ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Γιατί ανακαλούνται όλες οι άδειες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ;

Ανακαλούνται όλες οι άδειες στον Σκάι 100.3 από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου. Ενημερώθηκαν επισήμως οι εργαζόμενοι, θα γίνουν ανακοινώσεις εκείνες τις μέρες είπε η διεύθυνση.
Γεγονός σαφώς αρνητικό και ανησυχητικό, δεν προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις στο παραπαίον ραδιόφωνο του Φαλήρου. Ούτως ή άλλως υπάρχει ένα κλίμα απολύσεων στο ραδιόφωνο, εκεί, ήδη ακούγονται ονόματα και ειδικότητες. Δεν ξέρω αν σημειώνονται και προγραφές. Χώρια τις δοκιμαστικές εκπομπές, να τσεκάρουν φωνές και στυλ. Ή μήπως θα υπάρχουν και αλλαγές στο ύφος του σταθμού; Επιστρέφει και η μουσική καθώς φαίνεται στη συχνότητα και η μετάδοση τραγουδιών. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε σφαγή εργαζομένων με τεράστιο αριθμό απολύσεων.
Άλλωστε, αν (παρ)ακολουθήσουμε όλα όσα διατρανώνει εδώ και πολύ - μνημονιακό - καιρό το..

Oι 300 του Γιώργη!

Πρόταση Κουρή για Alter

Εκλεισε η ΕΡΤ και θα ξανανοίξει το Alter; Ολα τα έχουμε δει σε αυτό το καλοκαίρι των ανατροπών και των εκπλήξεων.
Από τη μία να κατεβάζει ρολά ο γίγαντας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να ικανοποιηθούν τα επικοινωνιακά καπρίτσια της κυβέρνησης, και από την άλλη να επιστρέφει με γραπτή πρόταση ο Γιώργος Κουρής, για να ξαναπάρει μπρος το κανάλι του. Μια πρόταση που κοινοποιήθηκε χθες στους πρώην εργαζομένους του διαύλου και θα συζητηθεί στις σημερινές συνελεύσεις τους. Θα γίνει δεκτή; Αν κρίνουμε από το προηγούμενο του Νοεμβρίου δεν είναι και τόσο εύκολο...
Αν θυμάστε, προ εννεαμήνου είχε κάνει την εμφάνισή της μια πρόταση του Γιώργου Κουρή για επαναλειτουργία του Alter συνοδευόμενη από ένα «δόλωμα» 3 εκατομμυρίων ευρώ. Είχαν..

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ιεροσυλία! Εξόρισαν τον Μαλέλη σε μια «τρύπα» στον 2ο όροφο

Κι έδωσαν το παλιό του γραφείο στον Τσιακανίκα

O πρώην διευθυντής ειδήσεων του Star Σταμάτης Μαλέλης ετοιμάζεται να γράψει το δεύτερο μέρος του βιβλίου «Το τέρας κι εγώ» όπου αφηγείται τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού.
Κι αυτό διότι το τελευταίο διάστημα μόνο δυσάρεστες καταστάσεις βιώνει καθώς -πέρα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του- έχει να αντιμετωπίσει και το «άδειασμά» του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μάλιστα στο Star τον «εξόρισαν» σε ένα μικρότερο γραφείο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, αποκόβοντάς τον από την καρδιά των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών.
Ο Σταμάτης Μαλέλης παραχώρησε το πολυτελές και τεράστιο γραφείο του στον πρώτο όροφο στον..

ΔΟΛ: Πωλείται γωνιακό κατάστημα

Εδώ και αρκετό καιρό μια μεγάλη διαφήμιση σε πλαίσιο φιγουράρει καθημερινά στην σελίδα με τις Mικρές (πολύ μικρές) Αγγελίες των ΝΕΩΝ.
Πωλείται, λέει, γωνιακό κατάστημα σε πολύ καλή κατάσταση, ανακαινισμένο, σε ιδιαίτερη θέση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, αποτελούμενο από ισόγειο 172 τμ και υπόγειο 188 τμ με ανεξάρτητη είσοδο σε εμπορικό δρόμο. Τιμή: 350.000 ευρώ.
Ο υποψιασμένος αναγνώστης καταλαβαίνει πως πρόκειται για ακίνητο στην Χρήστου Λαδά (για πολλά πολλά χρόνια έδρα του ΔΟΛ)  και μάλιστα καταλαβαίνει ότι ο Ψυχάρης επείγεται να βρει ρευστό και ξεπουλάει...
Ελα όμως που η κίνηση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας έχει πέσει κατακόρυφα και..

Παντού «στημένα»...

«Χειραγωγούσα αγώνες στο ιταλικό πρωτάθλημα». Αυτό αποκαλύπτει ο Ουρουγουανός πρώην μέσος των Κάλιαρι και Γιουβέντους Φαμπιάν Ο' Νιλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδαmontevideo.com.uy
O 40χρονος Ουρουγουανός με τις ιρλανδικές ρίζες μιλάει για τις περιπέτειες του στο Καμπιονάτο, τα στημένα παιχνίδια καθώς και τα πάρτι με τα μοντέλα και το άφθονο αλκοόλ.
Ο ίδιος αναφέρεται σε δύο στημένα παιχνίδια και εξηγεί το πως ακριβώς στηνόταν ένας αγώνας στην Ιταλία:
«Παίζαμε με την Κιέβο και με μία ισοπαλία θα είχαμε σωθεί και οι δύο ομάδες. Θα παίρναμε μάλιστα, το ποσό των 60.000 δολαρίων ως πριμ ο κάθε παίκτης από τη διοίκηση, οπότε έπρεπε να έρθουμε ισοπαλία. Το είχα κανονίσει με τον αρχηγό..

Η Μάνια καλεί σε έκτακτη γενική Συνέλευση

Με εντολή Διοικητικού Συμβουλίου η πρόεδρος της «Χ.Κ Τεγόπουλος», Μαριάνθη Τεγοπούλου, καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου σρτις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας  (Μίνωος 10-16, Νέος Κόσμος). Θέματα ημερήσιας διάταξης  θα είναι:
1. Επικύρωση εκλογής αντικαταστατών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Μείωση μελών Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή νέου διοικητικού Συμβουλίου.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στις 2 Αυγούστου...

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Θα σου βάλω... μπαμπάκια στα ρουθούνια»!

- Νέες καταγγελίες για αγριάδες και απειλητικά μηνύματα από... φίλους του Δ. Μελισσανίδη
- To μήνυμα Κουρτάκη στον επιχειρηματία 

Και αναρωτιόμαστε: είναι δυνατόν να γραφεί κάτι εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη και να μην έχουμε καταγγελίες για «προειδοποιήσεις και απειλητικά μηνύματα» από... φίλους του επιχειρηματία;
Το νέο κρούσμα (μετά το Unfollow)  του στιλ «θα σε περάσω πριονοκορδέλα», έχει να κάνει με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με απειλές του Δ. Μελισσανίδη κατά του προέδρου του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλου.
Στο θέμα πέρα από τους Financial Times, αναφέρθηκε με περαιτέρω αποκαλύψεις και στοιχεία η σαββατιάτικη εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη.
Μετά το δημοσίευμα των Παραπολιτκών, στο ομώνυμο σάιτ τώρα καταγγέλλονται τσαμπουκάδες, αγριάδες, περίεργα τηλεφωνήματα και τελεσίγραφα μέσω τρίτων για λογαριασμό του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα στο σάιτ αναφέρεται πως «οι καλοθελητές που μεταφέρουν τα...

Οι άλλοι Αντετοκούμπο;

Ο Σαμαράς περιδιαβαίνει με τη συνοδεία του στην Ομόνοια και δηλώνει ότι θα απελευθερώσει τις πόλεις μας από τους Αντετοκούμπο. Ο Σαμαράς εξαπολύει τον Ξένιο Δέν-Δια για να καθαρίσει δρόμους και πλατείες από τους Αντετοκούμπο. Ο Σαμαράς κατασκευάζει στρατόπεδα για τους Αντετοκούμπο. Ο Σαμαράς στέλνει στο ικρίωμα το νόμο Ραγκούση που έδινε κάποια διέξοδο να γίνουν δεκτοί ως Έλληνες οι Αντετοκούμπο.
Και η τελική εικόνα: Ο Σαμαράς δέχεται στο Μαξίμου τους Αντετοκούμπο και ευχαριστεί τον Γιάννη που τιμάει τα εθνικά μας χρώματα!
Αυτό, κυρίες και κύριοι, δεν είναι απλή υποκρισία -και μην προσβάλλετε τους έντιμους υποκριτές. Αυτό είναι η πιο ακραία εφαρμογή της συνταγής "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Η χυδαιότητα μιας..

Μιχαλολιάκος: «Χιμπατζής» ο Γιάννης Αντετοκούμπο

«Και στο ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα ή μια σημαία θα την σηκώσει» είπε o Ν. Μιχαλολιάκος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη σχολιάζοντας την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούμπο να σηκώσει την ελληνική σημαία στην εκδήλωση για τα ντραφτ του ΝΒΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με την ρατσιστική χυδαιότητα που διακρίνει τον ηγέτη του ναζιστικού κόμματος, ισοπεδώθηκαν τα στοιχειώδη ανθρώπινα διακαιώματα ενός νέου που για την Χρυσή Αυγή κατατάσσεται στα... πιθηκοειδή του ζωικού βασιλείου. Και αν για το ναζιστικό μόρφωμα του ελληνικού Κοινοβουλίου οι ασιάτες είναι «υπάνθρωποι» και «κατσαρίδες» όπως είχε αποφανθεί παλαιότερα η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, οι καταγόμενοι από την Αφρική δεν είναι τίποτε άλλο από «χιμπατζήδες».
Έτσι βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά του ρατσισμού οι όψιμοι φίλοι του..

Εκβιαστικές πιέσεις στη Ναυτεμπορική για (νέες) ατομικές συμβάσεις

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Tην εργοδοσία της «Ναυτεμπορικής» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ στο ΣΕΠΕ, επειδή ασκεί πίεση στους εργαζομένους , προκειμένου να υπογράψουν καταχρηστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, ακόμη και στους ιδιαίτερα χαμηλά αμειβόμενους. Μάλιστα, οι ατομικές αυτές συμβάσεις είναι οι δεύτερες κατά σειρά που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων όσο αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, ζητά απ’ αυτούς να υπογράψουν και να συναινέσουν ουσιαστικά στις μειώσεις αυτές.
Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας με την επωνυμία «Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ..

ΔΟΛ: ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΧΑ

To διαβάσαμε σήμερα (03/7/2013) στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας Τα Νέα:

Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης ασκεί το δικαίωμα εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας που δεν έχει στην κατοχή του.
O κ. Σταύρος Ψυχάρης  υπέβαλε στις 14/6/2013 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για την κατ άρθρο 27 ν. 3461/2006 άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολειπομένων μετοχών που ο ίδιος δεν κατείχε την ημερομηνία υποβολής αιτήματος δικαιώματος εξαγοράς, ήτοι 2.016.279 μετοχές εκδόσεως του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έναντι καταβολής τοις μετρητοίς τιμήματος ίσου προς το προσφερθέν τίμημα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι 0,64 ευρώ ανά..

«Οχι» των εργαζόμενων της ΕΡΤ στις προτάσεις Καψή - Τι προτείνουν

«Όχι» λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. 
Η τελική απόφαση ελήφθη όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης των σωματείων των εργαζομένων (το βράδυ της Τρίτης) που επιμένουν στις θέσεις τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καψής έχει προτείνει στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ την επαναπρόσληψη 2.000 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, έως ότου ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες για τη μετάβαση στη ΝΕΡΙΤ.
Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έσπευσαν από χθες το πρωί εργατολόγοι και νομικοί..

Ανεβαίνει το «Κόκκινο» - Στους εργαζόμενους ο «Ξένιος»

Aρχίζει και λειτουργεί λίγο λίγο η νέα κατάσταση στον «105,5 στο Κόκκινο». Και αποδίδει όπως γράφει η ΕφΣυν. Ειδικά μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ ο ραδιοσταθμός (που ιδιοκτησιακά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) καλύπτει με επιτυχία ένα μέρος από το κενό των ερτζιανών. Και… χειροπιαστά, αφού ανοίγει τα μικρόφωνά του στους απολυμένους της Αγίας Παρασκευής. Στις τελευταίες μετρήσεις, στα εβδομαδιαία αστάθμιστα, ο «105,5 στο Κόκκινο» έχει ανεβεί αρκετά, έστω κι αν δεν ακούγεται το ίδιο καθαρά σε όλα τα μέρη του λεκανοπεδίου. Φαίνεται πως προσεγγίζει ήδη το 3%, ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο του 1,1% με το οποίο εγκατέλειψε τις μετρήσεις προ διετίας περίπου.
Την ίδια ώρα δεκτή έκανε με γνωμοδότησή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τη..

Eνα κανάλι για τα γεράματα

Διάλογοι σοκ Μπόμπολα, Βαρδή, Κόκκαλη, Ψυχάρη, Κούτρα!

Mε το σύνθημα «τόπο στα νιάτα» ο Γιώργος Μπόμπολας επέστρεψε στο ΔΣ του Mega σε μια προσπάθεια να σηκώσει το βάρος κρίσιμων αποφάσεων όπως το αν στην εκπομπή του Λιάγκα θα συμμετέχει η Σάσα Σταμάτη ή η Μαίρη Συναντσάκη.
Προ της λήψης παρόμοιων κρίσιμων αποφάσεων ο Γιώργος Μπόμπολας, καλεί στη βίλα του τον Βαρδή, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Σ΄αυτές τις συνάξεις μπαίνουν θέματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν ομιλούμε για διαπλοκή. Ο καθένας τους διαπλέκεται μόνος του με την κυβέρνηση, ενώ για κρίσιμα θέματα -όπως οι τηλεπαρουσιάστριες του Mega- απαιτείται η..

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Να εμποδίσουμε τον «ξαφνικό θάνατο» του αγγελιόσημου

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Η υγεία, το φάρμακο και η σύνταξη των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα. Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος για τον ανταποδοτικό πόρο των Ταμείων του, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς, σήμαινε συναγερμό.
Στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για εγρήγορση, ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ταμείων και των Ενώσεων του κλάδου, με κοινή διαπίστωση ότι η υφαρπαγή του πόρου μας μεθοδεύεται συστηματικά και είναι προ των πυλών. Και δεν μεθοδεύεται μόνον από την Τρόικα ως απόρροια του..

Ευγνωμονώ τον ηγέτη Γιάννη Αλαφούζο. Διδάχθηκα πολλά από αυτόν!...

Με ένα κείμενο στο fb ο αρχισυντάκτης της Πόπης Τσαπανίδου (στον ΣΚΑΪ) και νέος διευθυντής ειδήσεων του Star, αποχαιρετά τους συνεργάτες του στο Φάληρο αλλά και τα πρώην αφεντικά του με αρκετη δόση υπερβολής στα γραφόμενά του.
Ο Κώστας Τσιακανίκας (ποιος είναι αυτός ρε παιδιά;) αναφέρεται σε αυτούς που θαυμάζει (Μπάμπη Παπαδημητριου και Αρη Πορτοσαλτε), σε εκείνους που τον ενέπνευσαν (Xρ. Παναγόπουλο), αλλά και στον ηγέτη... Γιάννη Αλαφούζο για τον οποίο αισθάνεται απέραντη ευγνωμοσύνη!.. Δείτε τι γράφει ο Τσιακανίκας για την αποχώρησή του από το Φάληρο:
(...) «Αποχωρώ από τον ΣΚΑΪ χωρίς το παραμικρό παράπονο από κανέναν...Κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο άβολη... Αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη για τον κ. Γιάννη Αλαφούζο,..

Οταν σας μοιράζουν «δωρεάν» μετοχές σκεφτείτε...

 Back To The Basics (... πίσω στα βασικά)

1) Όταν στο καπιταλιστικό σύστημα ακούς ένα αφεντικό - κατά δήλωσή του «δεξιό» - να χαρίζει μετοχές σε εργαζόμενους, κάτι δεν πάει καλά. Εδώ, ούτε το «αριστερό» δεν χάριζε όσο είχε… ελπίδα.
2) Ο Χ.Ο. αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει του εργαζομένους θα μπορούσε να μοιράζεται μαζί τους τα έσοδα από κερδοφόρες δραστηριότητές του όπως λ.χ. από το δικηγορικό του γραφείο.
3) Όταν το 35% των μετοχών της Τρίτης Όψης που χαρίζονται αφορά «πρώην εργαζόμενους σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους» (βλ. ΕΡΤ) δείχνει ότι υπάρχει… ισχυρή στρατηγική «μάρκετινγκ» - «δόλωμα» το λένε ακόμα στην πιάτσα - στο ξεφόρτωμα των μετοχών:..

EΡΤ: μοναδικό προαπαιτούμενο η αποκατάσταση της νομιμότητας

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχοντας λάβει γνώση της πρότασης - πακέτου του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, επισημαίνουν:
Τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το «μαύρο» παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται.
Οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και «γενναιόδωρη προσφορά» που μπορεί να εντάσσεται στην όποια «διαπραγμάτευση», αλλά ορίζονται νομίμως.Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και «πριμ» της..

Κρίση και Δημοσιογραφία

Με θέμα «Κρίση και Δημοσιογραφία» κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Δημοσιογραφία». Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review και επικυρώνει τη συμφωνία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Graduate School of Journalism του Columbia University  - η «Πανεπιστημιακή Σχολή των Πούλιτζερ» και υπεύθυνη για την απονομή των ομώνυμων βραβείων - να επενδύσουν μαζί στο μέλλον της δημοσιογραφίας. 
Στα 52 χρόνια της ιστορίας του, το Columbia Journalism Review (CJR) έχει καθιερωθεί ως το περιοδικό της αυστηρής, αλλά δίκαιης κριτικής και αυτοκριτικής, το οποίο εκφράζει προκλητικές και ρηξικέλευθες ιδέες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το CJR συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες για τη..

Ας την κάνουμε αντιβασιλέα επιτέλους, να πάψει να μας ζαλίζει!

Η απάντηση Παπαπαχρήστου στη Drama Queen («κλαίω...») και η στάση Ψυχάρη

Επιμένουν τα Νέα κι ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος στα περί υποψηφιότητας της συζύγου του Θ. Αγγελόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας κι αυτό παρά την διάψευση που εστάλη χθες στην εφημερίδα.
Ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα», όπου χθες έγραψε τα ευφάνταστα σενάρια, αφού προσπερνάει τα περί ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Παρακάμπτω εντελώς την απογοήτευσή μου (κλαίω...) γιατί δεν κοινοποίησε και σε εμένα την επιστολή, για να επισημάνω ότι η Drama Queen διαψεύδει, αν και όπως διαψεύδει, ότι θα είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων. Προφανώς, αυτό καταλαβαίνω από την απάντησή της- θα επιδιώξει να ηγηθεί συνδυασμού ευρύτερης πολιτικής και κομματικής στήριξης. Αν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το γκρουπ ακόμη καλύτερα...».
O Παπαχρήστος αναφερόμενος στα περί «κατασκευής» επισημαίνει: «Είναι η ζωή εκείνη που θα..

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η Γιάννα θύμωσε κι έστειλε γράμμα στο Μεμή

Φαίνεται πως η Dramma Queen Gianna τσαντίστηκε πάρα πολύ με τα γραφόμενα του Γ. Παπαχρήστου  στα ΝΕΑ και απάντησε πάραυτα στα περί υποψηφιότητάς της στον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν την ενόχλησε η συγκεκριμμένη διαρροή, αλλά κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της, που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος, καθώς και η ιστορία για τη φιλόδοξη νεαρά που τριγύριζε στα δημοσιογραφικά γραφεία μοιράζοντας σακουλάκια με βασιλικό...
Μετά από αυτά η συγγραφέας της «Γιάννας» αποφάσισε να στείλει μια λιτή αλλά σκληρή επιστολή προς τον Διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Χρήστο Μεμή. Η σύζυγος του επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλου χαρακτηρίζει ως «κατασκευή»(!) την εκτίμηση του Παπαχρήστου, περί...

Οταν η Dramma Queen γύριζε τις εφημερίδες και μοίραζε φακελάκια με βασιλικό

Πριν από περίπου 27 χρόνια μια νεαρή, φιλόδοξη δικηγόρος γύριζε στα γραφεία των εφημερίδων κάνοντας την προεκλογική της εκστρατεία -ήταν υποψήφια σύμβουλος στο συνδυασμό του Μιλτιάδη ΅Εβερτ για τον Δήμο της Αθήνας. Ηταν ένας άνθρωπος που διψούσε να γίνει πολιτικός, με όνειρο και όραμα να προσφέρει .
Ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα θυμάται μια μελαχροινή νεαρή, με το ταγεράκι και την τσαντούλα της, να έρχεται σεμνά σεμνά στα γραφεία της εφημερίδας να βγάζει κάτι φακελάκια με βασιλικό και να τα μοιράζει στους δημοσιογράφους της Χρήστου Λαδά. Ηταν το εύρημά της για να περάσει στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων και να γίνει κάπως γνωστή...
Από την εποχή της νεαρής με το τσαντάκι στα χέρια που γυρνούσε τις εφημερίδες έχουν περάσει 27 χρόνια. Τώρα, όπως πολύ σωστά αναρωτιέται ο Γ. Παπαχρήστος, γιατί η Dramma Queen Gianna θέλει να... ξανασώσει την Αθήνα (το συζητάει πολύ..

Μετά τον Αλαφούζο, πολυμετοχικό σχήμα κι από τον Οικονομόπουλο

Στην Ελευθεροτυπία μπορεί να μην πληρώνουν, αλλά δωρίζουν μετοχές...

Δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και υποτίθεται ότι αποτελεί το σχέδιο για την Ελευθεροτυπία, την Χ.Κ Τεγόπουλος και την πρόταση για εξυγίανση της... ενημέρωσης όπως την οραματίστηκε ο Χάρης Οικονομόπουλος και οι συν αυτώ.
Ο δικηγόρος - εκδότης, που την Παρασκευή πλήρωσε τον μήνα... Απρίλιο, προσφέρει δωρεάν μετοχές προς τους υπαλλήλους της Τρίτης Όψης, η οποία εκδίδει τη «νέα» Ελευθεροτυπία, τους πρώην εργαζομένους και τους μικρομετόχους της Χ.Κ. Τεγόπουλος αλλά και προς όσους προέρχονται από ηλεκτρονικά μέσα που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Μάλιστα ο νεόκοπος εκδότης αναφέρει ότι για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν'  απευθύνονται..

Το σπασμένο τηλέφωνο του «συναδέλφου» Παντελή Καψή

Μετά την επικοινωνία που είχαν με τον Υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Παντελή Καψή  ένα υπόμνημα. Αυτή είναι η δική τους απάντηση στην παρελκυστική τακτική και στη λογική του χαλασμένου τηλέφωνου που χρησιμοποιεί ο «συνάδελφος», υπουργός, Παντελής Καψής για να πετύχει τη διάσπασή τους και να κάνει το ακατόρθωτο πραγματικότητα. Μετά την επικοινωνία που είχαν με τον Υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Παντελή Καψή το ακόλουθο υπόμνημα:
Κύριε Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση μας, ενημερώσατε με non paper για το..

Η αρρώστια σε έξαρση και δεν παλεύεται με φάρμακα και υπομονή

Μια φορά κι έναν καιρό, καθώς η ποντοπόρος ναυτιλία μας κυβερνούσε τα κύματα του εφοπλισμού και της ναυτοσύνης, η ανά την υδρόγειο τριτοκοσμική λιμανίσια «λάσπη», με ευγνωμοσύνη η δόλια, μας απένειμε τα δικά της «παράσημα», για να τη θυμόμαστε ξεμέθυστοι, με χαρμολύπη κιόλας, κατά τη διάρκεια της θεραπείας και της αποχής.
Αθώα χρόνια. Καμιά σχέση, βέβαια, όλ' αυτά με το Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος και με τον κάπτεν Κόσκο. Ούτε με τη δωρεάν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι εργοδότες επιδίδουν στο προσωπικό τα διάσημα της ειλωτείας (αντί για τα δεδουλευμένα ή τις καταγγελίες

Που το πάει ο γιος της Γιάννας;

ΤΟ ΕΙΠΕ δημοσίως, το λέει και στις πριβέ συναντήσεις της η Γιάννα Αγγελοπούλου ότι δεν προτίθεται να προβεί σε αγορά στο χώρο του ελληνικού Τύπου. Κι ακόμη περισσότερο ούτε η απλή χρηματοδότηση του στιλ «να είμαστε φίλοι» είναι στα σχέδιά της. Στα σχέδια τα δικά της, βεβαίως, διότι για το μεγαλύτερο των τέκνων της ούτε όρκο παίρνει ούτε δεσμεύεται. Μάλλον προτιμά να αποφεύγει τις σχετικές συζητήσεις, αλλάζοντας κουβέντα και..