ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η αλήθεια για την εκκαθάριση του Μητρώου της ΕΣΗΕΑ...

...και οι κακόβουλες φήμες περί “διαγραφής ανέργων” από την Ενωση

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ανταποκρινόμενο στο …προαιώνιο -πλην όμως εσκεμμένα (;) ατελέσφορο- αίτημα όλων των συνδικαλιστικών ρευμάτων περί εκκαθάρισης του Μητρώου των μελών αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
1. Σύμφωνα με το καταστατικό περί αυτόβουλης αποχώρης από την Ενωση,  διαγράφει (ως έχει υποχρέωση) όσα μέλη με αιτήσεις τους το ζητούν
2. Στέλνει προσωπική επιστολή προς τους  142 δημοσιογράφους που έχουν ήδη αποχωρήσει (από το 1999 έως σήμερα) οικειοθελώς από τον ΕΔΟΕΑΠ -για να ενταχθούν σε άλλο Ταμείο επικούρησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης- και τους ζητά να ενημερώσουν την Ενωση για την επαγγελματική τους κατάσταση.
3. Στέλνει προσωπική επιστολή σε όλα τα μέλη τα οποία δεν έχουν καταβάλλει τη συνδρομή τους στην ΕΣΗΕΑ επί 4 και πλέον χρόνια, με την οποία  καλούνται να δηλώσουν την επαγγελματική τους.. κατάσταση (το άρθρο 9 παρ. 4 και 6 του καταστατικού ορίζει τη σχετική διαδικασία ενημέρωσης των μελών -και του Μητρώου- μετά την παρέλευση 12 μηνών μη καταβολής της τακτικής συνδρομής προς την Ενωση). Ασφαλώς οι δημοσιογράφοι που υποχρεώνονται να εργάζονται με “μπλοκάκι” δεν πρόκειται να στερηθούν επ ουδενί την ιδιότητα του μέλους. Μόνο την επαλήθευση της επαγγελματικής τους ταυτότητας θέλει το Δ.Σ να καταγράψει και να τακτοποιηθούν ταμειακά, όπως λένε όλα τα καταστατικά των σωματείων όπου γης.
4. Το ζήτημα των μελών που έχουν αλλάξει “στρατόπεδο” και κατέχουν εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης -είναι δηλαδή εργοδότες, θα αντιμετωπιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με βάση το καταστατικό και τους περιορισμούς του.
- διαβάστε περισσότερα εδώ