ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δάνεια, απολύσεις και εκπρόσωποι

** ΜΕ ΠΟΙΑ λογική η μέχρι πρότινος πρώτη σε τηλεθέαση τηλεοπτική επιχείρηση (Μega), η οποία ανήκει σε πανίσχυρους οικονομικά επιχειρηματίες και εκδότες με πλειάδα γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό εταιρειών που έχουν συνάψει τα τελευταία χρόνια δυσθεώρητες συμβάσεις δημοσίων έργων, χρηματοδοτείται από οιονεί κρατικά χρήματα και διευκολύνεται με νέα δάνεια για αποπληρωμή των παλαιών-  ωσάν να επρόκειτο περί μικρομεσαίας βιοτεχνίας βιοπαλαιστών; Έχουν δοθεί παρόμοια δάνεια σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, αν ναι σε ποιους και σε ποιό ύψος;.. (από ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, προς υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου)

** ΑYΘΑΙΡΕΤΕΣ και καταχρηστικές πρακτικές εφαρμόζει η νέα ιδιοκτησία των ραδιοσταθμών PEPPER και 88,6, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων τεχνικών με σκοπό την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας επί ποινή μάλιστα απολύσεως  Η διοίκηση των δύο ραδιοσταθμών προέβη σε εκδικητικές απολύσεις δύο τεχνικών (ο ένας εκ των οποίων είναι και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος), επειδή ακριβώς αρνήθηκαν να προβούν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. .. Η  Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ  διαμηνύει την έντονη αντίδρασή της και στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

** «ΠΑΙΔΙΑ βγάλτε εκπρόσωπο στην ΕΣΗΕΑ. Θα σας χρειαστεί!» Κάπως έτσι η Ενωση Συντακτών της Αθήνας υπενθυμίζει ότι πολλά ΜΜΕ δεν εκπροσωπούνται στο σωματείο τους και καλεί τους δημοσιογράφους να φροντίσουν για την εκπροσώπησή τους. Ταυτόχρονα η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπου στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.