ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Οι υπάλληλοι του Αλαφούζου...

Νέα απεργοσπαστική προσπάθεια από τον ΣΚΑΪ ΤV

Η 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα Σωματεία των εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια – μετόχους της DIGEA εξελίσσεται με επιτυχία από το πρωί σήμερα.
Θλιβερή εξαίρεση η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η οποία πρωτοστατεί στην απεργοσπασία και στην τρομοκράτηση των συναδέλφων. Η διοίκηση της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ πιστή στις αυταρχικές της πρακτικές και τις αντεργατικές της συμπεριφορές, έχει οργανώσει απεργοσπαστικό μηχανισμό που πρωτοστατούν και «συνάδελφοι», οι οποίοι έχουν εργαστεί κατά το παρελθόν στην ΕΡΤ και μάλιστα με προκλητικά παχυλούς μισθούς. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Αλαφούζου που επιδεικνύουν έλλειψη αυτοσεβασμού αλλά και..

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Σεναριογράφος, δημοσιογράφος κι εκατομμυριούχος...

ΚΟΥΪΖ: Πετυχημένη, συγγραφέας, δημοσιογράφος, σεναριογράφος, μαζί με τον σύζυγό της εισέπραξαν από εταιρεία παραγωγής για πολύ πετυχημένο σίριαλ επτά εκατομμύρια (7.000.000) ευρώ – το γράφουμε κι αριθμητικά για να το... εμπεδώσουμε! Επειδή, μάλιστα, έμεινε χρέος ένα εκατομμύριο, οι συγγραφείς κίνησαν διαδικασίες κατάσχεσης εναντίον της εταιρείας!. Δεν υιοθετούμε... ακριτα την πληροφορία, αλλά, αν είναι έτσι μιλάμε για απίστευτη ιστορία...

Μεγαλοεκδότης έλαβε 400.000 «μαύρα» από τον Aκη

Στο προσκήνιο και πάλι οι καταγγελίες για τις δοσοληψίες Άκη με τον Φώτη Μπόμπομπολα

Στο προσκήνιο επανέρχονται – και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» – οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Νίκος Ζήγρας στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, σχετικά με τις δοσοληψίες που είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου ο γιος του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος, να αποκτήσει από μεγαλοεκδότη το καφέ – μπαρ «Στοά» επί της οδού Πατησίων.
Πρόκειται για τον τον Φώτη Μπόμπολα μέτοχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση στον οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, είχε δώσει 400.000 ευρώ ώστε ο γιος του να αποκτήσει το μερίδιό του στη «Στοά» χωρίς όμως τα χρήματα αυτά να έχουν δηλωθεί ποτέ. Οι σοβαρές αυτές καταγγελίες του Νίκου Ζήγρα, βρίσκονται εδώ και μήνες στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης που..

Τα βρόντηξε ο Μαλέλης μετά το άδειασμα του από τους Βαρδινογιάννηδες

Πάει στον ΣΚΑΪ και παίρνει μαζί και τη δημοσιογραφική του σχολή

Οχι που δεν θα έφευγε ο Σταμάτης Μαλέλης από το STAR μετά  το «άδειασμά» του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Θυμίζουμε ότι ο Μαλέλης υποβαθμίστηκε και «εξορίστηκε» σε ένα μικρότερο γραφείο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου του Star, παραχωρώντας (οχι οικειοθελώς) το πολυτελές και τεράστιο γραφείο, που είχε στον πρώτο όροφο, στο νέο διευθυντή και διάδοχό του, Κωστή Τσιακανίκα.
Το κανάλι της Κηφισιάς έβγαλε και ανακοίνωση στην οποία -με μια δόση ειρωνίας- του εύχεται ό,τι καλύτερο στους νέους του προσανατολισμούς. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Star – Νέα Τηλεόραση Α.Ε. ανακοινώνει ότι μετά από κοινή απόφαση,  ολοκληρώνεται σήμερα η συνεργασία του..

Απεργία στα ιδιωτικά κανάλια - μετόχους της Digea

Η απόφαση της 11 ης Ιουνίου και η επιμονή έκτοτε της κυβέρνησης για εξαφάνιση της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν έναν ευρύτερο σχεδιασμό και μια στρατηγική δραματικής συρρίκνωσης αν όχι εξαφάνισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε τη διάλυση της ΕΡΤ και στη θέση της προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράνομο, ψευδεπίγραφο, συρρικνωμένο μόρφωμα τηλεόρασης. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, το περιεχόμενο του ν/σ για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτουν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός οδηγεί σε ακόμη ασφυκτικότερο έλεγχο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πρώτα και κύρια, ωστόσο, την απευθείας παράδοσή της στους μεγαλοεπιχειρηματίες-καναλάρχες: Με την..

Εφτά χρόνια κλειδωμένη στον εαυτό της

Η συγκλονιστική ιστορία της Χιώτισσας δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου

«Με ανάγκασαν να παρατήσω τα παιδιά μου, 1η και 2α Δημοτικού ήταν τότε, μάλιστα με ανάγκασαν να τα αφήσω σε μια ηλικία που είχαν τις λιγότερες μνήμες. Δεν μπορώ να τα αγγίξω, να τους μιλήσω, να τα βοηθήσω».
Με μόνη δυνατότητα να κινεί λίγο το ένα της χέρι και να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα, η Αγγελική Χατζηδημητρίου ζητάει στοιχειώδη απόδοση Δικαιοσύνης. Η Χιώτισσα δημοσιογράφος, μητέρα δύο παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά από άγρια επίθεση ιδιωτικού φρουρού και καταδικάστηκε σε αλαλία και τετραπληγία από ιατρικά λάθη.
Αύριο, έπειτα από διακοπή περίπου ενός μήνα, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου η δίκη για την υπόθεσή της. Λίγο πριν από την παραγραφή του συνόλου των..

Γαργάρα...

Το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας μάς βομβαρδίζει με δελτία Τύπου για τις συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και για κλεφτρόνια που «χτυπάνε» τις στάνες στα χωριά.
Αντίθετα, η σύλληψη και η παραπομπή μεγαλοεργολάβου για κακούργημα (εναπόθεση απορριμμάτων στο δρυόδασος της Φολόης) μάλλον δεν θεωρήθηκε σοβαρή είδηση και δεν εκδόθηκε ποτέ δελτίο Τύπου.
Κι όλα αυτά, όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε επιτεθεί πριν από ένα χρόνο κατά αστυνομικών, που επιχείρησαν να τον ελέγξουν σε παράνομη χωματερή δίπλα από τις όχθες του..

Ο ιδιώτης φίλος που «έκαψε» τον Σαμαρά

«Ανθρώπινο ήταν όλο αυτό» λένε και ξαναλένε οι εγκέφαλοι του Μαξίμου προσπαθώντας να περάσουν γραμμή για το σαρδάμ και το βίντεο με τα «γαλλικά» του Σαμαρά. Το επίμαχο βίντεο βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα από Καλαματιανό ιδιώτη και φίλο του πρωθυπουργού και χάλασε το διάγγελμα - φιέστα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Στο θέμα αναφέρεται κι ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ προσπαθώντας να «διελευκάνει» το τι έγινε και εξετέθη με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος γράφει στο Στίγμα: 
«Ο Σαμαράς, που έγινε χθες το πιο χιτ βίντεο στο YouTube με τη δεκατριών δευτερολέπτων ατάκα για το... κεφάλι του, λογικά θα βλαστημάει επίσης την ώρα και τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι ακόμη..

Στεφάνι ελιάς στον Σόϊμπλε!..

Στο περιθώριο της ομιλίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Χίλτον, οι ιθύνοντες του ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητήριου αποφάσισαν να τον τιμήσουν προσφέροντας του ένα στεφάνι ελιάς προκαλώντας την έκπληξη του Κωστή Χατζηδάκη.
Το στεφάνι ελιάς, το οποίο έχει συνδεθεί με την θεά Αθηνά της αρχαιότητας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνεται σε ένδειξη τιμής, σεβασμού και αναγνώρισης.
Αυτό μάλλον είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες του Επιμελητήριου..

Oι offshore του Βαρδινογιάννη και τα «καρφώματα» Μπόμπολα - Ψυχάρη

Προς μετωπική σύγκρουση οι μιντιάρχες που αλληλοκατηγορούνται για διαπλοκή

Σαν δυο λιοντάρια έτοιμα να φαγωθούν, παρομοιάζουν οι γνωρίζοντες τους εκδότες του μεγάλου καναλιού, λίγες μόλις ημέρες μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ που όρισε νέο ΔΣ.
Η απόφαση της πλευράς Βαρδινογιάννη να προχωρήσει όπως όλα δείχνουν στην αλλαγή του προφίλ του STAR και τη μετατροπή του, από αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι σε ενημερωτικό… έχει εξοργίσει τους άλλους δυο μετόχους, Μπόμπολα και Ψυχάρη, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους ακόμη και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά!
Προς αυτή την κατεύθυνση οι εκδότες του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ ασκούν την επιρροή τους, κυρίως προς την κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αρνητικό κλίμα για τις offshore, θεωρώντας..

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το κεφάλι μου! Γιατί χαίρεται το Μαξίμου και χαμογελά Αντώνη;

Γράφει ο Μάξιμος

Μπορεί όλη η Ελλάδα να είδε και να άκουσε τον Σαμαρά να κατεβάζει μερικά καντήλια, τα οποία κατά λάθος πήραν το δρόμο της δημοσιότητας, αλλά το πραγματικό βρισίδι έπεσε στο Μαξίμου όταν ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε τι έγινε.
Διότι το επικοινωνιακό επιτελείο του κατάφερε το ακατόρθωτο. Αφού τον έπεισε να βγει στο γυαλί με θριαμβευτικό διάγγελμα, για να ανακοινώσει την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, παίρνοντας όλη τη δόξα, κατέστρεψε όλη την προσπάθεια, προσφέροντας στο πανελλήνιο όχι μια κάποια αιτία για να εμπιστευτεί τον Σαμαρά, αλλά μια καλή αιτία για να γελάει με τον Σαμαρά. Διότι η εικόνα του πρωθυπουργού να αποκαλεί τον εαυτό του...

Ποιος ζήτησε να αγοράσει το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Ποιος τρισεκατομμυριούχος (κατά δήλωσή του), εμφανίστηκε σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας να αγοράσει το κτίριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο; Το συγκεκριμένο νομικό γραφείο εκπροσωπεί πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που έχουν πετύχει την κατάσχεση του κτιρίου της Μίνωος, έναντι οφειλών της Χ.Κ. Τεγόπουλος.
Ο συγκεκριμένος «λεφτάς» προσέφερε ένα ποσό κατά πολύ μικρότερο από την σημερινή πραγματική αξία του κτιρίου και επιπλέον ένα αδιευκρίνιστο ποσό για τα σωματεία των εργαζόμενων στον Τύπο. Φυσικά η προσφορά του απορρίφθηκε.
Το κτίριο της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, που στεγάζει την «Ελευθεροτυπία»,..

Θύελλα για τις νέες μειώσεις μισθών στη «γαλέρα» του Κοντομηνά

«Κέρδος»: ή υπογράφεις (ατομική σύμβαση) ή απολύεσαι!

Αναβρασμός στον όμιλο Κοντομηνά και ειδικότερα στον ραδιοσταθμό «Αlpha 9,89», μετά τις περαιτέρω μειώσεις μισθών μέσω της υπογραφής νέων ατομικών συμβάσεων. Οι μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις εντελώς αυθαίρετες περικοπές που η εργοδοσία έχει ήδη επιβάλλει στις αποδοχές των εργαζόμενων από το 2012. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Κοντομηνάς τους οφείλει ακόμα τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου...
Επιπλέον η διοίκηση, ζητεί από τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερες ώρες και για οποιαδήποτε εταιρεία του Ομίλου τους ζητηθεί!
Την αντεργατική συμπεριφορά Κοντομηνά καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ που ξεκαθαρίζει πως στην περίπτωση που η εργοδοσία επιμείνει στην υπογραφή των νέων συμβάσεων,  θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις .
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην εφημερίδα «Κέρδος» όπου η  εργοδοσία ζητεί..

Αυτογνωσία...

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε η Λίνα Δρούγκα του Mega, βλέποντας και ακούγοντας τον πρωθυπουργό να κάνει σαρδάμ, να διακόπτει το ομιλία του και απομακρυνόμενος από το μικρόφωνο να μονολογεί: «Γ@μώ το κεφάλι μου, μ@λ@κ@»...
Η πρωτοφανής γκάφα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά με το οποίο ανακοίνωνε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Προφανώς από τους υπεύθυνους δόθηκε στον αέρα το αμοντάριστο βίντεο από το διάγγελμα χωρίς να ελεγχθεί προηγουμένως. Αναμένονται εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε και σαφώς εκθέτει τον πρωθυπουργό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Αρνήθηκε ο Μόσιαλος

Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Ηλίας Μόσιαλος στο Εποπτικό Συμβούλιο για το στήσιμο της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος που γράφει στη στήλη του «Στίγμα»:
Χθες πολλοί άκουσαν με ανακούφιση -γιατί το κατέχει το θέμα εξαιρετικά- την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Τύπου, Ηλία Μόσιαλου στο συμβούλιο που θα εποπτεύει το νέο φορέα. Του τηλεφώνησα για να πληροφορηθώ σχετικά με το Συμβούλιο. Μου δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει τελικά. Εξακολουθούν να συντρέχουν..

Κύριε Καψή, μοναδικός καταληψίας της ΕΡΤ είναι η κυβέρνηση!

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής επιμένει στο μπαράζ των ραδιοτηλεοπτικών του εμφανίσεων να αυτοαναιρείται και να ψεύδεται με κορωνίδα το ότι αποκαλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταληψίες.
Το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής, στην ΕΤ3 Θεσσαλονίκης και στα 19 Περιφερειακά Ραδιοτηλεοπτικά Κέντρα της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα συνεχίζουν από τις 11 Ιουνίου να παράγουν πλήρες δημοσιογραφικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, αναδεικνύοντας τις παράνομες και θεσμικά έωλες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στον Π. Καψή ότι μοναδικός καταληψίας είναι η κυβέρνηση. Επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, εξακολουθεί να αρνείται κατά τις..

Ο θιγμένος ηθοποιός και η «καννίβαλος» αρχισυντάκτρια

Θιγμένος από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ένιωσε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Στο δημοσίευμα η αρχισυντάκτρια πολιτιστικού Βένα Γεωργακοπούλου επέκρινε την άρνηση του ηθοποιού να φωτογραφηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, όταν πήγε να τον συγχαρεί στην πρεμιέρα των Επιδαυρίων. Σε αντίθεση με την προθυμία του να αφήσει τους φωτορεπόρτερ να τον απαθανατίσουν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κιμούλης με επιστολή του γνωστοποίησε στη διεύθυνση της Εφημερίδας των Συντακτών την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς όπως αναφέρει «το υβριστικό σχόλιο της..

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ένας ολοζώντανος δημοσιογραφικός εφιάλτης και μια πραγματική ιστορία

Ο ονειρικός δημοσιογράφος που αλλάζει και το χαρτί τουαλέτας κι ο πραγματικός που του πρόσφεραν 6.6 ευρώ τη μέρα, για πεντάωρη εργασία επί 30 ημέρες το μήνα

Ξύπνησα με έναν επαγγελματικό εφιάλτη που έτσι κι αλλιώς τον βιώνουμε στο ξύπνιο μας: ο εκδότης – ένας εκδότης, όχι συγκεκριμένος – μου ζητούσε ραντεβού στις 5 το πρωί (αν και μετά το μεσημέρι είμαστε καθημερινά τουλάχιστον για 12 ώρες στο ίδιο κτήριο) και με προϊδέασε για τον λόγο τής συνάντησης.
Έμαθα τις λεπτομέρειες τα χαράματα στο ραντεβού τής αφυπνισμένης τσίμπλας. Από το τέλος του μήνα θα έχανα την επιτελική μου θέση, και θα είχα τις εξής αυξημένες και πολλαπλές..

Ο ρουφιάνος...

Ποιος «φρέσκος» αλλά φιλόδοξος βουλευτής της ΝΔ παραμονεύει και βγάζει φωτογραφίες εκείνων που καπνίζουν στη Βουλή και μετά τους «καρφώνει» διαπομπεύοντάς τους μέσω twitter;
O συγκεκριμένος από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Κοινοβούλιο τους έχει τρελάνει όλους με την αντικαπνιστική του υστερία. Μάλιστα χθες το βράδυ, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τον Παπακωνσταντίνου, ανήρτησε και φωτογραφία γυναίκας βουλευτή που απολάμβανε το τσιγάρο της.
Ως λεζάντα χρησιμοποίησε τη φράση «χαλαρές στιγμές καπνού στη Βουλή». Μάλιστα όταν..

Mαζί με τους διαδηλωτές

Πρωτόγνωρο πράγματι το θέαμα έξω από τη Βουλή όπου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανάρτησε πανό συμπαράστασης στους εργαζομένους που απειλούνται με απόλυση από το Δημόσιο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στο χώρο πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Να..

Βολεμένοι, παρτάκηδες, λαμόγια...

της Πόπης Χριστοδουλίδου

Ελπίζω στον σπουδαίο αγώνα των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ. Γιατί ετούτη η πιάτσα με βολεμένους, ξεπουλημένους, παρτάκηδες, λαμόγια, είναι δύσκολο να δείξει τον δρόμο του αγώνα!
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με καλάμι καβαλημένο πορευτήκαμε πολλές δεκαετίες. Γιατί λίγοι γνωρίζαμε πως απλώς κάνουμε μια δουλειά όπως όλοι οι εργαζόμενοι και είμαστε μέσα τον λαό. Με τον λαό. Λαός κι εμείς. Βόλευε αυτό τους προσκυνημένους πολιτικούς μας. Και κάποιοι του κλάδου κατάπτυστοι και αναξιοπρεπείς έδιναν και τον κώλο τους για να δειπνήσουν με έναν πολιτικό ή για να έρθει ένας υπουργός στο γάμο τους.
Κενοί άνθρωποι, ματαιοδοξοι χωρίς φίλους πραγματική αγάπη και όνειρα.
Ονειρεύονταν οι... μικροτσούτσουνοι και οι ανακουφίστριες διευθυντών, εκδοτών και πολιτικών..

Γουνάκια για Παπακωνσταντίνου

Η Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε τον πρωην υπουργό - Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για Ειδικό Δικαστήριο

Την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (νόθευση εγγράφου), ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής τα ξημερώματα της Τρίτης.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από λειτουργούς της Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα κρίνει τη βασιμότητα των κατηγοριών εκδίδοντας βούλευμα τόσο για το θέμα της παραγραφής όσο και για την νομική στοιχειοθέτηση..

Ο μπαμπάς διόριζε, ο γιος απολύει...

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, είπε ότι θέλει να ''σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν'' και τώρα καλείται να κάνει χιλιάδες απολύσεις».
Αυτό αναφέρει για τους Κώστα Μητσοτάκη και υιό, το άρθρο της Kerin Hope στους Financial Times με τίτλο «Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν». Οι FT επισημαίνουν πως «οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές, καθώς τη Δευτέρα περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου..

Τι επιδιώκει ο Καψής με Μόσιαλο και Χωμενίδη

O Ηλίας Μόσιαλος και ο Χρήστος Χωμενίδης φαίνεται πως θα πλαισιώσουν το συμβούλιο που θα εποπτεύει την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Σωτήρης Μανιάτης, στόχος του υφυπουργού Παντελή Καψή είναι να στελεχώσει τον οργανισμό με πρόσωπα που έχουν χαρακτηριστικά σαν κι αυτά των κυρίων Μόσιαλου και Χωμενίδη ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE ενώ υπήρξε υπουργός Επικρατείας επί Γ. Παπανδρέου με αρμοδιότητα την ΕΡΤ και ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την εξυγίανσή της. Μάλιστα όταν έπεσε το «μαύρο» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Μόσιαλος είχε δηλώσει:
«Η ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ είναι απολύτως αναγκαία. Κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί..

Τι κρύβει η επίθεση Ψυχάρη στον ΟΤΕ

Ξαναχτύπησε ο «Ειδικός συνεργάτης» του Κυριακάτικου «ΒΗΜΑτος» και αυτή τη φορά στο στόχαστρό του έβαλε τον ΟΤΕ και την επέκταση των δραστηριοτήτων του οργανισμού πέρα από τις τηλεπικοινωνίες και τα συναφή.
Αφορμή για την επίθεση του ΔΟΛ στον ΟΤΕ μέσω της «ναυαρχίδας» του με ολοσέλιδο ανυπόγραφο άρθρο, ήταν η νέα υπηρεσία του οργανισμού και συγκεκριμένα το online βιβλιοπωλείο του. Και για να μην δημιουργούνται «παρεξηγήσεις» – επειδή διαβάσαμε πολλές εξηγήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την επίθεση του ΔΟΛ στον ΟΤΕ, θυμίζουμε (απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στον γρίφο), τις εξαιρετικές σχέσεις του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά..

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αώος: οικογενειακή υπόθεση η εκτροπή!

Περιβαλλοντική εκτροπή επτά υπουργείων ανάβει το «πράσινο φως» στην εκτροπή του Αώου. Η κυβέρνηση ενέκρινε τελικά την εκτροπή του ποταμού Αώου, παρά τις έντονες αντιδράσεις, τόσο από την τοπική κοινωνία, φορείς και τις δημοτικές αρχές όσο και από επιστημονικούς φορείς και ευρωβουλευτές, για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στην κτηνοτροφία και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου.
Η δημιουργία φράγματος πολύ κοντά στις πηγές του ποταμού Αώου για την εκτροπή των νερών του στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, περιλαμβάνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού, και Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα επτά υπουργεία..

Δραστών «δράσεις»

Από τον Θόδωρο Βαρβάρη

Η αποφράδα χρονιά του Μνημονίου είχε από τις φανφάρες της Ε.Ε. «ανακηρυχθεί» έτος «αφιερωμένο στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» - η σχετική ανακοίνωση του φιλοπτώχου διαβουλίου υπάρχει στο Ιντερνετ και ακόμη εξαπολύει «δράσεις» που εδράζονται στη «στρατηγική της Λισαβόνας» του 2000. Τίμια πράματα.
Το 2010, λοιπόν, από τις τηλεοπτικές ρεκλάμες της Ε.Ε. χιμούσαν στα μάτια μας, για να ξεγκαβωθούμε, και δύο φιγούρες, που -αν και άνθρωποι βωβοί- παραμιλούσαν λόγω ανέχειας: ένας γέρος και μια νοικοκυρά - μόνο αριθμούς χρωστούμενους είχαν στο μυαλό τους, μόνο τρύπες αμπάλωτες στην τσέπη τους, στα εσώψυχά τους μόνο αχ, μόνο..

Απειλές εναντίον συντάκτη της Ελευθεροτυπίας

Απειλητικό και υβριστικό τηλεφώνημα δεχθήκαμε, παρουσία και του συναδέλφου της ΕΡΤ Γιώργου Μαρινόπουλου, από το προσωπικό τηλέφωνο του εργολάβου μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρου Καράμπελα, που συνελήφθη από την Αστυνομία και τις δασικές αρχές να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στο προστατευόμενο δρυόδασος της Φολόης.
Το παράδοξο είναι ότι την ώρα του απειλητικού τηλεφωνήματος ο εργολάβος βρισκόταν κρατούμενος, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, περιμένοντας να απολογηθεί στον ανακριτή και, θεωρητικά, όπως τουλάχιστον λένε οι κανονισμοί, θα έπρεπε να του είχε κατασχεθεί ή αφαιρεθεί το..

Παντελή, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Την παραμονή του ανασχηματισμού, όταν έγινε γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι αναζητείται δημοσιογράφος για τη θέση του υφυπουργού, αρμόδιου για τη Δημόσια Τηλεόραση, έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με διασυνδέσεις στο ΔΟΛ, που έχει ζήσει πολλές φορές στην καριέρα του τα μαγειρέματα του σχηματισμού κυβέρνησης, στοιχημάτιζε ότι ο Παντελής Καψής είναι αυτός που θα πάρει τη θέση. Στην ερώτηση «μα πώς είσαι τόσο σίγουρος;», η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Μα είναι ο μόνος δημοσιογράφος που θα δεχτεί. Σ’ όποιον άλλον και να προτείνουν τώρα να κάνει αυτή τη δουλειά, με κλειστή την ΕΡΤ, θα τους πει όχι!».
Είναι αλήθεια; Ήθελε τόσο πολύ ο Παντελής να γίνει υπουργός; Οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι το ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Άλλωστε, από την ώρα που ο Ψυχάρης τού..

Επιασε τα 200 και συνεχίζει!

Η μοναδική αυτοδιαχειριζόμενη συνεταιριστική εφημερίδα έπιασε τα 200 και συνεχίζει! Ο λόγος για την Εφημερίδα των Συντακτών που συμπλήρωσε 200 τεύχη από τότε που κυκλοφόρησε, στις 5 Νοεμβριου του 2012. «Η προσπάθειά μας να καταστεί βιώσιμη μια ανεξάρτητη εφημερίδα που δεν έχει η στήριξη ενός μεγαλοεκδότη ή ενός κόμματος, συνεχίζεται», γράφει σε σχετικό σημείωμα ο διευθυντής της ΕφΣυν, Νικόλας Βουλέλη που τονίζει: «Βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε δυναμικά στον δρόμο που χαράξαμε είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι αναγνώστες μας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια».
Από το 200ο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών απουσιάζουν δύο από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας: Ο Σταμάτης Νικολόπουλος (διευθυντής σύνταξης) και η Ελένη Κωσταρέλου (αρχισυντάκτης οικονομικού) που πρόσφατα αποχώρησαν από την εφημερίδα της Κολοκοτρώνη .
Να σημειωθεί ότι η Εφημερίδα των Συντακτών κρατάει..

Τα σχέδια του Ψυχάρη για το ΒΗΜΑ και ο ρόλος του Χρ. Μεμή

** Τι σχεδιάζει ο (εκδότης του ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης με τον (διευθυντή των ΝΕΩΝ) Χρήστο Μεμή; Η απάντηση κρύβεται στο καινούργιο λογότυπο του Βήματος κι όποιος παρατήρησε την αλλαγή αυτή την Κυριακή θα καταλάβει... Βέβαια κάποιοι θα αναρωτηθούν που κολλάει ο Μεμής (των Νέων) με το Βήμα της Κυριακής. Κι όμως για όσους γνωρίζουν, το «δεξί χέρι» του κυρ Σταύρου κολλάει παντού...
** Και μιας και μιλάμε για τον ΔΟΛ, να πούμε πως οι εργαζόμενοι αναγκάζονται πλέον να βγαίνουν εκτός του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου 80 για να προμηθευτούν τους καφέδες τους. Κι αυτό γιατί το «κυριλέ» κυλικείο που λειτουργούσε στο ισόγειο και το διαχειριζόταν συγγενής..

Βαρύ το κλίμα στην Ελευθεροτυπία

Και απλήρωτοι και διπλοβάρδιες στη Μίνωος

Βαραίνει κι άλλο το κλίμα στην Ελευθεροτυπία καθώς τα προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας οξύνονται.
Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι της Μίνωος ενημερώθηκαν πως στις 19 Ιουλίου θα τους δοθεί το επίδομα αδείας κι όχι η εξόφληση του μηνός Μαίου, όπως τους είχε ανακοινωθεί προ καιρού.
Στους εργαζόμενους η επιχείρηση χρωστά (προς το παρόν) δεδουλευμένα δύο μηνών για τα οποία δεν υπάρχει καμμιά επίσημη ενημέρωση ή εγγύηση για το πότε θα εξοφληθούν - εξάλλου όπως είχε πει ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος «δεν ζούμε σε κόσμο εγγυήσεων»... Αντιθέτως στη Μίνωος υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα της μετοχοποίησης και τη συμμετοχή των εργαζομένων. Η συμμετοχή των εργαζόμενων στο εν λόγω εγχείρημα θα τους κάνει, λέει, πιο υπεύθυνους και θα.ανεβάσει το... επίπεδο της δουλειάς τους καθώς θα είναι και..

Τι δείχνουν οι ισολογισμοί των Μέσων του Χατζηνικολάου

Βγήκαν και οι ισολογισμοί του ομίλου Real.
Η Real Media Μέσα Μαζικής Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.-«Real Media Α.Ε.» Εκδόσεις, εμφάνισε κύκλο εργασιών 26.639.915,18 ευρώ το 2012, έναντι 26.012.176,56 ευρώ το 2011, και κέρδη προ φόρων +13.559,74 ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων πέρυσι που έφτασαν τα -264.591,6 ευρώ.
Η Real Press Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Real Press Α.Ε.» Εκδόσεις εμφάνισε κύκλο εργασιών 587.850 ευρώ το 2012, έναντι 539.450 ευρώ το 2011, και κέρδη προ φόρων +6.590,6 ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων πέρυσι που έφτασαν τα +21.193,87 ευρώ.
Τέλος οι Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Αληθινό Ραδιόφωνο Α.Ε. (Real FM Α.Ε.) εμφάνισαν..

Πάπισσα Ιωάννα...

Τι κρύβει η επίθεση της Real News;

Ως πρέσβειρα την αναφέρει η REAL NEWS -γιατί όχι και "Πάπισσα"! Εν πάση περιπτώσει, η "πρέσβειρα" εκμεταλλεύεται τον τίτλο της για "να πουλάει βιβλία" .
Ο πρόλογος μάλιστα του άρθρου της εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός:
Η πρωταγωνίστρια της δαπανηρής υπερπαραγωγής του "Αθήνα 2004" , που βύθισε την Οικονομία σε δεινά, συστήνεται ως περήφανη "πρέσβειρα Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη", σε μια..

Αφαντος ο Κουρής...

Ακινησία και πάλι στην υπόθεση Alter! Με το που πήραν αποφάσεις για διαπραγματεύσεις και όχι για άνευ όρων παράδοση οι εργαζόμενοι, εξαφανίστηκαν τόσο ο Γιώργος Κουρής όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ενώ κάποια στιγμή αναμένεται να βγει η απόφαση για την αίτηση πτώχευσης (εκδικάστηκε στις 3 Απριλίου) που υπέβαλαν 206 εργαζόμενοι. Οι τελευταίοι επιβεβαίωσαν ομοφώνως την περασμένη Δευτέρα την πρόθεσή τους να πτωχεύσουν το Alter αν δεν πληρωθούν. Προς τούτο ζητούν από την πρόεδρο του δικαστηρίου να επισπεύσει την έκδοση της απόφασης. Σημειώστε επίσης ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα έχουν..

Με 74% πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας - Προβληματισμός για τα 688 λευκά

Με ποσοστό 74,04%, ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής
 «Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», τόνισε μετά την εκλογή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 2477 ψήφους και ποσοστό 74,04%, η Σίσσυ Βωβού 157 (4,69%) και..

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Δίχως Τηλεθεατές...

Οχι μόνο δεν είδε σχεδόν κανείς το «πειρατικό» πρόγραμμα της Δ.Τ. (Δημόσιας Τηλεόρασης), αφού οι τηλεθεάσεις κυμάνθηκαν ανάμεσα στο 1,1% με 0,9%, αλλά και η ιντερνετική της διεύθυνση (www.dt.gr) έβγαζε στην ιστοσελίδα τής... Deutsche Telecom!
Με παίρνει φίλος μου τηλέφωνο την Πέμπτη το πρωί και μου λέει: «Για δοκίμασε να μπεις στο www.edt.gr» Δοκιμάζω, ξαναδοκιμάζω, δεν μπαίνω. Μου ξαναλέει: «Δοκίμασε τώρα να μπεις και στο www.edttv.gr». Αντε πάλι, ξανά-μανά προσπαθώ, τζίφος, μηδέν εις το πηλίκον. Ούτε αυτό «ανοίγει». Πληροφορώ το φίλο μου για την αποτυχία και βάζει τα γέλια. «Είδες», μου λέει, «πώς την πατήσανε για ακόμη μια φορά; Δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν τις ιντερνετικές διευθύνσεις στην ώρα τους. Βγάλανε την κάρτα με το Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, το ΕΔΤ δηλαδή, και δεν σκέφτηκαν ότι τις ανάλογες διευθύνσεις..

Roc-άρουμε με την Πόπη

 -από το mediablog

@ Αεράτα, παλικαρίσα, με… φόρα τα είπε η κυρία Στάη. Στο «Έθνος», βεβαίως. Για το καραγκιοζιλίκι. Και για τον ακραίο συνδικαλισμό. Και για τη σκληρή δουλειά. Που δεν απαιτεί teleconferenceγια να εγκριθεί μία σκαλέτα. Σωστά.
@ Λογικά, η  anchorwoman δεν επιθυμεί την εμπλοκή της στον νέο φορέα. Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει. Με πιο έντονο τρόπο δεν θα μπορούσε να περάσει το μήνυμα – αίτημα της. Επίσης, λογικά, οι ιθύνοντες το έλαβαν.
@ Τις προηγούμενες εβδομάδες, από τον τρόπο που διαρρέονταν στον Τύπο συγκεκριμένες πληροφορίες, είχε δημιουργηθεί η αίσθηση μιας τεράστιας αλλαγής στο Star. Ξαφνικά, αυτές οι διαρροές σταμάτησαν. Μαχαίρι. Ή τις έφερναν «πλοία» με σβησμένες τις μηχανές. Βέβαια, η άφιξη Χατζηνικολάου μόνο από μία μεγάλη αλλαγή θα πρέπει συνοδεύεται. Από τίποτα λιγότερο.
@ Στον ΣΚΑΪ, πάλι, παρά τα διαδιδόμενα μάλλον σταθεροποιείται το κλίμα.  Το κανάλι του Φαλήρου προσανατολίζεται σε νέες θεματικές εκπομπές, οι οποίες θα υποστηρίζονται από τους κατάλληλους..