ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ευγενία, αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι άνθρωπος, είναι σήριαλ. Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο, κάθε μέρα και μια εξέλιξη συγκλονιστική. Θα μπορούσες να τον πεις και Θέατρο Σκιών- «Ο Άδωνις Γιατρός», «Ο «Άδωνις Φαρμακοποιός», «Ο Άδωνις Βιβλιοπώλης», «Ο Άδωνις και ο Κατηραμένος Όφις»- δεν τον λες όμως, για να μην προσβάλεις την τιμή και την υπόληψη του Καραγκιόζη, του Χατζηαβάτη, του Σταύρακα, του Μπάρμπα Γιώργου και του Μορφονιού. Ειδικά ο Μορφονιός, θα το πάρει το ζήτημα εντελώς προσωπικά.
Το νέο επεισόδιο του σήριαλ Άδωνις έχει τίτλο «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας» και περιγράφεται στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ του ηλεκτρονικού ΒΗΜΑτος:
«Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε την Τρίτη στο Ζάππειο υπό την προεδρία του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Την ώρα που οι υπουργοί συζητούσαν σε μια βαριά ατμόσφαιρα για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, το τηλέφωνο..  (αυτό με το τεράστιο γαλάζιο gadget ακουστικό) του κ. Γεωργιάδη χτύπησε. Ήταν η σύζυγός του κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η οποία χωρίς καν να ρωτήσει εάν ενοχλεί του είπε: ‘Αγάπη μου, χρειάζομαι έναν γυναικολόγο'. Ο κ. Γεωργιάδης πετάγεται από τη θέση του, αφού η εγκυμονούσα σύζυγός του ζητούσε γυναικολόγο, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει και την προεδρία της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αφού ρώτησε και ξαναρώτησε τι πρόβλημα υπήρχε και όταν βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κάτι το επείγον, αποφάσισε να κάνει στους ευρωπαίους υπουργούς το δικό του... σόου: ‘Να πάρεις το τριψήφιο τηλέφωνο του ΠΕΔΥ και να κλείσεις ραντεβού και μετά να με ενημερώσεις',  είπε στη γυναίκα του και έκλεισε το τηλέφωνο. Σε δέκα λεπτά η κυρία Μανωλίδου στέλνει στον σύζυγό της ένα SMS: ‘Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας'. Και ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει το σόου του: «Κύριοι», είπε στους έκπληκτους υπουργούς Υγείας, ‘θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα της συζύγου μου για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις εδώ στην Ελλάδα' και άρχισε να διαβάζει το μήνυμα της Ευγενίας, μεταφράζοντας το ‘ αγάπη μου'  σε... dear. Ήταν ή δεν ήταν στημένο; Εσείς τι λέτε;».

Μια που λέμε οικογενειακές ιστορίες, να σας πω και εγώ για την 75χρονη μητέρα μου που πήγαινε επί 20 χρόνια με τα πόδια στο γειτονικό κατάστημα του ΙΚΑ, για να της γράψουνε τα φάρμακα του μήνα. Ώσπου το κατάστημα ΙΚΑ έκλεισε, για να ανοίξει το ΠΕΔΥ, το ΠΕΔΥ δεν έχει ανοίξει εδώ και μήνες, οπότε η μητέρα μου, με δύο εγχειρίσεις στο γόνατο, αναγκάζεται να παίρνει το λεωφορείο, να πηγαίνει σε ιδιώτη γιατρό και να πληρώνει 10 ευρώ για της γράψει τα φάρμακα. Αυτό είναι το ΠΕΔΥ του ¨Αδωνη που σκίζει, ένα άθροισμα προσωπικών δραμάτων, μικρότερων ή μεγαλύτερων.
Σιγά μη νοιαστεί για τα δράματα των άλλων ο ανθρωπάκος που έγινε υπουργός, ο υπάλληλος της τρόικας, που ανέλαβε εργολαβικά να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, χάριν των ιδιωτών. Σιγά μην νοιαστεί ο ξεδιάντροπος ψεύτης, που πουλάει παρανόμως (σ.σ. οι υπουργοί απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε άλλη απασχόληση) βιβλία από την τηλεόραση και βάζει από δίπλα ένα «Ε», για να μην καταλάβουν τα κορόιδα ότι η εκπομπή δεν είναι ζωντανή και να νομίζουν ότι πρόκειται για επανάληψη των σόου που έκανε πριν γίνει υπουργός.
Πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί ακόμη και την οικογένειά τους ως όργανο προπαγάνδας; Εντελώς αδίστακτος. Εντελώς αδίστακτος ο Γεωργιάδης, ακόμη πιο αδίστακτοι εκείνοι που τον διόρισαν και τον διατηρούν στο υπουργείο Υγείας. Έχουν και ονοματεπώνυμα, τους λένε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ανανδρανιστάκης Γιώργος