ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο Κοντομηνάς θέλει(;) τον Ευαγγελάτο στον Alpha...

Σενάρια και σχέδια για νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Κάντζα που θα έπεται του Σρόιτερ

Στο πρόσωπο του Νίκου Ευαγγελάτου στρέφεται, λέει, ο Alpha, στην προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού. Με την ενίσχυση του Alpha ασχολείται, ξαναλέει, προσωπικά ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος άλλωστε και δρομολόγησε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από ηχηρές μεταγραφές δημοσιογράφων και παρουσιαστών.
Αυτά τα σενάρια διακινούνται στο διαδίκτυο αλλά, όπως ακούγεται, είναι πολύ πιθανόν να τα διακινεί ο ίδιος ο Ευαγγελάτος που πλέον έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Κι αυτό γιατί στον ΣΚΑΪ, μετά και την αποχώρηση του Χρήστου Παναγόπουλου, ο Σταμάτης Μαλέλης δεν τον θέλει στα πόδια του. Και είναι γνωστό ότι ο Μαλέλης θεωρεί πλέον το παλιό πουλέν του ξεπερασμένο και επενδύει.. 

Η «δημοκρατία» μπέρδεψε τον Αυτιά και τα καλώδια την Τσέγκου

Πρωί Σαββάτου, ώρα 06.45. Ο Γιώργος Αυτιάς (παρέα με την Τσέγκου) σε πλήρη εγρήγορση και έξαρση. Τα γεγονότα φαίνεται να τον έχουν ξεπεράσει και ο δημοσιογράφος προσπαθεί να προσαρμοστεί στην σκληρή επικαιρότητα του διπλού φονικού στο Ν. Ηράκλειο.
Γεμάτος έξαψη προσπαθεί να κάνει μια σύνδεση με τον τόπο τoυ εγκλήματος αλλά δεν του βγαίνει. Τότε ως από μηχανής ο κλητήρας φέρνει τις σαββατιάτικες εφημερίδες. «Ηρθαν. Ηρθαν οι εφημερίδες!. Στοπ, εδώ είμαστε!..» Με ένα ύφος ανακούφισης ο Αυτιάς αρχίζει να διαβάζει τα πρωτοσέλιδα. «Κολλάει» λίγο  στο πρωτοσέλιδο της Espresso, που έχει βασικό, τεράστιο, τίτλο.. 

To κουίζ των δολοφονιών

Της Μαρίνας Βήχου

Ποιοι είναι αυτοί άραγε οι οποίοι εν ψυχρώ και επαγγελματικά δολοφόνησαν δύο απλά μέλη της Χρυσής Αυγής;
Ποιοι είναι αυτοί που τη στιγμή που ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς βρίσκονται προφυλακισμένοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ρίχνουν προπέτασμα καπνού για να θολώσουν την εικόνα;
Ποιοι είναι αυτοί που την παραμονή της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου τους κάνουν να βγαίνουν κι από πάνω;
Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να ηρωοποιήσουν μέσω των δολοφονιών την Χρυσή Αυγή, την ώρα που είναι ασφυκτικά στριμωγμένη λόγω τηςδολοφονίας από αποδεδειγμένα δικό της στέλεχος του Παύλου Φύσσα;
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και στη θεωρία Σαμαρά και λοιπών..

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ελευθεροτυπία: και δεν πληρώνουν και απολύουν

Στην απόλυση έξι διοικητικών υπαλλήλων προχώρησε σήμερα η διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, το πρωί της Πέμπτης είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου και επιτροπής εργαζομένων. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το μέλλον της εφημερίδας και το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η διοίκηση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκδότης προειδοποίησε για την ανάγκη να γίνουν περικοπές σε μισθούς και προσωπικό και ανανέωσε το ραντεβού με τους εργαζόμενους.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκαν- αιφνιδιαστικά όπως λένε οι εργαζόμενοι- οι έξι..

Nέες απολύσεις στη γαλέρα του Μπόμπολα

Η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» συνεχίζει να επιδεικνύει το πιο σκληρό της πρόσωπο και να εφαρμόζει τις γνωστές αντεργατικές πρακτικές της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στις απολύσεις των δημοσιογράφων Μιχάλη Λαδόπουλου και Γιάννη Κατσαρού από το αθλητικό τμήμα («Goal News», «Sentra FM», «Sentragoal.gr»), αλλά και στην απόλυση των τριών διορθωτών της εφημερίδας «Goal News», τους οποίους επαναπροσέλαβε σε άλλη εταιρεία με χαμηλότερο μισθό!
Παράλληλα, υποχρεώνει τους δημοσιογράφους της «Goal News» να εργάζονται χωρίς επιπλέον αμοιβή, τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», όσο και στην ιστοσελίδα «Sentragoal.gr»,

Οι εκδότες έτρεχαν πανικόβλητοι να σταματήσουν την απεργία σε «Ελεύθερο Τύπο» και «Επενδυτή»

Και εκεί που οι δυο εκδότες του "Ελεύθερου Τύπου" και του "Επενδυτή" είχαν εξαφανιστεί από τα μάτια των εργαζομένων, στέλνοντας την είδηση του διαζυγίου μέσω των στελεχών, κατέβηκαν αμέσως στους εργασιακούς χώρους.
Αυτό που τους ...τρόμαξε ήταν η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να κατεβάσουν τα πλήκτρα. Να απεργήσουν δηλαδή σήμερα Παρασκευή. Κι ας ήταν έτοιμη η ύλη του φύλλου της Κυριακής και θα μπορούσε με τους ακριβοπληρωμένους των 4.000(!) και άνω χιλιάδων ευρώ, να βγει το φύλλο.
Μια απεργία όμως δεν συμφέρει τους εκδότες, ειδικά αυτό το διάστημα της πολιτικής και οικονομικής αναζήτησης για στήριξη μετά  το διαζύγιο των δυο εφημερίδων. Οι εργαζόμενοι δεν.. 

Παραλήρημα Πάγκαλου στη Δ.Τ. με επίθεση και κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου μετά τις «αποκαλύψεις» που έκανε για το ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα! Kαλεσμένος στο μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης και χωρίς να έχει αντίλογο συνέχισε τις προκλήσεις.
Μονολογώντας εκθείασε επί ώρα τους φίλους και συμμάχους Αμερικάνους που μας έσωσαν από τον κομμουνισμό και από άλλα... δεινά, ενώ έβρισε όλους εκείνους που μισούν τους Αμερικάνους, δηλαδή τους κομμουνιστές!
Μάλιστα όπως είπε αυτοί που δεν θέλουν και βρίζουν τους φίλους Αμερικάνους είναι οι ίδιοι που.. 

Δέκα χρόνια από το μεγάλο τραύμα στην «Αθλητική Ηχώ»

Πάνε δέκα χρόνια! Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2003 όταν ο Κλεομένης Γεωργαλάς έφυγε από κοντά μας ξαφνικά. Ο θάνατός του έβαζε την «Αθλητική Ηχώ» σε άλλες ράγες. Όχι πως η προηγούμενες, εκείνες που πορεύτηκε ο Κλεομένης, είχαν εξασφαλισμένο πέρασμα από τις Συμπληγάδες των τεράστιων προβλημάτων. Αλλά αυτές, οι νέες ράγες, μετά τα πρώτα χιλιόμετρα σε λειμώνες ευφορίας, μπήκαν στην κατηφόρα και οδηγούσαν με νομοτελειακή συνέπεια στον γκρεμό – και περί το τέλος στον εκχυδαϊσμό μιας ιστορικής έκδοσης.
Το πρωτοσέλιδο αυτό, με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου 2003, ήταν το πιο εύκολο τεχνικά (ως μονοθεματικό) και το πιο δύσκολο ψυχικά, από τα πολλά που στήσαμε με τον Γιώργο Σαλλιών στην (καλλι)τεχνική επιμέλεια. Τα χέρια ήταν βαριά, το μυαλό περισσότερο. Μας πήρε ώρες. Κυριολεκτικά ώρες. Από τις πολλές που χρειάστηκαν για να χωρέσει στο μυαλό μας η απώλεια. Και μαζί οι συνέπειες για τη συνέχεια..

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συστάσεις στους δημοσιογράφους να αποφύγουν Google και Yahoo

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

«Αποφύγετε τη χρήση των υπηρεσιών της Google και της Yahoo». Αυτό συνέστησε η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ( Deutscher Journalisten-Verband) στα μέλη της, μετά τις αναφορές περί παρακολούθησής τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
«Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (εκπροσωπεί 38.000 επαγγελματίες της ενημέρωσης) συνιστά στa μέλη της να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και των..

Παρέμβαση για τη νέα «εκδοτική επιχείρηση» του υπόδικου Γ. Κουρή

Τη νέα «εκδοτική επιχείρηση», που ήδη διαφημίζει σε όλα τα ΜΜΕ (!) ο υπόδικος για οφειλές στο Δημόσιο Γιώργος Κουρής, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.
Αφού δεν απέδωσε τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ», του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» και του «ALTER», το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης και, αφού, παρακράτησε τις ασφαλιστικές εισφορές, που οφείλει στα Ταμεία, τον ΦΠΑ, μαζί με φόρους ετών, ο Γιώργος Κουρής ετοιμάζεται, τώρα, να ανοίξει νέα εφημερίδα, χωρίς να δαπανήσει ούτε 1 ευρώ!
Ο εν λόγω εκδότης, ο οποίος αποφυλακίστηκε με εγγύηση, «βαπτίζει» δημοσιογράφους 5.000 ανυποψίαστους πολίτες, που καλούνται με ανακοίνωσή του να του δίνουν πληροφορίες για ό,τι..

Γιατί ο Στέλιος Σοφιανός ευχαριστεί τον Ψυχάρη

Aπομακρύνθηκε από τον ΔΟΛ και ο Στέλιος Σοφιανός, στέλεχος για χρόνια στο Συγκρότημα, παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως γράφει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στο fb, δύο φορές τα τελευταία 15 χρόνια, πίστεψε σε αυτόν και του έδωσε τη δυνατότητα να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη αυτή.
Ο Σοφιανός πήγε στον ΔΟΛ όταν (ξανα)άνοιξε το ημερήσιο ΒΗΜΑ πριν από 15 χρόνια περίπου και ήταν ένας από τους επικεφαλής του δυνατού τότε αθλητικού τμήματος. Κατόπιν όταν ο Ψυχάρης έκλεισε το δευτεριάτικο και «διέλυσε» το αθλητικό, ο Σοφιανός ασχολήθηκε με τις περιοδικές εκδόσεις του Βήματος. Αναπόφευκτα ήρθε σε ρήξη (ίσως ο μοναδικός που τόλμησε) με τον πανίσχυρο τότε Θανάση Λάλα και αποχώρησε για να επιστρέψει αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για όλα τα περιοδικά του ΔΟΛ. Κατόπιν υπήρξε νέα αναβάθμιση επικεφαλής στα websites και τα apps ενώ ασχολήθηκε και με την «Εξέδρα» (προτού την παραδώσει ο Ψυχάρης στον Ανδρουλιδάκη).
 Προφανώς ο Σοφιανός αποχώρησε με το αζημίωτο και με «εθελουσία» από τη Μιχαλακόπουλου..

Ακούραστοι κομμουνιστές δημοσιογράφοι...

Λιγότερες σελίδες, λιγότεροι εργαζόμενοι - Τι λέει ο Περισσός για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη

Με ένα σημείωμα «της σύνταξης», όπως υπογράφεται που δημοσιεύτηκε  στον «Ριζοσπάστη» απάντησε ο Περισσός  για τις απολύσεις (αλλαγές τις λέει) στην εφημερίδα. Οι... εξηγήσεις κάποιους ικανοποιούν κάποιους άλλους όχι. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο που αναδημοσιεύτηκε στο σάιτ 902.gr :
"Οι αλλαγές, που γίνονται στον «Ριζοσπάστη» και θα αποτυπωθούν και με τη νέα μορφή του φύλλου στην κυριακάτικη έκδοση στις 3 του Νοέμβρη, έχουν ως στόχο τη βελτίωση, την αναβάθμιση..

Νέα σφαγή εργαζομένων στον ΔΟΛ

Οι νέες μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ στις οποίες προχώρησε ο Σταύρος Ψυχάρης σήμερα είχαν προαναγγελθεί. Εξ άλλου το μεγάλο αφεντικό κι ο γκαλερίστας σύμβουλός του έχουν πει ότι μέχρι τέλους του χρόνου θα πρέπει να έχουν φύγει από το κτίριο της Μιχαλακοπούλου τουλάχιστον 250 εργαζόμενοι...
Ο Σταύρος Ψυχάρης με ανακοίνωσή του, που είχε δημοσιοποιηθεί και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το είχε.. ξεκαθαρίσει γνωστοποιώντας τη «συγχώνευση λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών», την «πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων» και τη «δραστική περικοπή του κόστους».
 Το νέο πογκρόμ απολύσεων ήταν σε εξέλιξη στον ΔΟΛ από το μεσημέρι και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει αποδεκατισθεί το Αρχείο του Οργανισμού και ένα μεγάλο μέρος από την τεχνική..

Όταν διώκεται η αποκαλυπτική δημοσιογραφία, ποινικοποιείται η αναπνοή του Λαού μας

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου με αφορμή την αγωγή Βαρδινογιάννη που ζητάει 8 εκατ. ευρώ από την εβδομαδιαία εφημεριδα «Το Χωνί» και τους δημοσιογράφους της. Αναλυτικά αναφέρουν:
«Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του περιοδικού Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, που κυκλοφορεί ένθετο στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, με αφορμή την αγωγή 8 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος τους από τον Βαρδινογιάννη. Μετά την ανεργία, την απλήρωτη και την ανασφάλιστη ή επισφαλή εργασία, αντιμετωπίζουμε και την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου.
Ζούμε τις χειρότερες μέρες της επίθεσης και της προσπάθειας λογοκρισίας των ελεύθερων φωνών..

Τι κάνει ο άνθρωπος για να (ξανα)βγάλει το ψωμί του…

Μέχρι μπρα ντε φερ (μαϊμού φυσικά) με τον Σταρόβα, έκανε ο πρόεδρος «Χέρι Χέρι», επίτιμος προσκεκλημένος στους «Καρντάσιανς». Με τα ίδια βαρετά καλαμπουράκια και τις δήθεν υπαινιχτικές αθυροστομίες του τύπου «τους είπα (στον Σαμαρά και τον Παπανδρέου) να το βάλουν – το χαρτί υποταγής στο μνημόνιο που υπέγραψαν – στην… τσέπη τους, ή σε όποιο άλλο σημείο ήθελαν».
Φυσικά, ο πρόεδρος, σε αντίθεση με τους άλλους προέδρους, βάζει πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα (γι’ αυτό την πάτησε)!
Κάποιος (έστω ο Μπουμπούκος, για τον οποίο.. 

Ο Βαρδινογιάννης και η «βιομηχανία αγωγών» κατά του Τύπου

Eξοντωτικές για τους δημοσιογράφους διαστάσεις, με κινδύνους για την ελευθεροτυπία, έχει λάβει η βιομηχανία αγωγών κατά του Τύπου. Ακόμα και όταν η κριτική που ασκείται είναι ιδιαιτέρως οξεία ή μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική, δεν μπορεί να τίθεται σε προληπτική λογοκρισία με δικαστική απόφαση. Μία τέτοια περίπτωση και η αγωγή του Βαρδή Βαρδινογιάννη σε βάρος της εφημερίδας «Χωνί», με την οποία διεκδικείται ποσόν 8 εκατ. ευρώ!
Tην κατάργηση της «βιομηχανίας των αγωγών» έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη η..

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Και που χρόνος για το καινούργιο Grand Theft Auto...

Το εκκαθαριστικό

του Κώστα Γιαννακίδη
Γράφω Δευτέρα πρωί. Στο ημερολόγιο είναι 28η Οκτωβρίου, στον καιρό είναι πρώιμο Πάσχα. Δεξιά μου βρίσκεται το εκκαθαριστικό της εφορίας, που ζευγαρώνει με ένα λογαριασμό της ΔΕΗ. Αριστερά είναι ένα άρμα μάχης, που παρελαύνει επί της παραλιακής λεωφόρου στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ακριβότερη, μέχρι στιγμής, παραγωγή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Δεδομένων των χορηγών, αν η τηλεθέαση τους επιβραβεύσει, μπορούν να το επαναλαμβάνουν κάθε Κυριακή. Δοξολογία και μετά παρέλαση. Με τον Γιώργο Αυτιά στην περιγραφή-και της δοξολογίας και της παρέλασης. Υπάρχει κοινό για αυτά.
Περιέργως δεν έχω κλείσει την τηλεόραση. Μου αρέσουν τα εμβατήρια αν και, χρόνια τώρα,..

Η επαγγελματίας!..

Με σφιγμένα δόντια ξεκίνησε η Ολγα Τρέμη την εκφώνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Με νευρικές συσπάσεις στο πρόσωπο, που φανέρωναν τους πόνους από το σπασμένο χέρι της, η τηλεπαρουσιάστρια έκανε την ανάγκη φιλότιμο και εμφανίστηκε στο γυαλί με γύψο στο αριστερό χέρι.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι η Τρέμη θορυβήθηκε από τη χθεσινή εμφάνιση της Σαραφογλου κι έσπευσε παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει να επιστρεψει και να πάρει τη θέση της στο δελτίο. Μάλιστα χθες είχε γίνει γνωστό ότι η Τρέμη θα απείχε του δελτίου τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Η αποχή της ωστόσο διήρκεσε μόνο μια..

Οι φωνές του διευθυντή ακούστηκαν μέχρι τον Φλοίσβο

Δέσμιος επιχειρηματικών και ποδοσφαιρικών προβλημάτων ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου…

Μέχρι τον Φλοίσβο ακούστηκαν οι φωνές του διευθυντή που άρχισε να στολίζει με τα γνωστά «γαλλικά» του το σύμπαν του ομίλου. Ο διευθυντής ξέσπασε μη αντέχοντας την άκομψη ιεράρχηση των ειδήσεων, την αξιολόγηση άνωθεν και το πουσάρισμα των θεμάτων που θέλει το «αφεντικό».
Όλα ξεκίνησαν από μια «δυσανάγνωστη» είδηση που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ εναντίον της Σούπερ Λίγκας και ο γνωστός διευθυντής, οδεύοντας στο γραφείο του, σταυροκοπήθηκε, μονολογώντας: «Δεν μπορεί, κάποιος ξέχασε να διαβάσει το θέμα, να εξηγήσει όλη την πληροφορία».
Στη σύσκεψη, έγινε κοινωνός των προθέσεων του big boss που τα έβαζε με τη διοίκηση της Σούπερ..

Διήμερο αφιέρωμα στον Lou Reed

Διήμερο αφιέρωμα στον Lou Reed, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα μεταδώσει ο ραδιοσταθμός Red 96.3. Aυτό το σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στον νεοϋορκέζο ρόκερ, που η απώλεια του σημάδεψε την ροκ μουσική μέσα στο 2013.
Ο θάνατός του στις 27 Οκτωβρίου από κύρωση του ήπατος παρά την μεταμόσχευση που είχε δεχθεί την Άνοιξη, συγκίνησε όλη την ροκ κοινότητα. Ο David Bowie αλλά και οι Arcade Fire, o Peter Gabriel αλλά και οι Arctic Monkeys τίμησαν με τραγούδια και δηλώσεις την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που με το στυλ του στην ερμηνεία και στην κιθάρα επηρέασε σχεδόν τους πάντες.
Αυτό λοιπόν το weekend, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Lou Reed,  ο RED 96,3 μεταδίδει τα..

Ανδρουλιδάκης: Η εφημερίδα θα βγει όποια κι αν είναι η Εξέλιξη

Απορρίφθηκε η αίτηση του επιχειρηματία και από το τμήμα Αναστολών

Στον αέρα και πάλι η καινούργια εφημερίδα «Εξέλιξη» που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο επιχειρηματίας διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή τους εργαζόμενους πυ είχε προσλάβει (;) ότι το φύλλο θα βγεί όποια... εξέλιξη κι αν έχουν οι δικαστικές του περιπέτειες...του.
Ο εκδότης και πρώην καναλάρχης συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, μετά και την απόφαση του Ά Πενταμελούς τμήματος Αναστολών βάσει της οποίας απερρίφθη η αίτηση μετατροπής της ποινής που είχε υποβάλλει. Η απόφαση του τμήματος Αναστολών ανοίγει το..

O Bαρδής ζητάει 8 εκατ. ευρώ από δημοσιογράφους!

Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά 8 εκατομμύρια ευρώ από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, δύο δημοσιογράφους και έναν μη αμειβόμενο αρθρογράφο της.
Αιτία το δημοσίευμα του ένθετου περιοδικού «Σκάνδαλο» που ανέφερε πως ο Β. Βαρδινογιάννης πήρε επί Χούντας τη μισή Σιθωνία Χαλκιδικής, συνεργαζόμενος με ένα αγιορείτικο μοναστήρι (συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό, απέκτησε έκταση-"φιλέτο" 53.800 στρεμμάτων στη  Χαλκιδική προς 1.000 δραχμές το στρέμμα!).
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που κάνει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μοιάζει πολύ... μικρό, συνέβησαν τα εξής:
• Αρχικά, όλα τα κανάλια ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να «παίξουν» το -επί πληρωμή- διαφημιστικό σποτ για το..

Με κομμένη την ανάσα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ

Τέλος του μήνα και οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αναμένουν με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση του μηνιαίου δελτίου απολύσεων! Στο πλαίσιο του νέου γύρου περικοπών που ξεκίνησε η διοίκηση του Oργανισμού στα τέλη Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων κάθε μήνα, οι εργαζόμενοι στη Μιχαλακοπούλου περιμένουν και αυτό τον μήνα τα δυσάρεστα μαντάτα!
Αν και το κλίμα είναι πολύ βαρύ εν όψει της ανακοίνωσης της νέας λίστας των απολυμένων, η γενικότερη απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής που βιώνουν οι εργαζόμενοι, έχει δημιουργήσει ένα ηφαίστειο που αν εκραγεί θα προκαλέσει..

Δ.Τ: κενά, αδιαφάνεια και παρανομίες

Λάβαμε και δημοσιεύουμε mail για τον «διαγωνισμό» πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις  στην Δημόσια Τηλεόραση:
Πολλά κενά, αδιαφανείς μεθοδεύσεις, παρατυπίες, παρανομίες και παντελής αγνόηση της διεθνούς εμπειρίας χαρακτηρίζουν τον "διαγωνισμό" για την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις  στην Δημόσια Τηλεόραση.
Αρκεί να  περιγράψουμε το τι έχει συμβεί με την επιλογή και πρόσληψη δημοσιογράφων.
Παγκόσμια πρωτοτυπία ότι επιλέχθηκε «διαγωνισμός» τυπικών προσόντων για έναν ειδησεογραφικό οργανισμό, όταν διεθνώς η επιλογή γίνεται βάσει των αναγκών του σταθμού και των επιδόσεων ή της ειδικότητας  του δημοσιογράφου, με δεδομένη φυσικά την ύπαρξη και των τυπικών προσόντων και..

Η δημοσιογραφία δεν μένει πια στα ΜΜΕ...

της Ματίνας Παπαχριστούδη

Kαθημερινά το πρωί ανοίγω τα newsletter της ειδησεογραφίας, μέσω των δημοφιλών μηχανών αναζήτησης όπου, ως γνωστόν, δεσπόζει η... ενημέρωση-πληροφόρηση των κυρίαρχων Μέσων, έντυπων αλλά και ιντερνετικών.
Επίσης ανοίγω τα «παράθυρα» πληροφόρησης στον ανεξάρτητο, μη ελεγχόμενο από επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες κόσμο του Internet. Ε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Σαν να ζουν οι μεν και οι δε σε διαφορετικούς πλανήτες.
Στο δικό μας, για παράδειγμα, το ρεπορτάζ των Media το μείζον θέμα είναι η συνέχιση λειτουργίας της ΕΡΤ των εργαζομένων, η πρόθεση βίαιης εκκένωσης του Ραδιομεγάρου, το χάρισμα των..

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κάτι τρέχει με την Τρέμη

Η Μαρία Σαράφογλου στο δελτίο του Mega μετά το ατύχημα της Ολγας

Στο ύψος της στάθηκε η Μαρία Σαράφογλου που παρουσίασε αξιοπρεπώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η Ολγα Τρέμη που παρακολούθησε ως... τηλεθεατής το δελτίο, καθώς εξ αιτίας ενός ατυχήματος (έσπασε το χέρι της) ίσως και να ένιωσε την καρέκλα της να τρίζει.
Η Τρέμη αναμένεται να επιστρέψει στη θέση της στο δελτίο ειδήσεων του Mega τις επόμενες ημέρες καθώς δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση (τοποθετήθηκε γύψος στο χέρι της). Σε αυτό το διάστημα η Σαράφογλου θα δίνει καθημερινά εξετάσεις προκειμένου να αποδείξει ότι..

Τι γυρεύει ο Χατζηνικολάου στη Μιχαλακοπούλου;

 To «45άρι» του Ψυχάρη, τα ευφάνταστα σενάρια των διαδρομιστών και το κουίζ που διαψεύστηκε...

Ανέκαθεν οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν εξαιρετικές και εξακολουθούν να είναι, όπως επίσης και οι συναντήσεις τους ήταν τακτικές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.
Τα στοιχεία όμως αυτά δεν ήταν ικανά, για να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι εσχάτως οι επαφές τους έχουν πυκνώσει! Και πιο συγκεκριμένα, οι συχνές επισκέψεις του επικεφαλής του «Real Group» Νίκου Χατζηνικολάου στο γραφείο του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη. Αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιτυχημένος εκδότης έχει περάσει το κατώφλι της Μιχαλακοπούλου τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο δεκαήμερο, προκαλώντας ερωτήματα,

Απλήρωτοι στον «Ριζοσπάστη» - Απέλυσαν τον Μπογιόπουλο

Νέες απολύσεις στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Σήμερα ήταν η σειρά του  δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου να δει την έξοδο του Περισσού. Πριν από περίπου ένα μήνα η εφημερίδα του ΚΚΕ είχε καταργήσει την επιτυχημένη στήλη του «Ημεροδρόμος». Ως αιτιολογία της απόλυσης του δημοσιογράφου προβάλλεται η άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Την ίδια ώρα, όπως γράφουν οι Τυπολογίες, απλήρωτοι παραμένουν οι δημοσιογράφοι στο «Ριζοσπάστη», ενόψει υλοποίησης της Β΄ φάσης του σχεδίου του ΚΚΕ να απασχολούνται στην εφημερίδα συντάκτες σε σχεδόν εθελοντική βάση με αμοιβή τα 800 ευρώ. Όπως λένε θα κληθούν οι συντάκτες να αποδεχθούν το νέο καθεστώς και όποιος δεν το δεχθεί θα πρέπει να...

Ψυχάρης για Καμμένο: Τον ψεκάζουν καθημερινά, είναι καραγκιόζης!

Nέα επεισόδια στο σίριαλ της αντιπαράθεσης του Πάνου Καμμένου με την οικογένεια Ψυχάρη. Η βεντέτα συνεχίστηκε στο Twitter με τον Ανδρέα Ψυχάρη, γιο του Σταύρου και βουλευτή της ΝΔ, να σχολιάζει τη συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην εκπομπή Χατζηνικολάου στο Star, γράφοντας χαρακτηριστικά:
- Κατάλαβε τι είπε όταν χαρακτήρισε ένα κόμμα εγκληματική οργάνωση; Έχει αποδείξεις;
- Πάντως προσφέρει περισσότερο γέλιο ακόμη και από τον Καραγκιόζη.
- Προφανώς τον ψεκάζουν καθημερινά με όλο..

Οταν ο Πάγκαλος διασκέδαζε παρακολουθώντας τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα!


Μας κατάλαβαν οι Αμερικάνοι...

H ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα! Tην αποκάλυψη αυτή που μοιάζει με ανέκδοτο, έκανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ψυχάρη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο Πάγκαλος δήλωσε, ελέγχεται η σκοπιμότητα, ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρεσβευτής, ωστόσο δεν διευκρίνισε ακριβώς για ποιο χρονικό διάστημα μιλάει.
Ο πρωην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια και άρα «έχουν παραγραφεί τα πάντα». Είπε δε ότι οι.. 

Στην ταράτσα της αμερικάνικης πρεσβείας...

Η Αθήνα είναι μία από τις 19 περιοχές δραστηριοποίησης των "κοριών" της NSA στην Ευρώπη, με την αμερικανική πρεσβεία στην Βασιλίσσης Σοφίας να είναι το κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών. Συνολικά και σύμφωνα με το Spiegel, ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε 80 περιοχές του πλανήτη.
Το έγγραφο που δημοσίευσε το Spiegel περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Στην Ελλάδα εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα,..

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών από τον Σταύρο Ψυχάρη στην έδρα του ΔΟΛ!

Παναγιώτης, Χριστίνα, Σταύρος
Στην ίδρυση εταιρείας συμμετοχών προχώρησε ο Σταύρος Ψυχάρης.  Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει μάχη για την επιβίωσή του με σκληρές περικοπές, ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του, προχώρησε στην «Σ. Ψυχάρης Συμμετοχών ΑΕ» με αντικείμενο και τη συμμετοχή στα ΜΜΕ. Η έδρα της εταιρείας είναι στα γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου 80 και στο ΔΣ συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο το Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έχει θέση προέδρου –διευθύνοντος συμβούλου,  ο γιος του Παναγιώτης και η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα. Στο μέλλον θα δούμε ποια θα είναι η αξιοποίησή της, αν δηλαδή θα εμφανιστεί στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΟΛ, ή να θα είναι η «διάδοχος κατάσταση» του οργανισμού.
Σκοπός της Εταιρείας είναι “η συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή σε άλλους φορεις ή..

Ο Μαλέλης εξωθεί σε παραίτηση τον Ευαγγελάτο

Το ενδεχόμενο ακόμη και να εγκαταλείψει τον ΣΚΑΙ, λέγεται ότι εξετάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος και αιτία φέρεται να είναι οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται καθημερινά να βγάλει την εκπομπή του! Η έλλειψη λινκ για να κάνει συνδέσεις, οι περιορισμοί που του επιβάλει η διοίκηση και η νέα διεύθυνση σχετικά με την επιλογή των καλεσμένων, δίνοντας προτεραιότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ακόμη και οι απαγορεύσεις που υφίσταται στη χρήση των σχολιαστών του σταθμού… συνθέτουν το ασφυκτικό πλαίσιο που θέλει να αποτινάξει!
Στις εκπλήξεις όμως που επιφυλάσσουν οι ανατροπές στο κανάλι του Φαλήρου το προσεχές..

Βαξεβάνης για τη Newsbomb μετά την αποχώρηση Χίου

Προς αναζήτηση νέου προσώπου για να αναλάβει την εφημερίδα Newsbomb βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος (γιος του Παύλου).
Ο επικεφαλής του ιντερνετικού ομίλου DPG, βρίσκεται σε αδιέξοδο μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Στέφανου Χίου από την εφημερίδα.
Mετά την αποχώρηση Χίου η Newsbomb, όπως έχουν γράψει οι zoornalistas, «εξαφανίστηκε» και από τα δελτία των πρακτορείων με τις επίσημες κυκλοφορίες των ημερήσιων εφημερίδων. Στοιχεία υπάρχουν μόνο για τις δύο πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της, δηλαδή την Δευτέρα 11/10 (πούλησε 12.240 φύλλα) και την Τρίτη 12/10 (πούλησε 11.120 φύλλα). Εκτοτε αγνοείται η τύχη της (κυκλοφοριακά) και ουδείς γνωρίζει πόσα φύλλα πουλάει η  Newsbomb, στην οποία ο Δημήτρης..

Η κουμπάρα και ο Μπούμπης

** Οταν είδα και τον Πέτρο Κωστόπουλο να ανεβάζει στο instagram φωτογραφίες του γιου του, Μάξιμου, με το καρό πουκαμισάκι. κατάλαβα πως θα κάνει ό,τι μπορει για να ξεπατικώσει τακτικές κουμπάρας. Μη σας πω ότι σε λίγο τον βλέπω να νιώθει λιγούρες.
Συμβουλή: Οι τεχνικές κουμπάρας Ελένης δεν ξεπατικώνονται από κανέναν...
** Και ένα ΚΟΥΙΖ: Ποια τηλεπαρουσιάστρια που τα τελευταία δύο χρόνια τα Μέσα υπερασχολούνται μαζί της, αποκαλεί «Μπούμπη» τον επιχειρηματία καλό της, ακόμη και ανάμεσα σε πολύ κόσμο;
** H Mάρα Ζαχαρέα εκφωνεί και ειδήσεις που αφορούν το lifestyle. Είναι τόσο πετυχημένο αυτό,

Nέες περικοπές μισθών στο Mega...

 ...για να μην γίνουν, λέει, απολύσεις!

«Να ενισχύσουν το κανάλι ή να το αφήσουν να φυτοζωεί»; Σε αυτό το δίλημμα συμπυκνώνεται ο… Mega προβληματισμός των εκδοτών, λίγο μετά την ένεση ρευστότητας που χορήγησαν στο κανάλι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου! Γνωρίζοντας ότι τα χρήματα που εισέρευσαν στα ταμεία του σταθμού δεν φθάνουν για να καλύψουν ούτε τις υποχρεώσεις του επόμενου εξαμήνου, οι μεγαλομέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν, αν επιθυμούν να διατηρήσουν «ζωντανό» και ισχυρό το brand name που έχουν στα χέρια τους ή αν θα το αφήσουν να συρρικνωθεί.
Συνομιλητές, τόσο της οικογένειας Μπόμπολα όσο και της οικογένειας Βαρδινογιάννη,..

Σε σκηνοθεσία Νίκου Ευαγγελάτου!

Πολλοί ειναι αυτοί που κάθε μέρα στήνονται κάθε απόγευμα μπροστά στην τηλεόρασή τους για να παρακολουθήσουν τον καβγά και τις αψιμαχίες ανάμεσα στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή και την συνάδελφό του Ελένη Καλογεροπούλου, στο προδελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. Πολλοί είναι κι αυτοί που κάνουν λόγο για «στημένη» και σκηνοθετημένη αντιπαράθεση για λόγους τηλεθέασης - ιδέα του Ευαγγελάτου λένε κάποιοι.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλές φορές τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά οι καβγάδες ανάμεσα στο «επιτυχημένο δίδυμο» ξεφεύγουν από τα όρια. Μάλιστα ο Τάκης Χατζής φαίνεται πως έχει πάρει..

Αποδίδει το real estate των Ψυχάρηδων

Εγραφα την περασμένη Κυριακή για την εταιρεία «ΕΡΜΗΣ Επιχειρήσεις Ακινήτων Α.Ε.», που το 2001 είχε εξαγοράσει ποσοστό συμμετοχής 10% στην Euroterra, στην Rebikat και στην Abies. Κοινό σημείο και των τριών εταιρειών; Σε όλες ήταν διευθύνων σύμβουλος ο (νυν σύμβουλος του ΔΟΛ) Παναγιώτης Κουβουτσάκης και εντεταλμένος σύμβουλος ο Παναγιώτης (υιός Σταύρου) Ψυχάρης. Και συνεχίζω: Την ίδια εποχή πάνω κάτω η «Ερμής» συνέστησε και την εταιρεία Μιχαλακοπούλου Κτηματική-Τουριστική Α.Ε. (ποσοστό 84% δικό της και 16% της ΓΕΚ), που είχε στην κατοχή της πολυώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 14.718 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80. Το..

Ποιοι θέλουν να διώξουν τον Πρετεντέρη από το Mega

Αναμένονται ραγδαίες αλλαγές καθώς τoν θεωρούν «καμμένο χαρτί»

Σκέψεις ακόμα και για την αποπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη από το MEGA έχουν αρχίσει να κάνουν τα αφεντικά του Μεγάλου Καναλιού.
Η αφορμή για να εκδηλωθεί το αρνητικό κλίμα που υφέρπει εδω και καιρό δόθηκε από τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει πλέον η εβδομαδιαία εκπομπή "Ανατροπή".
Η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου μέσα από τη συχνότητα του STAR εχει ουσιαστικά εκμηδενίσει την οποία τηλεθέαση διατηρούσε ο Γ. Πρετεντέρης.
Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση της Δευτέρας, η εκπομπή "Στον ενικό", με προσκεκλημένο τον Αδωνι Γεωργιάδη, απέσπασε 27,6%, με την "Ανατροπή" να περιορίζεται στο 12,5%...
Οπως γίνεται αντιληπτό, η ήττα του MEGA ηταν τεράστια, δεδομένου οτι μέχρι και πριν από έναν..

Τέλος στα δόλια σχέδια Σαραντόπουλου για την Απογευματινή

Δικαίωση για τους εργαζομένους της ιστορικής εφημερίδας

Τελεσίδικη είναι πλέον η απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της τρίτης αίτησης πτώχευσης της «Απογευματινής», οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Με την ελπίδα -όπως γράφουν σε παρέμβασή τους- μία δική τους τελική δικαίωση και οριστική νίκη κατά του εργολάβου- εκδότη Κώστα Σαραντόπουλου να βάλει φρένο και σε άλλα σχέδια στο δοκιμαζόμενο χώρο του Τύπου...
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει ο κ. Σαραντόπουλος με την αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της κεντροδεξιάς το 2010 είχε απορριφθεί πανηγυρικά..

Δεν κάνουμε πίσω, όσο κι αν κλάψει γονυπετής ο Ψυχάρης...

Ευθεία επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη αλλά και του γιού του Ανδρέα (βουλευτή της ΝΔ), εξαπέλυσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Αιτία κι αυτή τη φορά δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα το οποίο υποστήριζε ότι το κόμμα Καμμένου ενοικιάζει αντί 6.000 ευρώ κτίριο για τα γραφεία του, το οποίο ανήκει στον πατέρα του!
Στο δημοσίευμα απάντησαν με ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ που αναφέρουν πως όσους μεσάζοντες και να βάλει ο Ψυχάρης και όσο και αν κλάψει γονυπετής, πάλι δεν θα αποσύρουν αυτή τη φορά την αγωγή και θα εκτελέσουν τις αποφάσεις!
Μάλιστα στην άκρως ειρωνική -συν τοις άλλοις- ανακοίνωση ο Καμμένος και το κόμμα του «εύχονται λόγω της ιδιαιτέρας σχέσεως του Ψυχάρη με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους..

Καταγγελίες για τις εξετάσεις Σημαιοφόρων Λ.Σ. 2013

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τις εξετάσεις Σημαιοφόρων 2013 με αφορμή το θέμα με τον γιο του πρωθυπουργικού συμβούλου Τάκη Μπαλτάκου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (Παραπολιτικά) ο Μπαλτάκος κατάφερε να τοποθετήσει τον γιό του ως επιτυχόντα στον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού δόκιμων σημαιοφόρων του Λ.Σ. παρά τις αρνητικές βαθμολογήσεις του γραπτού του. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:
 "Αξιότιμοι κύριοι
Εκτός από το θέμα Μπαλτάκου (σημειωτέον ότι η σχετική απόφαση ΑΣΕΠ 982/11-10-2011 λείπει από την Διαύγεια) θα πρέπει να εξετάσετε και τα σημεία και τέρατα που συνέβησαν στις εξετάσεις των σημαιοφόρων Λ.Σ 2013.
Αντιπαρερχόμενοι τις παρατυπίες που έγιναν στις αθλητικές και ιατρικές δοκιμασίες (υιός λιμενικού, υποψήφιος, τραυματίστηκε στο πρώτο αγώνισμα των 100 μέτρων  και δεν συμμετείχε σε κανένα..