ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τραβάνε το αυτί της Σπυράκη...

To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, ενόψει των επικείμενων εκλογών, καλεί τους δημοσιογράφους να τηρήσουν τις αρχές της αντικειμενικής δημοσιογραφίας που επιβάλλουν οι κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος, οι αρχές της κοινωνικής ηθικής και της ίδιας της δημοκρατίας.
Είναι αντιδεοντολογικό, δημοσιογράφοι να συμπράττουν καθ’ οποιοδήποτε τρόπο στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων με την μετάδοση ανεπιβεβαίωτων, παραποιημένων πληροφοριών ή αποσιώπηση άλλων.
Το ΕΟΔ θεωρεί απαράδεκτο το φαινόμενο δημοσιογράφοι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές και μη – κυρίως τηλεοπτικών μέσων– να αποκαλύπτουν δημόσια και κατόπιν εορτής, και προφανώς για λόγους ψηφοθηρικούς, ότι γνώριζαν ουσιαστικές πληροφορίες για την οικονομία της χώρας, αλλά τις απέκρυπταν για.. λόγους εθνικού-κοινωνικού συμφέροντος, κατά τους ισχυρισμούς τους  (το ΕΟΔ εννοεί Σπυράκη και λοιπούς τηλεοπτικούς αστέρες)...
Η δημοσιογραφία, ως λειτούργημα, υπηρετεί την ενημέρωση των πολιτών και την αλήθεια και όχι πολιτικά, οικονομικά, εργοδοτικά συμφέροντα.
Το ΕΟΔ συνιστά, επίσης, στους δημοσιογράφους να μη προβαίνουν σε προνομιακή μεταχείριση παρατάξεων και υποψηφίων, τηρώντας τις αρχές της ίσης μεταχείρισης. Θα πρέπει, βέβαια, να λαμβάνονται υπόψη ζητήματα που συνδέονται με εγκληματική δραστηριότητα.