ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Liberation: «Μαστουρώστε» υπεύθυνα

Η εφημερίδα παροτρύνει τους Γάλλους να «φτιάχνονται», αλλά με υπευθυνότητα...

Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Liberation, που επέλεξε να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα με την προτροπή «Μαστουρώστε υπεύθυνα» ως κεντρικό τίτλο.
Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Βρετανού ψυχιάτρου Ανταμ Γουίντσοκ, έρευνα στην οποία, φέτος, η Γαλλία συμμετείχε για πρώτη φορά, μαζί με άλλες 17 χώρες.
Η Liberation στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει πως η πολιτική καταστολής γύρω από τα ναρκωτικά αποτρέπει κάθε συζήτηση για τη χρήση, σημειώνοντας πως η ορθολογική χρήση ενδέχεται να κάνει καλό.
Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης άρθρο του δημοσιογράφου, Μισέλ Ανρί που ειδικεύεται σε θέματα.. απαγορευμένων ουσιών, ο οποίος πιστεύει ότι πρόκειται για ένα μαζικό φαινόμενο, που δεν τεκμηριώνεται επαρκώς και πως «για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να πάμε σε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα: τους καταναλωτές».
Στην έρευνα του Γουίνστοκ, η Γαλλία συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά. «Η έρευνα αυτή δεν παρέχει αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, αλλά φωτίζει το φαινόμενο» παραδέχεται η Liberation.