ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Οταν η Roc Star, Πόπη Τσαπανίδου εμπαίζει την ΕΣΗΕΑ

Διεγράφη για ένα χρόνο από τα μητρώα της Ενωσης Συντακτών

Η Πόπη Τσαπανίδου τον Μάρτιο του 2012 με δάκρυα στα μάτια απολογούμενη για τη διαφήμιση της Roc ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας, είχε υποστηρίξει: «Η πρόταση για τη διαφήμιση μού έγινε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά για μένα. Δεν θα το επαναλάμβανα, εάν είχα επαγγελματική σταθερότητα. Η διαφήμιση θα προβάλλεται έως το τέλος του χρόνου (του 2012 δηλαδή)... Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω διαφήμιση».
Μόνο που τον Μάιο του 2013, η Τσαπανίδου ξαναπήρε επάνω της την διαφημιστική καμπάνια της Roc και εμφανιζόταν στις καινούργιες καλοκαιρινές διαφημίσεις της συγκεκριμένης μάρκας καλλυντικών.
Η Τσαπανίδου παραπέμφθηκε ξανά (αυτεπάγγελτα) στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ όπου υποστήριξε με δικολαβίστικους όρους ότι δεν μπορεί να την... δικάσουν για το ίδιο.. 
έγκλημα κι άρα είναι αθώα... ..
Προφανώς, η δημοσιογράφος του Star θεωρεί πως εφόσον εκρίθη για την διαφήμιση του πρώτου διαστήματος, δεν μπορεί να κριθεί και πάλι για την διαφήμιση των ίδιων προϊόντων. Δηλαδή ότι πλέον μπορεί να διαφημίζει τα προϊόντα αυτά ισοβίως, χωρίς να εμπίπτει στις πειθαρχικές διαδικασίες, κάτι φυσικά  εντελώς αβάσιμο...
Τελικά το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέα την  Τσαπανίδου, για παράβαση του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. (η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας).
Ως προς την ποινή, το ΠΠΣ επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2 την προσωρινή διαγραφή της Πόπης Τσαπανίδου ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Υ.Γ Δείτε τι γράφαμε σε ένα (άλλο) υστερόγραφό μας τον περασμένο Ιούνιο:
 Κάποιοι μας επισημαίνουν ότι έχουμε εμμονή με την Πόπη Τσαπανίδου. Δεν έχουμε καμία εμμονή. Με κανέναν. Η τηλεπαρουσιάστρια έχει εμμονή με τα καλλυντικά RoC και λέει ψέματα (όπως απεδείχθη) στην ΕΣΗΕΑ ότι έχει τελειώσει με τις διαφημίσεις. Είναι δικαίωμα της να λέει και να κάνει ό,τι θέλει: δημοσιογραφία, μόντελινγκ, διαφημίσεις ταινίες, θέατρο, τα πάντα! Αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Ας μην έχει και την απαίτηση να είναι και στο σωματείο των δημοσιογράφων. Ας έχει τη τόλμη να πει: ΝΑΙ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ! ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕ! Εκεί είναι η μαγκιά... Και εμείς θα της βγάλουμε το καπέλο και θα την αποθεώσουμε. 
Τελικά και την διέγραψαν και η ίδια κατέφυγε όπως προαναφέραμε σε δικολαβιστικα κόλπα για να δικαιολογηθεί.