ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Κουρής τους πήρε τις ταυτότητες

Δίνει σε μελλοντικούς αναγνώστες 5.000 «δημοσιογραφικές ταυτότητες»!

Μόλις διαβάσαμε την ανακοίνωση της νέας ημερήσιας εφημερίδας «KONTRA News» (θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου) χαμογελάσαμε: Νάτος ο γάτος, ο Κεφαλλονίτης, βρήκε πάλι τζάμπα κόσμο για να του γράφει στην εφημερίδα. Κι αυτό γιατί όλο και κάποιοι «ψωνάρες» θα βρεθούν να γράφουν για τον Γιώργη Κουρή που θα δημοσιεύει, λέει, οποιαδήποτε καταγγελία ή σκάνδαλο του στέλνουν από όλη την Ελλάδα, αφού φυσικά πρώτα (κι όπως πάντα) θα διασταυρώνει την είδηση...
Xαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η εφημερίδα KONTRA News αποφάσισε να..

Ο εκφυλισμός των συνδικαλιστών δημοσιογράφων

"Η Γ.Γ. στήνει μηχανή στο site της ΕΣΗΕΑ, ώστε να δημοσιεύει, λέει, μικρές αγγελίες σε όσους… ζητάνε ανέργους. Μέσα στην τρέλα  έσκασε και μια κρίση υστερίας χθες στον 6ο όροφο με την Γ.Γ. να μην μαζεύεται με τίποτα. «Μας λένε ντενεκέδες » τσίριζε φανερά ενοχλημένη - αλλά με καθυστέρηση - από την ανακοίνωση της ΚΕΔ, που από την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε και αυτήν για το σκάνδαλο με τις 15.000 ευρώ τον μήνα, τις οποίες πληρώνει η ΕΣΗΕΑ για τις αμοιβές ημετέρων στην προεδρική τους αυλή. Σκέψου να βγει κι ο λογαριασμός…"
Τα παραπάνω έγραφε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τσαλαπάτης της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) αναφερόμενος στην Γενική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη. Οι zoornalistas δεν τα είχαν δημοσιεύσει διότι τα θεώρησαν εμπαθή και εν τέλει απαράδεκτα για..

Μια ώρα ύπνου παραπάνω

Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.
Στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.00.
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Σάλος με την παρέμβαση - σκάνδαλο του Μπαλτάκου

Ο εξ απορρήτων του Σαμαρά προσπαθεί να «φιμώσει» και το διαδίκτυο

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελλίες και η αποκάλυψη για την παρέμβαση-σκάνδαλο του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, με την οποία διόρισε τον γιο του μόνιμο στο Λιμενικό. Ο Μπαλτάκος κατάφερε να τοποθετήσει τον γιό του ως επιτυχόντα στον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού δόκιμων σημαιοφόρων του Λ.Σ. παρά τις αρνητικές βαθμολογήσεις του γραπτού του.
Οι σχετικές καταγγελίες αναφέρονται  στο παρασκήνιο δύο δικαστικών αποφάσεων, αλλά και την περίεργη αλλαγή στην βαθμολογία του υιού Μπαλτάκου.
Την ίδια στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, ΤάκηςΜπαλτάκος, προσπαθεί ήδη να παρέμβει στους διαχειριστές ειδησεογραφικών sites και μπλογκ ώστε να μην..

O φίλος του «Τίγρη» κι ο «κωλοτούμπας» της Λειβαδιάς

Κυκλοφορεί στα περίπτερα το 4ο τεύχος της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας «Δικεφάλος». Την εφημερίδα την συστήνουμε να την διαβάσει (αν βρει χρόνο) ο γνωστός επιχειρηματίας που διαμένει στις παρυφές της Πεντέλης.
Στον Δικέφαλο που κυκλοφορεί, μία ενδεκάδα με super θέματα:
1. Τεθωρακισμένη έρχεται η νέα ΑΕΚ του Τίγρη
2. Αποκλειστικη συνέντευξη Λεονάρντο : Έρχομαι να σηκώσω τίτλο στην "Αγιά Σοφιά"
3. Crash test . Βουρας VS Καραγκιολίδης : Οι δύο πορτιέρο της ΑΕΚ σε μία κοινή συνέντευξη φορώντας τα γάντια ... του μποξ.
4. Ο στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανιδη και γνωστός κωμικός Γιώργος Μητσικώστας μιλά στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ και αποκαλύπτει: "Ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις ο Τίγρης".
5. Τι απαντούν οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων της ΑΕΚ σε..

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Θυσίασε τον Παναγόπουλο για τον Σαμαρά

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Γιάννης Αλαφούζος τέλειωσε από τον ΣΚΑΪ τον επι σειρά ετών στενό συνεργάτη του Χρήστο Παναγόπουλο. Ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ το τελευταίο διάστημα ήταν εντελώς περιθωριοποιημένος, χωρίς ουσιαστική αρμοδιότητα και ως εκ τούτου η μοναδική του ενασχόληση ήταν ο Παναθηναϊκός που ως γνωστόν τα πάει... περίφημα.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Χρ. Παναγόπουλο στην έξοδο ήταν πολλοί - πέραν των κακών επιδόσεων του ΣΚΑΪ. Ενας από αυτούς συνδέεται με τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο τέως διευθύνων σύμβουλος και εξ αιτίας των οποίων ο Αλαφούζος φερόταν να είναι πολύ ενοχλημένος.
(Εδώ να θυμίσουμε ότι ο και  πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος τον περασμένο..

Αve Caeser!..

Eξυπνος επιχειρηματίας στο χώρο των media αποδεικνύεται τελικά ο Νίκος Χατζηνικολάου. Σε μια δύσκολη εποχή που ακόμη και το προτυπό του, ο ισχυρός μιντιάνθρωπος Σταύρος Ψυχάρης, βρίσκεται σε αδιέξοδο, ο Ν. Χατζηνικολάου έχει δημιουργήσει τον (σχεδόν) δικό του πανίσχυρο όμιλο. Ενα μιντιακό συγκρότημα που περιλαμβάνει μια επιτυχημένη εφημερίδα (Real News), ένα σάιτ με χιλιάδες «κλικ» κι ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο (Real fm) που «πετάει».
Κι όλα φυσικά τα προμοτάρει καθημερινά (και δωρεάν) μέσα από έναν τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας από τον οποίον έχει και λαμβάνειν!..
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η δημιουργία ενός αθλητικού ραδιοφώνου που βρίσκεται στα..

Μιντιάρχες σε απόγνωση - Ψάχνουν με το κερί επενδυτές

Στη «γύρα» έχουν βγει όλοι οι μιντιάρχες προς αναζήτηση επενδυτών.
Πρώτος και καλύτερος ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ που παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε, συνεχίζει τις προσπάθειες και τις επαφές - και είναι σίγουρο ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Δημήτρης Κοντομηνάς του Alpha που βρίσκεται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο της Κάντζας. Σε αυτά ο Κοντομηνάς έχει αποδειχτεί (βλέπε με τους Γερμανούς) ότι είναι «γάτα».
Σε αναζήτηση επενδυτή βρίσκεται και η οικογένεια Αθανασιάδη του συγκροτήματος..

Tέρατα στο περίπτερο

του Κώστα Γιαννακίδη

Την τελευταία φορά που ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Ρούντολφ Ες συναντήθηκαν στο ίδιο περίπτερο, η Μάρλεν Ντίντιρχτ έκανε σουξέ τη Λιλή Μαρλέν. Θέλω να πω ότι είναι εντάξει να βλέπεις εξώφυλλο τον Ες και τον Μεταξά, αρκεί να κάνεις σχέδια για το βράδυ, να πας να δεις επιθεώρηση με τη Βέμπο. Και όμως, τους βλέπω μαζί, στο περίπτερό μου. Ο Ες ποζάρει ως οφείλει να εμφανίζεται ένας υψηλόβαθμός αξιωματικός των Ναζί. Ο Ιωάννης Μεταξάς είναι πιο πίσω, στην πόζα που οι παλαιότεροι τον γνωρίσαμε ακόμα και στους τοίχους των Δημοτικών σχολείων. Βουτάω τη ματιά λίγο πιο βαθιά στη ζούγκλα των περιοδικών και ένας νέος,..

Τώρα ποινικοποιούν και τις συνεντεύξεις

Μέγιστο θέμα ελευθεροτυπίας αλλά και δημοκρατίας δημιουργεί η αποκάλυψη ότι  συνομιλίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές με δημοσιογράφους, ακόμη και συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες ή και ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται, προκειμένου να περιληφθούν στις δικογραφίες και να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που όχι μόνο στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης έκφρασης, αλλά εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ενέργειες που-στοχεύοντας στη δημιουργία φοβικού κλίματος, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις στη Χαλκιδική-προκαλούν το εύλογο ερώτημα:..

Αφαντη η Μάνια - Την ψάχνει και η Αστυνομία

Αφαντη η Μάνια Τεγοπούλου από τα διαδραματιζόμενα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην οποία φαίνεται (τουλάχιστον στην «ταυτότητα») ως συνεκδότης με τον Χάρη Οικονομόπουλο.
Μάλιστα όπως γράφει και το μπλογκ της Ανασυγκρότησης έχει αρχίσει να την αναζητά και η Αστυνομία! Κι αυτό γιατί, λέει, εναντίον της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, όπως γράφει το μπλογκ anasigrotisi, οι αστυνομικοί  πήγαν στο σπίτι της Μάνιας  για να εκτελέσουν το ένταλμα ύστερα από μήνυση απλήρωτων εργαζόμενων της Χ.Κ.Τεγόπουλος...
Στη μήνυση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Μάνια Τεγοπούλου δολίως εμπόδισε πλειστηριασμό..

Παρέμβαση Σαμαρά για την κρίση στον «Ελεύθερο Τύπο»

Χωρίζουν τα τσανάκια τους Σκαναβής ("Ε.Τ.") και Μπενέκος ("Επενδυτής")

Βρέθηκε η λύση για τον "Ελεύθερο Τύπο"; Έτσι δείχνουν τα πράγματα αφού επενδυτής μπορεί να μην βρέθηκε ακόμη να αναλάβει την πολυπαθή εφημερίδα, η παρέμβαση όμως του Μαξίμου έπιασε τόπο. Για τον καβγά και τη φασαρία ανάμεσα στους δυο εκδότες του "Ελεύθερου Τύπου" Δημήτρη Μπενέκο και Αλέξανδρο Σκαναβή που βάζουν τώρα πλώρη να χωρίσουν τα τσανάκια τους!
'Οπως λένε οι πληροφορίες, ο Αλέξης Σκαναβής θα αναλάβει την έκδοση της... ναυαρχίδας, τον Ε.Τ και ο Δημήτρης Μπενέκος θα αναλάβει την έκδοση του "Επενδυτή". Με ποιον ακριβώς τρόπο θα..

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η παραίτηση Παναγόπουλου και οι «κωλοτούμπες» του ΣΚΑΪ

Στις αρχές Οκτωβρίου πολλά ήταν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο κι όχι μόνο- που ανέφεραν ότι η συνεργασία του Χρήστου Παναγόπουλου με τον όμιλο ΣKAΪ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τελείωσε. Τότε η διοίκηση με επίσημη ανακοίνωσή της διέψευδε τη «διακοπή συνεργασίας» με την εξής ανακοίνωση: «Από τη Διοίκηση του ΣΚΑΪ ανακοινώνεται ότι ο Χρήστος Παναγόπουλος παραμένει κανονικά στον Όμιλο ΣΚΑΪ".(4/10)
Σήμερα όμως ο σταθμός με δελτίο τύπου ανακοίνωσε την παραίτηση Παναγόπουλου: «Ανακοινώνεται ότι ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος υπέβαλε, σήμερα, την παραίτησή του από τα..

Κατέγραφαν δημοσιογράφους - Εγκλημα οι... συνεντεύξεις!

Στη δικογραφία για τις Σκουριές οι συζητήσεις με δημοσιογράφους!

του Σάκη Αποστολάκη / Ελευθεροτυπία

Απομαγνητοφωνημένα κείμενα ολόκληρων τηλεφωνικών συνεντεύξεων και συνδιαλέξεων με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ περιλαμβάνει η δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές. Οι συνεντεύξεις που δίνονται τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους που καλούν τα -κατά την Αστυνομία- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αποτελούν και αυτές ενοχοποιητικό υλικό. Οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων..

Νέα καταδίκη Ρίζου για τον Αδέσμευτο

Εκδικάστηκε η μήνυση της Βέρας Ηλιάδου εναντίον των Δημήτρη και Απόστολου Ρίζου.
Μάρτυρας υπεράσπισης της εργοδοσίας ήταν και πάλι  δημοσιογράφος εργαζόμενη στον "Αδέσμευτο Τύπο". Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονταν με τις συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ διότι είχαν συνάψει ατομικές συμβάσεις με την εργοδοσία...
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η καλή "συνάδελφος" ήξερε το καθεστώς πληρωμής όταν έγιναν οι προσλήψεις - το 1998 - ενώ η ίδια προσλήφθηκε στην εταιρία το 2008 !!!
Φυσικά στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο "Αδέσμευτος Τύπος" έκλεισε διότι οι εργαζόμενοι έκαναν..

EΡT: Ρίχνουν ξανά «μαύρο» - Σταθείτε στο πλευρό μας

Eπείγουσα ανακοίνωση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
 
Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.
Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.
Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.
Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους..

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Από τον Κίτσο της Σίφνου στον Οικονομόπουλο του Αθηναϊκόν

Η «Ελευθεροτυπία» (κι ο άρθρογράφος της) τότε και τώρα

Τέλη Ιουλίου του 1989. Ενας σχετικά ψηλός άνδρας με μούσι, κοντά στα σαράντα, με σανδάλια  και βερμούδα κι έχοντας ένα  σάκκο ριγμένο στον ώμο του, κατηφορίζει τον δρόμο προς τον Φάρο της Σίφνου. Σκοπός του να συναντήσει τον Κίτσο Τεγόπουλο που κάνει τις λιτές διακοπές του εκεί και να του δώσει τα διαπιστευτήριά του. Εξάλλου ήταν ένας από τους πιο έμπιστους (μετά τον Φυντανίδη) του αείμνηστου εκδότη της Ελευθεροτυπίας...
Τέλη Οκτωβρίου 2013. Ενας σχετικά ψηλός άνδρας με μούσι,, περασμένα εξήντα, με μοκασίνια, ροζ πουκάμισο και λευκό παντελόνι έχει σταματήσει στην Κηφισίας το ύψος του Ψυχικού και κατευθύνεται προς το γνωστό ζαχαροπλαστείο - εστιατόριο «ΑΘΗΝΑΙΚΟΝ». Σκοπός του να..

Τελικά που το πάνε οι εκδότες του Ελεύθερου Τύπου;

H κατάσταση στο «συγκρότημα» των Σκαναβή – Μπενέκου έχει φτάσει στο απροχώρητο, την ώρα που εντείνονται οι φήμες για είσοδο επενδυτή (ακούγεται το όνομα του πρωθυπουργικού φίλου Δημήτρη Μελισσανίδη).
Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο, που έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα πολλών μηνών, έφτασαν (ξανά) στα όρια τους την περασμένη Παρασκευή μετά την απόφαση της εργοδοσίας (στην λογική του διαίρει και βασίλευε) να πληρώσει έναντι πάντα, τους μισούς από τους εργαζόμενους. Ετσι αποφάσισαν πως αν δεν πληρωθούν όλοι δεν θα είναι και υποχρεωμένοι να δώσουν ύλη... Οπως γράφει το greek tv η διοίκηση άστραψε και βρόντηξε ενώ η απάντηση ήταν η..

Ενα λεπτό περιπτερά!..

Η απάντηση Χωμενίδη και ο «βίαιος» Χειμωνάς

του Δημήτρη Κανελλόπουλου / e-tetradio
Μας... απάντησε (ας πούμε) ο Χρήστος Χωμενίδης (στο σχόλιό μας) μέσω facebook. Κι έγραψε το εξής:
Ο γνωστός κύριος με εγκαλεί για το γεγονός ότι ενώ δεν έχω διοικήσει ούτε περίπτερο, όπως ο ίδιος είπα, δέχθηκα εν τούτοις να συμμετάσχω στο Εποπτικό Συμβούλιο της Νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Τι να του απαντήσει κανείς; Ότι το Εποπτικό Συμβούλιο -το λέει δα και το όνομά του- δεν ασκεί διοίκηση αλλά εποπτεία; Ότι τη διοίκηση -όπως σε κάθε εταιρεία- αναλαμβάνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, πλαισιωμένος από το Διοικητικό Συμβούλιο;
Στη συνέχεια, με ερωτά τι έχω κάνει τους τελευταίους δυόμισι μήνες για τα Μουσικά Σύνολα και το..

Η εποχή της αυθαιρεσίας των κολλητών αρχίζει

Παντελής Καψής στη Βουλή: Η ΕΡΤ της πολιτικής αυθαιρεσίας και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει» υποστήριξε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής στην Βουλή κατά την συζήτηση τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα του μεταβατικού σχήματος. Η Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε πειθήνια την ανανέωση των συμβάσεων της Δ.Τ, την αναδρομική ανάθεση ευθύνης στον Γκίκα Μάναλη...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει: Η Δ.Τ της αυθαρεσίας των κολλητών, της παρέας και των ενσωματωμένων στελεχών, ανεξαρτήτου πολιτικού σχηματισμού αρχίζει να κυριαρχεί. Ειδικότερα με όσους επί ΕΡΤ είχαν μπουκώσει από πριμ και μπόνους. Τώρα είναι φθηνότεροι, πιο ελεγχόμενοι, χωρίς άλλοθι και με περίσσεια υπακοή. Το "ακριβό" προϊόν..

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ξανθά παιδιά και σκούρα

Του Νίκου Ξυδάκη

Ενα ξανθόμαλο γαλανομάτικο παιδί παίζει μαζί με σκούρα παιδιά στον γυφτομαχαλά. Τι σκάνδαλο! Απ’ όλα τα σενάρια τρόμου για αγοραπωλησίες βρεφών, για τράφικινγκ, εμπόριο νεφρών, Ολιβερ Τουίστ που πέφτουν στα νύχια Εβραίων Φέιγκιν, από όλη τη φρίκη, υπαρκτή και επινοημένη, κρατάω τη συγκεκριμένη φρίκη, ίσως όχι την αγριότερη, αλλά σίγουρα την πιο φανερή, την ευκολότερα εκδηλωνόμενη: τον βαθύτατα στερεοτυπικό ρατσισμό εναντίον του Ρομ, του αθίγγανου, του γύφτου.
Του γύφτου που κλέβει τα παιδιά τα ανυπάκουα, που ξεμακραίνουν απ’ το σπίτι τους, που δεν τρώνε όλο το φαΐ τους. Του γύφτου που κλέβει μπουγάδες, της γύφτισσας που ξεμυαλίζει και ξαφρίζει..

ΣΚΑΪ: ποιους έχει βάλει στο στόχαστρο ο Μαλέλης

Θέλει να τα αλλάξει όλα στο Φάληρο

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί ο ΣΚΑΙ με εμφανή την απουσία στρατηγικής, στόχου και προτεραιοτήτων. Το κανάλι του Φαλήρου εσχάτως, ζει σε μια διαρκή ανακατωσούρα, έχοντας παράλληλα χάσει τη φυσιογνωμία του και φυσικά τον σκληρό πυρήνα των τηλεθεατών του, με αποτέλεσμα να υπολείπεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σχεδόν στο σύνολο όλων των ζωνών.
Την ίδια ώρα ο Σταμάτης Μαλέλης έχει βάλει στο στόχαστρο πολλούς δημοσιογράφους και εκπομπάρχες που βρήκε ερχόμενος στο «μαγαζί» και ενδεχομένως δεν συμμερίζονται τα σχέδιά του… Από την άλλη πλευρά και ο ίδιος δέχεται σκληρή κριτική για τις λιγοστές επιλογές του στο «χτίσιμο» του νέου προγράμματος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χριστίνας Λαμπίρη στη..

«Βυθίστηκε» ο Ντερμπεντέρης...

Νικητής στην μάχη της τηλεθέασης αναδείχτηκε, ξανά, ο Νίκος Χατζηνικολάου, που με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, η εκπομπή  του ("Στον ενικό") επιασε το 27,6%.
Την ίδια ώρα, ο Ντερμπεντέρης στο Mega, χωρίς να κάνει την ανατροπή, πραγματοποιούσε «χαμηλές πτήσεις» με 12,5...
Δείτε αναλυτικά τα χτεσινά νούμερα:

«Στον Ενικό» 28,0% (27,5% στο 15-44) (Star)
«Ανατροπή» 13,7% (9,3% στο 15-44) (Mega)
Επίσης:..

Καβατζίκης εναντίον Κωστόπουλου κι ό,τι κάτσει...

...από νούμερα τηλεθέασης

Σύρραξη σήμερα στο Πρωϊνό του Mega και αφορμή ήταν η Τόνια Σωτηροπούλου (η Ελληνίδα του Τζέιμς Μποντ στο Skyfall)
Ο Αρης Καβατζίκης «έθαψε» την ηθοποιό που όπως είπε το παίζει ντίβα και είναι ακριβοθώρητη. Τότε ήταν που παρενέβη η Μπαλατσινού και κυρίως ο Πέτρος Kωστόπουλος που έσπευσαν προς υπεράσπιση της Σωτηροπούλου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και στο στούντιο της εκπομπής επικράτησε χάβρα, πράγμα συνηθισμένο βέβαια. Ο ένας μιλούσε πάνω στον άλλο με τον Κωστόπουλο να φωνάζει και να χειρονομεί, εκθειάζοντας τα προσόντα της ηθοποιού. Τότε ο Καβατζίκης τα «πήρε άσχημα» και τα έβαλε με τον Κωστόπουλο λέγοντάς του: «Κι εσύ ως εκδότης παλιά και μέσα από τα περιοδικά σου έχεις μεγάλο μερίδιο..

«Μαγάρισαν» και την Wikipedia

Σοκ από τις αποκαλύψεις για κατά παραγγελία πληρωμένα άρθρα στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου

Περισσότερους από 250 χρήστες έχει μπλοκάρει πορς το παρόν η εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου Wikipedia καθότι υποπτεύεται ότι επιδίδονται σε επί πληρωμή υποστήριξη απόψεων και υιοθέτηση ψευδών (sockpuppet) ταυτοτήτων για διάφορους σκοπούς προώθησης συμφερόντων. Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και το θέμα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα διεθνή μέσα ενώ εκτενή άρθρα έχουν δημοσιευτεί τόσο στη Wall Street Journal όσο και στους New York Times.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι περισσότερες από τις «ύποπτες» εγγραφές φαίνονται να προέρχονται από την Wiki-PR, μία αμερικανική εταιρεία η οποία ισχυρίζεται ότι στήνει, διαχειρίζεται και..

Νυν "καπεταναίοι" της κατάληψης και πρώην γλείφτες κάθε διευθυντή

Ποιοι προσπαθούν στην ΕΡΤ να καβαλήσουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Εχω στα χέρια  μου επιστολή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ, που απευθύνεται στους αγαπητούς συντρόφους και στις αγαπητές συντρόφισσες και θίγει ένα-δύο ακανθώδη ζητήματα. Το πρώτο; Μια απόφαση «να είναι στην κατάληψη μόνο συνάδελφοι αορίστου χρόνου». Πράγμα το οποίο ο επιστολογράφος δεν το δέχεται, υπογραμμίζοντας ότι «στους αγώνες δεν χωρούν αποκλεισμοί και μάλιστα οριζόντιοι». Το δεύτερο ζήτημα; Κάποιοι κύριοι και κυρίες που προσπαθούν να καβαλήσουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως τους χαρακτηρίζει ο επιστολογράφος «νυν "καπεταναίοι" της κατάληψης και πρώην γλείφτες κάθε διευθυντή». Και συνεχίζει χαρακτηριστικά:..

«Βαρίδι» για τον Ψυχάρη το ραδιόφωνο του Χιώτη

Το «παιχνίδι των παραιτήσεων» και το σχέδιο για τις νέες περικοπές στον «Βήμα fm»
 
Παρά τα όσα λέγονται και μετά την υποτιθέμενη ομαλοποίηση της κατάστασης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα fm» ο Σταύρος Ψυχάρης, αργά ή γρήγορα, θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από το ραδιοφωνικό εγχείρημα του ΔΟΛ. Ηδη λέγεται ότι ο Π. Κουβουτσάκης τον προτρέπει να προχωρήσει στη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων του σταθμού (εκτιμάται ότι θα γίνουν περισσότερες από 30 απολύσεις μέχρι τα τέλη του χρόνου). «Δεν μπορεί το ραδιόφωνο του Χιώτη να μας βάζει μέσα 1 εκατ. το χρόνο...» φέρεται να επαναλαμβάνει καθημερινά στον Ψυχάρη ο γκαλερίστας της Κηφισιάς... 
Στα σχέδια του Ψυχάρη είναι να μετατρέψει τον σταθμό «Bήμα fm» σε μουσικό αν και ο διευθυντής του σταθμού Βασίλης Χιώτης, μετά και το «παιχνίδι των παραιτήσεων», ελπίζει ότι θα τον..

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Uniqe Media από Ζαμπέτογλου - Αργυρόπουλο

 * Σε τροχιά σύγκρουσης ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Νίκο Ευαγγελάτο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αναμένονται σύντομα εξελίξεις.
* Στις 27 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Nova εναντίον του ΣΚΑΪ για τη χρήση αποσπασμάτων της Super League.
* Ονομάζεται Uniqe Media, έχει έδρα το Μαρούσι και σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων καθώς και κινηματογραφικών και θεατρικών έργων. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 24.000 ευρώ και στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι Δημήτρης Αργυρόπουλος και Τρύφων Αργυρόπουλος καθώς και η δημοσιογράφος Αναστασία Ζαμπέτογλου (ΣΚΑΪ / joy και περιοδικό Like).
* Στην εστίαση παράλληλα με το ραδιόφωνο στρέφει το ενδιαφέρον του ο Ηλίας Μαμαλάκης, που..

ΔΟΛ: τρεις εταιρείες ακινήτων, δύο σύμβουλοι κι ένας υιός

Εχω στον κομπιούτερ μου το πληροφοριακό υπόμνημα της εταιρείας «ΕΡΜΗΣ Επιχειρήσεις Ακινήτων Α.Ε.», προς τη Διεύθυνση Εισηγμένων Τίτλων ΧΑΑ με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου του 2001.
Και γράφει εκεί ότι η ΕΡΜΗΣ εξαγόρασε ποσοστό συμμετοχής 10 % σε τρεις εταιρείες. Στη Euroterra (εμπορική και κατασκευαστική, που είχε στην κατοχή της μεγάλο οικόπεδο με κτίσματα στην περιοχή του Δήμου Λαυρίου), στη Rebikat (τουριστική και εταιρεία holdings, που είχε στην κατοχή της μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή της πόλεως Λαυρίου) και στην Abies (τουριστική εταιρεία, που είχε στην κατοχή της μεγάλο οικόπεδο στην κτηματική περιφέρεια Λαυρίου). Κοινό σημείο και των τριών εταιρειών; Σε όλες ήταν διευθύνων σύμβουλος ο (νυν σύμβουλος του ΔΟΛ)..

«Μύλος» με τον Χίο και την εφημερίδα Newsbomb

Το φύλλο «εξαφανίστηκε» από τις κυκλοφορίες μόλις αποχώρησε ο δημοσιογράφος

Τελικά ούτε μια εβδομάδα δεν άντεξε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος στην νέα ημερήσια εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Newsbomb...
O Χίος αποχώρησε (για πολλούς εξεδιώχθη) από την εφημερίδα καθώς, όπως λέγεται, ήρθε σε σύγκρουση με τα άλλα στελέχη του εντύπου με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο που είχε να κάνει με λίστες πολιτικών που ξεσκονίζει το ΣΔΟΕ. Οι υπόλοιποι κατηγόρησαν τον δημοσιογράφο ότι παρουσίασε σαν αποκλειστικό ένα θέμα που είχε «ξαναπαίξει», λέει, στο παρελθόν.
Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός πως η  Newsbomb «εξαφανίστηκε» και από τα δελτία των πρακτορείων με τις επίσημες κυκλοφορίες των ημερήσιων εφημερίδων. Στοιχεία υπάρχουν μόνο για..

Πέτρος Κωστόπουλος: εκδότης, διευθυντής σύνταξης, αρχισυντάκτης και το Σάββατο τζάμια!

Μία από τις μεγάλες στιγμές του Πέτρου Κωστόπουλου (ναι, ναι, είχε και τέτοιες), στην μακρά πορεία του στο σύμπαν των περιοδικών. Κάποια εποχή, ξέμεινε από στελέχη για το περιοδικό «ΜΕΝ». Τα είχε μασουλήσει μόνος του, είχαν βαρέσει εξαφανιζόλ για να τον αποφύγουν, να σας πω την αλήθεια δεν το καλοθυμάμαι τώρα. Τέλος πάντων, τέτοια λειψανδρία του είχε προκύψει, ώστε φιλοδώρησε τον εαυτό του με τον εξής τίτλο στην ταυτότητα τους εντύπου: Εκδότης, διευθυντής, διευθυντής σύνταξης, αρχισυντάκτης και το Σάββατο τζάμια, Πέτρος Κωστόπουλος!
(Αλλο πράμα βέβαια τα περιοδικά, όπου ενίοτε ένας και μόνο άνθρωπος μπορούσε να παριστάνει..

Το Twitter και ο έξυπνος επενδυτής Θοδωρής Κυριακού

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Πριν από ενάμιση-δύο χρόνια είχε γραφτεί στο ξεκούδουνο δεξιά-αριστερά ότι ο Θοδωρής Κυριακού είχε αποκτήσει ένα μικρό αλλά διόλου ασήμαντο ποσοστό στο τότε απλώς ανερχόμενο Twitter. Τώρα βέβαια που η εταιρεία αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε, προχώρησε σε ΙΡΟ και θα μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο διευθύνων σύμβουλος του Antenna αναμένεται να υπερδεκαπλασιάσει την επένδυσή του. Ελπίζω κάποια από τα κέρδη (προσωπικός καημός!) να τα ρίξει στην ελληνική παραγωγή που τόσο υποφέρει.

 ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για τις 4 Νοεμβρίου η εφημερίδα «Kontra» ως παιδί του Kontra Channel. Τιμή μισό ευρώ, με υποσχέσεις για αποκαλυπτική δημοσιογραφία, καυτά ρεπορτάζ κ.λπ., κ.λπ. Η ιδιοκτησία..

Μουλόπουλος προς Βενιζέλο: Είσαι τσαρλατάνος της πολιτικής!..

Με άρθρο του στην «Αυγή» και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Βασίλης Μουλόπουλος επιτίθεται κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠαΣοΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Τσίπρα δεν διστάζει να κατηγορήσει ευθέως τον Βενιζέλο για αμοραλισμό, χαμαιλεοντισμό, αλαζονεία, ναρκισσισμό και εξουσιομανία. Μάλιστα ο Μουλόπουλος αναφέρει πως μετά την ομιλία στη Βουλή για τα υποβρύχια ο Βενιζέλος αναδεικνύεται σε τσαρλατάνο της πολιτικής!..
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του άρθρου του  Β. Μουλόπουλου και μπορούμε να πούμε πως όλοι συμφωνούν με τα όσα καταμαρτυρεί σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου:
"Παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Ευ Βενιζέλου την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αισθάνθηκα σαν θεατής μιας χοντροκομμένης φάρσας, σαν αυτή που..

«Nα ρευστοποιήσουμε πέντ'-έξι δισ. για καβαντζούλα;»

Μιχάλης Ανδρουλιδάκης: δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες του Τύπου

Sic transit gloria mundi! Εκεί που ετοίμαζε καινούργια εφημερίδα ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, μια εφημερίδα που θα κυκλοφορούσε εντός των προσεχών ημερών, ήρθε ο Αρειος Πάγος και έβγαλε φιρμάνι εναντίον του.
Με δυο λόγια, απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 2,4 εκατ. ευρώ. Μετά την καταδικαστική απόφαση, τον Ιούλιο του 2012, ο Μ. Ανδρουλιδάκης είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας μέχρι να υπάρξει η τελική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες του Τύπου.
Επί τη ευκαιρία, έριξα κι εγώ μια ματιά στο αρχείο μου και βρήκα μια ολοσέλιδη καταχώριση στην..

Εξω φρενών ο Πρετεντέρης με τη διοίκηση του Mega

Τους κατηγορεί ότι τον «άδειασαν», του καταλογίζουν «αδιάφορα και βαρετά πάνελ»

Εντονα δυσαρεστημένος με τη διοίκηση του MEGA εμφανίζεται εσχάτως ο Γιάννης Πρετεντέρης, καθώς η επανεμφάνιση του Νίκου Χατζηνικολάου και η εκπομπή του στο Star του αφαίρεσαν -μέχρι... νεωτέρας τουλάχιστον- την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση που απολάμβανε τα βράδια της Δευτέρας (στις δυο πρώτες κόντρες, η εκπομπή "Στον ενικό" βρέθηκε μπροστά με μεγάλη διαφορά).
Ο δημοσιογράφος εκφράζει σοβαρότατα παράπονα για τους χειρισμούς της διεύθυνσης Επικοινωνίας του Μεγάλου Καναλιού, θεωρώντας πως η εκπομπή δεν είχε επαρκή επικοινωνιακή στήριξη,..

Ο ψιλικατζής...

Στη δημιουργία σελίδας στο Facebook προχώρησε η ομάδα σύνταξης της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας "Φίλαθλος" και προαναγγέλλει την επανακυκλοφορία της εφημερίδας με την παρακάτω ανάρτηση:
...Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!! ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ...
Διευθυντής της εφημερίδας θα είναι ο Βαγγέλης Μπάρλας, ενώ στην περίπου 20μελή ομάδα θα συμμετέχουν παλιοί εργαζόμενοι που προφανώς ήρθαν σε συμφωνία να εξασφαλίσουν την εργασία τους και να ξεχάσουν τα δεδουλευμένα τους από τα τέλη του 2011 που σταμάτησε να κυκλοφορεί η εφημερίδα.
Ο Γιώργος Κουρής προσανατολίζεται να εφαρμόσει την ίδια πατέντα για την αποφυγή εξόφλησης των δεδουλευμένων όπως και στην περίπτωση της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει στις..

Eνας Μελισσανίδης για τη "ναυαρχίδα" του Μαξίμου;..

Το καθεστώς γαλέρας που επιχειρείται να επιβληθεί στον "Ελεύθερο Τύπο" την πάλαι ποτέ "ναυαρχίδα" της δεξιάς παράταξης και του Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, έχει αιτία. Η μη πληρωμή των μισθών επί τρείς μήνες συν το επίδομα άδειας και οι νέες πιέσεις για ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών κατά 15%, δεν είναι η μόνη πλευρά στο δράμα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" αυτό το διάστημα.
Ανεπίσημα ο ένας εκ των δυο εκδοτών, ο Δημήτρης Μπενέκος δηλώνει πως αδυνατεί να πληρώσει.
Ο έτερος εκδότης, ο Αλέξης Σκαναβής φημολογείται ότι θέλει να εγκαταλείψει τη "ναυαρχίδα" που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Όλα τα παραπάνω έβγαλε στην επιφάνεια ένας πολύ έντονος καβγάς μεταξύ των δυο εκδοτών στο..

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το πουλέν του Μαλέλη και η κόντρα Μπούτου - Λάτσιου

Σε προσωπική κόντρα μεταξύ Πέτρου Μπούτου και Γιάννη Λάτσιου, εξελίσσεται η διεκδίκηση MEGA – ANT1 για τα δικαιώματα προβολής του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς, «Βασιλιάδες». Μια κόντρα που για πολλούς, εδράζεται και ενισχύεται από τον ανταγωνισμό της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης… Αφού η μετεγγραφή Λιάγκα – Σκορδά στον ΑΝΤ1 και Πέτρου Κωστόπουλου στο MEGA, άφησε και στις δυο πλευρές απωθημένα!

Αντίθετα χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο ALPHA με το πρόγραμμά του εξελίσσεται σε ισχυρό παίκτη για τον ανταγωνισμό. Ξεχωρίζουν για το χιούμορ τους το νέο σίριαλ, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και..

Η θαυματουργή δίαιτα του Κώστα Γιαννακίδη

Πως έχασε 15 κιλά 

Στις 18 Απριλίου 2013 η αλήθεια με κοίταξε με παγωμένο ύφος μέσα από τα δάχτυλα των ποδιών μου: 98 κιλά και η ζυγαριά να είναι στα καλά της. Στο σπίτι υπάρχει και δεύτερη ζυγαριά. Το ίδιο. Ακόμα και αν πήγαινα δίπλα, στον κρεοπώλη, τα κιλά δεν θα άλλαζαν. Το πολύ να κατέληγα στο τσιγκέλι. Πιθανότερο, βέβαια, ήταν να καταλήξω σε καμιά εντατική με έμφραγμα: τα 98 κιλά ήταν πάρα πολλά για τα 186 εκατοστά του ύψους μου. Και αν ο παράγοντας του άγχους είναι υποκειμενικός, το πιεσόμετρο λέει πάντα την αλήθεια. Επίσης, μικρή σημασία έχει η γυμναστική, αν συνεχίζεις να ταΐζεις τον εαυτό σου με σαβούρα. Μπορείς να ποδηλατείς 15 χιλιόμετρα τη μέρα και τα μισά να είναι σε ανηφόρα. Αν μετά απλώσεις το χέρι στο πιτόγυρο δεν κάνεις τίποτα. Στις 18 Απριλίου 2013, αποφάσισα να κάνω...

Διεθνής έκδοση για το ThePressProject

Το ThePressProject από τις 18 Οκτωβρίου 2013 μιλάει πλέον και αγγλικά σε συνεργασία με τους Reporters United. Πρόκειται για μια έκδοση που απλώς βασίζεται στο περιεχόμενο της ελληνικής, αλλά γράφεται εξ' αρχής για τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέρει ενημέρωση ζωντανά από την Αθήνα εμπλουτισμένη με πρωτογενές ρεπορτάζ, έρευνες και αφιερώματα ειδικά γραμμένα για όσους δεν μιλούν τη γλώσσα μας αλλά θέλουν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει εδώ.
Το ThePressProject Internantional είναι όμως κάτι παραπάνω. Το επόμενο διάστημα  θα ανακοινωθούν..

Ποιος έχει ανάγκη από χορηγούς;

Πάντως όχι οι Ενοπλες Δυνάμεις...

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν ανάγκη από χορηγούς, είτε οργανώνουν παρελάσεις, είτε σχεδιάζουν την άμυνα της χώρας, γιατί οι χορηγοί έχουν έμμεσα ή άμεσα απαιτήσεις ανταπόδοσης, δήλωσε ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της «χορηγίας» των παρελάσεων.
Οι ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, τόνισε ο Δρίτσας, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή των αρμάτων και των πολεμικών αεροσκαφών στις παρελάσεις, προφανώς, δεν ανήκουν σε αυτά.
Όπως επεσήμανε, η αντιδικία ΠΑΣΟΚ– ΝΔ θα ήταν ευκαιρία αντιδράσεων θυμηδίας, ως θεατρική..