ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έλεγχοι για την είσπραξη αγγελιοσήμου;

Από την δημοσιογράφο Τζώρτζια Κοντράρου λάβαμε mail με το οποίο ανταπαντά σε επιστολή της προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Γιώτα Αντωνοπούλου. Οι zoornalistas είχαν φιλοξενήσει την άποψη της Τζώρτζιας Κοντράρου για τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να συμβαίνουν στα Ταμεία, και η κυρία Γιώτα αντωνοπούλου είχε απαντήσει επί προσωπικού κι όχι μόνο.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της κυρίας Κοντράρου:
«Ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι στον 30ετή βίο μου σε μεγάλες εφημερίδες και ραδιόφωνα μου διέφυγε η <λαμπρή> καριέρα.. της κ. Αντωνοπούλου, η οποία ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο της Απογευματινής, όταν η εφημερίδα βρισκόταν υπό τη δική της διεύθυνση, όπως η ίδια μας ενημερώνει.
Μετά την πρόκληση που δέχθηκα πληροφορήθηκα την επαγγελματική πορεία της κ. Αντωνοπουλου και τις θέσεις ευθύνης που κατέλαβε σε εφημερίδες οι οποίες δυστυχώς για τους συναδέλφους άλλες έκλεισαν και άλλες, αφού διαλύθηκαν, επανεκδόθηκαν, όπως η Ακρόπολις, ο Αδέσμευτος Τύπος, η τότε Βραδυνή. Η τεχνογνωσία της στη διοίκηση, αμφιβάλω εάν μας κάνει, όλους εμάς τους ασφαλισμένους να νοιώθουμε ασφαλείς.
Δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς και δεν θα παρασυρθώ σε τέτοιου είδους ύφους και στάθμης διάλογο.
-Θα επιμείνω , ωστόσο, να ρωτάω, όπως και όλοι οι συνάδελφοι ασφαλισμένοι ,εάν εισπράττουμε το 7,5% της εργοδοτικής εισφοράς από τις κυριακάτικες εφημερίδες;
-Τί ενέργειες έχουν γίνει για τις οφειλές τύπου Μήτση και άλλων;
-Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έλεγχοι για την είσπραξη αγγελιοσήμου;
-Ποιο είναι το σύνολο των οφειλών από αγγελιόσημο και εργοδοτικές εισφορές, μιας και δεν μπορούν να δοθούν ονόματα οφειλετών γιατί, όπως υποστηρίζεται, προστατεύονται από τα προσωπικά δεδομένα; Αν και την ίδια ώρα γίνονται φέιγ βολάν, επιλεκτικά, στοχευμένα και για συγκεκριμένους λόγους, προσωπικοί φάκελοι ασφαλισμένων.
Και το τελευταίο: Θα χαιρετίζαμε το πλεόνασμα εάν δεν προέκυπτε από την εφαρμογή των
μνημονιακών διατάξεων που έσπευσε το Ταμείο μας να υλοποιήσει, χωρίς να επιδιώξει την ανατροπή τους, όπως έκαναν πλείστες όσες παλαιότερες διοικήσεις με εξαίρεση βέβαια αυτές που διορίστηκαν χωρίς προηγούμενη πρόταση ή σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ,  μεταξύ των οποίων και υπόδικος σήμερα πρώην πρόεδρος.
Εάν το Ταμείο έχει πετύχει το πλεόνασμα κυνηγώντας και αστυνομεύοντας τους ασφαλισμένους και όχι διεκδικώντας, πρωτίστως, τις απαιτήσεις μας από τους εργοδότες και διαφημιστές, θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε για το ρόλο και τους στόχους των διοικήσεων του, με ονοματεπώνυμο.
Η δημοσιογραφία, τουλάχιστον για όσους την ασκούν σοβαρά, είναι ένα ιδιαίτερο και σκληρό επάγγελμα και οι φορείς ασφάλισης μας, έκαναν τα αδύνατα δυνατά να προστατεύουν εργαζόμενους και συνταξιούχους, επιδιώκοντας για λογαριασμό τους, τόσο από την πολιτεία όσο και από τα Ταμεία μας, ανάλογη αντιμετώπιση.
Παρακάμπτω τα αυτονόητα και τις γνωστές επιθέσεις εναντίον του κλάδου για προνομιακή μεταχείριση καθώς είναι παλιά επιχειρήματα και αποδεδειγμένα εκπορεύονται από εργοδότες και πολιτικούς προϊσταμένους.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Τζώρτζια Κοντράρου»