ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πως η Ελεύθερη Ωρα δεκαπλασίασε την κυκλοφορία της!

Μόνο ο Κώστας Γιαννακίδης θα μπορούσε να σκεφτεί και να κάνει ένα τέτοιο ρεπορτάζ. Ολοι μας είχαμε ερωτήματα κι απορίες για το τι είναι και κυρίως πως βγαίνει η εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα». Απορίες για το ποιοι την βγάζουν και ποιος αποφασίζει τα τουλάχιστον περίεργα πρωτοσέλιδά της με τους αντίχριστους, τα UFO, τις προφητείες κι άλλα απίθανα πράγματα. Ο Κώστας Γιαννακίδης πήγε στα γραφεία της Ελεύθερης Ωρας και συμμετείχε και στη σύσκεψη για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
Διαβάστε τι γράφει ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, θεατρικός συγγραφέας και εσχάτως ερευνητής ανεξήγητων φαινομένων και εκδόσεων, Κώστας Γιαννακίδης:
O τίτλος αναγνώριζε τα σημάδια για την έλευση του Αντίχριστου. Εγώ διέκρινα ένα προσωπικό κάλεσμα. Ναι, είχε σημάνει η ώρα. Για την ακρίβεια, η Ελεύθερη Ώρα. Τηλεφώνησα στην εφημερίδα και είπα ότι θέλω να δω τη γέννηση ενός πρωτοσέλιδου. Ο 38χρονος εκδότης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είχε καμία αντίρρηση. Και γιατί να έχει; Δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός εκδότης στον κόσμο που, με τη βοήθεια του Χριστού και του Αντίχριστου, δεκαπλασίασε την.. 
κυκλοφορία της εφημερίδας του μέσα σε μερικούς μήνες. Το απόγευμα της Τρίτης, καθώς βάδιζα προς τα γραφεία της οδού Νικηταρά (του Τουρκοφάγου, φυσικά), η ματιά μου κύλησε πάνω στον πάγκο με τις εφημερίδες. Όλες είχαν τον σεισμό και τις ζημιές που προκάλεσε. Η Ελεύθερη Ώρα θύμιζε, απλώς, ότι τον είχε προβλέψει.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, η εφημερίδα σήμερα θα έχει ως πρώτο θέμα τις προφητείες του Ομήρου για τον Αντίχριστο. «Υπάρχουν, ξέρεις, τρεις κρυφές ραψωδίες, τα κείμενά τους είναι στο Βατικανό ή στο Άγιον Όρος.». Στο τραπέζι της σύσκεψης συμφωνώ ότι η ιστορία μας είναι καλή. Αλλά, παιδιά, πώς είναι δυνατόν ο Όμηρος να έχει άποψη για τον Αντίχριστο, αιώνες πριν από τον Χριστό; «Θα βάλω τρεις τελείες πριν τον Αντίχριστο» μου λέει ο Μιχαλόπουλος. «Και όμως, ο Αντίχριστος υπάρχει στον Όμηρο» παρεμβαίνει ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης.
Στο τραπέζι της σύσκεψης, τις περισσότερες φορές, ο Γιώργος και ο Ησαΐας συζητούν και αποφασίζουν το κεντρικό θέμα της ημέρας. Υπάρχουν επίσης άλλες δύο κοπέλες που βοηθούν τον εκδότη στο στήσιμο της εφημερίδας. «Έχουμε μέλη της ΕΣΗΕΑ, πληρώνουμε το προσωπικό μας κανονικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι και στα γραφεία». Δεν έχω δει πιο ήσυχα γραφεία καθημερινής εφημερίδας. Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο μεγάλα διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους.
- διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Κώστα Γιαννακίδη (Citizen) εδώ