ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το μέλλον των εντύπων και ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση

Στη Στέγη η διευθύντρια της Le Monde Ναταλί Νουγκαρέντ

Το μέλλον των εντύπων, ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση, τα ΜΜΕ ως τέταρτη εξουσία, καθώς και το τι σημαίνει να ηγείσαι μίας ιστορικής εφημερίδας όπως η Le Monde θα αναλύσει η διευθύντρια της Le Monde Ναταλί Νουγκαρέντ, που θα βρεθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 18 Μαρτίου. Η Ναταλί Νουγκαρέντ, 47 ετών, είναι διευθύντρια έκδοσης και σύνταξης της Le Monde, και μέλος της διοίκησης της από το Μάιο του 2013. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας και μια από τις ελάχιστες γυναίκες που κατέχουν ανάλογη θέση σε διεθνές επίπεδο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το τμήμα Εξωτερικών Ειδήσεων της Liberation το..
1990, δουλεύοντας παράλληλα στη γαλλική υπηρεσία του BBC. Ήταν διπλωματική ανταποκρίτρια της Le Monde από το 2005 μέχρι το 2013, ενώ από το 2001 έως το 2005 υπήρξε μόνιμη ανταποκρίτρια της ίδιας εφημερίδας στη Ρωσία. Τη δεκαετία του 1990 κάλυψε για τη Le Monde τις αλλαγές στην κεντρική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις σχετικά με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη δολοφονημένη Ρωσίδα δημοσιογράφο Άννα Πολιτόφσκαγια.
Το 2005 της απονεμήθηκε το βραβείο Albert Londres για τα ρεπορτάζ της στην Τσετσενία, και ιδιαίτερα για το τραγικό περιστατικό ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν. Την ίδια χρονιά της απονεμήθηκε επίσης το βραβείο της Ένωσης Ακολούθων Τύπου.
**Η διευθύντρια της γαλλικής εφημερίδας θα συνομιλήσει στη Στέγη και με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη για την ελευθερία του λόγου, την ανεξαρτησία του Τύπου και διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα.