ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Γνωστός δημοσιογράφος γνωρίζει πολλά για τις πλαστές πιστοποιήσεις της ΝΕΡΙΤ

Στην ανακρίτρια κατέθεσε όλα τα στοιχεία που διέθετε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, Μ. Κουρουτός, σχετικά με την κατάθεση πλαστών πιστοποιήσεων γλωσσομάθειας και τις πλαστές πιστοποιήσεις που χρησιμοποιήθηκαν από υποψήφιους για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Δεν περιορίστηκε όμως στην κατάθεση στοιχείων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά έκανε καταγγελίες και για την υπόθεση των πιστοποιήσεων ECDL με σκανδαλώδεις όρους για τον ίδιο διαγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στοιχεία που προήλθαν από τρία ηλεκτρονικά μηνύματα (ένα επώνυμο και δύο ανώνυμα) με σοβαρά στοιχεία για φορείς που χορηγούσαν πλαστές.. πιστοποιήσεις για χρήση στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα κληθεί να καταθέσει γνωστός δημοσιογράφος που γνωρίζει πολλά για την υπόθεση.
Ο Μ. Κουρουτός κατέθεσε, επίσης, στοιχεία που συνέλεξε από γραπτές επιστολές που έφθασαν στην ΟΙΕΛΕ μέσω ταχυδρομείου, αλλά και από τηλεφωνικές συνομιλίες για ονόματα φορέων που εμπλέκονται στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιήσεων και για πολλά ονόματα δημοσιογράφων και τεχνικών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό κι έχουν «εξαγοράσει» - όπως του έχει καταγγελθεί - τους χαλκευμένους τίτλους πιστοποίησης. Τέλος, κατέθεσε στοιχεία για τις περιβόητες πιστοποιήσεις γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL) από φορείς που προσέφεραν σκανδαλώδεις πιστοποιήσεις-εξπρές με αντίτιμο υπερβολικά δίδακτρα (για ημερήσια ή διήμερη «επιμόρφωση» τα δίδακτρα έφθαναν το μηνιαίο μισθό ανειδίκευτου εργάτη) σε ανθρώπους που απολύθηκαν από την ΕΡΤ και κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. 
Πρέπει να επισημανθεί για ακόμη μία φορά ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλοί από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ που έχουν «εξασφαλίσει πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και γνώσης χρήσης υπολογιστών (ECDL) δεν έχουν αγγίξει στη ζωή τους πληκτρολόγιο ή ποντίκι και δεν γνωρίζουν λέξη της ξένης γλώσσας για την οποία κατέχουν πιστοποίηση καλής γνώσης!
Η δικαιοσύνη καλείται να ρίξει φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, διότι είναι αδιανόητο και προκλητικό με αφορμή διαγωνισμούς για κρατικούς φορείς να στήνεται ένα πολυπλόκαμο δίκτυο διαφθοράς με πλαστούς τίτλους για να ευνοηθούν κάποιοι επιτήδειοι «επιχειρηματίες» και ορισμένοι διαγωνιζόμενοι με γερές κομματικές πλάτες  εις βάρος των συνήθων κορόιδων.