ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μαθήματα αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας

Oλοι στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου

H συντακτική ομάδα του μπλογκ zoornalistas συμπαρίσταται στη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου που μπήκε σε δικαστικές περιπέτειες επειδή μέσα από το peiratiko τολμά και ασκεί αδέσμευτη, αντικειμενική και τεκμηριωμένη δημοσιογραφία.
Η Πόπη Χριστοδουλίδου από την εποχή που δούλευε στο ΕΘΝΟΣ και κυρίως στο Πειρατικό έχει δώσει σε όλους μαθήματα αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας.
Σε ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο έχει σημάνει συναγερμός και πολλοί είναι οι συναδελφοι της Χριστοδουλίδου που της στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Σταχυολογούμε μερικά από Πειρατικό:
- «Η δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου  για αξιοποίηση στοιχείων από φύλλο Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι πράξη αδιανόητη που στοχεύει στο γενικότερο εκφοβισμό δημοσιογράφων οι..
οποίοι  εννοούν να ασκούν το επάγγελμα του» 
Γιώργος Μαρνέλλος, δημοσιογράφος
- «Αυτές τις μέρες πρέπει όλοι οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο...) να είμαστε Ποπη Χριστοδουλιδου!!!
Γιατί η ανοιχτή ανεξάρτητη ουσιώδης αληθινή δημοσιογραφία βρίσκεται υπό διωγμόν και χρειάζεται όλοι να θυμηθούμε ότι η ελευθεροτυπία δεν παζαρευεται!
»
(Δήμητρα Φωτιάδου, δημοσιογράφος)
- «Η Πόπη όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε απέναντι στις πολιτικές που θίγουν τα συλλογικά δικαιώματα και έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Είναι καθήκον όλων των εργαζομένων στον Τύπο και των σωματείων μας να αγωνιστούμε για να παύσει η δίωξη εναντίον της και να υπερασπιστούμε την ελευθερία του Τύπου ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση»
Μαρία Λούκα, δημοσιογράφος
- «...Η δίωξη σε βάρος της Πόπης Χριστοδουλίδου και μάλιστα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, λες και είναι...λοχίας, για ένα δημοσίευμα που δεν περιέχει τίποτα απο αυτά που της καταμαρτυρούν, δεν είναι μια απόπειρα εκφοβισμού της ίδιας, γιατί ξέρουν, (ή θα έπρεπε να ξέρουν), οτι αυτά δεν πιάνουν εδώ. Είναι μήνυμα προς τον κόσμο της δημοσιογραφίας, οτι όποιος τολμήσει να ξεφύγει απο τα πλαίσια μιας απόλυτα ελεγχόμενης ενημέρωσης, που μεθοδεύεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, θα μαρτυρήσει της "μάνας του το γάλα". Διάλεξαν όμως λάθος άνθρωπο και λάθος τρόπο. Πόπη, είμαστε δίπλα σου.» 
Κώστας Τομαράς, δημοσιογράφος
- «Πόπη Χριστοδουλίδου, συναγωνίστρια και συνοδοιπόρε σε δύσκολες ώρες της ελληνικής δημοσιογραφίας, στη δική σου δύσκολη ώρα είμαι μαζί σου, θαυμάζοντας την  εντιμότητά σου και το γενναίο σου φρόνημα. Η τρομοκρατία που έδειξε σε σένα το αποτρόπαιο πρόσωπό της, δεν θα περάσει, δεν θα την αφήσουμε να περάσει»
Ιωάννα Κολοβού, δημοσιογράφος
- «Η Πόπη Χριστοδουλίδου ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν μια ξεχασμένη ίσως κατηγορία της δημοσιογραφίας, τη μάχιμη δημοσιογραφία. Και αυτοί οι μάχιμοι δημοσιογράφοι δεν συνταξιοδοτούνται, δεν εφησυχάζουν, δεν λουφάζουν»
Δήμητρα Κουντή, δημοσιογράφος
- «Η Πόπη Χριστοδουλίδου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι μία "υπερβολή" της εξουσίας. Είναι ένα ακόμα σκηνικό στο θέατρο του παραλόγου της Ελλάδας του 2014, όπου οι επιθέσεις στην ελευθερία της έκφρασης είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός. Είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ το οποίο απεικονίζει μία χώρα που έχει χάσει μέσα σε δύο χρόνια 29 θέσεις στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου»
Στέλιος Μπαμιατζής, δημοσιογράφος
- «...Φαίνεται ότι στο "παρακρατος", που επίσημα μας κυβερνάει, δεν φτάνουν οι απειλές, οι βρισιές,
 τα γκλομπ και τα χημικά των πραιτορων για να μας φοβίσουν,  αλλά πλέον επεμβαίνει άμεσα
 και η "ανεξαρτητη" δικαιοσύνη. Οσο όμως και να προσπαθούν,  όσο και να μας κυνηγάνε, 
όσοι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σωστά και τίμια την δουλειά μας, δεν λυγάμε»

Γιώργος Παναγάκης, φωτορεπόρτερ
- «...Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται, η αλήθεια δεν σκοτίζεται, η Πόπη Χριστοδουλίδου δεν σκιάζεται. Η δημοσιογραφία που ελέγχει την εξουσία και ενημερώνει την κοινωνία έχει φωνές, δυνατές σαν της Πόπης με οποιοδήποτε Μέσο κι αν διακινείται. Κάτω τα χέρια σας από την Πόπη Χριστουδουλίδου, κάτω τα χέρια σας από τη δημοσιογραφία».
Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφος

Οι δηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι εκατοντάδες - ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ