρι, συνολικής έκτασης 3.200 στρεμμάτων.
Μαζί, πωλούνται επίσης το κατασκηνωτικό κέντρο ναυτοπροσκόπων, έκτασης 35 στρ. και η περιοχή «αγγελαδάρικο» συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων.
Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Επανομής, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση αγνοώντας απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η κυριότητα της έκτασης των 3.200 στρ., που περιλαμβάνει το κάμπινγκ αλλά και ολόκληρο τον υδροβιότοπο, επιστρέφεται στο δήμο. Βγάζει δηλαδή στο σφυρί ακόμη ένα «φιλέτο», παρά το γεγονός ότι..  προστατεύεται από τη διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη NATURA 2000.
Η αυθαίρετη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
- matrix24