ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Bαφτίσια με άποψη

Θόρυβο έχει προκαλέσει το βίντεο με τον ορθόδοξο ιερέα που διέκοψε την βάπτιση ενός τρίχρονου κοριτσιού επειδή το κοριτσάκι του είπε ξεκάθαρα πως δεν θέλει να βαφτιστεί με τίποτα. Το περιστατικό συνέβη στο Μόναχο της Γερμανίας, στην εκκλησία της Παναγιάς της Μπαγερνιώτισσας.
Οι πιστοί Έλληνες πιστεύουν πως ο παπάς έπρεπε να αρπάξει το κοριτσάκι από τα μαλλιά και να του κάνει πατητές μέσα στην κολυμπήθρα, μέχρι να βγει από μέσα του ο Σατανάς.
Σαν να μην έφτανε η άρνηση του τρίχρονου κοριτσιού να βαφτιστεί –και το γεγονός ότι ο παπάς σεβάστηκε την επιθυμία της και δεν τέλεσε την βάπτιση-, ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να ταράξει συθέμελα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Στη διάρκεια βάπτισης εξάχρονου κοριτσιού στην εκκλησία της Παναγιάς της Κατσουράνας στην..
Αχαΐα, το κοριτσάκι ρώτησε τον παπά αν πιστεύει αυτά που λέει στους άλλους να κάνουν, και αν ο ίδιος ζει όπως δίδαξε ο Χριστός.
Ο ιερέας απάντησε «όχι» στο κοριτσάκι, διέκοψε την βάπτιση, πέταξε τα ράσα και έφυγε για την Βραζιλία, όπου θα κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου και θα προσπαθήσει να γίνει βασίλισσα του καρναβαλιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
(Ερχόμαστε σε έναν κόσμο που δεν τον διαλέξαμε και δεν τον φτιάξαμε εμείς, μεγαλώνουμε μέσα σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιλέξαμε, κάνουμε ένα σωρό πράγματα που μας επιβάλλονται ακόμα και δια της βίας -και για τα οποία δεν μας ρώτησε ποτέ κανείς- και μετά, όταν γίνουμε ενήλικες, αναρωτιόμαστε τι μας φταίει. Έλα ντε, τι να φταίει άραγε;)
- Πιτσιρίκος