ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Γιάννα: Δεν μπόρεσα να ανταγωνιστώ τους διαπλεκόμενους εκδότες

Το «έντιμο λάθος» με τον Ελ. Τύπο και η επιστροφή της Αγγελοπούλου στο παιχνίδι των Μέσων
 
Γνωστούς και μη εξαιρετέους δημοσιογράφους «τραπέζωσε» προ λίγων ημερών η (αποτυχημένη) εκδότρια και νυν (επιτυχημένη;) συγγραφέας Γιάννα Αγγελοπούλου. Η σύζυγος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου μίλησε για όλους και για όλα - ανάμεσα τους και για τους πολιτικούς και την ελιτ «που μας διέλυσαν» λέγοντας ότι αυτή ξέρει «τι τραβάει ο απλός κόσμος» (δείτε εδώ)...
Φυσικά από τη συζήτηση στο δείπνο με τους δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα της εξαγοράς της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και το μεγαλοπρεπές λουκέτο που.. ακολούθησε. Για το συγκεκριμένο θέμα η Γιάννα Αγγελοπούλου επιμένει ότι το κεφάλαιο της επιχειρηματικής εμπλοκής της με τα μέσα ενημέρωσης έχει κλείσει. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει η ίδια όταν τη ρωτούν σχετικά.
Σε ρεπορτάζ του, στο Θέμα, ο Γιάννης Μακρυγιάννης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Δεν θα ασχοληθώ ξανά με τα Μέσα ενημέρωσης, διαμηνύει η Γιάννα Αγγελοπούλου και αναγνωρίζει ότι έκανε ένα "έντιμο λάθος", όταν αγόρασε πριν από χρόνια τον Ελεύθερο Τύπο. "Θέλησα να βοηθήσω ένα παραδοσιακό Μέσο, ελπίζοντας ότι θα ανοίγαμε νέους δρόμους. Δεν μπορούσα, όμως, να ανταγωνιστώ άλλα Μέσα που είχαν συμφέροντα στη χώρα και κινούνταν αλλιώς", αναφέρει διευκρινίζοντας: "Δεν άφησα κανέναν απλήρωτο, αποζημιώθηκαν όλοι και με το παραπάνω".»
Αυτό δα έλειπε να μην πληρώσει κιόλας και να μην αποζημιώσει τους εργαζόμενους... Χώρια που σκόρπισε εκατομμύρια σε ισπανούς γραφίστες και «ανύπαρκτους» διευθυντές. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.
Πάντως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα η (φιλόδοξη) Γιάννα θα μπει δυναμικά ξανά στο παιχνίδι των Μέσων, πιο σοφή από την προηγούμενη φορά και μακριά από τα... «έντιμα λάθη» του παρελθόντος... Απλώς περιμένει την κατάλληλη ευκαρία και συγκυρία!