ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για τον «Επενδυτή»

Καταγγελία των εργαζομένων σε ΣΕΠΕ και εισαγγελέα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στην εφημερίδα «Επενδυτής»:
"Την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας DBAS Εκδοτική η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Επενδυτής» και εκπροσωπείται νομίμως από τους Αλέξη Σκαναβή, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και Ευαγγελία Κοπάτου, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ζητούν με σημερινή τους παρέμβαση προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Ήδη σήμερα Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, οι πρώτοι 21 από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις στο ΣΕΠΕ Νέας Ιωνίας με τις οποίες ζητούν η καταγγελία τους να διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Παράλληλα, νέα καταγγελία προς το ΣΕΠΕ για μη καταβολή των δεδουλευμένων, που πλέον.. υπερβαίνουν τους 6 μήνες (συν δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας), κατέθεσε χθες ομάδα επτά ακόμη εργαζομένων του Επενδυτή.
Συνολικά, από τους περίπου 70 απασχολούμενους στον Επενδυτή, μέχρι στιγμής 50 έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα, 33 έχουν προβεί σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, 21 ζητούν την ποινική δίωξη των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας και σχεδόν το σύνολο όσων ήσαν μισθωτοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι του Επενδυτή βρίσκονται εν αναμονή και των πρώτων δικαστικών αποφάσεων επί της προσφυγής τους σε ασφαλιστικά μέτρα. Τις επόμενες ημέρες θα εντείνουν τις νομικές και άλλες ενέργειες για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει την εφημερίδα η ιδιοκτησία και να αποκαλυφθούν οι δραστηριότητες των μετόχων που οδήγησαν τον Επενδυτή σε εταιρικό «ναυάγιο», σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με τη βιώσιμη κυκλοφοριακή του επίδοση.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Επενδυτή"