ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αγριος καβγάς Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη με θεατή τον Ψυχάρη...

Αγριος καβγάς Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Παραπολιτικά. Και έτσι όπως ακούγεται είναι πράγματι εντυπωσιακό...
Το θερμό επεισόδιο μεταξύ του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Μπόμπολα σημάδεψε και συνάμα διέκοψε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Mega το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Οι δύο άνδρες διαφώνησαν σε βασικά θέματα στρατηγικής, γεγονός που προκάλεσε ένταση.
Παρών στον καβγά ήταν ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης που παρέμεινε αμέτοχος ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Μega, Ηλίας Τσίγκας και ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Χρ. Παναγιωτόπουλος πέρασαν δύσκολες στιγμές...
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες η βασική αιτία του θερμού επεισοδίου, δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Mega και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει..

Σκουριές στην ενημέρωση

Είναι προφανές πως στη Χαλκιδική, εκτός από το κράτος δικαίου, παρα-βιάζεται και η αλήθεια. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής λειτουργούν ως προπαγανδιστικός μηχανισμός που πνίγει τη... φωνή μας, όταν δεν την αλλοιώνει ή δεν την εξαφανίζει εντελώς.
Πώς κατασκευάζεται η πραγματικότητα από τα ΜΜΕ; Ποια είναι τα όρια μεταξύ ενημέρωσης και προπαγάνδας; Πώς μετατρέπεται η διαφημιστική καμπάνια μιας εταιρίας σε “είδηση”; Τι ρόλο παίζουν τα μέσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σ΄έναν κοινωνικό αγώνα;
Με την πεποίθηση ότι μπορείς να ξεγελάς πολλούς, για πολύ – άλλα όχι όλους για πάντα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 - στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού - συζητάμε τις “Σκουριές στην ενημέρωση”. Συμμετέχουν: Μάριος Λόλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Δημοσιογράφος - Unfollow, Κώστας Αρβανίτης, Διευθυντής Ρ.Σ. Στο Κόκκινο 105,5, Θεοδώρα Οικονομίδη, ..

Δύο συνεντεύξεις, μία (δημοσιογραφική) επιτυχία

Ο δήμαρχος της... φυλακής, ο διευθυντής Ντάσκας, και ο ρεπόρτερ Δρακοντίδης

Με μια δημοσιογραφική επιτυχία, λέει,  κυκλοφορεί  το ανανεωμένο «Παρασκήνιο» (ξέρετε η εφημεριδα που έβαψε γκρίζα την οθόνη της ΝΕΤ και προκάλεσε κρίση ανάμεσα στους συντελεστές του δελτίου ειδήσεων). Η επιτυχία που διαφημίζεται είναι το ότι ο έγκλειστος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μίλησε στον διευθυντή της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Γιάννη Ντάσκα που «επιστρατεύτηκε» για τη συνέντευξη.
Μόνο που η δημοσιογραφική επιτυχία ήρθε λίγο αργά αφού ο ρεπορτερ - ερευνητής Φρίξος Δρακοντίδης έχει ήδη πάρει την πρώτη συνέντευξη μέσα από τη φυλακή από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Mια αποκαλυπτική συνέντευξη που «παίζει» ήδη από την περασμένη Πέμπτη στο..

Ούτε μονόστηλο...

Τα τελευταία 24ωρα έχει συμβεί το εξής: Ένας δημοσιογράφος κατήγγειλε πως υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσής του. Πως αφού προσπάθησαν να τον εξοντώσουν ηθικά προχώρησαν και σε πληρωμένο συμβόλαιο με εκτελεστές. Εντολέας αυτού του σχεδίου εξόντωσης που περιλάμβανε και άλλους στόχους ήταν ένας τραπεζίτης.
Το περιοδικό HOT DOC που δημοσίευσε όλα αυτά, τα συνόδευε με αποδεικτικά στοιχεία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο αυτονόητο ερώτημα: Είδατε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα να γράφει κάτι για όλα αυτά; Ένα μονόστηλο έστω; Είδατε έστω να το παραθέτουν ως καταγγελία έστω προς διερεύνηση; Είδατε να δημοσιεύουν την ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα ή την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος,. .

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

H Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων της ΕΡΤ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλιου της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και μέλη της ΕΣΗΕΑ έθεσαν με τον πλέον σαφή και ρητό τρόπο τα προβλήματα που τείνουν να χρονίσουν και συνεχίζουν να μην επιλύονται.
Από την πλευρά της διοίκησης δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση. Καμία σαφής απάντηση για ποιο λόγο, για 5ο συνεχόμενο μήνα η ΕΡΤ συνεχίζει να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα στου εργαζόμενους της. Γιατί για ένα ακόμα μήνα, η ΕΡΤ συνεχίζει να έχει τους συμβασιούχους εκτός εργασίας. Την ίδια στιγμή που οι μεικτές και εξωτερικές παραγωγές συνεχίζουν να αποτελούν πρακτική της ΕΡΤ στη διαμόρφωση προγράμματος. Την ίδια στιγμή που προσλαμβάνεται..

Αγαπητέ κύριε Λιάτσο...

«...θεωρώ σοβαρό λάθος τη μετάδοση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρεπορτάζ που αφορούσε στην προβολή-διαφήμιση συγκεκριμένης εβδομαδιαίας εφημερίδας».
 Ετσι ξεκινάει την επιστολή της η Ελλη Στάη προς τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιο Λιάτσο μετά την γκρίζα διαφήμιση της εφημερίδας «Παρασκήνιο» και τον σάλο που προκλήθηκε από τις επιλογές της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης. Η Στάη εφιστά την... προσοχή στον Λιάτσο επισημαίνοντάς του ότι «πρέπει να γίνει μια ενδελεχής συζήτηση για την δομή και την λειτουργία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων».
«Η απάντηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης αναμένεται να είναι σκληρή και να βάζει τα πράγματα στη θέση τους» έλεγαν οι παροικούντες την Αγία Παρασκευή σχολιάζοντας το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής της Ελλης Στάη..
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής το οποίο κοινοποιεί και στον..

Εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία – Τι σχεδιάζει ο Xάρης Οικονομόπουλος

Προβληματισμός και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που προχωρά σε περικοπές

Σκεπτικισμός στην εκδοτική ομάδα της Μίνωος για τις (κακές) κυκλοφοριακές επιδόσεις της Ελευθεροτυπίας. Το τελευταίο δελτίο των πρακτορείων την Τετάρτη 17/4, έδειχνε ότι η πανελλαδική κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν 5.610 φύλλα.
Ο Χάρης Οικονομόπουλος, εκ των εκδοτών της Ελευθεροτυπίας, κάλεσε σε συγκέντρωση όλο το προσωπικό της εφημερίδας την Δευτέρα στις τέσσερις το απόγευμα. Ο εκδότης γνωστοποίησε ότι θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδια του σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας.
Την ίδια ώρα σε περικοπές προχώρησε η διοίκηση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά»,..

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Κανέλλης, τα ΝΕΑ και «ένας Πιτσιρίκος στον λασπωμένο βυθό του Internet»

Ολόκληρη σελίδα αφιέρωσε η εφημερίδα «Τα Νέα» στον μπλόγκερ Πιτσιρίκο με αφορμή και την έντονη αντιπαράθεση Μουρούτη και ΣΥΡΙΖΑ. Το άκρως επικριτικό κείμενο υπό τον τίτλο «Ενας  Πιτσιρίκος στον λασπωμένο βυθό του Internet»,  που υπογράφει ο Ηλίας Κανέλλης επιτυγχάνει το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει: αναδεικνύει τον Πιτσιρίκο κάνοντας σούπερ διαφήμιση στον δημοφιλή μπλόγκερ και το ιστολόγιο του.
Αλλωστε το παραδέχεται κι ο ίδιος ο Κανέλλης που γράφει: «Ο κύριος Πιτσιρίκος τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί για τη συγκρουσιακή του διάθεση και για τη σάτιρα, που τον έχουν κάνει πολύ δημοφιλή στο Διαδίκτυο». Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για χυδαιότητα και επιθετικότητα και τον συχνά συκοφαντικό τρόπο με τον οποίο απαντά..

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Ελένη Σπανοπούλου για την Τζώρτζια Κοντράρου

Λάβαμε e-mail από την Ελένη Σπανοπούλου, του ΕΔΟΕΑΠ, σχετικά με την καταγγελία της Τζώρτζιας Κοντράρου στο μπλογκ της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας, την οπoία αναδημοσιεύσαμε. Παραθέτουμε τα όσα αναφέρει η Eλ. Σπανοπούλου στο e-mail που μας έστειλε:
«Παιδιά έχω συχνά παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τα θεματα ΕΔΟΕΑΠ
Καλά κάνετε, με ευθύνη σας....
Δεν μ ενοχλούν οι επιθέσεις, αλλα η μη δυνατότητα να απαντήσω !
Εστειλα χθες  επώνυμο σχόλιο για την
(παραλείπονται οι χαρακτηρισμοί) ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ που έχοντας αποτύχει να εκλεγεί στο Ταμείο αποκαλύπτει με αβυσσαλεο και ψυχωσικο μίσος ότι κάποιοι έστειλαν κάποιους να τιμωρήσουν κάποιους !
Στοιχεία για τα ... κλεμμένα δεν είδα εκτός αν εννοεί τα 15000 απο τα 20000 € που πήρε ως ελαφρώς πυρόπληκτη όταν ήταν  μέλος του ΔΣ. Είναι και κάποια άλλα που όμως τα έχουν βρει οι..

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ για τον Γ. Μουρούτη

Για παρακρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης του Τσίπρα κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

του Χ. Ιωάννου

Την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, με αφορμή σχόλιο του τελευταίου στο twitter, όπου εμφανίζεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μουρούτης με ανάρτησή του αποκάλυψε, επικαλούμενος την καταγραφή κατά την είσοδό του στη Βουλή, το πραγματικό όνομα του δημοφιλούς Ελληνα blogger με το ψευδώνυμο Pitsirikos, ο οποίος τον Αύγουστο του 2012 είχε έλθει στο Κοινοβούλιο με συνάδελφό του για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow. Το ερώτημα ωστόσο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι..

Kαι η ΔΑΠ υπέρ του indymedia

 του Κώστα Ζαφειρόπουλου

«Υπό καταστολή» εδώ και μια βδομάδα παραμένει ο διαδικτυακός τόπος αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org και το ραδιόφωνο Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Εκφρασης 98FM.
Η δικαιολογία για τη διακοπή από την πλευρά της Πρυτανείας ήταν πως παραβιάστηκε ο εσωτερικός κανονισμός, ο οποίος λέει πως κάθε πριζάκι παροχής Ιντερνετ πρέπει να είναι δηλωμένο ονομαστικά. Παρ’ όλα αυτά ο Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών με επίσημο ψήφισμά του από τον προηγούμενο Οκτώβρη και με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων (ακόμα και της ΔΑΠ) αποφάσισε να πάρει στο όνομά του όλα τα πριζάκια επισημαίνοντας: «Στηρίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης της αίθουσας 11, στο όνομα της ελευθερίας διακίνησης ιδεών στο ίδρυμα». Το ψήφισμα παραδόθηκε στον κοσμήτορα και τον πρύτανη στις 13 Οκτωβρίου 2012.
Σε αντίθεση με όσα διαδίδονταν τις τελευταίες μέρες, ήταν οι ίδιες οι πρυτανικές αρχές που..

Oι απολυμένοι του Metropolis στο MadWalk

του Στέργιου Ζιαμπάκα

Η λάμψη των φώτων του MadWalk δεν μπόρεσε να εξαφανίσει τις σκιές των απολύσεων των εργαζομένων των Metropolis, οι οποίοι υπενθύμισαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από την εκδήλωση ότι η διοργάνωση των «Βραβείων MAD – Eurovision – MadWalk» έγινε «με το αίμα των απολυμένων των Metropolis», όπως αναγραφόταν στο πανό τους. «Δεν θα αφήσουμε ούτε μια στάλα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή», ξεκαθάρισαν μέσω ενός δεύτερου πανό, αναφερόμενοι στον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας των «Metropolis» και νυν ιδιοκτήτη του ομίλου MAD.
Αν και ο ίδιος αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, ύψους 600.000 ευρώ, στους μισούς από τους 180 συνολικά πρώην εργαζομένους του, επικαλούμενος την υπαγωγή..

Τσακώνονταν ποιος θα πρωτοχαϊδέψει την ταμπλέτα του Χιώτη...

Μετά το «Παρασκήνιο» στην ΝΕΤ ήρθαν και οι προσφορές του ΔΟΛ στο πρωινό του Mega

Μπορεί το Βήμα να έδωσε εύσημα στην Ελλη Στάη για την στάση της απέναντι στο θέμα της «γκρίζας» διαφήμισης του «Παρασκηνίου» (δείτε εδώ) αλλά το «ομόσταβλο» Mega το πρωί έκανε τα ίδια και χειρότερα.... Βέβαια το μεγάλο κανάλι μάς έχει συνηθίσει σε γκρίζα διαφήμιση καθώς στο παρελθόν έχει παρουσιάσει κατ΄ επανάληψιν ως «ειδήσεις» τις προσφορές του Βήματος και των ΝΕΩΝ. Αυτό βέβαια της ΕΡΤ με το Παρασκήνιο είναι ανεπανάληπτο. Διαβάστε τι έγραψε το nonews για την γκρίζα διαφήμιση του ΔΟΛ:
Οικονομέας στον Καμπουράκη: Άσε με να το χαϊδέψω!...
Ο λόγος για την "ταμπλέτα" του ΔΟΛ με την οποία οι τυχεροί έναντι... πινακίου φακής μπορούν να..

Ελλη Στάη: Μπέρδεψαν την είδηση με τη διαφήμιση...

Τι «μήνυμα» στέλνει ο εκδότης του «Παρασκηνίου» στην τηλεπαρουσιάστρια

Διαβάζουμε στις typologies:
Συνεχίζεται το σίριαλ με την έμμεση διαφήμιση της εφημερίδας «Παρασκήνιο» από τη ΝΕΤ. Το ρεπορτάζ μεταδόθηκε χθες από το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Έλλη Στάη, η οποία όμως αντέδρασε με επικριτικό σχόλιο στο twitter, το οποίο αναφέρει πως κάποιοι έχουν μπλέξει τη δημοσιογραφια με τη διαφήμιση. Ιδού και η αναφορά της Έλλης Στάη στο twitter, για την πίεση που ασκήθηκε χθες στη ΝΕΤ περί προβολής ρεπορτάζ για την εφημερίδα «Παρασκήνιο»:
"Χάσανε τ’ αυγά και τα πασχάλια. Μπέρδεψαν την είδηση με τη διαφήμιση, τον ρόλο των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης…"
Την ίδια ώρα το "Παρασκήνιο", αναδημοσιεύοντας στο σάϊτ του τα σχετικά με το «Νέο κρούσμα..

Πονοκέφαλος στην Ιάσονος για το TVMenu

Το πρωί έβλεπα στην εκπομπή του Φάνη Παπαθανασίου στη ΝΕΤ να διαφημίζεται το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση με την συμμετοχή της διευθύντριας του. Και καλώς, γιατί το περιοδικό είναι της ΕΡΤ (σε αντίθεση με την εφημερίδα Παρασκήνιο που δεν είναι της ΕΡΤ αλλά των «φίλων») και θα έπρεπε να «προμοτάρεται» μέσω εκπομπών εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι θέλουν να το μετατρέψουν σε lifestyle έντυπο...
Το μεσημέρι κολλημένος στην κίνηση με το παπάκι είδα στο πίσω μέρος του λεωφορείου μια τεράστια διαφήμιση για ένα άλλο τηλεοπτικο περιοδικό: Το «My tv» που βγάζει ο όμιλος ΑΝΤ1 και..

Φράουλες ποτισμένες με αίμα

Πέντε χρόνια μετά τα δημοσιεύματα για τις συνθήκες δουλείας στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, ένα δεύτερο κρούσμα ειδεχθούς ρατσισμού, αναβαθμισμένο στην κλίμακα της φρίκης, σημειώνεται στην ίδια περιοχή, στις ίδιες καλλιέργειες.
Διακόσιοι μετανάστες εργάτες, απλήρωτοι επί 6 μήνες, διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, για να “εισπράξουν” τα πυρά από δύο καραμπίνες που κρατούσαν οι “επιστάτες” του αφεντικού. Είκοσι εννέα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας Πύργου και Πάτρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση..

Όταν η Ελλη Στάη ανέβηκε στην εκτίμησή μας

Πολύ Παρασκήνιο στην ΕΡΤ και στο διαδίκτυο

Δυστυχώς στο διαδίκτυο γράφονται κάποια πράγματα που μας αναγκάζουν - και ειλικρινά δεν το θέλουμε - να πάρουμε το μέρος της Ελλης Στάη. Και εξηγούμεθα.
Βαρύ το κλίμα λέει για την Ελλη Στάη στο Μαξίμου, λες και η δημοσιογράφος είναι υπουργός ή βουλευτής της ΝΔ... Νέο κρούσμα βεντετισμού, λέει, της τηλεπαρουσιάστριας στη σύσκεψη του δελτίου της ΝΕΤ. Αρνήθηκε να διαβάσει είδηση! Ποιά είδηση; Το «ρεπορτάζ»-μαύρη διαφήμιση για την δεξίωση των 7 χρόνων της εφημερίδας Παρασκήνιο»! Ανεβαίνει στην εκτίμησή μας η Ελλη Στάη...
Περίσσεψαν λέει οι βεντετισμοί της Στάη, καθώς και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί της για τη μετάδοση της... είδησης για το «Παρασκήνιο»! Αν όλα αυτά έχουν συμβεί η Ελλη Στάη ανεβαίνει...

Πως ο Ανδρέας Μ. Κουρής ξεπούλησε τα Metropolis

Εκδικάστηκε η αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» της εταιρείας

Μπορεί το άρθρο 99 να αποτελεί την «ύστατη βοήθεια για έναν επιχειρηματία, την τελευταία ευκαιρία της επιχείρησης, μια ανάσα πριν την πτώχευση, την έσχατη λύση πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους», αλλά στην περίπτωση των Metropolis το άρθρο 99 λειτούργησε σαν μανδύας προστασίας για τον Ανδρέα Κουρή ώστε να καταφέρει να διαλύσει την επιχείρηση και ως όχημα στην πορεία προς μια ελεγχόμενη πτώχευση προς όφελός του.
Χθες 17 Απριλίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκδικάστηκε η αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» της εταιρείας  Metropolis στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι ως απολυμένοι με απόντα τον Ανδρέα Κουρή και παρόλο που οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή για..

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Απολύσεις και φήμες αναστατώνουν τη Μεταμόρφωση

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους στο συγκρότημα του Μπόμπολα στη Μεταμόρφωση μετά και την απόλυση του συντάκτη Κασσιανού Τζέλη από την εφημερίδα  «Ημερησία». Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μια ακόμη παράνομη ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στις αυθαιρεσίες του Φώτη Μπόμπολα ο οποίος επιτίθεται κατά των εργαζομένων, είτε μέσω απολύσεων, είτε μέσω μειώσεων των αποδοχών τους με ατομικές συμβάσεις.
Την ίδια ώρα ξανάρχισαν οι διαρροές από διευθυντικά κλιμάκια ότι επίκεινται άλλες 4 απολύσεις στο αθλητικό τμήμα του Πήγασου, χωρίς να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για «ταβάνι» ή για «αρχή»...
Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε στην απόλυση του συντάκτη της Ημερησίας κηρύσσοντας..

Το Παρασκήνιο της ΝΕΤ, ο ανταγωνιστής εκδότης και το υβριδικό lexus

Ποιος δημοσιογράφος - εκδότης σαββατιάτικου φύλλου, ακούγεται ότι είναι δυσαρεστημένος για να μην πούμε οργισμένος μετά την υπερπροβολή της εφημερίδας «Παρασκήνιο» από το κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης; Κι αυτό γιατί πλέον το φύλλο που βγάζει ο Νίκος Καραμανλής είναι άκρως ανταγωνιστικό αφού και νεοδημοκρατικό είναι και κυρίως άλλαξε ημέρα κυκλοφορίας και από κυριακάτικο έγινε σαββατιάτικο. Ο συγκεκριμένος μάλιστα εκδότης, είναι φίλος και έχει στηρίξει το «Παρασκήνιο» και..

Θύελλα για το Παρασκήνιο στη ΝΕΤ

Τι έκρυβε το ειρωνικό χαμόγελο της Ελλης Στάη

Μας τρέλανε το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με την υπερπροβολή και την απροκάλυπτη γκρίζα διαφήμιση της εβδομαδιαίας (κυριακάτικης που γίνεται σαββατιάτικη)) εφημερίδας «Παρασκήνιο», γεγονός που όπως μάθαμε προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο Ραδιομέγαρο.
Η δημόσια τηλεόραση - ο Αιμίλιος Λιάτσος δηλαδή- αποφάσισε άγνωστο(;) με ποιά κριτήρια όχι μόνο να καλύψει εκτενέστατα την... «εκδήλωση» για τα... 7 χρόνια (πολλά τα αποσιωπητικά και τα εισαγωγικά αλλά αναγκαία) της εφημερίδας του Νίκου Καραμανλή αλλά έβαλε κι όλα τα στελέχη ης ΝΔ υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές (Κεδίκογλου, Σαλμάς, Αδωνις κ.α), που έδωσαν το «παρών», να διαφημίζουν με τη σειρά τους το «Παρασκήνιο».
Ολοι μιλούσαν στην κάμερα με ενθουσιασμό -ειδικά ο (αρμόδιος) Σ. Κεδίκογλου-  πλαισιωμένοι πάντα από τον «συγκινημένο» και ταπεινόφρονα εκδότη με το μπλε καρό πουκάμισο.
Το «ρεπορτάζ» στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ πέρα από τις δηλώσεις των γαλάζιων στελεχών..

Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους!

Στοιχεία σοκ για την εργοδοτική αυθαιρεσία προκύπτουν και από τους πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποιησαν τα κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) σε όλη την Ελλάδα.
Οι έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2013 σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων, έδειξαν ότι η ανασφάλιστη εργασία παραμένει σε υψηλά ποσοστά καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους βρέθηκαν ανασφάλιστοι! Μάλιστα 76 επιχειρήσεις δεν είχαν καν δηλώσει ότι απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο και λειτουργούσαν χωρίς να έχουν απογραφεί στο ΙΚΑ.
Στις ειδικές εκθέσεις ελέγχου που συντάχθηκαν καταχωρήθηκαν 2.362 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι..

«Αλήτες, βουλευτές, δημοσιογράφοι»!.

Θ. Πάγκαλος: «Η Βουλή έχει γεμίσει αλήτες, πολλοί από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστό ότι πάντα έχει προκλητικό λόγο, ειδικά όταν θέλει να γίνει καυστικός με κάτι το οποίο δεν του αρέσει.
Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι - βουλευτές για τους οποίους μόνο καλές κουβέντες δεν είχε να πει.
Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής στην οποία μετέχει κάθε Τρίτη στον Βήμα Fm είπε μεταξύ άλλων:
«Στη Βουλή έχουν μαζευτεί αρκετοί αλήτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί συνάδελφοί σας».
Στον αντίλογο των παριστάμενων δημοσιογράφων γιατί στοχοποιεί τους συγκεκριμένους,..

Πρωτοφανείς πρακτικές από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Καταγγελία για παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου


Πρωτοφανείς πρακτικές μεταχειρίστηκε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης  προκειμένου να παρεμποδίσει το δημοσιογραφικό έργο. Συγκεκριμένα χθες το πρωί η δημοσιογράφος Ανδρονίκη Κουτσαβλή της ημερήσιας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου έπαιρνε συνέντευξη από πρόσφυγα που κρατούνταν εντός του φυλασσόμενου από το Λιμεναρχείο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ η ίδια βρίσκονταν εκτός του χώρου. Η συνέντευξη δινόταν με τη συναίνεση του πρόσφυγα. Εκείνη την ώρα λιμενοφύλακας διέκοψε την συνέντευξη και της απαγόρευσε να συνεχίσει το ρεπορτάζ!
Άλλος λιμενοφύλακας απαίτησε την κατάθεση γραπτής αίτησης για την χορήγηση άδειας ώστε να..

ΕΔΟΕΑΠ: Δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους

Την πρώτη του αντιμνημονιακή απόφαση πήρε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία. Μετά από πρόταση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη εγκρίθηκε να δοθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους του οργανισμού. Μια απόφαση που έρχεται κόντρα στις μνημονιακές εντολές να σφαγιαστεί το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους. Παρά τις σχετικές αμφισβητήσεις η πρόταση υπερψηφίστηκε με εξαίρεση τον γενικό γραμματέα Νίκο Καρούτζο. Δώρο θα δοθεί επίσης στους εργαζόμενους που απασχολούνται στον ΕΔΟΕΑΠ με δελτίο παροχής.
Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να καταγραφούν οι συνέπειες του PSI και της ρευστοποίησης των 25 εκατ. ευρώ και να ενημερωθούν οι 4 ενώσεις για την καθαρή αρνητική θέση του ισολογισμού του ΕΔΟΕΑΠ.
Για το ίδιο θέμα διαβάσαμε, στο μπλογκ της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας, καταγγελία της Τζώρτζιας Κοντράρου. Αναλυτικά η Κοντράρου γράφει:..

Οι υποψήφιοι για το Μεικτό της ΕΣΗΕΑ σε Ελευθεροτυπία, Επενδυτή, Βραδυνή και Κόκκινο

 Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακηρύσσει τους υποψηφίους των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν για τη συμπληρωματική εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών - μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (θα είναι δύο), «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».
Υποψήφιοι είναι οι:
1. «ΒΡΑΔΥΝΗ» Αμερικάνου Χριστίνα
2. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» Σχινάς Ορέστης
3. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» Πολυχρονιάδης Χαράλαμπος..

Το πρωί στα δικαστήρια για τον Α. Κουρή,το βράδυ έξω από το Madwalk

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι/απολυμένοι στα Metropolis που επιμένουν στην αξιοπρέπεια και στην αλληλεγγύη:

Κλιμακώνοντας ολοένα και περισσότερο τον αγώνα μας, η αυριανή μέρα θα είναι για εμάς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis ακόμη μια μέρα πολυμέτωπου αγώνα με όλους τους τρόπους που μας προσφέρονται, προκειμένου να πετύχουμε την καταβολή των χρωστούμενων μισθών και αποζημιώσεων που μας οφείλει ο Ανδρέας Κουρής.
Την Τετάρτη (17/4) θα βρισκόμαστε το πρωί έξω από τα δικαστήρια και αργά το απόγευμα θα διαδηλώσουμε στο δρόμο.  Το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:30 το πρωί (κτίριο 6 – αίθουσα 12)  όπου ο Ανδρέας Κουρής θα πρέπει να παραβρεθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για να αντιμετωπίσει την..

Παραιτήθηκε από τον ΠΣΑΤ ο Αρης Ασβεστάς...

...εξοργισμένος από την βία (θύμα της κι ο ίδιος) και από την αδιαφορία και την ασέβεια μεγάλου κομματιού των αθλητικών συντακτών

Την παραίτησή του από το Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) υπέβαλε ο Αρης Ασβεστάς που επικαλείται λόγους υγείας, σωματικής και ψυχικής, που δεν του επιτρέπουν, όπως λέει, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως οφείλει και με τον τρόπο που οραματιζόταν να το κάνει.
Ο αθλητικογράφος, που καλύπτει το λεγόμενο «κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ» (ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κλπ) και είχε ασχοληθεί εκτενώς και με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, είχε δεχτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο επίθεση κάτω από το σπίτι του, από δύο «φουσκωτούς» και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οχτώ ράμματα στο πρόσωπο...
Στην επιστολή παραίτησής του ο Ασβεστάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα γενικότερα προβλήματα του χώρου, οι ξυλοδαρμοί συναδέλφων, η αδιαφορία μεγάλου κομματιού των αθλητικών..

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο «θείος» έχει νεύρα...

Ποιοι και γιατί δεν εμπιστεύονται την ομάδα που έχει αναλάβει την επανακυκλοφορία των People, In Style και Fortune

Ουδεμία σχέση θα έχει ο Πέτρος Κωστόπουλος με το εγχείρημα επανακυκλοφορίας των περιοδικών People, In Style και Fortune τα οποία εξέδιδε η ΙΜΑΚΟ. Κι αυτό διότι, όπως λέγεται, οι έχοντες αναλάβει την προσπάθεια θεωρούν ότι η εμπλοκή του ονόματος του Πέτρου Κωστόπουλου μόνο κακό μπορεί να κάνει, καθώς πλέον είναι συνώνυμο της αποτυχίας.
Το εγχείρημα επανακυκλοφορίας των περιοδικών -όπως είχε γράψει κι ο Χρ. Ξανθάκης στη στήλη του στην Κ.Ε. - έχει αναλάβει η Μαρία Γράψα, πάλαι ποτέ διευθυντικό στέλεχος στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχουν και οι Κ. Κορλέτης, Τάκης Σολωμός και Αναστασία Παρετζόγλου (κι αυτοί πρώην της ΙΜΑΚΟ - Λυμπέρη).
Ειπώθηκε ότι οι Αμερικάνοι της Time, που κατέχει τους ορίτζιναλ τίτλους και κατανέμει το..

Γίνε δημοσιογράφος σε μία ώρα!..

@ Άραγε, τι είναι πιο σημαντικό ως είδηση; Το ότι έγινε δεκτή η αγωγή του Νίκου Χατζηνικολάου εναντίον του ΣΚΑΪ και του Μπάμπη Παπαδημητρίου ειδικώς ή το (μαύρο) δάκρυ της Ανθής Σαλαγκούδη στην εκπομπή “Joy”;

@ Και σίγουρα κάποτε πρέπει να εξηγηθεί ο μέγας γρίφος: πώς και πού βρίσκονται χρήματα για τηλεοπτική διαφήμιση εντύπων που οι ιδιοκτήτες τους είναι ικανοί να ζητήσουν από τους εργαζομένους τους να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς ΟΤΕ και ΔΕΗ plusτην καθαρίστρια;

@ Πού βρίσκονται τα λεφτά για επετειακά πάρτυ, προσφορές και παράπλευρες δραστηριότητες;..

Ο ΕΔΟΕΑΠ και η... χρηστή διοίκηση!

Γράφει η Πόπη Χριστοδουλίδου, πρόεδρος της Επιτροπής του ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ και συνυπογράφουν τα μέλη της επιτροπής Γιαννης Αγγέλης και Ειρήνη Ζαφειροπούλου :

Η εκλογή μας στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο για μένα, όσο για τον τον Γιάννη Αγγέλη και την Ειρήνη Ζαφειροπούλου αποτελεί μια βαριά ευθύνη απέναντι στον κλάδο τόσο των δημοσιογράφων, όσο και των διοικητικών υπαλλήλων. Εδώ, δεν μιλάμε για φιλοδοξίες, πράξεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακές φανφάρες.
Και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε ούτε για ένα λεπτό τις αποφάσεις των συναδέλφων μας στην αληθινή και ουσιαστική γενική συνέλευση του Ταμείου, τον Ιούνιο του 2012.
Είδαμε πολλά και ένα είναι βέβαιο.
Θα δούμε και άλλα, που θα μας δημιουργήσουν ερωτηματικά και θα μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο στην έντιμη και καθαρή πέρα για πέρα..

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο διαδίκτυο

Νέα ενημερωτική ιστοσελίδα ξεκίνησε ο ανταποκριτής του Mega στην Αμερική, Μιχάλης Ιγνατίου.  Στη σελίδα του δημοσιογράφου, όπως γράφει το Παρόν, εκτός από την αποκλειστική πληροφόρηση για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σε σχέση με ζητήματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος, στην οποία μας έχει συνηθίσει, βρίσκει κανείς διαρκή ενημέρωση για δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, καίρια άρθρα γνώμης και ανάλυσης, καθώς και πολύ σημαντικές πληροφορίες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Η ιστοσελίδα www.mignatiou.com , εξάλλου, στήθηκε με την αφορμή της κρίσης στο νησί, θέλοντας να συμβάλει..

ΣΚΑΪ: μαζεύονται ράμματα για τη γούνα των… υπερκινητικών

@ Στην κοινωνία της πληροφορίας, αυτή που επιβάλλει να συμπάσχεις μέσω Facebook και Twitter στα παγκόσμια δεινά και τις τρομοκρατικές συμφορές, είναι απολύτως θεμιτό να κάνεις shareφωτογραφίες με κομμένα πόδια και να τις συνοδεύεις σχολιάζοντας «Τι φρίκη»… Και πόση ρηχότητα και πόση βλακεία και πόσο προκάτ θλίψη στριμωγμένη σε 140 χαρακτήρες, ε;

@ Στον ΣΚΑΪ, τώρα, δεν ιδρώνει το αυτί τους για την 4η θέση στις ακροαματικότητες. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν. Δεν ιδρώνουν επίσης για το αν ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» έχει γίνει αντιπαθέστερος των πιο αντιπαθών αιωνόβιων παραγωγών ραδιοφώνου και στελεχών τηλεόρασης. Επίσης κάτι θα ξέρουν, δεν μπορεί…

@ Όσο για τις επιστολές που γράφτηκαν, τα blogs που ανοίχτηκαν και το εν γένει συναδελφικό..

Η κόντρα του «θείου» με τον Faux-Ωνάση και ο δεύτερος θάνατος του lifestyle

Οταν ο κόσμος των lifestyle περιοδικών ήταν χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα

Για περισσότερα από 15 χρόνια ο κόσμος των lifestyle περιοδικών ήταν χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα: στους λυμπερικούς και στους κωστοπουλικούς.
Και δεν ήταν μόνο οι δύο ισχυροί εκδότες του lifestyle ή οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τους που είχαν δώσει όρκους ανταγωνισμού μεταξύ τους. Συχνά ήταν και οι ίδιοι οι αναγνώστες των περιοδικών τους. Ο άνδρας που αγόραζε το «ΜΕΝ» του Πέτρου Κωστόπουλου δεν θα αγόραζε και το «STATUS» του Αντώνη Λυμπέρη. Ηταν θέμα διαφορετικής αισθητικής και ιδεολογίας…
Οσο για τους εργαζομένους, ήξεραν ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη «προδοσία» από το να πάρουν μεταγραφή από το ένα εκδοτικό συγκρότημα στο άλλο. Η θρυλική κόντρα ανάμεσα στον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Αντώνη Λυμπέρη δεν ανέβασε μόνο τους μισθούς των υπαλλήλων τους, που..

Επίθεση χάκερς στο Wordpress

Πρόσβαση σε λογαριασμούς ιστολογίων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Wordpress επιχείρησαν να αποκτήσουν άγνωστοι εισβολείς, σύμφωνα με τρεις εταιρείες που φιλοξενούν στους διακομιστές τους εκατομμύρια μπλογκ.
Οπως ανέφεραν οι εταιρείες HostGator, CloudFlare και ResellerClub, οι κυβερνοεισβολείς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή σε ευάλωτους λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποιούν ως κωδικό χρήστη τη λέξη «admin». Στη συνέχεια δοκίμασαν χιλιάδες πιθανούς κωδικούς χρήστη (password) ελπίζοντας να βρουν τον σωστό. Οπως αναφέρουν οι εν λόγω εταιρείες, 90.000 διαφορετικές διευθύνσεις IP υπολογιστών (botnet) ανέλαβαν να δοκιμάζουν κωδικούς πρόσβασης με βάση μια λίστα, έως ότου τελικά πετύχουν την πρόσβαση (επίθεση «brute force»)..

Σοκ στις ΗΠΑ από το τυφλό χτύπημα στη Βοστώνη

Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά τις τυφλές βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου της Βοστώνης που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι έκρήξεις στην αμερικανική μεγαλούπολη ήταν δύο κι σημειώθηκαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ η αστυνομία της Βοστώνης ανέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τρίτη έκρηξη και πυρκαγιά στην Βιβλιοθήκη της Βοστώνης. Ο Δήμαρχος της πόλης επιχείρησε να..

Η δημόσια τηλεόραση ξεπλένει τον εμπνευστή των Ταγμάτων Ασφαλείας


Αιχμηρό "tweet" κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ανέβασε στο διαδίκτυο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ, που παρουσίασε την συγγραφέα Ιζαμπέλλα Παλάσκα, κόρη του αντιπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής, Ιωάννη Βουλπιώτη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "Άγγελος ή δαίμονας, ο αμφιλεγόμενος πατέρας μου".
"Η δημόσια τηλεόραση ξεπλένει με εκπομπή της τον Βουλπιώτη,..

Aπαντήστε κύριε Λουρόπουλε...

Κ. Λουρόπουλος            Γ.  Χριστοφορίδης
...σε ποιά media δώσατε επιλεκτικά χορηγίες του ΟΠΑΠ το 2012 και των πρώτων μηνών του 2013;

Με μια πρωτοβουλία από αυτές που δεν μας έχουν συνηθίσει οι  εφημερίδες, Το ΧΩΝΙ θέτει το θέμα των χορηγιών και της διαφημιστικής  καμπάνιας του ΟΠΑΠ.
Με μια ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Ο ΟΠΑΠ δεν είναι τσιφλίκι σας, κ.  Λουρόπουλε», που στέλνει στον επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνο  Λουρόπουλο, η κυριακάτικη αντι-μνημονιακή εφημερίδα καταγγέλλει τις  επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις. Τον καταγγέλλει για χορηγίες σε εφημερίδες  με χαμηλότερη  κυκλοφορία από Το ΧΩΝΙ έχουν εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατά τη διάρκεια του 2012, αλλά και τους πρώτους μήνες του 2013.
Καταγγέλλει τον κ. Λουρόπουλο γιατί δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία  σχετικά με το πού πάνε τα λεφτά..

Οταν ο Σόμπολος έπιασε τον Σαμαρά από το πέτο

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση της Ελένης Σπανοπούλου για τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στον ΕΔΟΕΑΠ:
"Δεν με τρομάζουν των μπουραντάδων τα ξύλινα σπαθιά ..."
Η απελθούσα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από  ελέγχοντες που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Την ευθύνη, άλλωστε, της μη διενέργειας   ελέγχου στο Ταμείο μας  έχει  αποκλειστικά η αδρανής και σπαρασσόμενη ΕΣΗΕΑ.
Ο  Πάνος Σόμπολος, που...."θα πιάσει τον Αντώνη Σαμαρά από το πέτο" και οι εντιμότατοι φίλοι  του εγκατέλειψαν γρήγορα  τη μάσκα της συναίνεσης. Αποκαλύπτουν  νωρίς το αληθινό πρόσωπο της καταστροφικής  διχόνοιας, της παραταξιακής ίντριγκας και του νεοφώτιστου φανατικού.
Στον ΕΔΟΕΑΠ δεν ήρθαν να σώσουν, το Αγγελιόσημο και το Ταμείο μας από τον ΕΟΠΥΥ, για τα..

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι φα(ν)ταούλες του life style...

Ποια ομάδα πρώην (υψηλόβαθμων) στελεχών του Πέτρου Κωστόπουλου και του Αντώνη Λυμπέρη αποκαλούνται fundαούλες στην πιάτσα των περιοδικατζήδων;
Κι αυτό γιατί μόλις ανακάλυψαν το fund που θέλει να επενδύσει(;) μερικά εκατομμύρια στο χώρο των media (και δη των περιοδικών εκδόσεων) έσπευσαν να..

Τι κρύβουν τα ραντεβού των Ψυχάρη - Μαρτιγόπουλου στο Κορωπί με τον Μπόμπολα

Καθημερινές είναι οι συναντήσεις στο Κορωπί του Σταύρου Ψυχάρη, του Φώτη Μπόμπολα και του Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, αναφέρουν οι πληροφορίες. Ενδεχομένως, παρά τα θρυλούμενα, το σχέδιο συγχώνευσης ΔΟΛ και Πήγασου να είναι ακόμη ενεργό λόγω των οφειλών στις τράπεζες των δύο συγκροτημάτων. Ίσως να υπάρξουν εξελίξεις και στο μέτωπο της διανομής Τύπου.
Ο Στ. Ψυχάρης, από την πλευρά του, εφαρμόζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό το σχέδιό του και προχώρησε στη δημόσια πρόταση εξαγοράς μετοχών υπολοίπου 7,915% του ΔΟΛ, που βρίσκονται στο χρηματιστήριο, με τιμή εξαγοράς 0,64 ευρώ ανά μετοχή, που είναι πολύ χαμηλή αν αναλογιστεί κανείς τη φρενήρη πορεία του ΔΟΛ στο χρηματιστήριο, όταν άνοιξε τον χορό το 1998.
Mάλλον κανείς δεν θέλει να θυμάται την ιστορία του χρηματιστηρίου, όταν, π.χ., ο ΔΟΛ αγόραζε..

«Σου δίνω τα διπλά! Ερχεσαι;»

Ο τηλεαστέρας, το συμβόλαιο της Καντζας και η «πλαστή υπογραφή»

Aκόμη μια ωραία ιστορία (του Χρήστου Ξανθάκη) από τότε που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Είχε συμφωνήσει, λοιπόν, ένας πολύ γνωστός τηλεοπτικός αστήρ για να βγαίνει στα δελτία ειδήσεων καναλιού. Κι όταν λέμε είχε συμφωνήσει, εννοούμε είχε βάλει τζίφρα κανονική με ποσό μεγάλο, εξαψήφιο σε ευρώ. Εκείνη την εποχή άλλωστε ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν τα μέτραγε τα λεφτά όπως τώρα, αλλά μοίραζε τα χιλιάρικα σαν μαρουλόφυλλα. Κι όπως ανέβαινε την Αττική Οδό ο αστήρ για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κανάλι, δέχθηκε τηλεφώνημα από αντίπαλο καναλάρχη. Και του είπε ο καναλάρχης:..

Κρύφτηκαν

Δεν απαντούσε προχθές στις απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος. Αιτία; Το «λουκέτο» που μπήκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Athens Indymedia».
Επίσημη απάντηση δεν υπήρξε από πουθενά. Ούτε από την πρυτανεία του ΕΜΠ ούτε από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Προτίμησαν όλοι το κρυφτό. Τα βήματα πάντως πίσω από την ενέργεια αυτή οδηγούν στ' αχνάρια του κ. Δένδια...

Χέλι


Η BRIONTE LIMITED, αγοράστρια παραθαλάσσιου
ανοικοδομηθέντος ακινήτου στο Πόρτο Χέλι,
περιλαμβάνεται άραγε στις «ελληνικές offshore»
που ερευνούν εισαγγελείς και ΣΔΟΕ,
σύμφωνα με πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»;..

Η Μαρία Γράψα (του Κωστόπουλου) ξαναβγάζει τα People, In Style και Fortune

Ποιοι στηρίζουν την επανέκδοση των περιοδικών

Mε ταχείς ρυθμούς προχωρά η επανακυκλοφορία στην ελληνική αγορά των περιοδικών «People», «In Style» και «Fortune».
Την ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει η Μαρία Γράψα, πάλαι ποτέ διευθυντικό στέλεχος στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, όπου και εκδίδονταν τα ανωτέρω έντυπα.
Ηδη τρέχουν οι επαφές με ενδιαφερόμενους για συνεργασία και πέφτουν βροχή τα τηλεφωνήματα στην αγορά.
Την προσπάθεια ακούγεται ότι υποστηρίζουν εγχώρια κεφάλαια (δεν ειπώθηκε κάτι για συμμετοχή..

Μπορώ να σε λέω Αλέξη;

Οταν ο Μπόμπολας «έθαψε» το Mega και τον Πρετεντέρη

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, Βασίλης Μουλόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης, περνούσαν την είσοδο του συγκροτήματος Μπόμπολα στο Χαλάνδρι, πολλοί από τους εργαζόμενους που παρακολουθούσαν τη σκηνή κοίταζαν τους τρεις άντρες με ένα αδιόρατο χαμόγελο, κυρίως συμπάθειας για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προβληματισμού για τη συνάντηση με την ιδιοκτησία του Συγκροτήματος και τα διευθυντικά στελέχη του.
Δεν ξέρουμε αν το κυρίως μενού του τραπεζώματος ήταν το ψάρι, όπως το συνηθίζει όταν έχει υψηλούς καλεσμένους ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας, όμως είναι βέβαιο ότι στην αρχή και για να σπάσει ο πάγος «έπεσαν» πολλά στο τραπέζι… Άρχισαν όλοι μαζί να θάβουν..

Ο ταλαντούχος Κώστας Καββαθάς και οι τελευταίοι Τροχοί

4ΤΡΟΧΟΙ: 1970 - 2013
(...) Ο Κώστας Καββαθάς ήταν ο πρώτος που μου πρόσφερε δουλειά όταν έφυγα από την Ελευθεροτυπία, το 2000, ένα μεγάλο επαγγελματικό και προσωπικό σοκ για μένα, ασχέτως αν τότε βρήκα τελικά δουλειά με περισσότερα λεφτά και προοπτικές (τουλάχιστον έτσι το εκτίμησα τότε).
Ο Κώστας όχι μόνο δεν μου κράτησε κακία, αλλά ήταν συνεχής η έγνοια του για μένα και οι προτάσεις του να κάνουμε πράγματα μαζί – μερικά από τα οποία, τα πιο φιλόδοξα, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
Δεν θέλω να αγιοποιήσω τον Καββαθά. Για μένα υπήρξε από τους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες που συνάντησα, ένας μεγάλος κοσμοπολίτης και οραματιστής, ένας σπουδαίος πιονιέρος που..

Με δεκαετή προϋπηρεσία στον Ριζοσπάστη

Ποιος είναι ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι το ΚΚΕ έχει νέο Γενικό Γραμματέα Ακολουθεί το βιογραφικό του Δημήτρη Κουτσούμπα, που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του κόμματος:
Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ..

Φασίστες, παικτάκια, κακομαθημένοι μοναχοφάηδες και ελληνικό δράμα...

Οι πεινασμένοι, άνεργοι, χρεωμένοι, σκλαβωμένοι της Ευρώπης, έχουν τα δικά τους ντέρτια.
- Με την μπάλα.
- Και με τον φασισμό που κοιμάται μέσα τους.
Τον φασισμό τού οπαδού που αποδοκίμασε τον φασιστικό χαιρετισμό τού Έλληνα Ντι Κάνιο, αλλά ενεργεί φασιστικά όταν βλέπει να χάνει όχι μόνο το παιχνίδι αλλά ολόκληρη την παρτίδα στέλνοντας την ομάδα του στην κόλαση. Φασισμός στο ΟΑΚΑ (αυτό σημαίνει η εισβολή εκείνων που δεν δέχονται τη νίκη του άλλου) και απέραντη παράνοια σε όλα τα πλάτη των ελληνικών γηπέδων.
** όπου ο Ατρόμητος δεν τολμάει να μπει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια,..

Εμπρός αητεέ, δικέφαλεέ...

Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ η αγωνιστική με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ καθώς η αναμέτρηση διεκόπη λόγω της εισβολής οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα του Δέλλα απειλείται πλέον με αφαίρεση βαθμών, με τον υποβιβασμό στη Football League να είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ για τους «κιτρινόμαυρους».
Στο 87ο λεπτό του κρίσιμου αγώνα κι ενώ η ΑΕΚ έχανε με 1-0, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη, οπαδοί του «Δικέφαλου» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές κατέφυγαν στα αποδυτήρια και παρά τις προσπάθειες..