ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Προς συγχώνευση Ελεύθερου Τύπου - Δημοκρατίας

Μπάχαλο στον Τύπο της Δεξιάς
 
Τη δημιουργία δεξιού συγκροτήματος συζητούν οι δύο παλιοί φίλοι Σκαναβής και Φιλιππάκης με τις ευλογίες του Μαξίμου. Αυτά γράφουν τα Παραπολιτικά, η εφημερίδα του (άλλου δεξιού) ομίλου του οποίου προϊσταται ο Γιάννης Κουρτάκης.
Συγκεκριμένα όπως γράφει το Secret, οι εκδότες των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία», Αλέξης Σκαναβής και Γιάννης Φιλιππάκης αντίστοιχα, βρίσκονται σε συζητήσεις, προκειμένου να βρεθεί κάποιος τρόπος συνεργασίας μεταξύ τους.
Οι δύο άνδρες διατηρούν φιλία ετών και φαίνεται πως έχουν αρχίσει να συζητάνε μεταξύ άλλων και το ένδεχόμενο συμπόρευσης - συγχώνευσης των δύο ομίλων που πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αν και ανταγωνιστικοί σε επίπεδο εκδόσεων οι Σκαναβής - Φιλιππάκης δείχνουν να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Μάλιστα ο Φιλιππάκης προχώρησε πριν από ένα μήνα στην εξαγορά..  της εφημερίδας «Εργασία τώρα» που ανήκε στον όμιλο του Ελ. Τύπου.
 Το σενάριο συγχώνευσης του Ελέυθερου Τύπου με τη Δημοκρατία έχει πέσει στο τραπέζι αλλά προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κοινό σημείο συννενόησης. Κι αυτό παρά το γεγονός πως στην παρούσα φάση όχι μόνο ο Σαμαράςείναι απόλυτα σύμφωνος αλλά το Μαξίμου φέρεται να πιέζει κιόλας για δημιουργία ισχυρού ομίλου από δεξιά μίντια. Βέβαια το πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ένας όμιλος του οποίου οι εφημερίδες πουλάνε περί τις 10.000 φύλλα πανελλαδικά, είναι μια άλλη ιστορία...
Ο Σαμαράς στη συγκεκριμένη συγκυρία εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί γενικά στα μίντια της Δεξιάς και ειδικά στην πάλαι ποτέ «ναυαρχίδα», τον Ελεύθερο Τύπο.