ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι κρύβει το εσπευσμένο «κλείσιμο» της Βουλής

Θερινή αποφάσισε να κάνει τη Βουλή το Μαξίμου ρίχνοντας εσπευσμένα τίτλους τέλους στις εργασίες της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει τους εξής στόχους:
- Παραμπέμπονται στις καλένδες κρίσιμες υποθέσεις όπως η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου και αυτή κατά του υπουργού Γ. Μιχελάκη για χρηματισμό.
- Παραγράφονται πλέον όλες οι τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, είτε έχουν έρθει με τη μορφή δικογραφίας στη Βουλή είτε όχι.
- Προωθείται η ψήφιση από τα θερινά τμήματα σημαντικών νομοθετημάτων με ελεγχόμενη πλειοψηφία χωρίς «διαφωνούντες», όπως το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό.
- Ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει απερίσπαστος στον εξαγγελθέντα ανασχηματισμό,.. απαλλαγμένος από το καθημερινό κοινοβουλευτικό «πρέσινγκ» των βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι σε κάθε νομοσχέδιο πιέζουν συνεχώς για αλλαγές.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της Ολομέλειας είχαν τερματιστεί πρόωρα και το 2009 από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία υπό το βάρος των σκανδάλων (Βατοπέδι, ομόλογα, Παυλίδης, Siemens), διένυε τους τελευταίους μήνες ζωής της.
Διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κάποια κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», το οποίο θεωρεί απαράδεκτο καθώς «δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας».
- efsyn.gr