ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Και στη Θεσσαλονίκη πάει το «Κόκκινο»

Aπό χθες εκπέμπει στους 93.4 FM

Η πρωτιά είναι ο στόχος των συντελεστών του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που από χθες εκπέμπει αυτόνομα και από τη Θεσσαλονίκη, στους 93.4 FM, μετά από προσπάθειες 5 χρόνων.
 Ενας ακόμη στόχος των συντελεστών του σταθμού είναι να «κοκκινίσουν» και την περιφέρεια, μέσα από συνεργασίες και δικτύωση και με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ηδη ξεκίνησε η προσπάθεια στην Καβάλα, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και μια συνεργασία στην Καστοριά.
«Μάχη για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε το άνοιγμα του σταθμού της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής..  του σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης. Υπογράμμισε ότι «Το "Κόκκινο" είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, αριστερό ραδιόφωνο και όχι ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς». Τόνισε επίσης ότι δεν έρχεται να καλύψει το κενό της ΕΡΑ στην περιφέρεια μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, αλλά στόχος όλων είναι να ξανανοίξει η ΕΡΑ.
Αν και το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση, τόσο ο Κώστας Αρβανίτης όσο και οι συντελεστές του σταθμού υπογράμμισαν ότι ο σταθμός της Θεσσαλονίκης δεν θα αναμεταδίδει το πρόγραμμα του σταθμού της Αθήνας, αλλά θα το συμπληρώνει με ειδήσεις που δεν είναι απλά τοπικές, αλλά αφορούν όλη τη χώρα. Υπεύθυνος του νέου σταθμού είναι ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης. Από χθες, στον «αέρα» της Θεσσαλονίκης ακούγονται οι Απόστολος Λυκεσάς και Θεόφιλος Σιχλετίδης στην ενημερωτική ζώνη, ενώ στην πολιτιστική, οι Στράτος Κερσανίδης και Ελσα Σπυριδοπούλου. Στις μουσικές του σταθμού ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάνος Τζανακάκης. Οργανικό κομμάτι του σταθμού στην παραγωγή και το ρεπορτάζ αποτελεί η δημοσιογραφική ομάδα του alterthess.gr (Ευγενία Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Μπακιρτζή, Σταυρούλα Πουλημένη, Βασίλης Στόλης).
- από ρεπορτάζ του Σάκη Αποστολάκη στην «Ε»