ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΣΗΕΑ ορίζει ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος;

Εν μέσω των πρόσφατων αποκαλύψεων για τον ιδρυτή της ΜΚΟ, που φέρεται ότι «αποναρκοθέτησε» μερικά εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και ο ίδιος εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, προέκυψε μέχρι και αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.
Τι μας είπε, δηλαδή, η ένωση των δημοσιογράφων; Οτι ο κύριος αυτός δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και άστοχα του αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα. Μάλιστα, κύριοι και κυρίες της Ενώσεως Συντακτών! Ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος! Και λοιπόν; Η ΕΣΗΕΑ ορίζει ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος; Οι χιλιάδες συνάδελφοι -ναι συνάδελφοι!- που εργάζονται σε ιντερνετικά μέσα, κατά την ΕΣΗΕΑ δεν είναι δημοσιογράφοι! Δημοσιογράφοι, επίσης, δεν αναγνωρίζονται από την.. 
Ενωση ούτε τα ίδια της τα μέλη που εργάζονται σε διαδικτυακές ενημερωτικές πλατφόρμες. Τους στέλνει να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ ως ελεύθεροι επαγγελματίες!
Και για να σταματήσει κάπου αυτό το παραμύθι, δεν είναι η ΕΣΗΕΑ φορέας επαγγελματικής πιστοποίησης. Αντιθέτως, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή που λειτουργεί λιγότερο ως Ενωση και περισσότερο ως ΜΚΟ.
- απόσπασμα από άρθρο του Πασχάλη Κορωναίου στην Ελευθεροτυπία με τον τίτλο «Οι ΜΚΟ, τα σκάνδαλα και η ΕΣΗΕΑ»