ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

«Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας...»

Ο 39χρονος μαρμαράς Στέφανος Σγούρδας μπορεί να έγινε αμέσως ο πιο διάσημος προπονητής της Ελλάδας αλλά ουδεμία σχέση έχει με τα αποτυχημένα συστήματα του Σκολάρι και των Βραζιλιάνων.
Εμείς τον γνωρίσαμε από το κλασικό πλέον σύστημα που ψιθύρισε με έναν καταιγισμό ονομάτων απευθείας στο αυτί του προέδρου-«Αγαπούλα» της γνωστής διαφήμισης: «Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Γουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του Νίκωνας».
Ωστόσο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σπάρτη, ο Στέφανος Σγούρδας ήταν ήδη γνωστός σαν «κόουτς» - ενίοτε και «Μουρίνιο του Αγίου Ιωάννη», ή, καλύτερα, σαν ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, που αναλύει από μνήμης συστήματα ομάδων, π.χ. από το Μουντιάλ του 1994.
Εν ολίγοις ο 39χρονος, που αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία σχετίζεται με το μάρμαρο στην..
ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, είναι ένα «αρρωστάκι» με το ποδόσφαιρο, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, ένας επίμονος μελετητής της μπάλας ως επιστήμη, μια κινητή εγκυκλοπαίδεια του σπορ. (Ο κόουτς του Αγαπούλα αποκαλύπτεται εδώ)