ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κέρδη 4,4 εκατ. δολ. για τα πειρατικά site

Το ποσό τον 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο κερδίζουν κατά μέσο όρο τα πειρατικά site και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από διαφημίσεις ακόμη και από μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Lego και τα McDonalds.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης «Good Money Gone Bad», που δημοσίευσε η οργάνωση Digital Citizens Alliance (DCA) τα πειρατικά site σε ένα χρόνο κέρδισαν στο σύνολο 250 εκατομμύρια εκατομμύρια δολάρια.
Τα 30 μεγαλύτερα πειρατικά - κυρίως αυτά που έχουν υλικό από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές- βγάζουν περίπου 4,4 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις τον χρόνο. Οι BitTorrent και P2P ιστοσελίδες είναι οι δημοφιλέστερες και μπορούν να κερδίσουν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια.. 
σε. ένα χρόνο. Ακόμα κι ένα μικρό site μπορεί να βγάλει πάνω από 100.000 δολάρια. Από την στιγμή που το υλικό που έχουν μέσα αυτά τα site είναι ανεκτίμητης αξίας, τα κέρδη τους φτάνουν κοντά στο 80% με 94%.
Κοντά στις 600 ιστοσελίδες διερευνήθηκαν ενώ από την έρευνα εξαιρέθηκαν τα πορνογραφικά site, τα site με λόγο μίσους και αυτά που το περιεχόμενό τους δημιουργείται από τους χρήστες τους.
Περίπου το 30% από τα μεγάλα site είχε διαφημίσεις από μεγάλες εταιρείες κι αυτό συμβαίνει γιατί περίπου το 53% των τοποθετήσεων διαδικτυακών διαφημίσεων γινόταν αυτόματα τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Magna Global. Αυτό το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 83% μέχρι το 2017.
Έτσι, τα πειρατικά site βρίσκονται να έχουν διαφημιστικές καμπάνιες, μεγάλων εταιριών (Amazon, η Lego και τα McDonalds) και να πληρώνονται για αυτό. Το πρόβλημα είναι πως η εικόνα αυτών των εταιρειών χαλάει, όταν διαφημίζονται σε τέτοια site, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την φύση της διαφήμισης για την οποία έχουν πληρώσει.