ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στα χνάρια Ψυχάρη - Μπόμπολα και οι Σκαναβής - Μπενέκος

Ελεύθερος Τύπος - Επενδυτής, απολύσεις μετά τις... προσλήψεις

Από τον medio-γράφο

Σαν περίεργα να είναι τα πράγματα στην -κατ'όνομα- "ναυαρχίδα" της Νέας Δημοκρατίας, την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Δεν φτάνει που το τελευταίο δίμηνο καθυστερούν τους μισθούς δέκα με δεκαπέντε ημέρες, τώρα έντεχνα διαρρέεται από τους "ημετέρους" πρόθυμους της ιδιοκτησίας ότι οι καθυστερήσεις θα γίνουν "καθεστώς" τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Δηλαδή τι θα αλλάξει από τον Οκτώβριο και μετά, και όλα θα πάνε καλά; Φαίνεται ότι ο Ελ.Τύπος ακολουθεί και αυτός την "εναρμονισμένη πρακτική" του "εκδοτικού καρτέλ". Οπως κάνουν στο "Εθνος" του κ.Μπόμπολα και στο Συγκρότημα Λαμπράκη του κ.Ψυχάρη, το ίδιο κάνουν και στον ΕΤ. Λες και είναι όλοι συνεννοήμένοι μεταξύ τους για να καθυστερούν τις μισθοδοσίες.
Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν οι πληροφορίες για πετσόκομμα στους μισθούς των εργαζομένων τόσο..

Απεργούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

 Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2013, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (ΓΓΕν) και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας (ΓΓΕπ).
Αυτό αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καθώς στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕν-ΓΓΕπ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις..

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πέταξαν έξω από τη Βουλή τους χρυσαυγίτες

Δείτε το βίντεο

Εξω από τη Βουλή πέταξε ο Γιάννης Δραγασάκης τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το επεισόδιο  ξεκίνησε όταν με απόφαση του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Γ. Δραγασάκη αποβλήθηκε από την αίθουσα ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος.Κι αυτό γιατί ο χρυσαυγίτης λαμβάνοντας το λόγο στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του  Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «mister Alexis» που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
Οι αναφορές του Ηλιόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση Δραγασάκη που προειδοποίησε τον βουλευτή με αποβολή από την αίθουσα. Ο Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας..

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο θηλυκός Πρετεντέρης, το Θέατρο του παραλόγου και ο καθηγητής Maurice Godelier

Κάποιοι την είχαν αποκαλέσει «θηλυκό Πρετεντέρη» λόγω της ικανότητας – ιδιότητας της να πείθει κάποιους από τους προϊσταμένους για το (δήθεν) σωστό των απόψεών της. Τελικά η κυρία είχε οπορτουνίστικη επιμονή αλλά κυρίως θράσος. Και θέλησε να γίνει μέχρι και καθηγήτρια Πανεπιστημίου παρά το ότι αμφισβητούνται  τόσο τα τυπικά της προσόντα όσο και οι ικανότητες της.
Τώρα μάλιστα ακούγεται ότι η κυρία -που για χρόνια έλυνε και έδενε μέσω της δημοσιοσχετίστικης ενασχόλησης της με διάφορα Ιδρύματα από όπου ελάμβανε παχυλότατους μισθούς- θα αναλάβει επικεφαλής στο ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου! Την κυρία αυτή κάποτε ένας..

Απλήρωτοι στην Ελευθεροτυπία - «Τρελάθηκαν» οι κυκλοφορίες των αθλητικών φύλλων

 Ανταλλαγές στελεχών στο συγκρότημα των Σκαναβή - Μπενέκου

 Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία με τις κυκλοφορίες στο ημερήσιο να παραμένουν «κολλημένες» στις 6.000 χιλιάδες φύλλα πανελλαδικά.
 Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας της Μίνωος σημειώνει κι αυτή χαμηλές πτήσεις με το τελευταίο δελτίο των πρακτορείων να δείχνει κυκλοφορία 13.290 φύλλων.
 Στο συγκρότημα των Σκαναβή – Μπενέκου ανακατεύουν και πάλι την τράπουλα. Μετά τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, οι εκδότες αποφάσισαν να μετακινήσουν κάποια από τα στελέχη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στον..

Στα άκρα η διαμάχη Βαξεβάνη με τον εκδότη της Espresso

Το πρωτοσέλιδο για την ΕΡΤ,  η επιστολή για «ηδονοβλεψίες της δημοσιογραφίας» και η έντονη αντίδραση της εφημερίδας

Χοντραίνει η διαμάχη ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και στον εκδότη της εφημερίδας Εspresso Γιάννη Φιλιππάκη τον οποίο αναζητούσε ως χθες το βράδυ η αστυνομία, στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος.
Η μήνυση αφορούσε «συκοφαντική δυσφήμηση» που είχε να κάνει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 14 Μαΐου όπου η εφημερίδα  υποστήριζε πως ο Κ. Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας με το κανάλι.
Ο δημοσιογράφος έστειλε επιστολή στον εκδότη της Espresso διαψεύδοντας το δημοσίευμα και τονίζοντας ότι από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας είχε πάρει συνολικά 108.000 μικτά. Οπως..

Ιριδα: εργασιακός εφιάλτης στη «γαλέρα» των Ψυχάρη - Μπόμπολα

Ενα σοβαρό ατύχημα στην εκτυπωτική μονάδα της Ιριδας στο Κορωπί φέρνει στο προσκήνιο τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία.
Οπως κατήγγειλε η Ενωση Λιθογράφων, τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργάτης, που εργαζόταν εκεί μόνο τρεις εβδομάδες. Παρ΄ ότι ανειδίκευτος, εργαζόταν πάνω σε μηχανή χωρίς να βρίσκεται άλλος εργαζόμενος στο πόστο του..
Η κατάσταση στην Ιριδα, για όσους γνωρίζουν, είναι εφιαλτική. Η εταιρεία έχει όλες σχεδόν τις δουλειές της αγοράς χωρίς επαρκή προσωπικό. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, οι απολύσεις συνεχείς
Απαραίτητος όρος πρόσληψης στην εταιρεία, όπως γνωρίζουμε είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην είναι..

ΕΔΟΕΑΠ: Ελεύθερη η επιλογή γιατρού και διαγνωστικού κέντρου

Σημαντική απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού για τους ασφαλισμένους

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΟΕΑΠ, με αίσθημα σεβασμού προς τους μετόχους –μέλη του, αποφάσισε (ΣΔΣ 21/14.5.2013), να άρει το μέτρο φραγής των ασφαλισμένων μας που διαμένουν στα επτά γεωγραφικά διαμερίσματα της Αθήνας και στους γειτονικούς Δήμους (Ιλίσια-Ζωγράφου-Καισαριανή) , που ίσχυε από την 1η Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα, όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, θα έχουν πλέον ξανά το δικαίωμα να επιλέγουν γιατρό (συμβεβλημένο ή μη) και διαγνωστικό κέντρο (συμβεβλημένο ή μη) για την πραγματοποίηση ιατρικών επισκέψεων ή παρακλινικών εξετάσεων, τηρώντας βέβαια την ισχύουσα διαδικασία,..

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Θέμα με τη δημοσιογράφο του Kαναλιού της Βουλής και το 1,6 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ

Ο ρόλος του Ι. Διώτη και τι λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Ειρήνη Αναστασοπούλου

«Γνωρίζετε το όνομα Ειρήνη Αναστασοπούλου το οποίο βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 1.629.000 δολαρίων στην τράπεζα HSBC;»
Αυτό ρωτήθηκε ο πρώην ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
«Η μόνη Αναστασοπούλου Ειρήνη που γνωρίζω είναι που λέει τις ειδήσεις» απάντησε ο Γ. Διώτης και συμπλήρωσε ότι τη γνωρίζει πολλά χρόνια καθώς είχανε γνωριστεί στο Βερολίνο το 1995 όταν εκείνη ήταν ανταποκρίτρια εκεί.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «σήκωσε» όμως το θέμα λέγοντας ότι η κυρία Αναστασοπούλου..

Φεύγει ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Mega ή μας ψεκάζουνε;

Είδηση πρώτη: θα παραμείνει στο MEGA. Είδηση δεύτερη: μπορεί και να μην κάνει πλέον τους «Πρωταγωνιστές»
Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ρίξει, με το φινάλε της φετινής χρονιάς, τίτλους τέλους στους «Πρωταγωνιστές». Αλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος σχετικά: «Ολα τα πράγματα κάνουν έναν κύκλο. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να μείνει πάντα, ούτε μ' αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Οπότε αν έρθει καμιά καλή ιδέα, γιατί όχι;»
Προς το παρόν πάντως είναι ταγμένος στις υπόλοιπες εκπομπές της φετινής σεζόν και δη στην..

Η αυστηρή Πόπη για πρόεδρος του ΕΣΡ

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν (κυρίως καναλάρχες) στο άκουσμα του ονόματος της Πόπης Διαμαντάκου ως υποψήφιας για τη θέση του προέδρου  του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι η άτεγκτη κι αυστηρή τηλεκριτικός, που συνήθως δεν χαρίζεται σε κανέναν,  θα τους «τρελάνει» στα πρόστιμα!..
Η Διαμαντάκου που ήταν υποψήφια  με τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές, έχει προταθεί από τον Κουβέλη για την προεδρία του ΕΣΡ.
Κάποιοι θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι η δημοσιογράφος -γνωστή από τα αιχμηρά της σχόλια για την τηλεόραση- θα διοριστεί στο Συμβούλιο καθώς  η υποψηφιότητά της..

Από του Ψυχάρη, στης Λίτσας για μαριδάκι, θράψαλο και κουτσομούρες

Συνέφαγε στο Ζάγκρεμπ και με τον σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν

Μετά τις επισκέψεις γνωριμίας σε δημοσιογραφικά γραφεία και τα γεύματα με τους Ψυχάρηδες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε να «αποτοξινωθεί» και άρχισε τις  εξορμήσεις σε παραθαλάσσια ταβερνάκια της Αττικής.
Τελευταία τον είδαν την περασμένη Κυριακή στο Δασκαλειό της Κερατέας στην ψαροταβέρνα της Λίτσας. Ο Αλ. Τσίπρας συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπέτυ και από τα παιδιά τους. Φορώντας καπέλο, μαύρα γυαλιά και μακό μπλουζάκι μπήκε στην ταβέρνα, κάθησε σε ένα τραπέζι και παρήγγειλε μαριδάκι, θράψαλο, σαλάτα και πατάτες τηγανητές. Φυσικά..

Αγαπητέ Σίμο, άσε τις μαγκιές και δώσε λύσεις στην ΕΡΤ

O προέδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου σχετικά με τις δηλώσεις του για τις απεργίες των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Ο Σ. Κεδίκογλου είχε κάνει λόγο για «κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ που για άλλη μια φορά θέλει να πλήξει την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε». Ο Δ. Τρίμης στην απάντησή του αναφέρει:
«Αγαπητέ Σίμο,
Αν είχες κάνει τη δουλεία σου, όπως δεσμεύτηκες, προς την ΕΣΗΕΑ, μετά την υπουργοποίησή σου, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν να καταφύγεις σε αντιστροφή της πραγματικότητας, λεκτικές..

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση της συχνότητας του Flash 96 στους εργαζόμενους

Μία μεγάλη στιγμή για τους εργαζόμενους στο Flash 96. Αλλά και για το ραδιόφωνο γενικότερα. Το ΕΣΡ με την απόφασή του «Αριθ. 218/30.4.2013» της Τρίτης 30 Απριλίου 2013 που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, εγκρίνει την μεταβίβαση της συχνότητας των 96 Mhz στους απλήρωτους εργαζόμενους. Και πετάει το μπαλάκι για την έκδοση της νέας άδειας στον Υπουργό Τύπου.
Ιδού η απόφαση: «Το ΕΣΡ προτείνει προς τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ την μεταβολή του φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο FLASH 96 FM Νομού Αττικής, αντικαθισταμένης της εταιρείας με την επωνυμία FLASH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Ε. δια του νομικού..

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και απεργία στην ΕΡΤ - Στη «γωνία» και πάλι ο Σ. Κεδίκογλου

Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επιδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 24ωρη απεργία, που θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εφ’ όσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην απαράδεκτη και απαξιωτική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για «κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ» που όπως λέει, «δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά της να επιβάλλει και πάλι σκοτάδι στις διεθνείς κινήσεις του Πρωθυπουργού». Ο Κεδίκογλου «ζεματισμένος» αναφέρει ότι μετά τις περιπτώσεις..

Συνεργαζόμενες Δυνάμεις για την Ανασυγκρότηση του Σωματείου των Τεχνικών Τύπου

Στην ΕΤΗΠΤΑ σύντομα θα έχουν εκλογές και φυσικά η Ανασυγκρότηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.
Οι Συνεργαζόμενες Δυνάμεις για την Ανασυγκρότηση των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ (ΕΤΗΠΤΑ) επισημαίνουν ότι η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 19/5 θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια εκ βάθρων αλλαγή σ' όλα όσα έχουν φέρει τον κλάδο των Τεχνικών Τύπου ένα σκαλοπάτι πριν από τη διάλυσή του. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
Η απερχόμενη πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης, αποδείχτηκε - και εκ του αποτελέσματος - όχι απλώς κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και καταστροφική.
Καταστροφική σε ό,τι αφορά τη συνοχή των συναδέλφων, η οποία είναι προαπαιτούμενο για μια στοιχειώδη αντίσταση στη λαίλαπα των εργοδοτικών και κυβερνητικών..

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σε ποιον έδωσε ο Καββαθάς τους «4τροχούς» και ποιος διεκδικεί τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Η Εταιρία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε τη «σύναψη συμβάσεως παραχώρησης του τίτλου περιοδικού «4τροχοί», με ελληνική εκδοτική εταιρία». Δεδομένου ότι ΙΜΑΚΟ και Limperis δεν υφίστανται, πολλών το μυαλό πάει στις Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.
Πάντως όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, υπό την προϋπόθεση επίτευξης στόχου εσόδων, για αλλά πέντε έτη και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για την Εταιρία, δοθέντος ότι αυτή θα λαμβάνει, χωρίς να πραγματοποιεί καμία δαπάνη, το 7% των καθαρών εσόδων του περιοδικού, δημιουργώντας πρόσοδο που θα κατευθύνεται στην σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της Εταιρίας, ενώ παράλληλα, θα διαφυλάσσεται πλήρως, η εμπορική αξία του τίτλου».
Θυμίζουμε πως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος διεκδικεί και τον τίτλο της εφημερίδας..

Οταν η Γιάννα αγόραζε στελέχη και μάνατζερ όπως αγκράφες για την τσάντα της...

της Mατίνας Παπαχριστούδη

Έμαθα οτι συνάδελφος από τον πρώην Ελεύθερο Τύπο, ο Κώστας Παπαχλ.έγραψε ένα επικό για την εκδότρια Γιάννα Αγγελοπούλου. Οφείλω να
θυμίσω πως: Η εκδότρια Γιάννα Αγγελοπούλου αγόρασε τον Ελ. Τύπο με ιστορία 20 και βάλε χρόνων από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη γιατί είχε πολιτικά σχέδια. Τον αντιμετώπισε όπως τις τσάντες Λουίς Βιτόν.
Αγόραζε στελέχη και μάνατζερ όπως οι αγκράφες στην τσάντα της, καλογυαλισμένες και ακριβοπληρωμένες. Όταν τα σχέδια της κατέρρευσαν, αποφάσισε να πετάξει την... τσάντα, δηλαδή να κλείσει την εφημερίδα. Το μόνο που προφανώς την ενδιέφερε ήταν να μην μην προκαλέσει θύελλα,
αυτή το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Να θυμίσω στον φίλο συνάδελφο πως η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν πλήρωσε όλα αυτά που λέει..

Δουλεύουν απλήρωτοι σε εφημερίδες και ραδιοσταθμούς για πέντε κι έξι μήνες...

Πληθαίνουν τα κρούσματα ασυνέπειας των εργοδοτών σε όλα τα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα. Ασυνέπεια που έχει να κάνει κυρίως με την μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους τους.
Ετσι μετά την αθλητική εφημερίδα «Γαύρος», όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν περισσότερο από πέντε μήνες, ήρθε και η 24ωρη προειδοποιητική απεργία της ΕΣΗΕΑ (την Τετάρτη) στον «Πρωταθλητή» που δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους δημοσιογράφους. (UPD) Την τελευταία στιγμή η απεργία στον Πρωταθλητή ανεστάλη μετά την γραπτή δέσμευση του Εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας Σωτήρη Πουλόπουλου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζόμενων.
Την ίδια ώρα η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κήρυξε 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας..

ΕΡΤ: όταν η κυβέρνηση δεν κάνει τον Κινέζο

Eξελίξεις στην ΕΡΤ σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση λόγω του ταξιδιού Σαμαρά στην Κίνα και φοβούμενη επανάληψη της ιστορίας με την επίσκεψη Ολάντ, υποχωρεί και μέσω ανακοίνωσης της ΕΡΤ δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθει στο αίτημα των εργαζόμενων για τα οφειλόμενα από υπερωρίες, οδοιπορικά, υπερεργασία κλπ.
Η διοίκηση της ΕΡΤ είχε ζητήσει  αναστολή των κινητοποιήσεων σαν ένδειξη καλής θέλησης από την ΕΣΗΕΑ, με αντάλλαγμα δημόσια αναγνώριση του δίκαιου χαρακτήρα των αιτημάτων των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι η συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι θα προχωρούσαν σε νέα..

Τι τρέχει με τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στου Μπόμπολα;

Το πρώτο σοβαρό κρούσμα οικονομικής δυσπραγίας εμφανίστηκε στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα με τα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας.
Η ιδιοκτησία του ΕΘΝΟΥΣ για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία, επικαλείται τις δυσχέρειες με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καθώς και την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών των διαφημιζόμενων. Γεγονός πάντως είναι ότι οι μισθοί των εργαζόμενων δεν κατεβλήθησαν στην ώρα τους και οι πληρωμές φαίνεται ότι παίρνουν παράταση για μετά τις 25 του μηνός.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, δια των εκπροσώπων τους, από τον διευθυντή..

Kακή αρχή για τον κυρ Αλέκο...

Νέος διευθυντής Αγγελιοφόρου: Θα πληρώνουμε όποτε υπάρχουν χρήματα…

Νέα εργασιακά ήθη επιχειρεί να επιβάλλει με την αλλαγή διεύθυνσης η εργοδοτική τρόικα (Μπακατσέλος - Ψυχάρης - Μπόμπόλας) στον Αγγελιοφόρο.
Προφανώς η «αποχώρηση» του Τ. Χατζηδημητρίου από το τιμόνι της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από κάποιο σχεδιασμό, τον οποίο ο «Νούλης» είτε δεν θα μπορούσε, είτε δεν θα ήθελε, είτε δεν θα άντεχε να υλοποιήσει. Έτσι τον κατέβασαν από τη γαλέρα και έφεραν άλλο… τυμπανοκρούστη ή προκρούστη να συντονίζει τους ελάχιστους κωπηλάτες – συντάκτες. Οι τελευταίοι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο αναρωτιούνται ποιο είναι το σχέδιο. Να..

E, Νίκο!


Τι εννοεί η ποιήτρια (Ντέπυ Γκολεμά), με τις 11 λέξεις, στην προμετωπίδα της στήλης της (Μέχρι Κεραίας);
«Ενικός αριθμός: Ου γαρ έρχεται μόνον.
Πληθυντικός αριθμός: Το ίδιο ακριβώς...».
Ε Νίκο;..

Οταν η Ελεωνόρα τρώει αυτό που οι άλλες τουϊτάρουν

- Ποιοι κάνουν λόγο για διαζύγιο με το STAR 
- Υπερ Μελέτη λόγος από τον Χρ. Ξανθάκη που καταγγέλλει την υποκρισία

Τελικά θα την διώξουν η όχι την Ελεωνόρα Μελέτη από την τηλεόραση του STAR ή όχι; Ενόχλησε τόσο πολύ, τους διοικούντες το κανάλι, το τολμηρό τουίτ της τηλεπαρουσιάστριας («Εγώ τις ποϋτσες δεν τις τουϊτάρω. Τις τρώω!») που θα φτάσουν στο σημείο να διώξουν τον μοναδικό πρόσωπο της τηλεόρασης που συμπεριφέρεται ανυπόκριτα και φυσιολογικά;
Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για «διαζύγιο» της Μελέτη με το Star αμα τη λήξει του συμβολαίου της, την ώρα μάλιστα που και ο Σταμάτης Μαλέλης θα εγκαταλείψει την τηλεόραση για χάρη της πολιτικής!
Ολα αυτά μας είναι προς το παρόν άγνωστα. Το μόνο γνωστό είναι ότι η Ελεονώρα Μελέτη τα λέει..

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ποιος παίζει με το μέλλον μου;

του Κώστα Μανίκα
μαθητή της πρώτης Λυκείου στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας

Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο ,θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου ,μέσα στην  εξεταστική  περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
Τι λέτε;;;;; Τι μέλλον έχω  , -εξαιτίας σας – κι από ποιους  πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα ,ποιος διαμόρφωσε το..

Δικάζουν αύριο τον Δ. Τρίμη μετά την απαίτηση του Π. Κυριακόπουλου (του Star)!

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, καταγγέλλει απερίφραστα το νέο κρούσμα δεσποτικής συμπεριφοράς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπως αυτό εκδηλώθηκε από τον επικεφαλής του Star Channel  T.V. (“Νέα Τηλεόραση Α.Ε”) και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ)  Πάνο Κυριακόπουλο.  Συγκεκριμένα, ο Π.Κυριακόπουλος προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της ΕΣΗΕΑ και του προέδρου του Δ.Σ.  Δημήτρη Τρίμη, ζητώντας να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς –έστω και κατόπιν εορτής– στο κανάλι του παράνομη και καταχρηστικήκαι να..

Τέλος για τις 6 ΜΕΡΕΣ του Δελλατόλα - Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους

Κεραυνός, όχι βέβαια εν αιθρία.... Με μια (τελευταία) ανάρτηση στο σάιτ 6meres.gr, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας γνωστοποίησε την αναστολή της εκδοσης της εφημερίδας 6ΜΕΡΕΣ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Δελλατόλας μετέτρεψε το φύλλο σε εβδομαδιαίο και προσέλαβε τον έμπειρο Σεραφείμ Φυντανίδη  για τη διεύθυνση της εφημερίδας. Συγκεκριμένα στο σάιτ  6meres.gr με τον τίτλο «Τελευταία ανάρτηση» αναφέρεται:
Ο εκδότης της εφημερίδας «6μέρες» και του ενημερωτικού site www.6meres.gr Αντώνης Δελλατόλας,  έστειλε  στους συντάκτες και εργαζόμενους στα δυο μέσα την παρακάτω επιστολή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί από τον περασμένο Οκτώβρη για την..

Νέα διεθνής διάκριση για τον Δημήτρη Νίκα του Εθνους

Yπάρχουν και καλά νέα..... Διεθνής διάκριση για τον creative art director της Μεταμόρφωσης Δημήτρη Νίκα καθώς το Εθνος της Κυριακής απέσπασε (και πάλι) βραβεία στον διαγωνισμό «European News-paper Award»σε τέσσερις κατηγορίες για τον πρωτότυπο σχεδιασμό και τη σελιδοποίησή του. Η εφημερίδα έλαβε τα «Βραβεία Αριστείας» («Awards of Excellence») από την κριτική επιτροπή, η οποία εξέτασε υποψηφιότητες από 232 ειδησεογραφικές εφημερίδες σε 25 χώρες, αφορούν τις κατηγορίες: «πρωτοσέλιδο εβδομαδιαίας εφημερίδας», «ειδησεογραφικές σελίδες», «εσωτερικές σελίδες με διαφημίσεις» και, τέλος, «εναλλακτική αφήγηση».
Η εκδήλωση για την βράβευση των καλύτερων εφημερίδων της Ευρώπης (14ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Εφημερίδας) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Δημαρχείο της Βιέννης, ενώπιον..

ΜΜΕ: σύγκρουση μέχρις εσχάτων για επιβίωση

Κορυφώνονται οι διεργασίες για την καθιέρωση των νέων όρων στη λειτουργία των ΜΜΕ σε ένα εντελώς καινούργιο οικονομικό και πολιτικό τοπίο της χώρας. Για τον χώρο των media, όπως αποδεικνύεται στην τριετή «κατοχή» της χώρας από την τρόικα και το ΔΝΤ, δεν έχουν ισχύ οι ευρωπαϊκές πολιτικές ή οι εντολές επαναδιαμόρφωσης στο σύστημα media. Αντιθέτως, το παιχνίδι καθόριζαν και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό οι διαπλεκόμενες σχέσεις ανάμεσα στην πολιτική, τραπεζική και media-κή εξουσία.
Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή επέλεξαν την προπαγάνδα από την ενημέρωση, θέτοντας τα Μέσα και τους δημοσιογράφους τους στην υπηρεσία επιβολής της τροϊκανής πολιτικής. Περιμένοντας τη σωτηρία, την επιβίωση και τη διατήρηση της ισχύος τους, συνεχίζουν να θέτουν τους όρους τους στους πολιτικούς της συγκυβέρνησης.
Δεν είναι διόλου τυχαίο που οι υπεύθυνοι της κρίσης στα media, χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ και..

Γιατί ο Λιάτσος έκοψε την Ανθή Σαλαγκούδη

Θετικά υποδέχθηκαν στο Ραδιομέγαρο την πρόθεση του Γκίκα Μάναλη για έλεγχο στις εταιρείες παραγωγής που προτείνουν καινούργια προγράμματα. Κάποιοι μάλιστα ολίγον πονηροί πρότειναν ο έλεγχος αυτός να μην περιοριστεί μόνο σε όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, αλλά και σε όσα έγιναν από την αρχή της τρέχουσας σεζόν. Για να το λένε, υποθέτω ότι κάτι θα έχουν στο νου τους, αλλά τι ακριβώς το αγνοώ. Γνωρίζω πάντως ότι ξανάπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιώργου Μπράμου για τη διεύθυνση τηλεόρασης και ότι εξεμέτρησε το ζην εκείνη η καταπληκτική εκπομπή με τίτλο «136» (βλ. Ανθή Σαλαγκούδη), έπειτα από πρωτοβουλία του Αιμίλιου Λιάτσου. Είδε κι απόειδε ο γενικός της ενημέρωσης ότι αυτό το πράγμα...

Φουρθιώτης, Σπίνος, Κουρής: και εις ανώτερα...

@ Τα καλά αρχίζουν τώρα. Που ο Γιώργος Κουρής – κατά κυριολεξία – θα δει τα μέσα, έξω. Θα έχουν ενδιαφέρον τα όσα θα έχει να μοιραστεί ο εκδότης με το κοινό και όχι μόνο. Και όπως έλεγε αστειεύομενος κι ένας παλιός συνεργάτης του «μη δεις και το Alter να εκπέμπει ξανά». Εντάξει, υπερβολές, αλλά είναι από τα… ενδεικτικά χωρατά για το τι αναμένεται.
@ Ενθουσιασμό και ζήλο κρύβει κάθε Δελτίο Τύπου που αποστέλλεται από το Extra3. Τα… υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του Μένιου Φουρθιώτη, της Ντέσσυς Κουβελογιάννη, του Άρη Σπίνου καταφθάνουν τακτικά, καθώς επίσης και οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις μελών της «Χρυσής Αυγής» στον εν λόγω σταθμό. Και εις ανώτερα, λοιπόν.
@ Μικρά κανάλια, με μεγάλες φιλοδοξίες, επιστρέφουν με φόρα στη λογική των εκβιασμών και...

Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα για τους μαθητές - Την Παιδεία τη σκοτώνει το μνημόνιο

του Πέτρου Τσάγκαρη

ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο, έχω ακούσει πολλές φορές, καλόπιστα, ότι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχει νόημα να απεργούμε γιατί δεν ενοχλούμε κανένα. Ακόμη κι αν μας διαλύουν τις ζωές. Αυτές τις ημέρες έχουμε μπροστά μας μια απεργία που καταφέρνει να ενοχλεί. Μιλάω για την απεργία των καθηγητών. Τώρα ωστόσο εγείρεται το επιχείρημα ότι ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να γίνει η απεργία. Δηλαδή, οι απεργίες είτε δεν έχουν νόημα γιατί δεν ενοχλούν είτε δεν πρέπει να γίνονται γιατί ενοχλούν, ή, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους μεγαλοδημοσιογράφους, ότι πρέπει να απαγορεύονται.
Επειδή η υποκρισία από πολλές πλευρές περισσεύει. Επειδή πολλοί από εμάς έχουν παιδιά και ξέρουμε πολύ καλά ποιος καταστρέφει το παρόν και το μέλλον των μαθητών, ποιος τους ετοιμάζει..

Eρχονται ανακοινώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργαζομένους του ΔΟΛ

Τι κρύβει η ενοποίηση των ατελιέ στη Μιχαλακοπούλου

Ολα είναι έτοιμα για την ενοποίηση των ατελιέ στον ΔΟΛ. Οι γραφίστες και οι γραφίστριες θα μετακινηθούν σε ενιαίο χώρο και η δουλειά θα βγαίνει πακέτο για το σύνολο του συγκροτήματος. Κάποιες δυσκολίες κατανομής φυσικά και θα προκύψουν, αλλά, ως γνωστόν, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Και μιας και μιλάω για καπετάνιους, αναρωτιέμαι αν ο Χρήστος Μεμής, τώρα με τα ατελιέ, θα ξανασκεφθεί κι εκείνο το παλαιό σχέδιο για ενοποίηση του ειδησεογραφικού κορμού για τα ηλεκτρονικά «μέσα».
Οι καλές «υπογραφές» εννοείται ότι θα διατηρήσουν τους διακριτούς τους ρόλους, αλλά οι υπόλοιποι συντάκτες θα δουλεύουν πλέον για το κοινό καλό και το κοινό δημοσιογραφικό προϊόν. Θα συμβεί..

Oι «απόγονοι» της ΙΜΑΚΟ, ο Λυμπέρης και οι πολυτέλειες του lifestyle

@ Τι κι αν κατέρρευσε η ΙΜΑΚΟ; «Απόγονοι» της παλιάς αυτοκρατορίας του lifestyle ετοιμάζονται να ρίξουν το πολύ μέχρι τον Ιούνιο 3 πολυτελείς εκδόσεις. Πο-λυ-τε-λείς. Ώρες είναι να αρχίσουν να κινητοποιούνται αναλόγως και «απόγονοι» των εκδόσεων Λυμπέρη.
@ Πάντως, σοβαρό μετατηλεοπτικό περιοδικό, στα αποκαΐδια των παλαιών εκδοτικών δυναστειών δεν λέει να προκύψει ακόμη. Με αναμασήματα κλείνουν οι σελίδες, με συνεντεύξεις αναγκεμένων ψευτοcelebrities, με τούρκικα και με τρίχες που γίνονται τριχιές.
@ Προβληματίζονται στο Star που δεν υπήρξε ανταπόκριση στη μίνι εθελουσία. Τα στελέχη θεωρούν ότι το… πακέτο της προσφοράς είναι αρκετά ευνοϊκό και αναρωτιούνται γιατί δεν προχώρησε. Μα για το αυτονόητο! Τι να το κάνει ο άλλος που τα λεφτά του «φεύγα» είναι καλά, όταν ξέρει ότι βγαίνοντας από την αγορά εργασίας..

Μια ολοκάθαρη λαμπερή κούπα!

Aυτήν την κούπα ναι, την πανηγυρίζουν χωρίς συστολή και ενοχικά σύνδρομα οι Ολυμπιακοί. Όχι μόνο γιατί έρχεται από την ΕΥΡΩΠΗ (εκεί όπου το ερυθρόλευκο ποδόσφαιρο του ελληνικού μονοπωλίου αποδεικνύεται «λίγο») αλλά κι επειδή ήταν ολοκάθαρη. Λεβέντικη, χωρίς σπρώξιμο, χωρίς προκλήσεις, χωρίς Γιάχους. Και με μια τεράστια κατοστάρα! Η ελληνική Δυναστεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – άλλοτε..

Tι τρέχει με τους γιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ; Ποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Ποιοι προσπαθούν να παγιδεύσουν τους Χριστοδουλίδου και Αγγέλη  - Ψύχραιμες απαντήσεις για τη διαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ

της Πόπης Χριστοδουλίδου (πρόεδρος του ΤΥΠ στον ΕΔΟΕΑΠ)

Επειδή έχουμε ευθύνη να ενημερώνουμε τους μετόχους-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, τακτικά και γράφοντας μόνο αλήθειες, επιχειρώ σήμερα, με τα μάτια της ψυχής να σας πληροφορήσω ψύχραιμα και απολύτως λογικά για τα σοβαρά και σημαντικά θέματα, που χειριζόμαστε στο Ταμείο, εγώ και ο συνάδελφος, Γιάννης Αγγέλης.
Καταρχήν, να είστε όλοι βέβαιοι πως εργαζόμαστε ως αιρετοί στον ΕΔΟΕΑΠ με καμία απολύτως διάθεση ρεβανσισμού κι αυτό, γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να γίνονται όλα με διαφάνεια και πάνω από το τραπέζι, με σύνεση, ψυχραιμία και στόχο να βελτιωθούν τυχόν κακώς κείμενα.
Να αποκατασταθούν αδικίες, να σταματήσει μια για πάντα το ρουσφέτι και η καταδικασμένη..

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ολα για τον ΔΟΛ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Καλό είναι να ενημερώνετε τους αναγνώστες σας για τα δρώμενα στα ΜΜΕ αλλά όσο ευαίσθητοι είστε για παράδειγμα με την προθεσμία πληρωμών στον ΔΟΛ που έληγε την Παρασκευή και για το μέρος που ειχε αναρτηθεί, καλο θα ηταν επίσης να ενημερωσετε οτι η πληρωμή έγινε κανονικά πριν λήξει η προθεσμία!»
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση από τον αναγνώστη μας και την ΑΠΟΨΗ του αλλά θα..

Ξεσηκώνονται οι δημοσιογράφοι της Ευρώπης

Ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υπεράσπιση των συγγραφικών δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού μοντέλου που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην δημόσια και την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, καθώς και για μια ποιοτική δημοσιογραφία σε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένας δημοσιογράφος, θα συζητηθούν από τις 13 έως τις 15 Μαΐου στην Verviers στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Στη φετινή συνάντηση θα συναντηθούν 80 δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν Δημοσιογραφικές Οργανώσεις από 28 χώρες. Οι εργασίες της συνάντησης, έχουν ως γενικό τίτλο "H δημοσιογραφία ως δημόσιο αγαθό».
Σε αυτό, το οποίο συμφωνούν οι δημοσιογράφοι της Ευρώπης είναι η αυξανόμενη ανησυχία από το..

Οι απειλές της «Χρυσής Αυγής» και το φασιστικό ντελίριο του... βουλευτή Μπαρμπαρούση

Απερίφραστα καταδικάζεται η φραστική υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής(!) της «Χρυσής Αυγής» Κώστας Μπαρμπαρούσης στο Αγρίνιο, κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα.
Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανέναν εργαζόμενο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και τους συσπειρώνουν. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση του λαού και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, είναι η κύρια και βασική αποστολή και υποχρέωση των εργαζόμενων στο χώρο της ενημέρωσης Όπως υποχρέωση όλων είναι και η απόλυτη εναντίωση, στα ναζιστικά μορφώματα και τις αποκρουστικές ιδεοληψίες τους. Το φασιστικό ντελίριο του χρυσαυγίτη... βουλευτή καταδικάζει και..

Ποιοί βγήκαν παγανιά στα δημοσιογραφικά γραφεία;

Ισως να είμαστε εκτός κλίματος καθώς ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο ενώ το βράδυ πάει για την ευρωπαική κούπα στο μπάσκετ, αλλά όταν δημοσιογράφοι ξυλοκοπούνται επειδή σε κάποιους τραμπούκους δεν αρέσουν αυτά που γράφονται, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Και εξηγούμεθα. Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες (εδώ κι εδώ ) για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Στασινόπουλου της αθλητικής εφημερίδας Γαύρος μέσα στα δημοσιογραφικά γραφεία από τρεις φουσκωτούς.
Το μυστήριο του ξυλοδαρμού και τα ερωτήματα που ανέκυψαν απαντώνται (εν μέρει) από μια ανάρτηση στις 06/5 στο σάιτ «Χάρος 7» όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«***Eίναι μερικές φορές αδέρφια που βγαίνω από τα ρούχα μου ακόμα και με "δικα μας" παιδιά, που..