ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί συνελήφθη η (αδερφή της Μάνιας) Ελένη Τεγοπούλου;

Εξελίξεις φαίνεται πως πυροδότησε η μήνυση που κατέθεσε στις αρχές Φεβρουαρίου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος. Με την μήνυση ζητούσε την ποινική δίωξη και τιμωρία της Ελένης (Λένας) Χρ. Τεγοπούλου για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Σήμερα το μεσημέρι η Ελένη Τεγοπούλου, αδελφή της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας Μάνιας Τεγοπούλου, συνελήφθη για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 266.359 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η σύλληψη έγινε λέει για χρέη προς το ΙΚΑ αλλά μπορεί να αφορούν και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Οπως γράφαμε στις 2 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη μήνυση Τσουπαρόπουλου, η εταιρεία Φωτοεκδοτική Α.Ε. -της οποίας πρόεδρος και διευθύνουσα..

Ο Φαήλος και το «τρολ»

Την περασμένη εβδομάδα στο τουίτερ ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στον σύμβουλο και φίλο του Πρωθυπουργού αυτής της χώρας, τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, και έναν χρήστη του Διαδικτύου. Μεταφέρω τον «διάλογο» επακριβώς:
Ρασκόλνικοφ προς Κρανιδιώτη: «Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι ότι τέλειωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει, θα σ' τον φέρω!».
Κρανιδιώτης προς Ρασκόλνικοφ: «Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».
Ομολογώ, δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέμα. Ομως η εμφάνιση του κ. Κρανιδιώτη στην..

Οι Κεραυνοί του Nick Cave για την Αθήνα των δακρυγόνων

 (BINTEO)
«Στην Αθήνα η νεολαία κλαίει από τα δακρυγόνα, αλλά εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου»… «Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν, τους βλέπω τα βράδια να κοιμούνται και κλαίνε ακατάπαυστα, όχι από τα δακρυγόνα… αλλά γιατί είμαστε χαμένοι πια…». Αυτοί είναι καποιοι από τους στίχους  στο νέο τραγούδι του Nick Cave, «Lightning Bolts» (Κεραυνοί).
O γνωστός τραγουδοποιός, παλιός γνώριμος και λάτρης της Ελλάδας, δημιούργησε ένα μουσικό κομμάτι αφιερωμένο στην Αθήνα της κρίσης, των διαδηλώσεων και των κοινωνικών αδιεξόδων.
Οι περισσότεροι στίχοι του κομματιού, μαρτυρούν την αγάπη του Nick Cave, για την Ελλάδα αλλά..

Μαρινάκη μην τους ακούς. Δεν είναι πιο Ολυμπιακοί από εσένα!

Η Ιερά Εξέταση του Καραϊσκάκη, ο αναστενάρης Ζαρντίμ και ο «δικός μας Γκουαρντιόλα» που δεν μας βγήκε

Ο Ολυμπιακός και οι Ολυμπιακοί κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα και μιλάνε για άλλα όνειρα που δεν τους βγήκαν. Δυστυχώς το μάθημα δεν θα τους γίνει πάθημα. Αυτό είναι βέβαιο. Οι οπαδοί – όλοι οι οπαδοί, κι όχι μόνο του Ολυμπιακού – εκείνο που πραγματικά ονειρεύονται είναι μια… διαδραστική (συν)διοίκηση! Που θα διοικεί αλλά δεν θα άρχει. Που θα τους λέει τις αποφάσεις της, θα της λένε τις κρίσεις τους και όλοι μαζί θα πορεύονται. Το πιθανότερο προς τα πίσω, με τέτοια μυαλά.
Τον Ζαρτντίμ τον φέρανε (ξέροντας τη φιλοσοφία τού παιχνιδιού του) αλλά δεν τον στήριξαν. Με το «καλημέρα» τού άναψαν την πυροστιά και τον έβαλαν να χορεύει. Αναστενάρης! Κάθε αγώνας..

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Νοοτροπίες και πρακτικές δικτατορίας στις Σκουριές

 Συνταγματική εκτροπή και τρομοκρατία των κατοίκων καταγγέλλουν οι συνήγοροι «απαχθέντων» κατοίκων στη ΒΑ Χαλκιδική

Δικηγόροι, υπερασπιστές κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, απειλούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλοντας την αστυνομία για νοοτροπίες και πρακτικές δικτατορίας στο «πλαίσιο των ερευνών» για τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι δικηγόροι έκαναν λόγο για παρακολούθηση πολιτών και τρομοκράτησή τους και κατήγγειλαν:
- έντονη παρουσία ένοπλων-κουκουλοφόρων αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες,
- τυφλές προσαγωγές πολιτών και αναίτιες κρατήσεις,
- παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA) υπό την απειλή του καταλογισμού της κατηγορίας της..

Χιλιάδες ευρώ στον Ρίζο, νέες μειώσεις στους εργαζόμενους

Εργασιακό μεσαίωνα στην εφημερίδα των Σκαναβή - Μπενέκου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πρωτοπόρος στην εφαρμογή των μνημονιακών αντεργατικών ρυθμίσεων αποδεικνύεται η αποκαλούμενη «φρεγάτα» της συντηρητικής παράταξης, «Ελεύθερος Τύπος».
Η εφημερίδα των Μπενέκου-Σκαναβή, που υπογράμμιζε την αντιμνημονιακή προσέγγισή της όσο ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια προχώρησε σε μια θεαματική «κωλοτούμπα», ακολουθώντας ασμένως το παράδειγμα του σημερινού πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν άργησε να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς στο προσωπικό της, αλλά μόλις οι συμβάσεις αυτές έληξαν έσπευσε να εντάξει τους εργαζόμενους στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
Εντελώς αιφνιδιαστικά, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου» είδαν αυτές τις ημέρες στα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους να..

Τι γύρευε το μεγαλοστέλεχος του ΔΟΛ στις εγκαταστάσεις του Real Group;

@ Σοβαρές, σοβαρότατες προσπάθειες καταβάλλονται, από διάφορα “μέτωπα”, ώστε τη Δευτέρα η Έλλη Στάη να βρίσκεται ξανά στη “βιτρίνα” του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ. Είναι τυχεροί όσοι παρακολουθούν από κοντά το “ντέρμπι” που διεξάγεται για να μη χαθεί άλλος χρόνος και όχι μόνο…

@ Αλήθεια, τι να γύρευε σήμερα, μεγαλοστέλεχος του ΔΟΛ και άμεσα εμπλεκόμενο με το ραδιόφωνο του Ομίλου στις εγκαταστάσεις του Real Group;

@ Πάντως, έρχονται ανακατατάξεις. Και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Στον ΣΚΑΪ, επί..

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Καμπάνα» στον πρώην της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος.
Ο Παναγόπουλος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της τηλεοπτικής παραγωγής Olympic Trophy με αντικείμενο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας η οποία ουδέποτε βγήκε στον αέρα παρότι φέρεται να είχε κοστίσει στην ΕΡΤ 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Χρ. Παναγόπουλος φέρεται ότι κράτησε στο συρτάρι και δεν ζήτησε τη διενέργεια έρευνας αποστέλλοντας, ως όφειλε, το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας..

Στο εδώλιο ο Ανδρέας Κουρής μαζί με τον Κώστα Γιαννίκο

Eνώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, θα δικαστεί ο Ανδρέας Γ. Κουρής, ενώ μαζί του στο εδώλιο θα καθίσει και ο κατά το νόμο υπεύθυνος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για χρέη στο δημόσιο ύψους 2, 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Ανδρέας Γ. Κουρής, ο οποίος θα παραμείνει απόψε κρατούμενος, παραπέμφθηκε μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση, για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού Alter ύψους 1.145.212,49 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες το Αυτόφωρο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών..

Λιναρδάτου, Αλαφογιώργος και Λιάτσος στο Πειθαρχικό για τον Ολάντ

- Λιάτσος: Εγώ τους είπα να βγουν στον «αέρα»
- Επίθεση από Τα Νέα στην ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Η ώρα ήταν 18.45 και η συζήτηση στη ΝΕΤ είχε ανάψει. Τι κρύβει η επίσκεψη του Ολάντ, ποια τα οφέλη κλπ κλπ. Εγκριτοι και εξαίρετοι δημοσιογράφοι –ανάμεσά τους κι ο Γιάννης Πολίτης- έκαναν τις αναλύσεις τους... Ξαφνικά ο Αντώνης Αλαφογιώργος και η παρτενέρ του, Οντίν Λιναρδάτου, άρχισαν να μαζεύουν τα χαρτιά τους διακόπτοντας την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή. Μόλις τους είχαν ενημερώσει για τη νέα στάση εργασίας που κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, από τις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 2 τα ξημερώματα.
Αυτά έγραφαν οι zoornalistas την περασμένη Τρίτη και στο θέμα επανήλθαν σήμερα η Λιναρδάτου και ο Αλαφογιώργος καθώς και ο επικεφαλής της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος με δηλώσεις τους στα ΝΕΑ. H εφημερίδα του ΔΟΛ αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα υπό τον τίτλο «Ο... βωβός κινηματογράφος της ΕΣΗΕΑ» κι ένα προβοκατόρικο σκίτσο του Χαντζόπουλου για να επιτεθεί στην Ενωση κάνοντας...

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Με ισοπέδωσαν οι άνθρωποι του ΔΟΛ

«Υπήρξατε η σημαία του ΔΟΛ για περισσότερο από μισό αιώνα. Πως νιώθετε τώρα που η σημαία υπεστάλη;» Με αυτή την έξυπνη ερώτηση ξεκινάει η συνέντευξη του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Ο πληθωρικός στις διηγήσεις του και αθυρόστομος «οδοστρωτήρας» Λ. Παπαδόπουλος εκφράζει δημοσίως την πικρία του, για τις πρακτικές και τις συμπεριφορές εκείνων που του έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το Συγκρότημα.
«Με ισοπέδωσαν» λέει χαρακτηριστικά, στην εφημερίδα το Ποντίκι, για τους ανθρώπους του ΔΟΛ ο Παπαδόπουλος, χωρίς βέβαια να κατονομάζει ούτε τον «φίλο του» τον Σταύρο Ψυχάρη ούτε και τον νυν διευθυντή των ΝΕΩΝ, Χρήστο Μεμή, που ανέλαβε το θλιβερό όσο και δύσκολο καθήκον να του ανακοινώσει την λύση της συνεργασίας του με την εφημερίδα.
«Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Εγραφα το χρονολόγιο επί τόσες δεκαετίες. Είχα ένα αναγνωστικό..

«Λίγη ντροπή κύριε Καψή…»

Τι διαβάζει κάθε πρωί ο εξ απορρήτων του Τσίπρα, Ν. Παππάς 
Τίποτε δεν αφήνει να πέσει κάτω ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου τύπου του Τσίπρα. Ο Νίκος Παππάς κάθε πρωί με τη βοήθεια συνεργατών του, μελετά όλες τις εφημερίδες, διαβάζει τα σάιτ και τα μπλογκς.
Οι εφημερίδες που ξεψαχνίζει και μελετά επισταμένως ο Νίκος Παππάς είναι του ΔΟΛ (Νέα, Βήμα) του Μπόμπολα (Ημερησία, Εθνος) και εσχάτως τα παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη. Ειδικό «συνεργείο» έχει αναλάβει να κοιτάζει τα σάιτ και τα μπλογκς των ίδιων ομίλων. Αναλόγως με το τι γράφεται ο Νίκος Παππάς αποφασίζει σε ποιον και πως θα απαντήσει. Το Twitter σε πρώτη φάση (ακολουθούν δελτία τύπου κι επίσημες ανακοινώσεις) είναι ο πιο εύκολος κι άμεσος τρόπος.
Ετσι μετά την απάντηση στον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ Γιάννη Πρετεντέρη περί ΟΠΑΠ σειρά είχε..

Να γλύφεις τον διευθυντή σου, δημοσίως!

Ωραίος! Να μην ντρέπεται κάποιος να γλύψει το διευθυντή του, ακόμα και δημοσίως. Στην καινούργια Athens Voice ο Δημήτρης Φύσσας, πλέκει το εγκώμιο του διευθυντή του στον Αθήνα 9.84, του κυρίου Τάκη Καμπύλη! Ο τελευταίος, σημειωτέον, δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημα του e-tetRadio για το μισθό του - πόσα χρήματα παίρνει στη δημόσια θέση που κατέχει; - εδώ το ερώτημα στο οποίο θα επανερχόμαστε διαρκώς.
Ποιος είναι ο μισθός που λαμβάνετε κάθε μήνα κύριε Καμπύλη;
Λίγο αυτοσεβασμό αν διαθέτεις, λίγη τσίπα, λίγη αξιοπρέπεια, ακόμα κι αν πιστεύεις πως ο διευθυντής σου είναι ο καλύτερος στον κόσμο, δεν βγαίνεις να το δηλώσεις δημοσίως. Κοινή λογική. Δεν θυμάμαι άλλον να βγαίνει έτσι απερίφραστα και να εκθειάζει τον προϊστάμενό του...
Δεν θα μπω στην ουσία όσων γράφει ο Δημήτρης Φύσσας. Αυτός πιστεύει πως ο Τάκης Καμπύλης..

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΣ: τι (δεν) λένε στη Μιχαλακοπούλου και τι διαψεύδει ο διευθυντής του Εθνους

Με τη φράση «ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον» απάντησε ο διευθυντής του Εθνους, Θανάσης Τσεκούρας, σε ερώτηση συνεργάτη του για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της «Πήγασος» με τον ΔΟΛ. Ο Τσεκούρας διέψευσε (κρατάμε το «άμεσο» μέλλον) τις πληροφορίες που κατακλύζουν τον Τύπο και το διαδίκτυο και θέλουν τον Ψυχάρη να εξαγοράζει τον μιντιακό όμιλο της οικογένειας Μπόμπολα. Η (χλιαρή) διάψευση από τον διευθυντή του Εθνους έγινε κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με το πολιτικό τμήμα και τους αρχισυντάκτες.
Αλήθεια ο Χρ. Μεμής (των Νέων) κι ο Αντ. Καρακούσης (του Βήματος) τι λένε όταν τους ρωτάνε για το μεγάλο ντιλ; Διαψεύδουν ή αφήνουν να πλανάται στον αέρα η γνωστή αβεβαιότητα και το..

Τα «κατεβάζει» όλα ο Λυμπέρης στο Κορωπί

** ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ μετατρέπεται το πάλαι ποτέ «παλάτι» του Αντώνη Λυμπέρη στο Κορωπί. Μετά το «κατέβασμα» της επίσημης ιστοσελίδας των εκδόσεων Λυμπέρη την Τρίτη διακόπηκαν οι εξερχόμενες κλήσεις των τηλεφώνων, ενώ «κατέβηκαν» η ιστοσελίδα του VFM (στο κτήριο λειτουργούν ακόμα ο BEST και ο VFM) καθώς και τα εταιρικά email του ομίλου.

** ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ φιλοξενείται την Πέμπτη το μεσημέρι ο Τζίμης Πανούσης. Η  ραδιοφωνική συνάντηση στο στούντιο του Real 97.8, με τον Τζιμάκο, τον Καλαμούκη και τον Αποστόλη γεννά προσδοκίες για ένα πολύ ανατρεπτικό πρόγραμμα. Βέβαια, όπως παρατήρησε κάποιος, ο Τζιμάκος εμφανίζεται όποτε πρέπει να προμοτάρει τις εμφανίσεις του και να κάνει καμμια

BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS: δικαιούχος στο λογαριασμό των 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ

Δαιδαλώδες πλέγμα από δεκάδες offshore εταιρίες, φυσικά πρόσωπα, «internet users» και διαχειριστές διακρίνει τον περίφημο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε Hedge Fund στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιόνι ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η κυρία Μαρία Παντελή.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που έκαναν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ο πρ. υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου..

Aρχισε τις απολύσεις ο Κοντομηνάς

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος από τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στα Village cinemas του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, με αποτέλεσμα τα ωστικά κύματα να επηρεάσουν το προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Τη σχετική ηρεμία των εργαζομένων του καναλιού τάραξε ο όγκος και το εύρος των απολύσεων που προχώρησε ο επιχειρηματίας στα γνωστά multiplex, αφού την έξοδο είδε ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας!
Μάλιστα σε συνδυασμό με τις φήμες που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα για την τύχη του Alpha..

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για τους απλήρωτους του Ριζοσπάστη

Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας απέστειλε επιστολή-καταγγελία η ΕΣΗΕΑ για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» που είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο. Στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς το ΣΕΠΕ αναφέρεται:
«Σας καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», που εκδίδεται από την εταιρεία «Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ», που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Ηρακλείου αρ. 145 και εκπροσωπείται νομίμως, είναι απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο, και συνεπώς τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 πλέον. Επειδή η συμπεριφορά..

Όχι άλλο Ολάντ!

H ηλεκτρονική έκδοση του Le Monde αξιολόγησε την επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα με 127 λέξεις και ένα μικρό βίντεο. H ΕΡΤ δεν αποκλείεται σήμερα να κάνει αφιέρωμα στις 24 ώρες από την άφιξη του Γάλλου προέδρου. Δεν είναι μόνο τα αντανακλαστικά του επαρχιώτη που εκδηλώνονται με την πρώτη ευκαιρία. Είναι η αντίληψη που στοιχειώνει την επικοινωνιακή διαχείριση αυτών των πραγμάτων. Οι κυβερνήσεις θεωρούν ότι η κοινή γνώμη πληρώνει με πολιτικό κεφάλαιο τις αφίξεις επιφανών καλεσμένων, τα ζεστά λόγια και τα χαμόγελα πάνω από χειραψίες. Πιθανότατα να συμβαίνει σε κάποιο βαθμό, αλλά όχι ως εκεί που νομίζουν.
Δείτε, όμως πώς το σύστημα φοράει ακόμα παπούτσια για πόδια με μεγάλο βηματισμό: αν η ΕΣΗΕΑ..

Τι συζητάει ο Ψυχάρης με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ο Σταύρος Ψυχάρης δεν παύει να σχεδιάζει το μέλλον (του). Ανάμεσα στις επόμενες κινήσεις του αφεντικού του ΔΟΛ είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πόρταλ υποδοχής ειδήσεων -με σταδιακή κατάργηση των επιμέρους- το οποίο θα διανέμεται σε διαφορετικές πλατφόρμες ενημέρωσης, μέσω pc, ipad, mobile phone κ.λπ., κατά το πρότυπο της διεθνούς εμπειρίας μεγάλων ομίλων Τύπου. Για τον σκοπό αυτό το συγκρότημα βρίσκεται σε επαφές με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να συμφωνηθεί συνεργασία. Σημαντική λεπτομέρεια: οι..

Πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πάνω από 1.025.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μόλις 224.600 λαμβάνουν επίδομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ
 Μέτωπο κατά των απολύσεων, της ανεργίας και του αυταρχισμού υψώνουν τα συνδικάτα με τη σημερινή 24ωρη γενική απεργία. Συγκέντρωση από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως
Ξεχωριστό ραντεβού, για τις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, έχει δώσει το ΠΑΜΕ, το οποίο προγραμματίζει συγκέντρωση την ίδια ώρα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν:
- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
- Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό. Σημειώνεται ότι ορισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζουν από την Τρίτη. Τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο θα..

Ο κυρ Σταύρος δεν είναι μαϊτζέβελος...

«Τι είναι ο μαϊτζέβελος;» λέει το διαφημιστικό της συμπαθούς εφημερίδας που δίνει κάτι λεξικά με άγνωστες λέξεις… Τι να ’ναι ο μαϊτζέβελος; Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΒΡΕ ΣΤΑΥΡΟ! Τους έβγαλες την ψυχή των ανθρώπων για να γίνει το ΝΤΙΛ! Αμάν πια! Και ρωτάς κι από πάνω τι είν’ το μαϊτζέβελο… Μια γκρουπάρα με πέντε εφημερίδες και 1.500 αλληλοϋπονομευόμενους δημοσιογράφους, ας πούμε; Κάτι τέτοιο. Εμείς, πάντως, καλού κακού, βρεθήκαμε ΑΝΗΜΕΡΑ 14 Φλεβάρη σε στέκι βορείων προαστίων με τον ΧΤΖΝ! Με μια πρώτη ματιά θα έλεγες από μακριά, ναι, κάθονται στο ίδιο τραπέζι.



Δ. Πιατάς: Εγώ παίρνω μόνο 67 ευρώ από τα 1000 της κάθε εκπομπής

Τι λέει ο ηθοποιός για τα κείμενα του Τσιφόρου στην ΕΡΑ

Διαψεύδει ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι για κάθε εκπομπή του στην ΕΡΑ όπου διαβάζει κείμενα του Τσιφόρου από το «Εμείς και οι Φράγκοι», λαμβάνει το ποσό των 1.000 ευρώ.
«Tα επεισόδια συνολικά είναι 45, εάν δεν κάνω λάθος. Το ποσό δεν με αφορά, διότι ειλικρινά, δεν το ξέρω. Eγώ παίρνω μόνο 67 ευρώ το επεισόδιο. Ως πρόθεση μού αρέσει πάρα πολύ να είναι η αμοιβή μου 1000 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιου είδους νούμερα» είπε ο Δ. Πιατάς σε δηλώσεις στο ΒήμαFm που ξεκαθάρισε:
«Το ποσό της παραγωγής είναι εξωπραγματικό, αλλά δεν γνωρίζω που πηγαίνει. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιούν το όνομά μου. Δεν υπάρχει αυτό το νούμερο όσον..

Eurovision MA(Ν)T Show

«Πίσω από τα φώτα, πίσω απ’ τα βραβεία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φτώχεια κι ανεργία», το σύνθημα των απολυμένων των «Metropolis» του Α. Κουρή

της Διαλεκτής Αγγελή

Την «γκλαμουριά» της βραδιάς της Eurovision ήρθε να… σπιλώσει η διαμαρτυρία των άνεργων απολυμένων της αλυσίδας καταστημάτων «Metropolis», οι οποίοι με συνθήματα κατά του πρώην εργοδότη τους και ιδιοκτήτη του ομίλου MAD, Ανδρέα Κουρή, συγκεντρώθηκαν έξω από το Gazi Music Hall πριν από την έναρξη του ελληνικού τελικού της φετινής Eurovision.
Με έντονη αστυνομική παρουσία και υπό το βλέμμα των ΜΑΤ (που κόντευαν να είναι περισσότερα..

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εσείς κύριε Πρετεντέρη σε ποιόν πιστεύετε ότι πρέπει να πάει ο ΟΠΑΠ;

Τα «νταραβέρια» του Γιάννη Πρετεντέρη τσίγκλισαν τον Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου τύπου του Τσίπρα.
Ο αρθρογράφος έγραψε χθες στα ΝΕΑ αναφερόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ποτέ άλλοτε τόσο πολλοί εχθροί της διαπλοκής δεν είχαν κατακλύσει τόσο μαζικά τα μέσα της διαπλοκής, ισχυριζόμενοι ότι η διαπλοκή τους αντιμάχεται» και κατέληγε ότι «με τρομάζουν τα νταραβέρια στο όνομα της διαφάνειας».
Ο Νίκος Παππάς σχολίασε στο twitter: «Ο Πρετεντέρης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για νταραβέρια και διαπλοκή. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Πρετεντέρης…» Και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο ρωτά: «Εμείς λέμε ο ΟΠΑΠ να πάει στα ασφαλιστικά ταμεία διότι με αυτά διαπλεκόμεθα. Εσείς κύριε Πρετεντέρη; Σε ποιον πιστεύετε ότι πρέπει να πάει;»..

Αρον άρον τα μάζεψε ο Αλαφογιώργος και η παρτενέρ του στη ΝΕΤ

Η απεργία στα ΜΜΕ και πως ο Σίμος Κεδίκογλου πήρε την εκδίκησή του

Η ώρα ήταν 18.45 και η συζήτηση στη ΝΕΤ είχε ανάψει. Τι κρύβει η επίσκεψη του Ολάντ, ποια τα οφέλη κλπ κλπ. Εγκριτοι και εξαίρετοι δημοσιογράφοι –ανάμεσά τους κι ο Γιάννης Πολίτης- έκαναν τις αναλύσεις τους... Ξαφνικά ο Αντώνης Αλαφογιώργος και η παρτενέρ του άρχισαν να μαζεύουν τα χαρτιά τους διακόπτοντας την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή. Μόλις τους είχαν ενημερώσει για τη νέα στάση εργασίας που κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, από τις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 2 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά άρχισε η... βουβή αποχώρηση του Ολάντ με την ΕΡΤ να δίνει πάλι μόνον εικόνα...
Η στάση εργασίας ήταν η απάντηση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων στην..

Ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν πάντα αδύναμος στο ρεπορτάζ

«O Σίμος Κεδίκογλου ήταν πάντα αδύναμος στα ρεπορτάζ του. Εμοιαζε σαν να μην διασταύρωνε ποτέ την είδηση»! Αυτά είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης αναφερόμενος στις απαράδεκτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την απεργία στα ΜΜΕ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε επιτεθεί στην ηγεσία των εργαζόμενων στα μίντια αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.Ο εκπρόσωπος του Σαμαρά μίλησε για «εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ που δεν διστάζουν να πλήξουν την διεθνή εικόνα της πατρίδας εν ονόματι του κομματικού συμφεροντος» ενώ κάλεσε τον Τσίπρα «να τους μαζέψει»! Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, επεσήμανε τον παραλογισμό των δηλώσεων Κεδίκογλου τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία κήρυξε απεργία με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων να είναι παρόντες.
Κάποιος παλιός θυμήθηκε πως ο Γιώργος Σαββίδης είχε προσπαθήσει να μάθει στον Σίμο..

Κανονικά η απεργία στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης – πλην της ΕΡΤ

Η σημερινή απεργία όλων των κλάδων των εργαζομένων στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης –πλην της ΕΡΤ- συνεχίζεται κανονικά έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου.
Αντίθετα ανεστάλη η απεργία στην ΕΡΤ έπειτα από την πρωτοφανή κυβερνητική παρέμβαση, όπως εκδηλώθηκε με τις αγωγές της διοίκησης της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, για την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, κατέληξε με τη δικαστική απόφαση,..

Στα χέρια του Ψυχάρη οι μισθολογικές καταστάσεις της «Πήγασος»

Βγενόπουλος, Μυτιληναίος, Γερμανός και Ιβάν Σαββίδης βολιδοσκοπήθηκαν για συμμετοχή τους σε ενδεχόμενη εξαγορά του μιντιακού ομίλου του Μπόμπολα από τον ΔΟΛ

Ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα μαμούθ αναμένεται να δημιουργηθεί από την συγχώνευση - εξαγορά - απορρόφηση του Πήγασου από τον ΔΟΛ όταν και αν συμφωνήσουν ο Μπόμπολας με τον Ψυχάρη
Οι επαφές των δύο πλευρων έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, με τον Φώτη Μπόμπολα να έχει διαβεί την πόρτα της Μιχαλακοπούλου περισσότερες από τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα, ενώ υπήρξε και καθοριστική συνάντηση του «πατριάρχη» της οικογένειας, Γιώργου Μπόμπολα με τον Σταύρο Ψυχάρη.
Μπορεί ΔΟΛ και Πήγασος με ανακοινώσεις τους να διαψεύδουν προς το παρόν τα περί εξαγορών, συγχωνεύσεων κλπ αλλά δεν αρνούνται ότι υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Και μάλιστα οι κοινές συναντήσεις και συσκέψεις δίνουν και παίρνουν. Για παράδειγμα ο Νίκος..

«Θα χαιρόμουν αν μπορούσα να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή, αλλά από πού να αρχίσω;»...

«Μια πολύ ελληνική κατάθλιψη» - Αρθρο του Κώστα Tσαπόγα στους New York Times

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι στην Ελλάδα του Μνημονίου περιγράφει με γλαφυρό τρόπο σε άρθρο του στους New York Times, υπό τον τίτλο «Μια πολύ ελληνική κατάθλιψη», ο πρώην υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της «Ελευθεροτυπίας», Κώστας Τσαπόγας που κι αυτός και η σύζυγός του παραμένουν απλήρωτοι για 18 μήνες.

«Οπως και πολλοί Ελληνες που βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η σύζυγός μου και εγώ δίνουμε καθημερινά μάχη με την επιβίωση. Δεδομένου ότι η εφημερίδα που εργάστηκα για 23 χρόνια (η γυναίκα μου για 17) σταμάτησε να κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 2011 έχουμε μείνει και οι..

O μηχανικός μηνύει για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση τους σεκιουριτάδες στις Σκουριές

Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της «Ελληνικός Χρυσός», οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσε ο 54χρονος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας.
Σε δηλώσεις του, ο 54χρονος χαρακτήρισε "στοχοποιημένη" τη σύλληψή του, επειδή, όπως είπε, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συνήγορός του χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι η δικογραφία στηρίζεται στις καταθέσεις τριών υπαλλήλων σεκιούριτι, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος υποκίνησε τους δράστες, δημοσιοποιώντας την αντίθεσή του στη

Ο άνεργος Αρβανίτης...

... έκανε την ανατροπή

Δήλωσε άνεργος δημοσιογράφος, αντιμετώπισε με καίριες απαντήσεις τις αμπελοφιλοσοφίες του Γρηγόρη Ψαριανού (που συνέδεσε τις Σκουριές με την Κερατέα) , ανταπέδωσε την ειρωνεία του Παντελή Καψή ( "μη με διακόπτετε, ξέρω καλά το παιχνίδι" ) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κι έφερε σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις του τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο και τον υπουργό Υγείας, Α. Λυκουρέντζο.
Ο τελευταίος, όταν ο Kώστας Αρβανίτης του είπε "ξέρετε, δεν έχω σύμβαση" , του απάντησε πως παίρνει το θέμα προσωπικά. Κι όταν ο δημοσιογράφος του εξήγησε πως αυτό δεν αφορά μόνο τον ίδιο και του ανέπτυξε το πρόβλημα των συλλογικών συμβάσεων, ο Λυκουρέντζος προσπάθησε να ξεφύγει, λέγοντας πως όλοι περνάμε μια..

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ - Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 6 το πρωί  της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ΟΤΑ, Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Δημοτικά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου, περιοδικά, site).
Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ..

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Ο Β. Μουλόπουλος, πήρε μαζί του στην Αυγή και τους βυζαντινισμούς του Ψυχάρη»

 Τι καταγγέλλει ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης

«Οταν αποφάσισα να προχωρήσω στην έκδοση αυτής της εφημερίδας δεν περίμενα ότι θα δεχόμουν τόσα πολλά χτυπήματα... Εσχάτως έφτασαν στο σημείο να με καταγγείλουν ως «βαποράκι βρώμικων δουλειών» για λογαριασμό του Μαξίμου. Τις τελευταίες μέρες είναι αλήθεια ότι αρχίζω να προσγειώνομαι στην πραγματικότητα...»
Αυτά αναφέρει ο δημοσιογράφος- εκδότης Γιάννης Κουρτάκης σε σημείωμά του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ενώ σημειώνει με έμφαση ότι πίσω από το δημοσίευμα της Αυγής βρίσκεται το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ Βασίλης Μουλόπουλος που, όπως λέει, έφερε στην εφημερίδα της Κουμουνδούρου τους βυζαντινισμούς από τα συγκρότημα της διαπλοκής και κατ΄επέκταση τις λογικές του πρώην εργοδότη του Σταύρου Ψυχάρη! Ο δημοσιογράφος εκδότης κάνει λόγο για «αριστερή προπαγάνδα από τον..

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο (αντιμνημονιακός;) Γιώργος Τράγκας

Kαρποφορεί καθώς φαίνεται η ασφυκτική πίεση του Χρήστου Παναγόπουλου προς τον Γιώργο Τράγκα - ο τελευταίος είπε το πολυπόθητο «ναι» και κατεβαίνει προς Φάληρο μεριά, στον «Σκάι».
Είχαν προηγηθεί αρκετά ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών τους τελευταίους μήνες. Τηλεφωνικά, αλλά και από κοντά, στο γραφείο του Γιώργου Τράγκα. Οι προτάσεις συνεργασίας του Παναγόπουλου προς τον δημοσιογράφο ήταν διαρκείς. Και φαίνεται πως τελικά οι δυο τους συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνεργασία. Στην τηλεόραση, αρχικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Τράγκας θα παρουσιάζει μία δίωρη πολιτική εκπομπή, κάθε..

Ψήφισμα εργαζομένων στον Ριζοσπάστη μετά τη συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη, που συμμετείχαμε σήμερα (Δευτέρα 18/2) στη συνέλευση που συγκάλεσε η ΕΣΗΕΑ:
-Εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας γιατί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες μας η διεύθυνση της εφημερίδας δεν έχει κάνει το παραμικρό για να δρομολογηθεί η επίλυση των οξύτατων προβλημάτων, (καθυστέρηση έξι μηνών στην καταβολή δεδουλευμένων, πρόγραμμα μαζικών απολύσεων), που έχουν οδηγήσει εμάς και τις οικογένειές μας στα όρια της ανέχειας.
-Επιβεβαιώνουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα και από το σωματείο μας, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Ζητάμε την άμεση καταβολή..

Το ντιλ για τη μεταβίβαση του Πήγασου στον ΔΟΛ και οι απαιτήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Από τα 170 εκατ. που έδινε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον «Πήγασο», τώρα δεν αποκλείεται να πέσουμε στο ένα έκτο της τιμής. Μπορεί και λιγότερο...

Οταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαζε ανακοίνωση στήριξης του προπονητή στον Ολυμπιακό, ήταν απολύτως σίγουρο ότι μαύρο φίδι θα τον έτρωγε τον κόουτς. Κάτι ανάλογο λένε οι κακές γλώσσες ότι συμβαίνει και με το στόρι για τη μεταβίβαση του «Πήγασου». Βγήκε δηλαδή η διάψευση στο Χρηματιστήριο ότι δεν κουνιέται φύλλο και ότι η φημολογία δεν βασίζεται πουθενά, αλλά όλο και πληθαίνουν οι διαρροές περί του αντιθέτου. Στον ΔΟΛ, δηλαδή, βουίζει ο τόπος ότι έχουν πυκνώσει οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και μάλιστα όχι σε αρχηγικό επίπεδο πλέον, αλλά σε επίπεδο οικονομοτεχνικό. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και κακό, γιατί όπου..

Σε ποιόν θα δώσει τώρα ο «Λέντζος» τη συνταγή για τον φραπέ;

Ο θρυλικός «Λέντζος» στο Παγκράτι, με τον... ιστορικό φραπέ που σέρβιρε από το 1964, έκλεισε. Ήταν ο καλύτερος φραπέ της Ελλάδας, με μια συνταγή κρυφή και ανεπίδοτη στη γνώση τού κοινού – ας πούμε μια περίπτωση… ελληνικής Coca Cola.
Κάποτε δεν προλάβαινε να σερβίρει. Τώρα, με τη μνημονιακή καταιγίδα, δεν θα έβγαζε, πιθανόν, ούτε το ρεύμα. Και πρόσθεσε το δικό του λουκέτο-κρίκο στην αλυσίδα με τα άλλα λουκέτα της Αθήνας.
Αν ο «Λέντζος» ήταν στη Θεσσαλονίκη ο λαός (του ΠΑΟΚ ή του Άρη φερ' ειπείν...) δεν θα άφηνε ποτέ να κλείσει ένα τέτοιο φραπεδάδικο. Έμβλημα θα το έκανε. Λευκό Πύργο του 21ου αιώνα.
Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι μια ωραία παρουσίαση του «Λέντζος» από τον κυρ Χρήστο, σε..

Γιατί στα Παραπολιτικά «αγαπάνε» τον Αλέξη Τσίπρα

Το προμοτάρισμα της εφημερίδας Παραπολιτικά συνεχίζεται από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς. Γράφει η Αυγή:
Η αγωγή της εφημερίδας Παραπολιτικά κατά της "Αυγής", με την οποία ζητούν 300.000 ευρώ, συνιστά ρεβανσισμό από πλευράς Σαμαρά ενάντια στις αντίθετες απόψεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην ΕΤ3. Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως, με την κίνηση αυτή, επιδιώκουν να κλείσουν την "Αυγή", επειδή εξέπεμψε μια μεγάλη αλήθεια: Μια συχνότητα που δόθηκε στο ΚΚΕ για να εκπέμπει τον λόγο της Αριστεράς, προσπαθούν να την μετατρέψουν σε συχνότητα της κυβέρνησης.
Και ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά τρίβει τα χέρια του για την δωρεάν διαφήμιση. Γιατί..

Πως ο Ανδρέας Κουρής εξαφανίζει τα βίντεο που δεν του αρέσουν

Πριν λίγες μέρες, ο Ανδρέας Κουρής θεώρησε ότι δεν πρέπει να προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου το βίντεο που είχαν αναρτήσει οι απολυμένοι/ες στα Metropolis και στο οποίο καταγραφόταν η διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στα καταστήματα έξω από τη φιέστα της απονομής των βραβείων MAD, τον περασμένο Ιούνιο. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα αρκετών δεκάδων εργαζόμενων να διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει το αφεντικό τους δεν αποδείχθηκε διόλου κολακευτική για τον ίδιο.
Λίγες εβδομάδες μετά από ένα εξώδικο που στάλθηκε σε απολυμένους από διοικητική υπάλληλο των Metropolis, που επιχειρούσε με εκφοβισμούς (ανάμεσα σε άλλα) τη λογοκρισία δημοσιευμάτων και σχολίων στο Διαδίκτυο που αφορούσαν τον αγώνα των εργαζομένων στα Metropolis, ο Ανδρέας Κουρής -μέσω υπαλλήλου του MAD TV- κατέθεσε αίτηση προς το You Tube αξιώνοντας τα πνευματικά δικαιώματα για το μουσικό του κανάλι. Κάτι, που τελικά πέτυχε και το..

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η Κουμουνδούρου διεκδικεί την τηλεόραση του 902...

...και προειδοποιεί ότι ως κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί καμία παράνομη συναλλαγή με τις τηλεοπτικές συχνότητες

Στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά να διεκδικήσουν την τηλεόραση του 902 και ακούγεται ότι έχουν μπει(;) σε σχετική διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων. Ολα αυτά με αφορμή τις επαφές του ΚΚΕ  με ιδιώτες -επίδοξους- αγοραστές, που εγκυμονεί τον κίνδυνο μια συχνότητα που παραχωρήθηκε στην Αριστερά να καταλήξει στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών. Επιχειρηματιών οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά και είναι ανοικτοί ακόμη και προς την Ακροδεξιά. Η Αυγή σε δημοσίευμα της, υπό τον τίτλο «Η συχνότητα του 902 TV να μείνει στην Αριστερά» αναφέρει χαρακτηριστικά:
(...) Με βάση τη νέα πραγματικότητα στην πολιτική και την Αριστερά, είναι θέμα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία να μην επιτρέψει να παραμείνει κλειστό το σύστημα των media, υπό τον..

Κρεσέντο συκοφαντίας από τον Τάκη Καμπύλη

Πιστός στη γραμμή Κεδίκογλου, ο διευθυντής του Αθήνα 9,84 Τάκης Καμπύλης, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει από τα μικροφωνα του δημοτικού ραδιοφώνου νέα επίθεση λάσπης και συκοφαντίας στους εργαζόμενους στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ και στα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Ο Τάκης Καμπύλης, που δεν τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με κάποιο αξιοκρατικό κριτήριο, αλλά διορίστηκε ως εκλεκτός του δημάρχου Καμίνη, απο την ασφάλεια του κρατικού μισθού του, ..

Δεν είναι καιροί για παιχνίδια με τον ΕΔΟΕΑΠ


Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για την κρίση στον ΕΔΟΕΑΠ:
Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση των πέντε μελών της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (που εκ των πραγμάτων θέτει σε κινδύνους τον Οργανισμό), το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κλήθηκε να αναλάβει τη δική του μεγάλη ευθύνη. Να αποκλείσει, δηλαδή, το οποιοδήποτε ενδεχόμενο διορισμού διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ (από τους γνωστούς κύκλους που επιθυμούν την κατάργησή του), ενδεχόμενο που θα άνοιγε την πόρτα σε σαρωτικές, αρνητικές εξελίξεις στο Ταμείο μας.
Μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο, ήταν ο ορισμός εκλογών -μαζί με τις άλλες τρεις Ενώσεις (τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στον Οργανισμό)- με σεβασμό στις σαφείς..

Ο (εκδότης) Γιάννης Κουρτάκης «ενηλικιώνεται»

Αρχίζει να προσγειώνεται στην πραγματικότητα ο Γιάννης Κουρτάκης που πλέον καταλαβαίνει τις δυσκολίες του να είσαι εκδότης κι αφεντικό. Πρώτα χρειάστηκε να «χαλάσει την καρδιά του» και να στενοχωρηθεί με φίλους και γνωστούς (πολιτικούς και μη) που του ζητούσαν να προσλάβει τα «βίσματά» τους σε κάποια από τα μέσα που ελέγχει.
Μετά ακολούθησαν διάφορες αποκαλύψεις που στενοχώρησαν κάποιους,  πάλι γνωστούς και άρχισαν από τηλεφώνου τα παράπονα και οι γκρίνιες ενώ στην Ιάσονος ήρθαν και οι πρώτες αγωγές. Την περασμένη Κυριακή ήταν η σειρά της Αυγής να στενοχωρήσει τον Γιάννη Κουρτάκη που έγραψε για «τα νέα τζάκια της διαπλοκής όπου φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό 'Ομιλο, με "ναυαρχίδα" την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία συχνά αναλαμβάνει τη "βρώμικη δουλειά" του Μαξίμου». Ο Κουρτάκης απάντησε με αγωγή κατά της εφημερίδας Αυγή, του διευθυντή της, Νίκου Φίλη και της συντάκτριας του ρεπορτάζ, Αγγέλας Νταρζάνου.
Ολα αυτά φυσικά δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον δημοσιογράφο -και εκδότη πλέον- Γιάννη..

Ο υπερτιμημένος Παπαδημητρίου (της ΕΡΑ), η σύζυγος και οι λοιποί ευνοούμενοι...

Με 1.000 ευρώ την ώρα θα πληρώνει η ΕΡΤ, δηλαδή όλοι εμείς, τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά για να διαβάζει (!) από το μικρόφωνο της ΕΡΑ κείμενα του Νίκου Τσιφόρου. Η προκλητική απόφαση – στα όρια του σκανδάλου, ανήκει στον γενικό διευθυντή της ελληνικής ραδιοφωνίας, γνωστό – πλην υπερτιμημένο, μουσικοσυνθέτη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, που επίσης αμείβεται από εμάς, για υπηρεσίες οι οποίες ελέγχεται κατά πόσο εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και όχι τον ίδιο! Αφού – εμφανώς τουλάχιστον, ευνοημένοι από την θέση που κατέχει είναι οι οικείοι του (βλ. σύζυγος Φωτεινή Δάρρα), των οποίων τη δουλειά προβάλει η ΕΡΤ, είτε μέσα από εκπομπές είτε με διαφημιστικά τρέιλερ!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Με απόφαση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που..

Eurovision 2013: χορηγοί, οι απλήρωτοι-απολυμένοι των Metropolis

Μεγαλώνει ο αριθμός των ενεργών αγωνιστικών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και συνδικαλιστών που καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν καλέσει οι απλήρωτοι-απολυμένοι των Metropolis έξω από τον ελληνικό τελικό την ερχόμενη Δευτέρα (18/2) στο GAZI MUSIC HALL (Πειραιώς & Ιερά Οδός).  Στα καλέσματα που έχουν ανακοινωθεί προσθέτονται αυτά του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) και των τεχνικών της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision
στο GAZI MUSIC HALL (Πειραιώς & Ιερά Οδός) - ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,  7:30 μ.μ.

Οι στενές σχέσεις μεγαλοαφεντικών με αποβράσματα του lifestyle και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα καναλιών-κράτους είναι φαινόμενα γνωστά και συνηθισμένα. Ο νεόκοπος μεγαλοαστός επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου..

Η «ανακοπή» του Αντώνη Λυμπέρη

Οι πρώην εργαζόμενοι στου Λυμπέρη στέλνουν τις «ευχαριστίες» προς τον πρώην εκδότη που φρόντισε να ανακόψει πλειστηριασμό χαρτιού για ανακύκλωση από τον οποίο οι 159 απλήρωτοι θα έπαιρναν ένα πολύ μικρό ποσόν ο καθένας. Ακόμη κι αυτή την μικρή οικονομική ανάσα φρόντισε να τουςστερήσει ο κ. Λυμπέρης...
Ιδού τι αναφέρουν σε e-mail που μας έστειλαν:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Αντώνη Λυμπέρη γιατί κρατάει τον λόγο του και κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους.
Μας είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μας εξοφλήσει αυτά που μας χρωστάει.
Και πράγματι, σήμερα τρεις (3) μήνες μετά την απόδρασή του από την εταιρεία, και ενώ μας οφείλει ακόμα τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας, φρόντισε μέσω των δικηγόρων του (εκμεταλλευόμενος τυπική διαδικασία του νόμου και για λόγους..

Το Ε.ΠΑ.Μ. συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στην γενική απεργία της Τετάρτης

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.
«Είμαστε σε πόλεμο. Οι τοκογλύφοι κατακτητές -τρόϊκα εξωτερικού- και η δωσίλογη κυβέρνηση –τρόϊκα εσωτερικού- διαλύουν αδίστακτα την χώρα μας και καταστρέφουν κυνικά τις ζωές μας. Η Βουλή έχει γίνειτο άλλοθι της ανομίας και το άντρο της εχθρικής επίθεσης εναντίον του λαού μας, που τον οδηγούν σε κανονική γενοκτονία.
Οι καθεστωτικές μαριονέττες, που έχουν καταπατήσει το δημοκρατικό συνταγματικό πλαίσιο με τις δανειακές συμβάσεις, υπερψηφίζοντας σαν δαρμένα σκυλιά τις εντολές των διεθνών και εγχώριων κλεπτοκρατών, δίνουν με κάθε νέο «μέτρο» ένα ακόμα θανατερό κτύπημα στην αιμορραγούσα ελληνική κοινωνία.
Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν προσωπικά και οικογενειακά δράματα εξ αιτίας..