ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δώστε τώρα στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους

Νέες καθυστερήσεις καθυστέρηση παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».
Παρά τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας για αποπληρωμή των δεδουλευμένων του μηνός Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν μόλις χθες, στα μέσα Ιουλίου δηλαδή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέα καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων. Εδώ σημειώνεται ότι ο μισθός των εργαζομένων στον Ελέυθερο Τύπο έχει ήδη μειωθεί με ατομικές συμβάσεις, προκειμένου η εργοδοσία να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της.. προβλήματα.
Μετά τις νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, καλεί την εργοδοσία να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, το οποίο η ίδια, άλλωστε, έχει δώσει στους εργαζόμενους για την αποπληρωμή των οφειλομένων τους, άλλως δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη συνδικαλιστική είτε δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων μελών της.