ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Eπεσε γέλιο στη Στάη με τον Βενιζέλο

Ο σοσιαλιστής Σαμαράς και ο φιλελεύθερος Βενιζέλος 

Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους. «Η Ν.Δ είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ γιατί έχει υιοθετήσει το πρόγραμμά μας» είπε στη συνέντευξή του στο THETOC.gr.
H δήλωση αυτή πέρα απο τον γέλωτα που προκαλεί σε κάθε καλόπιστο ακροατή – αναγνώστη, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα για την συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου. Και τούτο γιατί αν η Ν.Δ. έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τότε ο Α. Σαμαράς είναι σοσιαλιστής χωρίς να το γνωρίζει, αφου εφαρμόζει το πρόγραμμα ενός σοσιαλιστή αντιπροέδρου. Απο την άλλη πλευρά αν το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε νεοφιλεύθερη κυβέρνηση τότε σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος ηγείται ενός φιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν ορρωδεί προ ουδενός, αρκεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, το κόμμα του.. βρίσκεται μεταξύ εκλογικής φθοράς και αφθαρσίας, δέχεται επιθέσεις απο τον πρώην πρόεδρο Γ.Α.Π., η πολιτική του αμφισβήτηση βαίνει διαρκώς διογκούμενη και αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν να μην τον βρεί στη θέση του προέδρου του κόμματος.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος είναι σαφές ότι δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για να διασωθεί ο ίδιος και δευτερευόντως να διασώσει απο εκλογικό «πατατράκ» το κόμμα του, είναι εξίσου σαφές ότι χρησιμοποιώντας λεκτικούς ακροβατισμούς, δυστυχώς στα όρια της γελοιότητας, προσπαθεί την ύστατη ώρα να εμφανισθεί ως παράγοντας σταθερότητας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκρατήσει ένα κρίσιμο ποσοστό που θα του πειτρέψει να επιβιώσει την επόμενη μέρα, όμως με τέτοιου είδους ρητορείες, αφενός καθίσται γραφικός και αφετέρου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση αφου εμφανίζει τον Α. Σαμαρά ως τουλάχιστον «σοσιαλφιλελεύθερο». Ο Ευαγ. Βενιζέλος φαίνεται να αγνοεί τη λαϊκή φράση ότι «δεν χωράνε δύο καρπύζια στην ίδια μασχάλη» ή ακόμα χειρότερα το «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». Αν ήθελε να προσφέρει υπηρεσίες στο τόπο ο τρόπς είναι ένας: παραιτείται απο την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα ενός άλλοτε ευφυούς πολιτικού που υπέταξε την ευφυία του στον πολιτικό καιροσκοπισμό.
Φώτης Παπούλιας / efsyn.gr