ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Μουλόπουλος κήρυξε τον πόλεμο στους αρθρογράφους του ΔΟΛ! 'Η μήπως το αντίθετο;

Tελικά δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω ο Βασίλης Μουλόπουλος. Απαντάει σε όλα όσα αφορούν τον ίδιο, την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ.Και ειδικά αν αυτά προέρχονται από παλιούς φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους του στον ΔΟΛ.
Ετσι μετά την απάντηση στον διευθυντή του Βήματος, Αντώνη Καρακούση, ήρθε η σειρά να γράψει για τον Μιχάλη Μητσό με αφορμή άρθρο του τελευταίου στα ΝΕΑ. (Μετά οι πρόσφατες εξαγγελίες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, πληθαίνουν τα επικριτικά άρθρα στα Μέσα του ΔΟΛ εναντίον του Τσίπρα και της ομάδας που είναι υπεύθυνη για επικοινωνία-ενημέρωση).
Ο Μουλόπουλος -που φαίνεται πως τον ενόχλησαν αρκετά αυτά που έγραψε ο Μητσός- μεταξύ..

Nάτα! Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών στον ΕΔΟΕΑΠ!

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών μπήκε στον ΕΔΟΕΑΠ. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και μετά από την περυσινή έρευνα και παραγγελία του οικονομικού ειαγγελέα, κλιμάκιο ελεγκτών του υπουργείου οικονομικών εγκαταστάθηκε στο λογιστήριο του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ.
Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος των πεπραγμένων για το 2012 και το πρώτο 3μηνο του 2013, όπως προκύπτει από το έγγραφο που εστάλη στον ΕΔΟΕΑΠ, θα διαρκέσει 20 μέρες και το πόρισμα του θα σταλεί στον εισαγγελέα. Και ένα αντίγραφο του στον έλεγχο ταμείων ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ.
Ο έλεγχος ζητήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2012, όλοι θυμόμαστε το χαμό που είχε γίνει στη γενική συνέλευση (φωτογραφία) του ΕΔΟΕΑΠ η οποία και τελικά οδήγησε σε..

Νέες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον Ριζοσπάστη

Νέο κύμα απολύσεων στον «Ριζοσπάστη». Το «ήρθε η σειρά σου» το άκουσαν η Χριστίνα Μαυροπούλου (διεθνές ρεπορτάζ), ο Βασίλης Παπαγεωργίου (σκιτσογράφος) και ο Γιώργος Φλωράτος (ρεπορτάζ υπουργείου Ανάπτυξης).
Και η νέα ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να λειτουργεί σαν στυγνός εργδότης που απολύει-αποκεφαλίζει όποιον διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα.
Ετσι λοιπόν από τους 5 δημοσιογράφους που έκαναν χρήση ένδικων μέσων για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα 7 μηνών έχουν ήδη απολυθεί και οι 5. Από τους 14 δημοσιογράφους που “τόλμησαν” να ζητήσουν τη στήριξη του σωματείου τους, της ΕΣΗΕΑ, ήδη έχουν απολυθεί 8 και αναμένεται συνέχεια τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι από τους 83 δημοσιογράφους που..

Σε διαρκή... συμπίεση ο Πήγασος!

Στη μείωση του κόστους επιμένει να επικεντρώνεται η διοίκηση της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», ειδικά μετά τη βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιδιώκεται η χρηματοδοτική αναδιάρθρωση, μέσω αύξησης κεφαλαίου (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013) και αναδιαπραγμάτευσης του δανεισμού, διατηρούμενης της πεποίθησης για το πρόσκαιρο των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ» έχουν υπαχθεί, από 08/01/2011, στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα..

Απόλυση γιατρού στον ΕΔΟΕΑΠ για ζημία στο ταμείο

Χωρίς περικοπές σε μισθούς και παροχές εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013 από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Τα μέλη του, με εξαίρεση τη λευκή ψήφο του γενικού γραμματέα, απέρριψαν τις σκέψεις για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τις παροχές προς τους ασφαλισμένους ενώ ξεκινάει επαναδιαπραγμάτευση με όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Η είδηση βέβαια είναι πως το ΔΣ έλαβε απόφαση για την απόλυση μιας γιατρού από το οδοντοτριατικό τμήμα.
Μετά από συγκεκριμένη επώνυμη καταγγελία ασφαλισμένου έγινε έρευνα και διαπιστώθηκε το αληθές της καταγγελίας. Η έρευνα έγινε από το ΤΥΠ, την πρόεδο του Πόπη Χριστουδουλίδου και το μέλος του ΤΥΠ Γιάννη Αγγέλη. Μετά την παρουσίαση των στοιχείων το ΔΣ αποφάσισε να καταγγείλλει τη σύμβαση της γιατρού. Η Πόπη Χριστουδουλίδου δήλωσε πως τα μέλη του ΔΣ δεν..

Το όνομα «Χατζηνικολάου» και το ανακάτεμα της τράπουλας στα media

 - από το mediablog
Πόσες αναγνώσεις έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις; Πόσες μαζεμένες «ειδήσεις» μπορούν να συνθέτουν την πραγματική εικόνα των όσων θα ζήσουν τα media τον Σεπτέμβριο;
Λίγο πριν το Πάσχα σε ένα γεύμα εργασίας οι πλευρές Βαρδινογιάννη – Χατζηνικολάου είχαν καταλήξει στο σχήμα συνεργασίας που έξυπνα ανακοινώθηκε σήμερα από τις δημόσιες σχέσεις του Star.
Πρακτικά – και με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, από την κρατική τηλεόραση μέχρι τον ΔΟΛ και από τον ΣΚΑΪ, μέχρι τον Alpha– σχηματίζεται ένα «δίπολο» στα δημοσιογραφικά πράγματα που θα φέρει καραμπόλες προσώπων, ενδεικτικές κατευθύνσεων και συμφερόντων.
Η άφιξη Χατζηνικολάου στα δελτία του Star, σε ρόλο σχολιαστή – εκπομπάρχη με διευρυμένο ρόλο, η επιστροφή της Μάρας Ζαχαρέα μπροστά στις κάμερες, η φημολογούμενη «κουβέντα» της Πόπης Τσαπανίδου με τον ίδιο σταθμό για την πρωινή ενημερωτική ζώνη, μια που το κανάλι σταδιακά αποlifestylοποιείται, δεν είναι διόλου ασύνδετα μεταξύ τους.
Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η φημολογία που θέλει τον Σταμάτη Μαλέλη να κατευθύνεται..

Δικαστική απόφαση, κόλαφος για τον Ανδρέα Κουρή...

...ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας των εργοδοτών που «δεν έχουν»

Το δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Ανδρέα Κουρή ανοίγει δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έπειτα από προσφυγή των απολυμένων στα καταστήματα Metropolis,προκειμένου να τους αποδώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει.
Σε ανακοίνωσή τους οι απολυμένοι των Metropolis αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση τόσο για εμάς, όσο και για άλλους απλήρωτους - απολυμένους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση με τη δική μας, σε ότι αφορά την εργοδοτική ασυδοσία, αφού  θα μπορούν πλέον να στρέφονται απευθείας κατά της περιουσίας του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από μία ή και περισσότερες εταιρείες . Και, επειδή ο Ανδρέας Κουρής δεν είναι παρά μόνο ένας..

Το βιβλίο του Χασαπόπουλου, o Aλαβάνος και οι καλόπιστες κριτικές

Τελικά ο Αλέκος Αλαβάνος δεν ήταν στο πάνελ με τον Μάκη Βορίδη στην παρουσιάση του βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Η ιστορία, τα Πρόσωπα, η Αλήθεια» του Νίκου Χασαπόπουλου. Αντίθετα όπως μας πληροφόρησε η ομάδα επικοινωνίας του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Αλαβάνος αρνήθηκε να είναι δίπλα στον  Βορίδη, έμεινε άδεια η καρέκλα του και κάθισε σε πίσω θέσεις μέσα στο ακροατήριο.
Το Μέτωπο κάνει λόγο για «καλόπιστες κριτικές, αλλά βασισμένες σε λάθος πληροφορίες και σε λάθος εκτιμήσεις δημοσιεύθηκαν σε κάποια blog στο διαδίκτυο (galaxyarchis, mao.gr, journalistas - εννοεί zoornalistas )» και συμπληρώνει για τη στάση του Αλ. Αλαβάνου κατά την βιβλιοπαρουσίαση:
«Ο Α.Α.αρνήθηκε επίσης να κάνει τον χαζό, και στο σημείο ακριβώς που αναφέρονταν στις πολιτικές ευθύνες για το ναζιστικό φαινόμενο, υπογράμμισε συγκεκριμένα: πέρα από την Χρυσή Αυγή, "οι ευθύνες βρίσκονται και σε τούτο εδώ το τραπέζι".
Έγινε επίσης κριτική γιατί εμφανίζεται σε μια βιβλιοπαρουσίαση δημοσιογράφου του ΔΟΛ, τη..

Όλοι στο Σύνταγμα με τους εκπαιδευτικούς

•  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
•  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 7μ.μ.

Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων απέναντι στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που της επιβάλλει η Τρόικα, εντείνει το τελευταίο διάστημα ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που αναπτύσσονται.
Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα συγκοινωνίας, ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος κορυφώθηκε με την  προληπτική επιστράτευση των καθηγητών.
Απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, η κυβέρνηση επιλέγει συστηματικά την..

ΕΠΑΜ: Ας προχωρήσει ο Μαριάς στην πράξη παραίτησης και βλέπουμε..

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ.:
Ως γνωστόν, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με την από 26/10/2012 ανοικτή επιστολή - πρόσκληση προς όλα τα δημοκρατικά «αντιμνημονιακά» κόμματα και τους βουλευτές, ζήτησε να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε όργανο επικύρωσης των εντολών των ξένων επικυρίαρχων σε βάρος του Ελληνικού λαού και της ίδιας της χώρας. Τους κάλεσε να πάψουν να νομιμοποιούν με τη παραμονή τους εκεί το καθεστώς του δωσιλογισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την ανατροπή του.
Δυστυχώς κανείς δεν έδωσε σημασία, ούτε καν καταδέχτηκαν να απορρίψουν τη πρόταση μας.
Σήμερα, επτά (7) ολόκληρους μήνες μετά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς κάλεσε τους βουλευτές των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων να βγουν έξω από..

Και η Μάρα...

...και πλούσια δώρα (στο STAR)...

O Ριρής (γιατί όχι;) μόνο λείπει.
Σταμάτη (Μαλέλη) μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί.
Χατζηνικολάου, με πολιτική εκπομπή και σχολιαστής στο δελτίο. Παρουσιάστρια η Μάρα Ζαχαρέα.
Στην πρωινή ζώνη η Πόπη Τσαπανίδου, όπως λέγεται.
Σταμάτη, αυτοί μέχρι και στον Μπάμπη είναι ικανοί να κάνουν..

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μετά τον Ντάσκα, ο Φυντανίδης;

Η «δημοσιογραφική ανασφάλεια» του Οικονομόπουλου και τα ραντεβού στο Ψυχικό
 
Αλλιώς τα είχε υπολογίσει ο Χάρης Οικονομόπουλος κι αλλιώς του ήρθαν. Υπολόγιζε υψηλές κυκλοφορίες και εξυγίανση οι οποίες όμως δεν ήρθαν ποτέ. Κάπως έτσι άρχισε το ψάξιμο γιατί έχει δεσμευτεί πως αν δεν υπάρξει εξυγίανση θα πουλήσει το σπίτι του...
Στην αρχή ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας συναντήθηκε και μίλησε για συνεργασία σε διευθυντικό επίπεδο με τον «εξπέρ» (όπως του είπε κάποιος) στο ρεπορτάζ και στις έρευνες Γιάννη Ντάσκα. Η σχεδόν καθολική αντίδραση που συνάντησε από τα στελέχη του και το προσωπικό όταν τους ανακοίνωσε την έλευση Ντάσκα στη Μίνωος, τον έκανε να στραφεί αλλού.
Ετσι τη Δευτέρα στο γνωστό καφέ «Πόρτες» του Ψυχικού, ο Χάρης Οικονομόπουλος τα έλεγε..

Είμαι ένας γκαντέμης βουλευτής

H εξομολόγηση του δημοσιογράφου Γιώργου Βαρεμένου

Αρχίζω με εξομολόγηση: Είμαι ένας γκαντέμης βουλευτής! Ούτε στη συνδιάσκεψη, ούτε στις συνόδους της Κεντρικής Επιτροπής που ακολούθησαν έτυχε να κληρωθώ για να μιλήσω. Εγώ είμαι ικανός να ξεκινήσω για την Πάρνηθα και να πέσει το τελεφερίκ! Οπότε, ουδέν κακό αμιγές καλού. Με τέτοια τύχη, μακριά από τον τζόγο! Και να σκεφτείς ότι, κατά τα άλλα, η κλήρωση στην τελευταία σύνοδο ήταν η αναμενόμενη. Ένας από τη μία άποψη, ένας από την άλλη, οι εκπρόσωποι των συνιστωσών, των Πασοκογενών, και πάει λέγοντας. Μέχρι να..

Το γαμώτο ενός δημοσιογράφου

Ξανασυναντήθηκαν έπειτα από μακρά περίοδο αμοιβαίας ψυχρότητας. Ο δημοσιογράφος και ο συνδικαλιστής. Ο ένας είχε ένα στερητικό σύνδρομο στα μάτια κι έψαχνε να κάνει μια δημοσιογραφική επιτυχία. Ο άλλος είχε το απλανές βλέμμα του μποξέρ ο οποίος ετοιμάζεται να μπει στο ρινγκ και να φάει της χρονιάς του από υπέρτερο αντίπαλο. Τον βασάνιζε η αλλόκοτη σκέψη να βάλει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης Συντακτών – κάτι που είχε να κάνει χρόνια.
Ο ένας είχε αυτό που έλειπε απ’ τον άλλο. Μια αποκλειστική συνέντευξη ήταν στα σκαριά...

Ο Χατζηνικολάου βρήκε (επιτέλους) τηλεοπτική στέγη

Από τον Σεπτέμβριο στο STAR στο κεντρικό δελτίο με τη Μάρα Ζαχαρέα

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν επαφές και συνομιλίες. Είναι γνωστές άλλωστε οι πολύ καλές σχέσεις του δημοσιογράφου με τον ιδιοκτήτη του καναλιού. Τελικά η συμφωνία έκλεισε και ο Νίκος Χατζηνικολάου που επιθυμούσε διακαώς να ξαναβγεί στο γυαλί, από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR μαζί με την παλιά του γνώριμο Μάρα Ζαχαρέα που θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων!..
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προβάλλονται ταυτόχρονα και από το κανάλι της Κηφισιάς, οι εβδομαδιαίες εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου στο enikos.gr.
Eίναι γνωστό ότι το κανάλι της Κηφισιάς έχει αποφασίσει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν να ενισχύσει και να ρίξει το βάρος στο ενημερωτικό κομμάτι, μετά και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στη..

Ο Ρόζενταλ και οι παλιοί φίλοι της Μιχαλακοπούλου

Πριν από λίγα χρόνια οι δύο τους τα έλεγαν (και τα έπιναν) στο ισόγειο της Μιχαλακοπούλου 80. Ο ένας τότε ήταν σύμβουλος έκδοσης στα ΝΕΑ, έκανε δημόσιες σχέσεις με τραπεζίτες και έγραφε βιβλία. O άλλος ήταν το αριστερό χέρι του Ψυχάρη, ασχολιόταν με το πολιτικό ρεπορτάζ και τη διεύθυνση σύνταξης στο ΒΗΜΑ. Οταν οι δρόμοι τους χώρισαν ό ένας ανέλαβε καθήκοντα στην Κουμουνδούρου κι άλλος παρέμεινε στη Μιχαλακοπούλου προαγόμενος σε διευθυντή του 5ου ορόφου.
Σήμερα από διαφορετικά μετερίζια αρθρογραφούν ο μεν Αντώνης στο ΒΗΜΑ, ο δε Βασίλης στις..

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Αναδιάρθρωση» στον ΔΟΛ με συγχωνεύσεις και μαζικές απολύσεις...

Αναστάτωση στη Μιχαλακοπούλου μετά τις ανακοινώσεις για νέα καθυστέρηση στη μισθοδοσία

Νέο σοκ για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ μετά τις ανακοινώσεις ότι η εξόφληση του μηνός Μαΐου δεν θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά «στις 10 Ιουνίου και βλέπουμε»...
Στη Μιχαλακοπούλου επικρατεί αναστάτωση καθώς η διοίκηση είχε δείξει τις προθέσεις της από τον περασμένο μήνα που καθυστέρησε πάλι την εξόφληση των δεδουλευμένων. Ειδικά στο ΒΗΜΑ ο διευθυντής που ρωτήθηκε από τους εργαζόμενους «προς τι η καθυστέρηση», απάντησε ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί εγκαίρως στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στον Οργανισμό.
Ο Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι επίκεινται αλλαγές στη λειτουργία και την οργάνωση της εφημερίδας και του σάιτ και έκανε λόγο για συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις..

Δεν θα ξανακάνω διαφήμιση!..

Δάκρυα, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις πήγαν όλα στο βρόντο

Που θα πάει τελικά αυτή η ιστορία με τους τηλεαστέρες δημοσιογράφους κι όχι μόνο που δανείζουν τη φωνή τους και τη φάτσα τους για να διαφημίζουν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, από καλλυντικά μέχρις ασφάλειες ζωής και λευκό benecol κατά της χοληστερίνης;
Απαγορεύεται ή όχι η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών, βάσει του Κώδικα Αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας;
Και αναφερόμαστε στην τηλεπαρουσιάστρια του ΣΚΑΪ  Πόπη Τσαπανίδου της οποίας οι διαφημίσεις για τα καλλυντικά Roc επέστρεψαν δριμύτερες στην τηλεόραση. Κι αυτό παρά τις υποσχέσεις και..

Αγάπη μου συρρίκνωσα τον ΔΟΛ!

Ο νέος Οργανισμός και οι εκθέσεις περί κερδοφορίας  το 2017

** Εναν νέο ΔΟΛ, με χαμηλότερα έσοδα, προβλέπει στην έκθεσή της η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ. Η έκθεση κατατέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΛ στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχών της εταιρείας. Ο Οργανισμός σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα έχει κύκλο εργασιών μόλις 75,9 εκατ. το 2017 αλλά ταυτόχρονα υψηλή λειτουργική κερδοφορία, ύψους 14,1 εκατ. Ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2009 οταν η Ελλάδα μπήκε σε ύφεση, ο ΔΟΛ είχε κύκλο εργασιών ύψους 130,3 εκατ. Ευρώ και το 2010 τζίρο 108,6 εκατ..
 ** Διπλάσια αμοιβή σε σχέση με εκείνη του Real FM αναφέρουν οι πληροφορίες προσφέρει το..

Τι κοινό έχει η Κανέλλη με τον Βορίδη και την Χρυσή Αυγή;

Μύλος με την παρουσιάση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου του «Βήματος», Νίκου Χασαπόπουλου με τίτλο «Χρυσή Αυγή – Η ιστορία, τα Πρόσωπα, η Αλήθεια». Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου είναι κι ο γνωστός για το «μαύρο» παρελθόν του και τις ακραίες πολιτικές του θέσεις, Μάκης Βορίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  -όπως εξομολογείται στο στενό του περιβάλλον - δέχτηκε με βαριά καρδιά να συμπληρώσει το πάνελ των παρουσιαστών του βιβλίου. Κι αυτό γιατί του το ζήτησε ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης, μέσω του διευθυντή του ρ/σ «Βήμα fm» Βασίλη Χιώτη ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση. Ως γνωστόν ο Βορίδης έχει άριστες σχέσεις με τον Ψυχάρη και θεωρείται από τους εκλεκτούς του αφεντικού του ΔΟΛ καθώς..

Κίνδυνοι από τη συγκέντρωση των μίντια στα χέρια εργολάβων και εμπόρων όπλων

Σαρωτικές αλλαγές στο μιντιακό χάρτη σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ. Παρουσίασε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που θα βάλει, όπως είπε, τέλος “σε αυτό το σάπιο σύστημα” και “στη διαπλοκή”, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΡΤ.
Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο Βασίλης Μουλόπουλος, συντονιστής του τομέα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η πανεπιστημιακός Μαρία Κομνηνού ενώ μήνυμα έστειλε και η γνωστή συγγραφέας Ναόμι Κλάιν.
Ο Μουλόπουλος, είπε στην παρέμβασή του ότι η "συγκέντρωση των μίντια στα χέρια εργολάβων,..

Σύννεφα στο Κολλέγιο Αθηνών - Μετά τις αντιγραφές και κακοπληρωμένοι καθηγητές

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Κολλέγιο Αθηνών που βγάζει προς τα έξω μια εικόνα που απέχει πολύ από αυτή που προσπαθεί χρόνια τώρα να φτιάξει το ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Κι αυτό γιατί όχι μόνο η διοίκηση του Κολλεγίου απολύει τους καθηγητές που πιάνουν τα παιδιά επωνύμων (λέγε με Αντώνη Σαμαρά) να αντιγράφουν, αλλά προχωράει και σε περικοπές μισθών στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε στην απόφαση να μειώσει τις αποδοχές των..

«Μυστικά και κρίσεις» από τη Ζωή Χατζηγιαννάκη

Τη νέα δουλειά της Ζωής Χατζηγιαννάκη παρουσιάζει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η τέταρτη ατομική έκθεση της Χατζηγιαννάκη που έχει τίτλο “Μυστικά και κρίσεις” θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 19:30.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης της Ζωής Χατζηγιαννάκη έχουν ως κεντρικό θέμα κτίρια του κέντρου της Αθήνας που στεγάζουν ή στέγαζαν δημόσιους οργανισμούς. Σε κάθε δίπτυχο η εικόνα του κτιρίου αντιπαραβάλλεται με µια µεγεθυµένη λεπτοµέρεια από την ίδια φωτογραφία. Η λεπτομέρεια εστιάζει κυρίως σε κάποιο παράθυρο του κτιρίου, σαν κάποιος να προσπαθεί να διακρίνει τι γίνεται στο εσωτερικό του.
«Οι μεγεθυμένες λεπτομέρειες έχουν στόχο να μεταδώσουν την αμφιβολία, τη σύγχυση που..

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ποιοι μιντιάρχες προσβλέπουν σε ρώσικα κεφάλαια;

Η αναζωπύρωση των σεναρίων για επενδύσεις ρωσικών εταιρειών στηνν Ελλάδα αναθερμαίνει και τα σενάρια για συμμετοχή κεφαλαίων από τη Ρωσία στα ΜΜΕ της χώρας. Κατά πληροφορίες στελέχη ελληνκών media έχουν προσεγγίσει ρώσους επιχειρηματίες που παρακολουθούν στενά την πορεία των συζητήσεων της Gazprom για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.
Η πρόσφατη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Αλεξ. Μίλερ με..

Πώς θα αντιμετωπίσει ο Δένδιας τη βία κατά των φωτορεπόρτερ;

Για το ζήτημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά φωτορεπόρτερ κατέθεσε ερώτηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλους 24 βουλευτές ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδια.
Στο περιεχόμενο της ερώτησης παρατίθενται δυο περιστατικά βίας κατά δυο φωτορεπόρτερ. Η μια αφορά τον φωτορεπόρτερ του διεθνούς πρακτορείου Associated Press Νίκο Γιακουμίδη, που συνελήφθη στις 17 Μαϊου 2013, την στιγμή που φωτογράφιζε έναν άστεγο στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στις 24 Απριλίου 2013 με τον επικεφαλής διμοιρίας της Υ.Α.Τ που επιχειρούσε στην περιοχή γύρω από τα Προπύλαια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, προέβη σε..

Oι επαφές με τους μιντιάρχες και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Τσεκούρας, Παππάς, Τσίπρας
Mετά την «αποκαλυπτική συνέντευξη» στο Εθνος της Κυριακής (σε Τσεκούρα και Τσούτσια) και τις συναντήσεις με εκδότες και καναλάρχες, o Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος λέει, να ανοίξει το διάλογο με φορείς, εργαζόμενους στα media, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους «καταναλωτές» του περιεχομένου του Τύπου προκειμένου να θεσπιστεί ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ προς όφελος των πολιτών και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας. Ετσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα ΜΜΕ στις 7 το απόγευμα στο ΣΙΝΕ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: o πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, o Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης και η Μαρία Κομνηνού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Kαλεσμένοι θα είναι κοινωνικοί φορείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται..

Ο Citizen γίνεται αυτοκράτορας στον 9.84

Να, και μια καλή είδηση. Ο Κώστας Γιαννακίδης, θα ξεκινήσει εκπομπές στον Αθήνα 9.84, στις 3 Ιουνίου, Δευτέρα ως Παρασκευή, 19.00-20.00, με τη χορηγία της μπύρας Kaiser. Η «αιρετική» ματιά του Citizen, τα σχόλια και το χιούμορ του είχαν λείψει από το ραδιόφωνο. Τα παραπάνω γράφει ο Σπύρος Σεραφείμ για τον καλό του φίλο Γιαννακίδη και η Νίκη Βαλάνη συμπληρώνει: Οι μεγάλοι χαμένοι από το νέο εγχείρημα του Γιαννακίδη είναι η ομάδα του Best, καθώς ο Θεσσαλονικιός ήταν από τα βασικά πρόσωπα της ομάδας του πρώην σταθμού του Λυμπέρη και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες των παραγωγών να πάρουν τον σταθμό στα χέρια τους. Φαίνεται όμως ότι η πολυδιάσπαση μεταξύ των παραγωγών, τον ανάγκασε να..

Ο γιος του Ψυχάρη υποψήφιος για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον Δήμο Αθηναίων!

Ολόκληρο σχέδιο για το Δήμο Αθηναίων έχει εκπονήσει ο  βουλευτής της Α’ Αθηνών Ανδρέας Ψυχάρης, γράφει ο Τάκης Χατζής του newpost κάνοντας λόγο για υποψηφιότητες με έντονο παρασκήνιο. Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η περίπτωση Ψυχάρη δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Κι αυτό γιατί ο γιός του εκδότη του ΔΟΛ σε πρώτη φάση θα επιχειρήσει να εισέλθει στον νέο κυβερνητικό σχήμα -στον ανασχηματισμό του Ιουνίου- στην θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης! Και αυτό γιατί λέει, είναι διατεθειμένος να δώσει όλο το βάρος της καμπάνιας του στην ασφάλεια των πολιτών του Δήμου...
Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του θέλει από τη μία να τα έχει καλά με τον Σταύρο Ψυχάρη και από την άλλη επιθυμεί με κάθε τρόπο να αποφύγει επιλογές οι οποίες θα τον «εγκλωβίσουν» και..

Ο Κυρ. Κορτέσης νέος πρόεδρος στην Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (25 και 26 Μαίου) στην Πάτρα, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) . Εξελέγησαν επίσης οι αντιπροσώποι στην Π.Ο.Ε.ΣΥ., τα μέλη του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η Εξελεγκτική Επιτροπή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τύπου καθώς  επίσης και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών.

** Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει ως εξής:..

Το σκουπιδιαριό του διαδικτύου και ο Αποδυτηριάκιας

Ο Νίκος Καραγιαννίδης -ιστορία μου, αμαρτία μου- στην ερώτηση του Χρήστου Ξανθάκη (Μέσα & Media, K.E.) «το Δίκτυο είναι ευκαιρία ή κατάρα;», δίνει την παρακάτω απάντηση:
«Δεν υπάρχει κανένα Διαδίκτυο. Βλέπω μόνο διαδικτυαστές, διαδικτυομαλάκες, όλους αυτούς που μετά το τηλέφωνο, την τηλεόραση, το κινητό, την έπεσαν στο καινούργιο σκουπιδαριό. Η αποθέωση του ατόμου με τα συλλογικά απωθημένα. Η δικαίωση της πολιτικής που αγωνιά στο όνομα του λαού. Τραβάω καζανάκι».
Πέραν της άγνοιας και της προϊούσας..

Κορλέτης και λοιποί βάζουν χαμηλά τον πήχυ και ποντάρουν στις ταμπλέτες

Αισιόδοξοι εμφανίσθηκαν οι άνθρωποι της Olive Media (βλέπε τα υπό έκδοση People, Fortune και In Style) στις επαφές τους με τα στελέχη των media shops. Κυρίως γιατί πιστεύουν ότι οι ηλεκτρονικές (Διαδίκτυο και ιδίως ταμπλέτες) εκδοχές των εντύπων τους θα αιχμαλωτίσουν την προσοχή του κοινού. Εξ ου και έδωσαν μεγάλος βάρος στις τεχνολογικές καινοτομίες που θα περιλαμβάνουν οι εκδοχές αυτές, κάνοντας λόγο για πράγματα εντελώς καινούργια στην Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα τονίστηκε ότι μία θέση στην πρώτη τριάδα των «γυναικείων» κυκλοφοριών για το In Style θα ήταν επιτυχία, όπως και μια πενταψήφια κυκλοφορία για το People, που δεν το τοποθετούν ανταγωνιστικά απέναντι στα Hello και ΟΚ.
Οσο για το θέμα του Ελληνα επενδυτή, αφέθηκε να εννοηθεί ότι προέρχεται από το στενό..

Όσο η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν μια μεγάλη μάχη για την ελευθεροτυπία κι έχουν την αλληλεγγύη μας. Όσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ». Aυτό δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λουκέτο και απολύσεις 2.000 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
«Σε ένα ευρωπαϊκό τοπίο ενημέρωσης που κυριαρχείται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αποτελεί μια ζώνη άμυνας και ελευθερίας» λέει ο Αλαβάνος και καταγγέλλει:
«Αντί η ΕΡΤ να θωρακισθεί θεσμικά από σκοπιμότητες ώστε να μη γίνεται κυβερνητικό φερέφωνο, αντί τα κομματικά κριτήρια στη στελέχωση να γίνουν αξιοκρατικά, αντί να αναβαθμισθεί η ποιότητα..

Ο Μουλόπουλος απαντάει στο δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου

Άκουσα στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στον “Σκάι” τους δύο δημοσιογράφους να σχολιάζουν αρνητικά όσα είπα για τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε συνέντευξή μου.Εξέφρασαν τον φόβο τους για κρατική παρέμβαση, την οποία αποκήρυξαν μετά βδελυγμίας. Ας δούμε τι “εννοούσε ο ποιητής”.  Τους εγγυώμαι ότι δεν εννοούσε κρατική παρέμβαση. Το αντίθετο. Δηλαδή. Προστασία του “επαγγέλματος δημοσιογράφος” από κρατικές παρεμβάσεις.
- Να μην παίρνει δηλαδή ο υπουργός τον διευθυντή ζητώντας να αντικατασταθεί ο ρεπόρτερ γιατί..

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ποιος γνωστός τηλεπαρουσιαστής μοίραζε πίτσες με το παπί του όταν έμεινε άνεργος;

«Όταν έκλεισε η εφημερίδα "Βραδυνή" στην οποία εργαζόμουν, έμεινα έκπληκτος, πάμπτωχος, υπερχρεωμένος και άνεργος. Το επόμενο πρωί πήγα στην πιτσαρία της γειτονιάς μου και χρησιμοποιώντας το παπί που είχα τότε κανόνισα να μοιράζω πίτσες».
Η παραπάνω δήλωση ανήκει σε πολύ γνωστό δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιαστή κεντρικού δελτίου ειδήσεων που αφήνει αιχμές εναντίον άλλων μωροφιλόδοξων -νεόπλουτων συναδέλφων του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρόλο που τελικά βρέθηκε αμέσως δουλειά σε άλλη εφημερίδα, εγώ είχα λύσει το πρόβλημα του πώς να πληρώνω τα γραμμάτιά μου. Σήμερα ανήκω σε εκείνους που δεν χρωστούν παρά μόνο στην Εφορία. Όμως ακόμη και στις..

Όταν οι Γερμανοί γίνονται λατρεμένοι!

Τελικά, οι Γερμανοί απέναντι στην απωθητική φάτσα τής καγκελαρίου τους, που είδαμε στο Γουέμπλεϊ, αντιπαρέταξαν όχι απλά τον συμπαθητικό, αλλά τον λατρεμένο τελικό τους – έναν από τους καλύτερους στην ιστορία: καθαρό ποδόσφαιρο, ελάχιστες καθυστερήσεις, λίγα σφυρίγματα, συνεχής επιθετικότητα, εξαφάνιση της σκοπιμότητας, διαρκές πάνω κάτω της μπάλας – το κεφάλι δεξιά κι αριστερά σαν να βλέπαμε αγώνα στο Γουίμπλεντον κι όχι στο Γουέμπλεϊ. Ποδόσφαιρο ώρες ώρες άναρχο, με..

Πόσα δίνει ο Κοντομηνάς κάθε μήνα στη Μενεγάκη;

Σε ένα λεπτό βγάζει τα χρήματα ενός εργαζόμενου μέσα σε μια ολόκληρη ημέρα. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, φέρνει στο φως το μισθό της Ελένης Μενεγάκη, που είναι 125.000 ευρώ, ΤΟ ΜΗΝΑ σύμφωνα με το συμβόλαιό της και την συμφωνία της με το κανάλι της Κάντζας.
Στα πόδια της Ελένης γίνεται χορός εκατομμυρίων, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης. Η παρουσιάστρια εξακολουθεί να διεκδικεί υψηλές αποδοχές κάνοντας σκληρά παζάρια και διαπραγματεύσεις, την ώρα που οι σταθμοί αναγκάζονται να διώξουν εργαζόμενους λόγω περικοπών.
H εκπομπή της Ελένης κοστίζει κάθε μήνα 163.000 ευρώ, δηλαδή 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο ΧΩΡΙΣ να..

Eρχεται τσουνάμι με απολύσεις δημοσιογράφων και λουκέτα σε μικρές εφημερίδες

Γιατί ο ανθύπατος του ΔΝΤ στην Ελλάδα αντιδρά στην υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στον Τύπο και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κάρφωσε ο ανθύπατος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δέχθηκε στο γραφείο του πριν από λίγες μέρες τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ένωσης Συντακτών. Ήταν μια από τις τελευταίες απόπειρες του κλάδου των ΜΜΕ να ασκηθεί πίεση για να δοθεί παράταση στην υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο και μάλιστα έπειτα από προτροπή των κυβερνητικών!
Τις επόμενες μέρες αναμένεται τσουνάμι εξελίξεων με απολύσεις δημοσιογράφων και στο βάθος έρχονται λουκέτα σε πολλές μικρές εφημερίδες. Αυτό δηλαδή που θέλουν οι μεγαλοεκδότες, που..

Η Δημητρούλα κάνει αγωγή στο μπαμπά της

Αποκαλύψεις για το κόλπο γκρόσο του Γεράσιμου Αγούδημου που, μετά τις φουρτούνες της ακτοπλοϊκής του εταιρείας, GA Ferries, έβαλε τα παιδιά και τον σωφέρ του να διεκδικήσουν χρήματα ως πρώην εργαζόμενοι!
Η εταιρεία που δεν κάνει - πια - δρομολόγια στα ελληνικά νησιά, χρωστά δεδουλευμένα πολλών μηνών στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές για να πάρουν τα λεφτά τους.
Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, όμως, εμφανίστηκαν και κάποιοι άλλοι "εργαζόμενοι" που διεκδικούσαν δεδουλευμένα.
Τα παιδιά και ο σωφέρ του καπετάν Μάκη Αγούδημου έχουν συνολικές αξιώσεις 511.000 ευρώ από τον... μπαμπά τους!
Μόνο σε σενάριο ελληνικής ταινίας θα µπορούσε να παραπέµπει η υπόθεση της κατάθεσης αγωγών..