ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τρέχοντας οι άνεργοι δημοσιογράφοι στη ΝΕΡΙΤ...

Ό,τι συμβαίνει σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, σε όλα τα στρώματα και τις τάξεις της κοινωνίας, συμβαίνει και στους δημοσιογράφους. Με χειρότερους ίσως όρους, αλλά είναι το ίδιο. Όσοι καταφέρουν να βρουν δουλειά είναι πολύ λιγότεροι και με πολύ λιγότερα χρήματα. Οι υπόλοιποι εντάσσονται στον εφιάλτη της ωφελούμενης δουλείας. Δουλειά με το μήνα, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Τα λέμε με αφορμή τους αριθμούς που ανακοίνωσε η ΝΕΡΙΤ σήμερα. 2.379 δημοσιογράφοι (!) έκαναν αίτηση για 132 θέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η επιλογή δεν θα γίνει με αντικειμενικότητα αλλά με απόλυτα "υποκειμενικά-αντικειμενικά" κριτήρια. Δηλαδή με προσωπικές συνεντεύξεις και αξιολόγηση από τους "αξιολογητές" που θα προσλάβει με τις ίδιες..
συνθήκες η ΝΕΡΙΤ.
Συνολικά για την κάλυψη 356 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ (132 δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,  υποβλήθηκαν 5.168 αιτήσεις!
Η μεγαλύτερη αναλογία εντοπίζεται στους δημοσιογράφους. Ενδεικτικά για το δελτίο ειδήσεων κατατέθηκαν 1.198 αιτήσεις για 59 θέσεις και για 16 θέσεις αθλητικών ειδήσεων στην Αθήνα 324 αιτήσεις...