ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι της Μίνωος - Τελεσίγραφο σε Χάρη και Μάνια

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην  «Ελευθεροτυπία» των Χάρη Οικονομόπουλου και Μάνιας Τεγοπούλου μετά και τις τελευταίες απολύσεις και παρά η ρητή δέσμευση της εργοδοσίας ότι οι πρόσφατες μειώσεις μισθών έγιναν για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.  Το πρόβλημα με την μη καταβολή των δεδουλευμένων συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι έστειλαν  «τελεσίγραφο»  στην εργοδοσία, ζητώντας να τους ενημερώσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, για όλα τα σχέδια που τυχόν έχει καταστρώσει για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι που έχουν ξαναστείλει «τελεσίγραφο» (φαίνεται πως τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι) απαιτούν από Οικονομόπουλο και Τεγοπούλου να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους ενώ..
οι εργαζόμενοι συναίνεσαν στο... σχέδιο της εταιρείας, η διοίκηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Επιπλέον ζητούν να τους δοθούν σαφείς, υπεύθυνες και αναλυτικές εξηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και αοριστολογίες, για τα οικονομικά της επιχείρησης, τα σχέδια του εκδότη και τον τρόπο υλοποίησής τους.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι απαιτούν επίσης να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ο μηχανισμός σταδιακής αποπληρωμής των δεδουλευμένων των προηγούμενων τριών μηνών, μέσω της αποδέσμευσης μέρους των διαφημιστικών εσόδων. Κάτι που μέχρι σήμερα επίσης δεν έχει τηρηθεί με ευθύνη της εργοδοσίας.
Η στάση των εργαζομένων θα εξαρτηθεί από τις γραπτές απαντήσεις της διοίκησης σε συνέλευση που θα γίνει μέσα στην επόμενη βδομάδα.
Το κλίμα στην Ελευθεροτυπία είναι βαρύ κι ασήκωτο και το σύνολο των εργαζομένων είναι κουρασμένο και απογοητευμένο. Βέβαια το λάθος τους ήταν ότι τόσο καιρό ενώ έβλεπαν που πάει το πράγμα, εμπιστεύτηκαν τον Χάρη και τη Μάνια, εξακολουθώντας να δουλεύουν απλήρωτοι στη γαλέρα της Μίνωος κάνοντας δουλειά τριών και τεσσάρων ατόμων ο καθένας...

Γιατί αλήθεια παραιτήθηκε ο εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ Ορέστης Σχινάς;