ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ντίλερ, Κίλερ και ΣΙΑ!

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Ελληνας έχει ακόμη έναν σημαντικό λόγο να βάλει την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ στο σπίτι του: Αυτή τη φορά, την αλήθεια δε θα μπορείτε απλώς να τη διαβάσετε, αλλά και να την ακούσετε!
Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει με ένθετο το νέο, ακυκλοφόρητο CD των Ζουγανέλη (μουσική) - Γεωργουσόπουλου (στίχοι) "Ντίλερ, Κίλερ και ΣΙΑ". Περιέχει 14  αντιμνημονιακά τραγούδια, με τις φωνές των Λαζόπουλου, Στόκα, Μπουλά, Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλου, Μάλφα, Μακεδόνα, Κοντογιάννη, , Σιδέρη, Κικίδη, Καρελά, , Κοτανίδη, Ζουγανέλη
Επίσης αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ:
Το mail που σοκάρει!
Ο Παπακωνσταντίνου πανηγύριζε για την καταπάτηση του Συντάγματος. Η εφημερίδα δημοσιεύει το mail του τότε τσάρου προς τους συνεργάτες του το 2011, με το οποίο πανηγυρίζει επειδή μετά τις..

Έκτακτη έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών την Κυριακή

Οι καταιγιστικές εξελίξεις με την «εξάρθρωση» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μετά και τις συλλήψεις των βουλευτών και των μελών της, «υποχρέωσαν» την Εφημερίδα των Συντακτών να κυκλοφορήσει και την Κυριακή.
Στην έκτακτη έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών την Κυριακή με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξηλώνεται το ελληνικό Ράιχ» μπορεί να διαβάσετε:
- Πώς έδεσε την υπόθεση ο εισαγγελέας, τα αλληλοκαρφώματα των νεοναζί και τα σενάρια των εκλογών.
- Ντοκουμέντο: Το κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής.
- Το προφίλ του Μιχαλολιάκου και των συλληφθέντων.
- Η ιστορία της Χ.Α.: Τρεις δεκαετίες δράσης με οδηγό τον Αδόλφο.
- Ολόκληρο το καταστατικό της οργάνωσης που ..

Εξω φρενών ο Ψυχάρης

 Γιατί θύμωσε με το Action24 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο

«Εγώ ουδέποτε έχω δηλώσει ότι προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις επερχόμενες εκλογές». Αυτό ξεκαθαρίζει ο Ανδρέας Ψυχάρης (γιός του Σταύρου) που εμφανίζεται οργισμένος από δημοσκόπηση του καναλιού Action24 στην οποία συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στους υποψηφίους για τον δήμο Αθηναίων.
O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού, Σαράντη Δημητρίου, διαψεύδει κατηγορηματικά (και θυμωμένα) την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές.  Ο Ανδρέας Ψυχάρης, έχει κάθε δίκιο να είναι εξοργισμένος καθώς στη δημοσκόπηση της Pulse, που

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι σε Ελεύθερο Τύπο και Επενδυτή

Συνέλευση των εργαζόμενων παρουσία όλων των Ενώσεων

Τρεις μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «συγκρότημα» των Σκαναβή – Μπενέκου. Οι δύο εκδότες -που οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μιλιούνται- έχουν προχωρήσει επανειλημμένως σε περικοπές μισθών και απολύσεις στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Επενδυτής. Ολα αυτά όμως φαίνεται πως δεν αρκούσαν και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει στάση πληρωμών με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Τούτων δοθέντων τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες..

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Oλοι στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Κάλεσμα απευθύνει η ΕΣΗΕΑ προς όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται την Παρασκευή, 27/9 στις 10.00 π.μ. στην συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της πραξικοπηματικής κυβερνητικής απόφασης της 11ης Ιουνίου για το «κλείσιμο» της ΕΡΤ.
Ολοι αναμένουν από τους λειτουργούς του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να ορθώσουν το δικό τους «όχι» στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στις 11 Ιουνίου και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τον πνευματικό κόσμο της χώρας, που από την πρώτη στιγμή..

Τι έγινε στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

- Διεκδικητικό πλαίσιο προς κυβέρνηση και εργοδότες
- Οχι στις περικοπές και διενέργεια δημοψηφίσματος
- Καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της διοίκησης Σπανοπούλου

Μετά από 5ωρη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν (αρχικά) περί τα 1.000 μέλη του ασφαλιστικού μας ταμείου, οι συμμετέχοντες καταψήφισαν συντριπτικά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης Σπανοπούλου (αφού το νέο δσ ανέλαβε τον Μάρτιο), καθώς και τον ισολογισμό του 2012, ενώ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.
Το κυριότερο της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, ήταν οι τοποθετήσεις των μελών που παραβρέθηκαν και έδωσαν τον τόνο-τις κατευθύνσεις στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο..

Οι Ενώσεις του Τύπου καταδικάζουν την επίθεση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, που έγινε από γνωστούς άγνωστους, απόψε το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία..

Επίθεση κουκουλοφόρων στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Αναστάτωση στο Πρώτο Θέμα όταν περίπου δεκαπέντε άτομα με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν κατά των γραφείων της εφημερίδας στο Μαρούσι. Οι άγνωστοι κρατώντας βαριοπούλες και ρόπαλα έσπασαν τις τζαμαρίες και πέταξαν στο εσωτερικό του κτιρίου μαύρη και κόκκινη μπογιά ενώ έσπασαν και αυτοκίνητα εργαζομένων και περιοίκων. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι.
UPD Η επίθεση περιγράφεται ως εξής στο

Τα έχει χαμένα ο «φυρερίσκος»

Πλήρως αποσταθεροποιημένος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο «φυρερίσκος» της Χρυσής Αυγής. Τα έχει, μου λένε, κυριολεκτικά χαμένα, δεν ξέρει τι να πει και τι να κάνει, ενώ άρχισαν και οι πρώτες απειλές από βουλευτή του κόμματός του, για αποχώρηση: «Με νύχια και με δόντια τον κρατά» μου λένε, την ώρα που δεκάδες στελέχη στην περιφέρεια (Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και αλλού) που τον πίστεψαν φεύγουν ομαδικά από τη Χρυσή Αυγή. Στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια (όπου ήταν ο ισχυρός πυρήνας των ταγμάτων εφόδου) κατέβηκαν νύκτωρ οι πινακίδες, ο μαίανδρος, οι σημαίες και τα γραφεία έκλεισαν. Ο κ. Μιχαλολιάκος πραγματοποιεί, μαθαίνω, καθημερινές συσκέψεις με τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα (δηλαδή όλους αυτούς τους..

Με ισχαιμικό στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Οικονόμου

«Τελικά κάτι πρέπει να συμβεί για να δεις πόσοι και πόσο σε αγαπάνε. Ευτυχώς ήταν ελάχιστο. Τη Δευτέρα στην Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ». Aυτό το μήνυμα έστειλε μέσω  tweeter  ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου.
Η απουσία του δημοσιογράφου από την πρωινή εκπομπή που παρουσιάζει στο κανάλι του Φαλήρου, μαζί με τον Βασίλη Λυριτζή, προβλημάτισε γνωστούς, φίλους και τηλεθεατές που ρωτούσαν «τι συμβαίνει με τον Οικονόμου».
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Δ. Οικονόμου εισήχθη στο νοσοκομείο Metropolitan με συμπτώματα υπερκόπωσης και μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη. Ο 49χρονος

Eίναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουν!

Χαμός εγινε σήμερα στο διαδίκτυο καθώς από το πρωί η εμφάνιση άσπρων γραμμών στον ουρανό τροφοδότησε τις θεωρίες συνομωσίας ότι μας ψεκάζουν. Πράγματι το θέαμα των αεροσκαφών που πετούσαν κατά δεκάδες αφήνοντας πίσω τους γραμμές με άσπρα σύννεφα, ήταν εντυπωσιακό.
Τα τελευταία χρόνια, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, δίνοντας τροφή σε τηλεοπτικά πάνελ, φτάνοντας ακόμη και στη Βουλή, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.
Αν και οι ειδικοί εξηγούν, ότι οι άσπρες «συννεφένιες» γραμμές, τα λεγόμενα contrails, είναι  «παγωμένοι υδρατμοί» στις ουρές αεροσκαφών, οι συνομωσιολόγοι δεν πείθονται και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ψεκασμούς με τοξικές ή ακόμη και... χαλαρωτικές ουσίες που έχουν σκοπό να..

Το τρολ του Σαμαρά και η απάντηση Βερναρδάκη

«Ενας άγγλος ανταποκριτής μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού με ρώταγε σοβαρότατα προ μηνών, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, "πως είναι δυνατόν ένα τρολ να είναι υπεύθυνος τύπου του πρωθυπουργού μιας ευρωπαικής χώρας". Την ίδια απορία του απάντησα έχουν πολλοί και πολλές και στην Ελλάδα. Αλλά αυτο είναι μια άλλη ιστορία που ακουμπά το ήθος και την ποιότητα μιας μεγάλης μερίδας της σημερινής πολιτικής ελίτ. Είναι κι αυτό ένα success story.»
Αυτό είναι το υστερόγραφο της απάντησης του καθηγητή Χριστόφορου Βερναδάκη, στον ανορθόγραφο και καβγατζή διευθυντή του Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη που καταφέρθηκε εναντίον του με αφορμή το νέο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ (toportal) και αιτία τις δημοσκοπήσεις της VPRC.
O Χρ. Βερναρδάκης στην απάντησή του που δημοσιεύεται thepressproject.gr μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κάποιος Μουρούτης, γνωστός από την ανορθογραφία του, τις καβγάδες του στα social media και τη..

O Κουρής τρύπωσε στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα

Μπορεί ο χρεωκοπημένος εκδότης της "Αυριανής" και του Alter να μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα, ωστόσο έγινε αντιληπτός.
Έφτασε με τη χαρακτηριστική Vespa του και μπήκε στην πρωθυπουργική έδρα κρατώντας μία σακούλα με περγαμόντο, παραγωγής του από την Κεφαλλονιά.
Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κουρής δεν περιορίστηκε μόνο σε κουβέντα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αλλά προχώρησε και στα άδυτα του πρωθυπουργικού γραφείου, παρ' ότι πρόσφατα είχε οδηγηθεί με χειροπέδες στη φυλακή για χρέη.
Όλα αυτά ενώ τα σενάρια για επαναλειτουργία

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ντίλερ, Κίλλερ και Σια

14 αντιμνημονιακά τραγούδια με το Χωνί

Το cd  «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» των Γιάννη Ζουγανέλη και Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου) κυκλοφορεί για πρώτη φορά μαζί με την κυριακάτικη εφημέριδα Το ΧΩΝΙ  και με 14 αντιμνημονιακά τραγούδια βάζει το δάκτυλο στην πληγή της Ελλάδας με στόχο να αφυπνίσει τους Έλληνες.
Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη και ο ίδιος ο Ζουγανέλης. Όλοι αυτοί σε ένα cd…
Οι συντελεστές της εφημερίδας λένε χαρακτηριστικά απευθυνόμενοι προς τους αναγνώστες της:
«Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για «ακόμη ένα cd εφημερίδας» αλλά μια μουσική γροθιά που

Σήκω Μπάμπη να τους δεις...

«Το -σήκω Μπάμπη να τους δεις- Ποντίκι» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Kαίγεται ο Κασιδάρης» και αναλυτικό ρεπορτάζ για τη μεγάλη υποχώρηση του ίδιου και της Χρυσής Αυγής στην Α’ Αθηνών σε έρευνα της Pulse RC.
Επίσης στο Ποντίκι:
ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: Ο χάρτης των επιθέσεων. Οι σχέσεις με ΕΛ.ΑΣ. – στράτευμα – επιχειρηματίες. Πώς γίνεται το «παιδομάζωμα». Σήμερα η πρώτη δίκη για τα τάγματα εφόδου.
ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει ζόρια και σκληρή πίεση από τη Γερμανία. Η εκλογική ισχύς της Μέρκελ και η «θεωρία των άκρων» οι πονοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑΙΠΕΔ: Έφτασε η ώρα να αναλάβουν τα ξένα..

Αγωγή και μήνυση κατά Βαξεβάνη

 Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη καθώς η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προαναγγέλει πως θα καταθέσει αγωγή και μήνυση εναντίον του με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού.
Στην προαναγγελία της κατάθεσης μήνυσης και αγωγής, υπό τον τίλο «Μηνύουμε τον Κώστα Βαξεβάνη», αναφέρεται:
«Με άρθρο του ισχυρίζεται ότι «εκδότης του Πρώτου Θέματος» έχει σχέση με 4.000 όπλα που ήλθαν στην Ελλάδα αφήνοντας πολλά αβάσιμα, απαράδεκτα και άκρως επικίνδυνα υπονοούμενα για την εφημερίδα μας. Επειδή η λάσπη όμως απ’ όποιο λάκκο λυμάτων κι αν προέρχεται δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη:
α) Υπενθυμίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξε κανείς εκδότης του «Πρώτου Θέματος» πέραν απ’ τους δημοσιογράφους που ήταν εξαρχής.
β) Οσοι συμμετέχουν στην εφημερίδα με ποσοστά είναι μειοψηφούντες και δεν είναι καν στο Δ.Σ. και

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη!

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της «Proton Bank».
H μήνυση, αφορά δημοσίευμα του directnews.gr της 19-9-2013, με τίτλο "Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!"
.Η Δέσποινα Μπρούσαλη, η οποία είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 20 χρόνια (τα περισσότερα στον ΔΟΛ) και μελος της ΕΣΗΕΑ, κλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι τηλεφωνικά, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου – με εντολή εισαγγελέα, όπως της είπαν – να εξεταστεί ως μάρτυρας σε προκαταρκτική εξέταση. Η δημοσιογράφος, ως όφειλε, προσήλθε στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκεί της ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται!
Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Δέσποινα Μπρούσαλη παραπέμφθηκε για να δικαστεί..

Καημένε ΕΔΟΕΑΠ...

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στον ΕΔΟΕΑΠ καθώς μια μέρα πριν την Γενική Συνέλευση των μελών του Οργανισμού, ο Σύλλογος γιατρών έστειλε ανακοίνωση  προς όλους τους ασφαλισμένους με την οποία δηλώνει πως «αμφισβητεί ευθέως τις ενέργειες της διοίκησης».
Η ανακοίνωση αυτή, όπως μοιράστηκε στον ΕΔΟΕΑΠ σήμερα την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού το οποίο με τη σειρά του απάντησε μέσω ανακοίνωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στον θυελλώδη διάλογο που άνοιξε για τις περικοπές (διάλογο στον οποίο αναφέρεται και η απαντητική ανακοίνωση του ΔΣ), τέθηκε από τους γιατρούς η αντιπρόταση να γίνει εθελούσια έξοδος τους με πλήρη αποζημίωση και συν 25% αυτής. (διαβάστε στο greektv τις ανακοινώσεις, των γιατρών του ΕΔΟΕΑΠ και της διοίκησης του Οργανισμού και βγάλτε τα συμπεράσματά σας).
Για αύριο ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται σε όλα..

Μα και το λατινικό “P” βρε Άρη μου, ολόϊδιο;

Δαβαράκης προς Τσίπρα: Αν σας αρέσει... Αν δεν σας αρέσει θα πάρω το προϊόν μου και θα πάω αλλού...

Οι αντιδράσεις σχετικά με toportal.gr ήταν πολλές. Και για την αναφορά ότι ο Τσίπρας, ο Παπάς κι ο Βερναρδάκης «ανέθεσαν την δημιουργία ενός κοινωνικά πολιτιστικού site», στον Αρη Δαβαράκη αλλά και για το αισθητικό κομμάτι του εγχειρήματος.
Αντιδράσεις που περιελάμβαναν από τον Μουρούτη της ΝΔ, μέχρι πρώην συνεργάτες του Δαβαράκη που του είπαν ότι το σάιτ μοιάζει πολύ με το protagon.gr («μα και το λατινικό “P” βρε Άρη μου, ολόϊδιο;» )και ότι αυτό δεν τον τιμά και πρέπει να το διορθώσει! Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε τον Μουρούτη για την «διαφήμιση» και υποσχέθηκε στα κορίτσια του protagon ότι θα αλλάξει σύντομα το header του σάιτ.
Αντιδράσεις για toportal όμως πρέπει να υπήρξαν και από πολλούς μέσα στην Κουμουνδούρου καθώς ο Δαβαράκης διευκρίνισε: «Αν δεν τους αρέσει θα δώσουμε τα χέρια σαν καλοί φίλοι, θα πάρουμε ένα συναινετικό διαζύγιο και από δω παν κι’ άλλοι. Εγώ θα πάρω το προϊόν μου (!) και θα πάω να το..

Ο Ψυχάρης κάνει ξεσκαρτάρισμα στα στελέχη του

Ποιοι ανησυχούν περισσότερο και τι γίνεται με τον Χρήστο Μεμή

Αλλάζουν τα δεδομένα στον ΔΟΛ μετά και την άφιξη του φίλου του Σταύρου Ψυχάρη που άφησε τις πινακοθήκες της Κηφισιάς για να εγκατασταθεί στη Μιχαλακοπούλου και να βάλει τάξη (περικοπές, απολύσειςκλπ)  στον Οργανισμό.
Oι zoornalistas είχαν αποκαλύψει (εδώ) όλα τα στοιχεία για τον (γνωστό) άγνωστό σύμβουλο του Ψυχάρη, που με αυτή την κίνηση ανακατεύει πάλι την τράπουλα προκαλώντας νευρική κριση στα στελέχη του...
Μάλιστα η έλευση του νέου στελέχους, έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη κι εκείνα τα μεγαλοστελέχη της Μιχαλακοπούλου που μέχρι πρότινος ένιωθαν (και ήταν) πανίσχυρα! Κι αυτό γιατί με το «καλημέρα» το νέο στέλεχος και χωρίς να έχει λάβει επισήμως θέση στο οργανόγραμμα..

Το «Εθνος» αδειάζει ξεκάθαρα τον Δελαστίκ

Μέσα σε ένα δίστηλο πλαίσιο στη στήλη Γραφικότητες και υπό τον τίτλο «Ξεκάθαρα» η εφημερίδα Εθνος διαχωρίζει τη θέση της από άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ που υποτίθεται ότι αβαντάρει την ηγεσία της Χ.Α και του οποίου αποσπάσματα χρησιμοποίησαν οι χρυσαυγίτες για «ξέπλυμα»...
Ο αρθρογράφος του Εθνους στο prin.gr υπό τον τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία» είχε γράψει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ότι «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης». Αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ότι είναι φιλοχρυσαυγίτικο και αμέσως η διοίκηση - διεύθυνση του Εθνους διαχώρισε τη θέση της κι έσπευσε

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές των νεοναζιστών

Απειλή εναντίον του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τις απειλές της «Χρυσής Αυγής» κατά των δημοσιογράφων του «Έθνους» Μαρίας Ψαρρά και Λευτέρη Μπιντέλα, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της δράσης των εγκληματιών νεοναζιστών.
Από το Μάιο, με αφορμή την υβριστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα, η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός τονίζοντας ότι «οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους».
Το ίδιο τονίσαμε με άλλες ανακοινώσεις και επαναλαμβάνουμε και σήμερα με οργή, για όλες τις.. 

Συμπαράσταση στους απεργούς των Πρακτορείων Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου που από σήμερα το απόγευμα κηρύσσουν 24ωρη απεργία για να «αντισταθούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων. Αντιστέκονται στις επιλογές των εργοδοτών να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της οικονομικής τους κρίσης  στις πλάτες των εργαζομένων. «Όσο κι αν θέλουν να πείσουν ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, επισημαίνεται, η πραγματικότητα  λέει ότι συμπορεύονται στην επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα. Παράδειγμα η κοινή τους ανακοίνωση που προειδοποιούσε για το δικαίωμά τους να..

Ο Χρ. Κάσδαγλης συντονίζει το νέο thepressproject.gr

** Την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνει στο Διαδίκτυο η νέα έκδοση του thepressproject.gr με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χριστόφορο Κάσδαγλη. Στη συντακτική ομάδα του νέου site εντάσσονται οι δημοσιογράφοι Βασιλική Σιούτη,  Νικόλας Λεοντόπουλος, Λαμπρινή Θωμά και άλλοι έμπειροι δημοσιογράφοι. Η ιστοσελίδα εξελίσσεται σε Μέσο ερευνητικής δημοσιογραφίας και θα παρέχουν αναλύσεις περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, καλλιτέχνες. Στο ThePressProject  θα ενταχθούν επιπλέον διαδικτυακές τηλεοπτικές παραγωγές, με την αξιοποίηση των στούντιο που διαθέτει το TPP.

** O Λέων Καραπαναγιώτης και η πρόκληση της είδησης” ,είναι ο τίτλος της συνάντησης που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 (19.00) στην αίθουσα  ”Νίκος Σκαλκώτας” του..

Ο Αρης Δαβαράκης και οι καινούργιοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αέρα του διαδικτύου toportal.gr

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα που ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σκέφτηκε πως θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ να μου αναθέσουν την δημιουργία ενός site που να είναι κυρίως πολιτιστικό, κοινωνικά πολιτιστικό, με την ευρύτερη έννοια.(...) Ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρθηκε αμέσως γι’ αυτή την πρόταση του Χριστόφορου και την άλλη μέρα κιόλας βάλαμε μπρός για την πραγματοποίηση αυτού του site που σήμερα σκάει μύτη και ονομάζεται toportal.gr»
Ετσι ξεκινάει ο Αρης Δαβαράκης το editorial της νέας ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα  toportal.gr.Το νέο «κοινωνικά πολιτιστικό» πόρταλ της Κουμουνδούρου, στήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο-στιχουργό που βασίστηκε, λέει, στην εμπειρία του από το protagon από το οποίο έφυγε μόλις «έδωσαν τα χέρια με τον Τσίπρα, τον Βερναρδάκη, τον Νίκο Παπά και τους υπόλοιπους καινούργιους φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι καθώς..

Τι τρέχει στον όμιλο Αλαφούζου;

Εντονος προβληµατισµός επικρατεί το τελευταίο διάστηµα στο συγκρότηµα Αλαφούζου, µε την ιστορική «Καθηµερινή» να διαδέχεται τον «αδελφό» ΣΚΑΪ στον χορό των οικονοµικών προβληµάτων. Κατά κοινή παραδοχή, τα σηµαντικότερα ζητήµατα τα αντιµετωπίζει η ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία, πέραν της οικονοµικής δυσπραγίας, έχει να παλέψει και µε τη διαρκή αποδυνάµωση του προσφερόµενου προϊόντος.
Τα προβλήµατα του ΣΚΑΪ είναι άµεσα συνδεδεµένα και µε τις αποµακρύνσεις, οι οποίες πλέον αγγίζουν ακόµη και στενούς συνεργάτες του ιδιοκτήτη.  Για παράδειγµα, εντύπωση προκάλεσε η αποµάκρυνση του Γιάννη Μαυρή, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο προσωπικός δηµοσκόπος του Αλαφούζου. Οσοι έχουν περάσει από τον ΣΚΑΪ διηγούνται διάφορες ιστορίες που έχουν να..

«Μαμά, εσύ γιατί δεν έκανες αίτηση;»

Kάθε όνομα, μια νίκη...

«Μαμά, εσύ δεν έκανες αίτηση;». Την ερώτηση μου την έκανε η εννιάχρονη κόρη μου μέσα στο καλοκαίρι. «Γιατί δεν έκανες;», ήταν η επόμενη. «Ο Μιχάλης έκανε; Η Λίλια; Ο Μπόρτσης;» Στενοί φίλοι οι πρώτοι, αξέχαστος της έμεινε από το φυλλάδιο του «zuperman» ο δεύτερος. Ρωτάει και για άλλους. Αυτοί που ξέρει είπαν όλοι ηχηρό «όχι». Λογικό.
Τώρα, κάθομαι στο κολυμβητήριο και την περιμένω να τελειώσει την προπόνηση. Στο λάπτοπ πετυχαίνω τη λίστα με τα ονόματα των εργαζόμενων της ΕΡΤ3 που αρνήθηκαν να κάνουν αίτηση «πρόσληψης» στη ΔΤ. Την ετοιμάσαμε οι ίδιοι. Καθαρά, με τα ονόματα των μη αιτούντων δημοσιοποιημένα. Προτείνουμε στο υπουργείο να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο..

Θα σας πληρώσω...

Oταν υπάρχει προειδοποίηση για απεργίες τότε στη Μίνωος (σχεδόν) αμέσως βρίσκονται λεφτά για να πληρωθούν κάποια από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Ετσι έως την Παρασκευή θα εξοφληθεί ο Ιούνιος και από τον Οκτώβριο θα υπάρξει εξομάλυνση στην καταβολή των δεδουλευμένων... Τουλάχιστον αυτά ειπώθηκαν στη συνέλευση των εργαζόμενων, από πλευράς Χάρη Οικονομόπουλου και όλοι(;) επέστρεψαν στη θέση κωπηλασίας όπου έχουν ταχθεί... Τόσο

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρλουμπούκι στη ΝΕΡΙΤ

Αν σας πάρει κάνας μπουκ τηλέφωνο και σας πει ότι είναι σιγουράκι πως θα βγει η ΝΕΡΙΤ μέχρι τον Γενάρη και πληρώνει καλά, μην τον πιστέψετε. Οσα και να δίνει, και 9,5 απόδοση να έχει που λέει ο λόγος, εσείς να το κατεβάσετε το ακουστικό.
Γιατί; Διότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι σχεδόν αδύνατον να την προλάβει την ελληνική προεδρία το νέο σχήμα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Πιο εύκολα το βλέπω να εκπέμπει εκεί γύρω στα καρναβάλια, με όλους τους συνειρμούς που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη γιορτή...
Και γιατί θα γίνει αυτό; Θα γίνει διότι πρώτα απ' όλα γιοκ διευθύνων σύμβουλος για τη (ο Θεός να την κάνει) Δημόσια Τηλεόραση. Ηταν να τον ανακοινώσουν την περασμένη εβδομάδα, είχαν βρεθεί..

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στο Σύνταγμα




Σε νέο, μαζικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν αύριο Τετάρτη (25/9) στις 18.00 στο Σύνταγμα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Εργατικά συνδικάτα, αντιφασιστικές συλλογικότητες και κόμματα κινητοποιούνται ξανά, μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Οι χρυσαυγίτες άρχισαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Aπειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχεται η η δημοσιογράφος του Εθνους Μαρία Ψαρά, η οποία μαζί με τον Λευτέρη Μπιντέλα έφεραν στη δημοσιότητα τις συνεντεύξεις πρώην μελών της εγκληματικής οργάνωσης, Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel που σημειώνει πως η Ψαρά βρίσκεται ανάμεσα στους δημοσιογράφους, σχολιαστές και αναλυτές τους οποίους έχει μηνύσει η Χρυσή Αυγή.
Στη συνέχεια, το Spiegel επικαλείται τις δηλώσεις τις οποίες φέρεται να παραχώρησε η Ψαρά στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού την Κυριακή: «Η δημοσιογράφος Ψαρά, είπε στο Spiegel Online από αδιευκρίνιστη περιοχή πως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αυτή και ένας συνάδελφος της δέχονται απειλές από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα θεώρησε πρόκληση την συνέντευξη, καθώς προέρχεται από πρώην μέλος του κόμματος που ανήκει ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς».
Η ίδια η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρά μιλώντας στον Real fm και στην Κάτια Μακρή αποκάλυψε:..

Τι γύρευε ο Χάρης (της Ελευθεροτυπίας) στον Πήγασο...

Ημέρες και νύχτες του κοσμικού εκδότη στις βίλες της Σχοινούσας

Αφαντοι παραμένουν οι (εμφανιζόμενοι ως) εκδότες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Το πάλαι ποτέ maverick της Μίνωος, Μάνια Τεγοπούλου, εξακολουθεί να αποφεύγει τα γραφεία του Νέου Κόσμου και τις δημόσιες εμφανίσεις ενώ ο Χάρης Οικονομόπουλος είναι εξαφανισμένος κάπου ανάμεσα στο Κολωνάκι και την Σχοινούσα.
Μάλιστα ο δικηγόρος την έβγαλε ολόκληρο τον Αύγουστο (και λίγο από το Σεπτέμβριο) στο μικρό νησί των Κυκλάδων όπου μαζί με την γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, σύζυγό του Τζασμίν, ήταν φιλοξενούμενος του εφοπλιστή Δ. Παπαδημητρίου.
Τις περισσότερες ημέρες το ζεύγος Οικονομόπουλου την πέρασε στην χερσόνησο του Αγίου Βασιλείου όπου υπάρχει μια σειρά από βίλες-ανάκτορα που ανήκουν στην εφοπλιστική οικογένεια..

Ξανά προς τη φυλακή οδεύει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης!

Τελικά ουτε μια εφημερίδα δεν τον αφήνουν τον άνθρωπο να βγάλει. Το παλεύει εδώ κι ένα χρόνο κι εκεί που βρίσκεται στην τελική ευθεία του βάζουν τρικλοποδιές.
Γράφαμε την περασμένη Κυριακή για «απρόοπτη εξέλιξη με τη νέα εκδοτική απόπειρα του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη» κάνοντας παιχνίδι με τον τίτλο της υπό έκδοση εφημερίδας του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία. Και δυστυχώς πέσαμε μέσα!
Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή αφού ο Αρειος Πάγος, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο Ανδρουλιδάκης πέρυσι τον Ιούλιο είχε καταδικαστεί (εκτός των άλλων) τελεσίδικα σε 5 χρόνια..

Ο εκδότης με το λαμπερό χαμόγελο δεν έχει εξοφλήσει ούτε τον διευθυντή του!

Σε σημαντικές καταγγελίες - αποκαλύψεις προβαίνει ο τέως διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Βαγγέλης Παναγόπουλος με επιστολή του που διαβάστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Μίνωος. Ο Παναγόπουλος καταγγέλλει πως εξεδιώχθη χωρίς να πληρωθεί και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Την ημέρα που αυτός ο κύριος με το λαμπερό χαμόγελο και τις πάλαι ποτέ ηχηρές διαβεβαιώσεις και διακηρύξεις, μου έπλεξε το εγκώμιο και μου ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας μας, με ένα μολύβι κι ένα χαρτί υπολόγισε τι μου οφείλει ως δεδουλευμένα και μόνο, λέγοντάς μου ότι «επειδή δεν έχω τώρα, σε 15 μέρες πιστεύω να σε έχω εξοφλήσει». Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε τρείς μέρες αργότερα και με τον γνωστό και σε σας πλέον για την φερεγγυότητά του, κύριο Θεοδώρου. Οι 15 ημέρες έγιναν 60....
Βρίσκομαι λοιπόν στη δυσάρεστη θέση να σας κοινολογήσω ότι θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο τα..

Σημαντικές ανακοινώσεις για την Ελευθεροτυπία

Στη χθεσινη συνέλευση (23/9) των απλήρωτων της "Ελευθεροτυπίας" - "Τρίτη Όψη Α.Ε.", αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον έως την άλλη Δευτέρα 30/9, δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου...
Την απόφαση αυτή ακολούθησε "παρέμβαση" του συν-εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου, ο οποίος διεμήνυσε ότι επιθυμεί η συνέλευση αυτή να επαναληφθεί και αύριο - 24/9 - για να προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις... Κατόπιν τούτου αναβάλονται για σήμερα τα νεότερα και σημαντικά από..

Μπόνους και έξτρα αμοιβή υπόσχεται η Ελλη Στάη

Στα μέσα του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Ελλη Στάη να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το ενημερωτικό site που ετοιμάζει. Προς το παρόν στήνονται τα γραφεία (κάπου στο Μαρούσι) που θα στεγάσουν το ιντερνετικό εγχείρημα της δημοσιογράφου και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα φιλόδοξο προτζεκτ που θα έχει πολλές εκπλήξεις.
Μέχρι στιγμής η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και της στελέχωσης του site το οποίο θα είναι επικεντρωμένο στο ρεπορτάζ και στη «σκληρή» ειδησεογραφία. Ακόμη αναζητείται το όνομά της ιστοσελίδας και η Ελλη Στάη τάζει εξτρα αμοιβή και μπόνους για αυτόν που θα το βρει. Οι προτάσεις είναι πολλές..

Eρείπια - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

Ξεκίνησαν οι προβολές του ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή «Ερείπια - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης» στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.
Τα Ερείπια είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Η δίωξη και η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, παρότι έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στην..

«Τα 45άρια του Τίγρη» και τι ενόχλησε περισσότερο τον Τέλλογλου

Εντονη ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά υπό τον τίτλο «Τα δύο 45άρια του Μελισσανίδη» και για το οποίο έγραψαν σχετικά οι zoornalistas (εδώ). O Τ. Τέλλογλου εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος με το δημοσιευμα που, όπως λέει, «φτάνει στο σημείο να αναφέρεται σε "φθηνό deal", με το οποίο ο Δ. Μελισσανίδης καταβάλλει 5.000 € μηνιαίως για το νέο του απόκτημα εννοώντας εμένα».
Ο δημοσιογράφος μέσω ανακοίνωσης κατηγορεί την εφημερίδα για συκοφαντικά «ρυπαρογραφήματα» που έχουν στόχο να πλήξουν την φήμη του ως δημοσιογράφου και προαναγγέλλει προσφυγή του στα δικαστήρια. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης Τέλλογλου: 
«Στις σελ. 20 και 21 του φύλλου 53 της 21/9/2013 του εντύπου «Παραπολιτικά» ιδιοκτησίας της «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» δημοσιεύεται σήμερα κείμενο του κ. Παναγιώτη Τζένου με τίτλο «Τα δύο 45αρια του Τίγρη». Στο κείμενο αυτό, που διαφημίζεται στην πρώτη σελίδα του εντύπου, παρουσιάζομαι ως

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Με έναντι δεν λύνεται το πρόβλημα στην Ελευθεροτυπία

Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία που στο τέλος Σεπτεμβρίου θα κλείσουν τέσσερις μήνες απλήρωτοι.
Η εργοδοσία έδωσε την περασμένη εβδομάδα έναντι κάποια χρήματα (περίπου 290 ευρώ) για την εξόφληση... Ιούνιου για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να κατευνάσει κάπως τις αντιδράσεις. Τα «ψιχουλα» όμως δεν λύνουν το πρόβλημα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι - πλην ίσως κάποιων συνταξιούχων.
Στην προηγούμενη συνέλευση είχε αποφασιστεί να δοθεί διορία στην ιδιοκτησία για να εξοφληθεί..

«Ηθικός αυτουργός ο Αλαφούζος»

Νέος κύκλος σύγκρουσης ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Nova, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ έξω από τη Λεωφόρο εναντίον βαν εξωτερικών μεταδόσεων του συνδρομητικού δικτύου. “Ο Παναθηναϊκός επισήμανε από χθες και επαναλαμβάνει ότι τα όσα συνέβησαν ουδεμία σχέση έχουν είτε με την ομάδα μας είτε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Διευθυντή των αθλητικών καναλιών της NOVA,  Γιάννη Φουρνάρου, ο οποίος είχε δηλώσει πως «η επίθεση έχει ηθικό αυτουργό, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη Αλαφούζο, που έχει στοχοποιήσει το κανάλι μας». Κύκλοι της Nova επικαλούνται σχόλιο του προέδρου του Σκάι στο twitter (24.09.2012), το..

Οι αμαρτίες του ΔΟΛ, τα δάνεια του Ρέστη και η αποστολή συμφιλίωσης

** Tα καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος (συγγνώμη, του Κινήματος) Δημήτρης Καρύδης έχει αναλάβει αποστολή συμφιλίωσης της Αγίας Παρασκευής με την Κατεχάκη και ότι μπορεί εντός των προσεχών ημερών να μας προκύψει μια συμφωνία κυρίων. Οι κακές γλώσσες του Ραδιομεγάρου, από την άλλη, επιμένουν ότι ανάλογες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Καρύδης, με επιτυχία μάλλον μηδενική. Διαλέγετε και παίρνετε.
** ΜΙΑ ΧΑΡΑ τα έγραψε ο Τάκης Χατζής για τα δάνεια Ρέστη σε εκκολαπτόμενους εκδότες. Ξέχασε πάντως να σημειώσει ότι άρχιζαν τα επίθετά τους από το ίδιο γράμμα.
 ** ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λίγες οι αμαρτίες του ΔΟΛ, αλλά να του φορτώνει κανείς και την απουσία του..

Ο «γατούλης» που έγινε γεράκι

Εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όσοι σύχναζαν στα μπαράκια των Εξαρχείων από τον κλασικό «Ιπποπόταμο» μέχρι το πρωτοποριακό για την εποχή του «Green Door», τύχαινε να συναντούν ένα νεαρό εξοδούχο φαντάρο, ενίοτε με στολή μαυροσκούφη. Σε αρκετούς «κάτι θύμιζε» και όσοι τον παρατηρούσαν με προσοχή αναγνώριζαν στο πρόσωπό του το άλλοτε μέλος της συντονιστικής του Πολυτεχνείου, τον εκ των ηγετών της Β′ Πανελλαδικής, τον «γατούλη», όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, περί ου ο λόγος, γεννημένος το 1954, με πατέρα στρατιωτικό, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, φοιτητής της Νομικής Αθήνας (στο Οικονομικό Τμήμα), μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου,..

Τα χειρότερα έρχονται

«Αυτό είναι το αντίδοτο στη φασιστική βία: δώστε και πάλι ζωή στην οικονομία. Και στείλτε το Δούρειο Ιππο της λιτότητας πίσω στους Γερμανούς». «Περιμένετε τα χειρότερα. Θα έρθουν. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά εκπλήσσομαι που η βία μέχρι τώρα είναι τόσο περιορισμένη. Οταν οι άνθρωποι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αντιμετωπίζοντας την ανεργία που φθάνει στο 28%, συχνά τείνουν να κατηγορούν άλλα θύματα, αντί να κυνηγήσουν τους βασανιστές τους» Αυτά λέει στην «Κ.Ε.» ο Αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας Γκρεγκ Πάλαστ με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Π. Φύσσα.
«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μού φέρνει στο μυαλό αυτό που έζησαν οι ΗΠΑ όταν έκλεισαν τα εργοστάσια στα Μεσοδυτικά, τη δεκαετία του '90, τότε που άνεργοι, αβοήθητοι, χωρίς προσανατολισμό νέοι στράφηκαν σε ακροδεξιές οργανώσεις σκίνχεντ και επιδόθηκαν σε δολοφονική εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε με τη δολοφονία ενός..

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλεμος για τα «δύο 45άρια του Τίγρη»

 Ενα δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» με τον τίτλο «Τα δύο 45άρια του Τίγρη» υπήρξε η αιτία να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του Star Τάσο Τέλλογλου.
Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ισχυρίζεται ότι ο Τάσος Τέλλογλου και ο πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου έχουν «στρατολογηθεί» από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους αντιπάλους του γνωστού επιχειρηματία. Οπως λέει η εφημερίδα «ο νέος μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ προετοιμάζει με προσεκτικές κινήσεις ένα επιχειρησιακό "ρόστερ" με..

Απρόοπτη εξέλιξη με τη νέα εκδοτική απόπειρα του Μιχ. Ανδρουλιδάκη

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος». O εκδότης δεν φαίνεται να βάζει μυαλό από τις προηγούμενες εκδοτικές και δικαστικές περιπέτειές του και ετοίμασε τελικά τη νέα εφημερίδα με το όνομα «Εξέλιξη». Ο γνωστός στην πιάτσα και ως «Μισέλ» στελέχωσε το φύλλο -με αγγελίες μέσω της Χρυσής Ευκαιρίας- και τώρα στόχος του είναι να βγεί η εφημερίδα στα περίπτερα στις αρχές Οκτωβρίου. Ηδη έχουν γίνει 60 προσλήψεις ενώ υπήρξαν και ζυμώσεις με στελέχη του ΔΟΛ που είτε απολύθηκαν είτε έφυγαν με εθελουσία. Το φύλλο θα συνοδεύεται από οικονομικό ένθετο που θα λέγεται (πως αλλιώς) «Νέος Επενδυτής» και ένα περιοδικό με το όνομα (μαντέψτε) «Symbol».
Ο Ανδρουλιδάκης πέρυσι τον Ιούλιο είχε καταδικαστεί (εκτός των άλλων) τελεσίδικα σε 5 χρόνια..

Ο Κασιδιάρης μηνύει Μπόμπολα και Χατζηνικολάου!..

Εναντίον ποιων δημοσιογράφων στρέφεται η Χρυσή Αυγή

Τους πόνεσαν φαίνεται πολύ τους χρυσαυγίτες τα δημοσιεύματα του ΕΘΝΟΥΣ με τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης που κατέθεσαν μήνυση κατά του ίδιου του Γιώργου Μπόμπολα για συκοφαντική δυσφήμηση και διάφορα άλλα.
Mήνυση κατέθεσε επισης η Χρυσή Αυγή (μέσω του Κασιδιάρη) και κατά των Νίκου Xατζηνικολάου, Γιάννη Πρετεντέρη, Ολγας Τρέμη, Παναγιώτη Λάμψια, Κώστα Μουρδουκούτα και πολλών άλλων δημοσιογράφων. Η μήνυση έγινε γιατί ο Κασιδιάρης και η συμμορία του θίχτηκαν λέει «για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων, την αναπαραγωγή υβριστικών χαρακτηρισμών και την παράνομη  προπαγάνδα του Συστήματος κατά του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας».  Συγκεκριμένα η μήνυση της Χ.Α στρέφεται κατά των:..

Ο (γνωστός) άγνωστος σύμβουλος του Σταύρου Ψυχάρη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά και την εμφάνιση ενός νέου προσώπου στον Οργανισμό που ήδη εγκαταστάθηκε στο καινούργιο του γραφείο στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου.
Πρόκειται για στενό φίλο και άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Σταύρου Ψυχάρη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πέραν της σχέσης που διατηρεί από την εποχή του Λαμπράκη με τον ισχυρό άνδρα της Μιχαλακοπούλου, δεν είναι σχετικός με τα media αφού το αντικείμενό του είναι οι τέχνες και η προώθηση του πολιτισμού.
Κάποιοι με μακρά θητεία στον ΔΟΛ δεν ξαφνιάστηκαν από την παρουσία του κι αυτό γιατί ο εν λόγω κύριος έχει εμφανιστεί και κατά το παρελθόν στα γραφεία του Συγκροτήματος. Κι αυτό είναι φυσικό, καθώς έχει διατελέσει και μέλος του δ.σ. του ΔΟΛ στις αρχές της νέας χιλιετίας (2002) όταν ακόμη..

Ένας απαραίτητος ήρωας

του Κ. Γιαννακίδη

«Για μας στη Νίκαια δεν υπάρχει πια οδός “Γ. Λαμπράκη”, αλλά “Παύλου Φύσσα”». Το διάβασα στο twitter. Το βρήκα λογικό. Διόλου βλάσφημο. Κατανοητό. Θεμιτό. Οι ταραγμένες εποχές χρειάζονται πρόσωπα και σύμβολα για να παραδώσουν στη συλλογική μνήμη. Ο Παύλος Φύσσας έχει τσεκάρει όλα τα κουτιά στον κατάλογο με τα προσόντα ενός ήρωα. Ακόμα και αν ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει ήρωας (μεταξύ μας, ποιος θέλει;) η αθανασία στη μνήμη μίας γενιάς είναι η μοναδική αποζημίωση που μπορεί να εισπράξει για την κακή του τύχη. Και αν ο θάνατος του γίνει η αφορμή για να χτυπηθεί το κακό, τότε η μνήμη είναι το ελάχιστο, αλλά και το..

Δέλτα, όπως ξύλο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές Παναγιώτη Λαφαζάνη και Βασιλική Κατριβάνου επισκέφθηκε στο Τζάνειο δύο από τους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από άνδρες της ΔΕΛΤΑ στην αντιφασιστική διαδήλωση της Τετάρτης στο Κερατσίνι.
Ο ένας από τους δύο αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι εξαιτίας ευθείας βολής κροτίδας κρότου-λάμψης και ο άλλος φέρει σοβαρό κάταγμα στο χέρι και χτυπήματα από κλομπ σε όλο το σώμα από την επίθεση.
Οι περιγραφές των δύο νέων, αλλά και των γιατρών του Τζανείου, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την αγριότητα της αστυνομικής βίας. Οι αστυνομικοί επέδραμαν εναντίον τους υπό τις ιαχές «ΔΕΛΤΑ-ΔΕΛΤΑ», τους έβριζαν χυδαία και..

Oπως οι παππούδες τους οι χίτες...

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης:

Ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, αντιφασίστας, μουσικός, εργάτης έπεσε νεκρός από τα μαχαίρια των φασιστών. Ένας νεκρός δικός μας, ένας από την τάξη μας, ένας άνθρωπος από το δικό μας "στρατόπεδο", απ' αυτούς που επιλέγουν να αγωνίζονται. Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες και τα συνεχή χτυπήματα με την ανοχή της κοινωνίας, οι ναζί της χ.α. ξεκινούν τον πραγματικό τους "αγώνα" που δεν είναι άλλος από το χτύπημα της εργατικής τάξης και την..