ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Kοροϊδεύουν τους απολυμένους της ΕΡΤ

Η κυβερνητική αναλγησία και οι «εσωτερικοί» υπονομευτές

Δεν τους φτάνει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους «εσωτερικούς» υπονομευτές οι οποίοι πλειοδοτούν προφανώς για ιδιοτελείς σκοπούς. Ο λόγος για τους απολυμένους της ΕΡΤ, οι οποίοι εδώ και 10 μήνες περιμένουν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στα αναγκαία για την επιβίωσή τους, καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι.
Η αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα των απολυμένων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δυστυχώς βρίσκει πρόθυμους «συμμάχους». Και εξηγούμαστε:..
Το υπουργείο Οικονομικών, με τη σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αποφάσισε να δοθούν (πέραν των 4 μισθών που έχουν ήδη καταβληθεί) 1 έως 2 μισθοί και στους πρώην εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το Διάταγμα Παυλόπουλου.
Με την απόφαση αναγνωρίζεται ουσιαστικά η διετία προ της μετατροπής των συμβάσεων (το 2006), διότι αυτή η διετία αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ελα όμως που το «θέμα» κολλάει σε κάποιους διοικητικούς υπαλλήλους της ΔΤ. Ναι, καλά διαβάσατε. Για τους δικούς τους λόγους -οι ίδιοι θα αποζημιωθούν (όποτε και αν) με το ενιαίο μισθολόγιο και όχι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) όπως οι δημοσιογράφοι – δεν δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία και δεν προχωρούν τη «γραφειοκρατική» διαδικασία, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα. Θυμάστε το ανέκδοτο που έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο μακαριστός Χριστόδουλος; Αυτό με την κατσίκα… Να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού λοιπόν την ώρα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και οι ίδιοι για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται αντί να τα χαρίσουν υπέρ του… πλεονάσματος. Τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών; Θα συνεχίσει την κοροϊδία;
Κώστας Τσάβαλος / Εφ. Συν.