ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Eνα ευθυμογράφημα για μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Του Τάσου Παππά

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει, εκτός όλων των άλλων οργάνων που συγκαλούνται στη χάση και τη φέξη, και μια ομάδα που φέρει τον καμπανιστό τίτλο «Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας». Συνεδρίασε (;) λοιπόν αυτή η επιτροπή χθες και ασχολήθηκε με τη δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες με δυσκολία έκρυβαν την απογοήτευσή τους για τη διαφορά που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Κάποιοι μάλιστα έριξαν την ιδέα «μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για να την κάνουμε για το Παρίσι παρέα με τον Πάγκαλο και την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ;». Η πρόταση έπεσε σαν κεραυνός. Απερρίφθη όμως.. 
από τους πιο θαρραλέους, οι οποίοι κατηγόρησαν τους λιγόψυχους συναδέλφους τους για αδικαιολόγητο πανικό. «Θα κάτσουμε και θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε την καταστροφή της χώρας», ήταν η αποστομωτική απάντησή τους. Οι ηττοπαθείς «μαζεύτηκαν» αμέσως.
Ο πιο ψύχραιμος της παρέας, αφού έμεινε για λίγο σκεπτικός, ανέλαβε να διατυπώσει την πρόταση. Εβγαλε τα πρεσβυωπικά γυαλιά του, άναψε το πούρο του, αδιαφορώντας για την πινακίδα που έγραφε «απαγορεύεται το κάπνισμα» και γράφοντας στα παλιά του υποδήματα την αντικαπνιστική εκστρατεία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή και είπε σε τόνο που δεν σήκωνε αντιρρήσεις: «Θα αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα και της εταιρείας και της εφημερίδας και έτσι θα προκαλέσουμε ισχυρές αμφιβολίες για τα ευρήματα που αφορούν την εκτίμηση ψήφου και στην παράσταση νίκης. Υπάρχει κάτι άλλο; Αν όχι, λύεται η συνεδρίαση».
Τα μέλη του οργάνου άρχισαν να σηκώνονται από τις θέσεις τους ικανοποιημένα που ένα τόσο σοβαρό θέμα το έλυσαν γρήγορα. Θα μπορούσαν τώρα να ασχοληθούν απερίσπαστα με τον εντοπισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε είχαν πάει στην ταβέρνα όπου σύχναζε ο Χριστόδουλος Ξηρός και έφαγαν κι αυτά σπετζοφάι, που είναι το αγαπημένο έδεσμα του δραπέτη. Ομως, λίγο πριν φτάσουν στην πόρτα, ένας από τους άλλους, τους ηττοπαθείς, πρόσεξε κάποιες λεπτομέρειες που έβγαζαν μάτι. Με φωνή τρεμάμενη τους είπε: «Ξέρετε, η έρευνα έχει και ορισμένα στοιχεία που είναι καλά για μας». Οι υπόλοιποι σάστισαν. «Τι εννοείς;», του φώναξαν, κρατώντας με το ζόρι την οργή τους. «Να, δείχνει ότι ο αρχηγός μας είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία και ότι οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους εμπιστεύονται μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Παγωμάρα στην ομήγυρη. Ολοι στράφηκαν στον εισηγητή-λυτρωτή, ενώ χοντρές σταγόνες ιδρώτα άρχισαν να κυλούν στα παραμορφωμένα από την αγωνία πρόσωπά τους. Κι αυτός με μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας τούς επανέφερε στην τάξη: «Σιγά την ανακάλυψη. Θα απορρίψουμε τα ευρήματα που δεν μας ευνοούν και θα δεχθούμε αυτά που μας συμφέρουν. Γράψτε τη σχετική ανακοίνωση». Και έτσι εξεδόθη η περίφημη ανακοίνωση της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Στο χωριό μου, φαντάζομαι και σε άλλα χωριά της επικράτειας, υπάρχει μια παροιμία. Για λόγους ευπρέπειας αφαιρώ την επίμαχη λέξη: «Της κοντής… τα μαλλιά τής φταίνε».