ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Eξαλλος ο Λάκης Γαβαλάς με την αποφυλάκιση των Κουρήδων

«Γιατί αυτοί και οχι κι εγώ!» Αυτό φέρεται να είπε εν εξάλλω καταστάσει ο προφυλακισμένος για χρέη Λάκης Γαβαλάς όταν πληροφορήθηκε το βούλευμα το οποίο άνοιξε  την πόρτα της φυλακής για τον Γιώργο Κουρή και τον γιο του Ανδρέα. Ο Γαβαλάς φέρεται να έκανε λόγο για δύο μέτρα και δυο σταθμά καθώς είναι γνωστό πως ο επιχειρηματίας «προσφέρει» την περιουσία του στο Δημόσιο με αντάλλαγμα τη νόμιμη διαγραφή των χρεών του.
Οι Κουρήδες αποφυλακίστηκαν όταν το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του πατέρα και του υιού Κουρή με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα,  επεβλήθη  εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ στον Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ στον Ανδρέα Κουρή και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στους δυο. O..

Πόσα πήρε ο Κώστας Καββαθάς από τον Λυμπέρη;

Τι καταγγέλλουν σε επιστολή τους 19 εργαζόμενοι στις Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενυπόγραφη επιστολή 19 εργαζομένων στις Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Τακτικά Μέλη Ενώσεων. Θυμίζουμε ότι η γενική συνέλευση των Τεχνικών  Εκδόσεων αποφάσισε την αναστολή έκδοσης των περιοδικών της καθώς «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων».
Οι 19 εργαζόμενοι καταγγέλλουν επωνύμως τον εκδότη Κώστα Καββαθά για τις επιλογές του και κυρίως για το ότι αποφάσισε να κάνει συνέταιρο τον Αντώνη Λυμπέρη δίνοντας του τον οικονομικό..

Το κουμμούνι, το κορίτσι κι ο νταής

Είναι ώρες –γίνονται όλο και περισσότερες – που θα ήθελες για κάποιες εγκληματικές πράξεις να ισχύει ο άγριος νόμος των αιμοδιψών φανατικών του Ισλάμ.
** Για τον πατέρα που βιάζει το κοριτσάκι του κι υποχρέωνε τον γιο να βιάζει τη μάνα.
** Για τον επίδοξο ληστή που πετούσε χειροβομβίδες ανάμεσα στον κόσμο προκειμένου να διαφύγει.
** Γι' αυτόν που κρεμασμένος από το παράθυρο στο αυτοκίνητο της διαφυγής του γάζωνε μια ανυποψίαστη κοπέλα στα Ίσθμια – για να γλιτώσει το τομάρι του, το τομάρι!
** Για τον άντρα τον πολλά βαρύ που σκότωσε με μπουνιές την κοπέλα του. Και που πριν από κάποιους μήνες είχε επιτεθεί εναντίον… πολιτικών αντιπάλων με πιτ μπουλ, γροθιές και κραυγές: «Θα πεθάνετε κουμμούνια».
Τώρα δεν πέθανε κανένα κουμμούνι. Πέθανε μια κοπέλα 23χρονών που είχε την ατυχία να κάνει..

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Και δαρμένοι και απλήρωτοι στον Γαύρο

 Εν αναμονή στον Επενδυτή – Λήγει η προθεσμία στον ΔΟΛ

Πολλά τα ερωτηματικά για την επίθεση εναντίον νεαρού δημοσιογράφου από τρεις φουσκωτούς μέσα στα γραφεία της εφημερίδας «Γαύρος» και την οποία  κατήγγειλε ο εκδότης Αντώνης Πίκουλας. Ο εκδότης κατήγγειλε ότι  ένας πρώην συνεργάτης του εντύπου -ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο φανατικών οπαδών- μαζί με δύο άλλους «φουσκωτούς» εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο Γ. Στασινόπουλο, που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ειρήσθω εν παρόδω, αληθεύει ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του Πίκουλα έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες;
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Eπενδυτης κάθονται σε αναμένα κάρβουνα περιμένοντας πότε θα πληρωθούν. Η διεύθυνση, όπως γράφει το..

Ο πεντάστερος Κατσανέβας, ο Λόγος της «αλλαγής» και η συμμαχία με τον Γ. Κουρή

Την ίδρυση του κόμματος «Δραχμή 5 Αστέρων» ανακοίνωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κατσανέβας. Στόχοι του η κατάργηση του Μνημονίου και η επιστροφή στη δραχμή, όπως λέει και το όνομά του άλλωστε. Επί τη ευκαιρία, θυμήθηκα τώρα κι εγώ ότι ο κ. Κατσανέβας είχε ευλογήσει πριν από 27 έτη την έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος», συμμαχώντας με τον Γιώργο Κουρή.
Ελεγε τότε ο Θόδωρος Κατσανέβας: «Γεγονός είναι ότι μας λείπει ο έντυπος πρωινός δικός μας λόγος επικοινωνίας και τώρα που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για καθημερινό πρωινό μέσο επικοινωνίας της αλλαγής, η προσπάθεια αυτή, η..

Βουβός θρήνος για τον Λευτέρη Βογιατζή

Ηταν η τελευταία του παράσταση. Γιατί και ο ύστατος αποχαιρετισμός ήταν θεατρικός. Μέσα στο φυσικό του περιβάλλον. Στο θέατρό του. Το θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Οπως ο ίδιος επιθυμούσε. Με το θεατρικό κοστούμι του από το «Καθαροί πια» της Σάρα Κέιν.
Σιωπηλός, γαλήνιος, ο Λευτέρης Βογιατζής μέσα στο γυάλινο φέρετρό του στο κέντρο του σκηνικού από το «Θερμοκήπιο» του Πίντερ, προτού οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο, κρατούσε το πρόγραμμα από την παράσταση «Καθαροί πια». Εμοιαζε να μας λέει ότι η εξιλέωση ήρθε μετά από μεγάλο πόνο.
Απέναντί του, στις θέσεις των θεατών, από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα, πέρασε το..

Σχέδιο κατάργησης (και) της ΕΡΤ

Δυσκολεύεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να βρεί τους 2.000 υπό απόλυση υπαλλήλους μέσα στον Μαϊο. Επί τάπητος πλέον σενάρια για την κατάργηση μεγάλων δημόσιων οργανισμών και φορέων όπως η Βιομηχανία Αμυντικών Συστημάτων και η ΕΡΤ.
Με την κατάργηση αυτών των οργανισμών η κυβέρνηση θα μπορουσε να πετύχει τον στόχο για 2.000 απολύσεις ή και να τον υπερκαλύψει ακόμη. Κατόπιν σύμφωνα με την εισήγηση Μανιτάκη θα μπορούσε να προχωρήσει σε επανασύσταση των φορέων με λιγότερο προσωπικό και νέο πλαίσιο λειτουργίας.
Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, η Εφημερίδα των Συντακτών και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην Ελληνική Ραδιοφωνία, χτυπάει «καμπανάκι» ζητώντας συνάντηση με τον Διευθύνοντα..

Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Χασιώτη σε ηλικία 41 ετών

Νέα απώλεια για τη δημοσιογραφική οικογένεια που θρηνεί τον θάνατο της Πόπης Χασιώτη που πέθανε σε ηλικία 41 ετών χτυπημένη από καρκίνο.
Η Καλλιόπη Χασιώτη, γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1972. Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Αλμυρού ήλθε στην Αθήνα και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας.
Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1994 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ασχολούμενη με το ελεύθερο, το στρατιωτικό και το εργατικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΚΤΡΟΠΗ» και τους Ρ/Σ «ΣΚΑΪ» και «CITY 99,5», ασχολούμενη με το ελεύθερο και το ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Η Καλλιόπη Χασιώτη ήταν μια καλή και σεμνή συνάδελφος, η οποία, δυστυχώς, έφυγε..

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Α. Δελλατόλας - Επέστρεψε το μισό εκατομμύριο του Κυριακίδη

Τι παρέδωσε στην ανακρίτρια

Ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι αφέθηκε ο Αντώνης Δελλατόλας μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που ερευνά το σκάνδαλο της PROTON BANK.
O εκδότης - δημοσιογράφος όπως φαίνεται απεμπλέκεται από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κι αυτό γιατί ο Α. Δελλατόλας μετέβη σήμερα, Πέμπτη, στο γραφείο της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη και τής παρέδωσε αντίγραφο ανέκλητης επιταγής ολόκληρου του επίμαχου ποσού με δικαιούχο για την είσπραξή του την Proton Bank.
Μετά την κατάθεση του ποσού, αναμένεται ότι η ποινική υπόθεση για τον εκδότη θα κλείσει, καθώς..

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ποιήτρια, η Κική και οι μετανάστες

Η Αννα Δαμιανίδη, στο χρονογράφημά της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στηλίτευε τη γνωστή ποιήτρια Kική Δημουλά επειδή δήλωσε ότι οι μετανάστες στην Κυψέλη παραείναι πολλοί, της πιάνουν τα παγκάκια και τη φοβίζουν. Το θέμα άναψε φωτιές στα σόσιαλ μίντια και δίχασε ακόμα και τους πνευματικούς ανθρώπους

Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα «ρατσιστικά» σχόλια της ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά για τους μετανάστες που ζουν στην Κυψέλη. Τα μετέφερε στο εξαιρετικό άρθρο της η Αννα Δαμιανίδη, αυτόπτης μάρτυς η ίδια, που δημοσιεύτηκε χθες στην καθιερωμένη στήλη της, στην τελευταία σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Μια ωραία γνωριμία με την παλιά, πάλαι ποτέ αριστοκρατική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, που..

Μπράβοι έδειραν νεαρό αθλητικογράφο μέσα στην εφημερίδα όπου εργάζεται!

«...Για όποιον ενδιαφέρεται, έχουν ενημερωθεί ο εισαγγελέας, η αστυνομία, το Εκβιαστών και ο αρμόδιος υπουργός. Η εφημερίδα παρακολουθείται και από έξω κι από μέσα...». Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων σε σημείωμά του ο εκδότης αθλητικής εφημερίδας ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ένα πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού νεαρού δημοσιογράφου από μπράβους μέσα στον χώρο εργασίας του!
Συγκεκριμένα ο εκδότης κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα ένας πρώην συνεργάτης του εντύπου -ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο φανατικών οπαδών- μαζί με δύο άλλους «φουσκωτούς» εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ξυλοκόπησαν τον..

Λογοclopy paste από τον Νίκο Δένδια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας "διαφήμισε" προ ημερών τον... βαρύ θεωρητικό οπλισμό του, που είχε την ευκαιρία να επιδείξει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όταν μίλησε στο John Jay College of Criminal Justice του City University of New York.
Ο ίδιος ο Δένδιας, μάλιστα, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι "είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ένα θέμα που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εφαρμογή του νόμου κ.λπ.". Μόνο που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι μεγάλο μέρος της ομιλίας Δένδια ήταν αντιγραφή των αντίστοιχων...

Επαφές με Βουλέλη, Τρίψα και Φυντανίδη για τα εργασιακά

Σειρά συναντήσεων με τους διευθυντές των εφημερίδων "Η Ελλάδα αύριο" (Τρίψας), "Η Εφημερίδα των Συντακτών" (Βουλέλης) και "6 Μέρες" (Δελλατόλας-Φυντανίδης), προγραμμάτισε η ΕΣΗΕΑ, από 10 έως και 15 Μαΐου, με σκοπό την "ενημέρωση για τις εξελίξεις στις εκδοτικές προσπάθειες" των συγκεκριμένων εφημερίδων, αλλά και τις "εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων" στα έντυπα αυτά.
** Την ίδια ώρα, μάθαμε ότι ο εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου, Δημήτρης Ρίζος, δεν κατέβαλε, στους εν επισχέσει εργαζόμενους της εφημερίδας, το δώρο Πάσχα, όπως..

Σταύρος Ψυχάρης: Δεν πουλάω τίποτε! (προς το παρόν)

Τεράστια είναι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη τα τελευταία δύο χρόνια μετά τις «εκκαθαρίσεις» στη Μιχαλακοπούλου. Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι σίγουρο ότι θα συνεχίζει να συμπιέζει το κόστος (δεν μπορεί να κάνει αλλιώς)  της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών, έχοντας ήδη μειώσει -από πέρυσι τον Φεβρουάριο- το κόστος  των αποδοχών των εργαζόμενων του ομίλου. Οσοι είχαν μισθό άνω των 1.500 ευρώ τους έγινε περικοπή 20% ενώ έχει μειώσει κατά πολύ -μέσω απολύσεων κυρίως- και τον αριθμό όσων εργάζονται στον όμιλο. Το 2012 «αποχώρησαν» 97 εργαζόμενοι (δύναμη προσωπικού του ομίλου 983 άτομα), το 2011 «έφυγαν» 160 άτομα, ενώ το 2010 απολύθηκαν 245 εργαζόμενοι...
Σχετικά με τις περικοπές στον αριθμό και στην ύλη των εντύπων του ΔΟΛ. ο Στάρος Ψυχάρης θα..

Ψάξτε ποιοι βρίσκονται πίσω από κάθε εταιρεία παραγωγής στην ΕΡΤ

Η παρέμβαση του Γκίκα Μάναλη που φαίνεται να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Αγ. Παρασκευή

Μια μικρή αλλά διόλου ασήμαντη παρέμβαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την περασμένη Τρίτη. Να το πάρω όμως το θέμα απ' την αρχή, για να μην μπουρδουκλωνόμαστε.
Πήγανε στο δ.σ. για έγκριση μια σειρά από προγράμματα, τα γνωστά που πάνε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες εβδομάδες. Βλέπε «Ο γιατρός στο σπίτι σας», «Ελληνες.com», «Δικαιοσύνη TV» και πάει λέγοντας. Οπως σας είχα γράψει την περασμένη Κυριακή, είχε αποφασισθεί ότι για να περάσουν έπρεπε πρώτα να ισχύουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να είχε εγκριθεί προϋπολογισμός της ΕΡΤ, γενικά αλλά και κάθε τμήματος..

Ερχονται μαζικές απολύσεις στο STAR

Δεν προχωράει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR καθώς σκοντάφτει στην απροθυμία των εργαζομένων να ανταποκριθούν. To γεγονός αυτό, που έχει προκαλέσει λέει ανησυχία στη διοίκηση του STAR,αποτελεί σαφέστατα προαναγγελία μαζικών απολύσεων.
Κάποιοι λένε ότι η διακοπή συνεργασίας με μεγάλο αριθμό εργαζόμενων θα γίνει είτε πετύχει η «εθελουσία» ειτε όχι και μάλιστα όσοι αποχωρήσουν θα είναι διπλάσιοι από αυτούς που προβλέπει το πρόγραμμα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έως αυτή τη στιγμή κρίνεται ιδιαιτέρως..

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Oι φανταούλες του lifestyle, οι Ελικωνιάδες μούσες και η προφητεία του Ιερεμία

Για το πότε βγαίνουν το «People», το «In Style» και το «Fortune» σας τα έγραψα την περασμένη Κυριακή.
Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι εντός των προσεχών ημερών η εκδότρια εταιρεία «Olive Media» ξεκινάει παρουσιάσεις στα media shops, για να τσιμπήσει τα σχετικά διαφημιστικά πακέτα.
Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, η «Olive Media» είναι μια πολυμετοχική εταιρεία που περιλαμβάνει και θεσμικούς επενδυτές. Με μειοψηφικό ποσοστό συμμετέχει το fund «Elikonos Jeremie SICAR», με έδρα το Λουξεμβούργο. Το οποίο fund μας προέκυψε στις 13 Αυγούστου του 2012 από τις εταιρείες «Elikonos Jeremie GP» με..

Οι μεγαλοεκδότες απαιτούν να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες

Παρέμβαση στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν να ασκήσουν οι μεγάλοι εκδότες για να καταργηθεί άμεσα η δημοσίευση των ισολογισμών. Το αίτημα της ΕΣΗΕΑ, όπως διατυπώθηκε από την αντιπροσωπεία της Eνωσης, μπορεί να έγινε αποδεκτό από τον Κωστή Χατζηδάκη, όμως η ΕΙΗΕΑ έχει άλλη άποψη. «Δεν θα αφήσουμε τους μικρούς να μας παίρνουν διαφήμιση» είπε μεταξύ άλλων εκδότης, σχολιάζοντας το ζήτημα και προαναγγέλλοντας το «πάγωμα» της σχετικής τροπολογίας, με αίτημα προς τον Πρωθυπουργό.
Νωρίτερα, ο Κ. Χατζηδάκης είχε δεσμευτεί πως θα κατέθετε διάταξη με την οποία θα παρέτεινε το καθεστώς δημοσίευσης των ισολογισμών για δύο χρόνια, με το εύλογο επιχείρημα, που χρησιμοποίησε..

Επάγγελμα ρεπόρτερ, δυστυχώς!

Ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία
 «Επάγγελμα ρεπόρτερ» του Αντονιόνι
Η χειρότερη δουλειά απ' όλες τις δουλειές!

του Χρήστου Ξανθάκη
Χειρότερα και από τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Χειρότερα και από τους ξυλοκόπους. Χειρότερα και από τους κτηνοτρόφους. Χειρότερα και από τους τύπους που φτιάχνουν και επισκευάζουν σκεπές.
Κατάσταση απόγνωσης...
Χειρότερα και από τα δόλια τα φαντάρια. Μάλιστα, κυρίες αναγνώστριες και κύριοι αναγνώστες, η χειρότερη δουλειά απ' όλες είναι η δουλειά του ρεπόρτερ εφημερίδας. Λόγω στρες, λόγω πληρωμής, λόγω ωραρίου, λόγω απαιτήσεων και, φυσικά, λόγω προοπτικών. Με δυο λόγια: χειρότερα δεν γίνεται, πιάσαμε πάτο!
Δεν τα λέω εγώ αυτά από προσωπική πείρα ή πικρία, τα λέει η ειδικευμένη αμερικανική ιστοσελίδα..

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Τον Φεβρουάριο την αποθέωναν, τον Ιούνιο την απέλυαν...

Τι λέει η καθηγήτρια που μονόγραψε το γραπτό του γιού του Σαμαρά στο Κολλέγιο

Τον Φεβρουάριο την αποθέωναν, τον Ιούνιο την απέλυαν. Ο λόγος για την υπόθεση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει και την έδιωξαν από το σχολείο.
Αποκαλυπτική είναι η επιστολή που έστειλε, το Φεβρουαριο 2012, ο διευθυντής του Κολλεγίου στην καθηγήτρια και την αποθέωνε για τις ικανότητες και την κατάρτισή της.
Αρχές Ιουνίου, η καθηγήτρια έπιανε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει στις εξετάσεις. Τελη Ιουνου την απελυαν για... ανεπαρκεια! Οι ιδιοι ανθρωποι που την αποθεωναν τεσσερις μηνες..