ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Δ. Μητρόπουλος και το Παιχνίδι των Θρόνων στη Μιχαλακοπούλου

Zόρικα τα πράγματα στην εφημερίδα «Τα Νέα» μετά το νέο ανακάτεμα της τράπουλας από τον Σταύρο Ψυχάρη που προκαλεί ιλίγγους και ζαλάδες στη Μιχαλακοπούλου. Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν κι επίσημα ότι τη διεύθυνση της εφημερίδας μετά την αποχώρηση του (γενικού διευθυντή πλέον) Χρήστου Μεμή, αναλαμβάνει ο πολιτικός συντάκτης κι αρθρογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος!..
Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες αν και η γενική αίσθηση είναι ότι ο Μητρόπουλος έχει να προσφέρει καθώς και νέος είναι -συγκριτικά με τους μέχρι τώρα «δεινόσαυρους» του ΔΟΛ- και ικανός στη δουλειά του και καλός «γραφιάς».
Δεν έλειψαν όμως και εκείνοι που στο άκουσμα του ονόματος "Μητρόπουλος" «στραβομουτσούνιασαν» και μάλιστα κάποιοι δεν μπόρεσαν καν να το κρύψουν. Κι αυτό γιατί θεωρούν τον Μητρόπουλο «ιδιόρρυθμο, άφιλο και σνομπ», ιδιότητες όμως που για πολλούς..  συνθέτουν το προφίλ ενός καλού διευθυντή. Πολλοί ήταν κι αυτοί που θεώρησαν φυσιολογική την τοποθέτηση Μητρόπουλου στη διεύθυνση των ΝΕΩΝ καθώς γνώριζαν ότι ήταν αυτός που μέσα από τα κείμενά του χάραζε την γραμμή της εφημερίδας και στήριζε τα μνημονιακά πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ, δίνοντας μάλιστα ο ίδιος τους τίτλους της πρώτης σελίδας.
Το πρόβλημα βέβαια συμφωνα με τους "υποστηρικτές" του Μητρόπουλου είναι ότι «ο Δημητράκης μπορεί να είναι καλός γραφιάς δεν εχει όμως τις διοικητικές ικανότητες του Μεμή και δεν γνωρίζει τη λειτουργία της εφημερίδας». Και εκεί υπεισέρχεται ο τέως διευθυντής των Νέων, Χρ. Μεμής και ο ρόλος που πρόκειται να διαδραματίσει από δω και πέρα στη Μιχαλακοπούλου ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης του ΔΟΛ.
Ο Χρ. Μεμής μετακομίζει στον 5ο όροφο -όπου "εδρεύει" το ΒΗΜΑ και ο έτερος διευθυντής (μέχρι σήμερα) του κυριακάτικου φύλλου του ΔΟΛ, Αντώνης Καρακούσης. Στον 5ο όροφο ανεβαίνει κι ο εκ των διευθυντών σύνταξης των ΝΕΩΝ, Νότης Παπαδόπουλος (γιός του Λευτέρη Παπαδόπουλου) αναλαμβάνοντας καθήκοντα συμβούλου έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ!..
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος (γιός του σκιτσογράφου Κώστα Μητρόπουλου) θα αναλάβει καθήκονα διευθυντή στα Νέα, το πιθανότερο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Ο έτερος διευθυντής σύνταξης του 4ου ορόφου Στέφανος Τζανάκης παραμένει στη θέση του για να συνδράμει στο έργο του τον αρθρογράφο Δ. Μητρόπουλο.

Υ.Γ Για να μην ξεχνιόμαστε: οι zoornalistas εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαν παρουσιάσει τον Δ. Μητρόπουλο ως το νέο πουλέν του Ψυχάρη και ως εκείνον που είχε μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει υψηλή διευθυντική θέση στον ΔΟΛ.