ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τα βρήκαν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ με τον Ψυχάρη

Πενταετής συμφωνία χωρίς μειώσεις αλλά με ελεύθερες απολύσεις

Tα βρήκαν και τα συμφώνησαν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ με την επιχείρηση της Μιχαλακοπούλου. Ετσι θεωρείται σίγουρο ότι θα υπογραφεί  πενταετές «ιδιωτικό συμφωνητικό» (2014 – 2018), με ρήτρα επιστροφής των αποδοχών στα προ των περικοπών επίπεδα την 1η Ιανουαρίου 2019, δηλαδή στους μισθούς του 2011. Ο συγκεκριμένος όρος είχε απαλειφθεί  από το κείμενο του «ιδιωτικού συμφωνητικού» που πρότεινε αρχικά ο Ψυχάρης.
Μειώσεις στους μισθούς δεν θα γίνουν αλλά όχι όμως και απολύσεις, καθώς δεν θα υπάρχει καμμία δέσμευση και κανένας όρος που να αποκλείει νέα μαζική εκκαθάριση προσωπικού.
Θα πείτε και στο προηγούμενο «συμφωνητικό» που υπήρχε ο όρος, ο Ψυχάρης σταμάτησε τις..
μαζικές απολύσεις; Τον μισό ΔΟΛ έδιωξε! Τώρα παραλείπει τον όρο μήπως και γλιτώσει στα δικαστήρια από προσφυγές απολυμένων.
Στο νέο συμφωνητικό θα υπάρχει ξανά η «ρήτρα» ότι σε περίπτωση κατάργησης των δώρων αυτά θα ενσωματωθούν στις μεικτές αποδοχές.
Οι συντάκτες του ΔΟΛ ( Βήμα, Νέα, ΒήμαFM) μετά την απογευματινή συνέλευσή τους ανακοίνωσαν την απόφασή τους στην οποία αναφέρουν:
«Οι συντάκτες του ΔΟΛ, κατά τη  συνέλευσή τους, στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (δύο ψήφοι κατά) να ζητήσουν από την διοίκηση της επιχείρησης να υιοθετήσει το πενταετές ιδιωτικό συμφωνητικό (2014 – 2018), με ρήτρα επιστροφής των αποδοχών στα προ των περικοπών επίπεδα την 1η Ιανουαρίου 2019, στο οποίο είχε – κατ’ αρχήν – συμφωνήσει με τους εκπροσώπους τους. Οι συντάκτες, δεν συμφωνούν με το κείμενο ιδιωτικού συμφωνητικού της διοίκησης, από το οποίο έχει απαλειφθεί ο συγκεκριμένος όρος».