ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεία σε άνεργους, εφημερίδα για άστεγους και real estate έρευνα στο Κολωνάκι

**Επεκτείνεται η επιτυχημένη ιστοσελίδα iefimerida.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης αναζητά νέα γραφεία. Μάλιστα απευθύνθηκε και σε μεσιτικό γραφείο στο Κολωνάκι.
κούγεται ότι πέρα από το σάιτ ο δημοσιογράφος σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει στην έκδοση και εβδομαδιαίας εφημερίδας μόλις οι (οικονομικές) συνθήκες το επιτρέψουν. Στα άμεσα σχέδια του Χρ. Ράπτη είναι και η δημιουργία ενός δεύτερου σάιτ από την ίδια ομάδα που έχει αναλάβει το iefimerida. Ισως και γι αυτό η έρευνα προς αναζήτηση νέων (μεγαλύτερων) γραφείων.

** Eφημερίδα για τους άστεγους με το όνομα Σχεδία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα αντίστοιοχο με αυτό άλλων μεγάλων πόλεων με παράδοση στον χώρο..

Ο Σίμος τσαντίστηκε…

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση επιχείρησε να παρέμβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στα του συνδικαλισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η απεργία των στα μίντια την Τρίτη έχει, λέει ο Σίμος, προφανή στόχο την απόπειρα ειδησεογραφικής "εξαφάνισης" της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, την ίδια μέρα στην Ελλάδα!
Ο Σίμος τσαντίστηκε γιατί, όπως γράφει κι ο Ασύνταχτος Τύπος, δεν θα φωτογραφηθεί ο Σαμαράς με το χαμόγελο-τσιρότο με τον Ολάντ και θα του στερήσει μία ακόμη ψεύτικη εικόνα από την ψεύτικη ευδαιμονία, σε μια χώρα που οι άνεργοί της πλησιάζουν τα 2 εκατομύρια.
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση..

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Να προστατέψουμε τους 14 του Ριζοσπάστη

Συνέλευση των εργαζόμενων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.
Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και..

Γιάννης Κουρτάκης εναντίον Νίκου Φίλη και Αγγελας Νταρζάνου

Εβαλε δικηγόρο τον Βορίδη και ζητάει 300.000 ευρώ από την Αυγή και τους συναδέλφους του δημοσιογράφους

Mε αγωγή 6.000 λέξεων (!) απάντησε ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Αυγής επιχειρώντας  κατ΄αρχάς να «τρελάνει» και να «εξοντώσει» αυτούς που την παρέλαβαν, μόνο με το να καθίσουν να την διαβάσουν.
Με δικηγόρο τον γνωστό και μη εξαιρετέο βουλευτή της ΝΔ Μαυρουδή Βορίδη, ο Γιάννης Κουρτάκης ζητάει από 150.000 ευρώ  από τον Νίκο Φίλη (τον διευθυντή) και την Αγγελα Νταρζάνου (συντάκτρια). Μάλιστα ο εκδότης-δημοσιογράφος ζητάει και την προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους των δύο συναδέλφων του..

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το Ποντίκι που τολμά

Αν μη τι άλλο το Ποντίκι του Αντώνη Δελλατόλα, πέρα από το ότι είναι μία τολμηρή κι αποκαλυπτική εφημερίδα, φαίνεται ότι δεν διακατέχεται και από συμπλέγματα.
Κι αυτό το λέμε γιατί αφιέρωσε ολόκληρη σελίδα στην αποκάλυψη (με φωτογραφια και του πρωτοσέλιδου) της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την έφοδο και τον έλεγχο για καρτέλ στα κεντρικά γραφεία μεγαλοεργολάβων (Μπόμπολα, Περιστέρη, Στέγγου κα.).
Και το έκανε παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα της Μίνωος είναι ανταγωνιστική με τις «6μέρες» που εκδίδει ο Δελλατόλας. Η συνήθης πρακτική είναι οι άλλες..

- Γεια σας βρομιάρηδες... - Καλώς τον αλήτη...

Μας το έστειλε αναγνώστης και το δημοσιεύουμε (με λίγη καθυστέρηση)


Το ότι Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι έχουν βαρύτατες ευθύνες για το νέο ρεσιτάλ βίας στο οποίο επιδόθηκαν τα μπουμπούκια που κανακεύουν (ή, εν πάση περιπτώσει, ανέχονται), το αντιλαμβάνεται ακόμα και ένα μωρό παιδί. Πολύ απλά, γιατί με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δίνουν στους αιμοσταγείς αυτόκλητους σωτήρες των ομάδων τους την ηθική νομιμοποίηση να... τιμωρήσουν παραδειγματικά τους «αιώνιους» εχθρούς. Διαβάζοντας προσεκτικά όσα δήλωσε ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά τη διάρκεια της 55λεπτης διακοπής, προς στιγμήν πιστέψαμε ότι τον είχε προσωρινά αντικαταστήσει στον προεδρικό θώκο ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών. «Τι να πρωτοθυμηθούμε;», αναρωτήθηκε...

Ελπίζουμε ο Μαλέλης να γράψει ένα βιβλίο για το Τέρας (των τηλεσκουπιδιών) που δημιούργησε

Ένα μπουλούκι παρακμιακές φιγούρες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του (νέου-εδώ και μήνες) βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη με τίτλο “Το Τέρας κι Εγώ”.
Ο Σταμάτης Μαλέλης στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και σιδερένιος, έγραψε ένα βιβλίο για την μάχη με το τέρας της κατάθλιψης που είχε καλό τέλος μια και όπως όλα δείχνουν κατάφερε και το νίκησε.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, διευθυντής ειδήσεων του χαζοStar,  σύμβουλος του πάστορα Κουβέλη, μέντορας της Πετρούλας, ελπίζουμε στο επόμενο βιβλίο του να ασχοληθεί με το Τέρας (του βλαχομπαρόκ lifestyle) που δημιούργησε ο ίδιος και το έβαλε μέσα στα σπίτια εκατομμυρίων ελληνικών οικογενειών μπολιάζοντας με..

Να νομιμοποιήσει τη δωρεάν εργασία θέλει ο Μπόμπολας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα Goal News, δηλαδή την Sport Plus ανώνυμη εκδοτική εταιρεία» του ομίλου Πήγασου (Μπόμπολας), επίκειται «απορρόφησή» της από την άλλη εταιρεία του ομίλου, την «N.S.P. Radio Ραδιοφωνική ανώνυμη εταιρία», που έχει το ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.
Η ανακοίνωση, που τοιχοκολλήθηκε στους χώρους δουλειάς, επισημαίνει κυρίως ότι η «απορροφώσα» (sic) εταιρεία «υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμιά άλλη διατύπωση, σύμφωνα με το Νόμο, στις υφιστάμενες μέχρι τότε εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων της Εταιρείας μας και εφεξής θα αποτελέσει το νέο εργοδότη μας». Ιδιαίτερα, μάλιστα, δεν «θίγεται κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, που απορρέει από την υφιστάμενη, κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, εργασιακή σχέση τους».
Ποια είναι αυτά τα «δικαιώματα των εργαζομένων» θα ρωτήσετε! Είναι η δωρεάν εργασία που έχει..

Δυνατά και μνημονιακά στον ΣΚΑΪ με Τσαπανίδου και (φυσικά) Πορτοσάλτε

Συνεχίζουν δυνατά και μνημονιακά εκεί στον ΣΚΑΪ.
Η Πόπη Τσαπανίδου σε ρόλο «Αυτιά» το μεσημέρι άφηνε τον γνωστό Αρη Πορτοσάλτε να κάνει όλο το παιχνίδι υπερασπιζόμενος όπως πάντα την τρόικα. Χωρίς να παρεμβαίνει, εστω και για τον αντίλογο, άφηνε τον διευθυντή του Αλαφούζου να λέει τις δικές του μνημονιακές ανοησίες με αφορμή την συμβολική διαμαρτυρία μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του γραμματέα του υπ. Οικονομίας Γ. Μέργου και τον μετέπειτα άγριο ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ.
«Πρέπει να μπαίνουμε στα γραφεία του κόσμου; Δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε αλλιώς;» έλεγε η Τσαπανίδου στον Ησυχο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάντας ακριβώς αυτά που έλεγε κι ο Πορτοσάλτε. «Δηλαδή είναι σωστό εγώ να έλθω στα γραφεία σας και να κρεμάσω πανό;» αναρωτιόταν η..

Πώς συμπεριφέρονται στην «Espresso» σε ανύπαντρη μητέρα διδύμων;

- από το sportdog.gr

Στις 19 του τρέχοντος συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την ημέρα που μεταβιβάστηκε η «Espresso» από τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη στον Γιάννη Φιλιππάκη.
Τι εστί Φιλιππάκης; Εκ των... κολλητών του Αντώνη Σαμαρά εδώ και χρόνια, όπως και εκδότης της δεξιάς εφημερίδας «Δημοκρατία» και παλιός ιδιοκτήτης της «Espresso», την οποία λέγεται ότι πούλησε τότε στις ΝΕΠ Εκδόσεις του Κυριακίδη έναντι 20 εκατ. ευρώ. Και την πήρε πίσω αφενός τζάμπα (!), αφετέρου μέσω μιας τρίτης εταιρίας, άγνωστης στο ευρύ κοινό.
Η νέα «Espresso» θεώρησε σκόπιμο να «απαλλαγεί» από περίπου 40 εργαζομένους, στο πλαίσιο των περικοπών που ήθελε να κάνει μονομιάς. Μέσα σε όσους ουσιαστικά απολύθηκαν ήταν..

Τον Μάρτιο αποφασίζουν για τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού

Tην κατάλληλη στιγμή έκανε τη δήλωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ακόμη υψηλός. Οσο και αν ο πολιτικός προϊστάμενος Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάσχισαν να τα μπαλώσουν η ζημιά έγινε. Ολοι κατάλαβαν ότι ο γενικός γραμματέας δεν είναι παρά ένας «λαγός» της κυβέρνησης για να δουν την έκταση και το μέγεθος των αντιδράσεων.
Και λέμε ότι η δήλωση Μέργου έγινε την κατάλληλη στιγμή καθώς η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχει δεσμευτεί με το 3ο μνημόνιο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο, να έχει ολοκληρώσει το..

Πως ο Γ. Κουρτάκης θα αποκτήσει και την εφημερίδα Αυγή

Ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης βρίσκεται ένα τσακ από το να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής. Μικρός ήταν ΚΚΕ Εσωτερικού και διάβαζε καθημερινά την Αυγή. Θαύμαζε μάλιστα τον Λεωνίδα Κύρκο.
Τώρα έχει την δυνατότητα να εντάξει την ιστορική εφημερίδα στον μηντιακό του όμιλο. Πως; Σε περίπτωση καταδίκης της Αυγής (θα κάνει αγωγή) με μεγάλο χρηματικό ποσό δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να πληρώσει το αντίτιμο και ο Γιάννης θα προχωρήσει σε κατάσχεση. Με την προσθήκη της Αυγής ο "μίνι" μηντιακός όμιλος θα γίνει τιτανοτεράστιος λόγω του εκτοπίσματος της ιστορικής εφημερίδας. Ατυχώς για την ίδια, η Αυγή έπεσε στην παγίδα που της έστησε..

Η ρεπόρτερ του Καυκάσου στο τιμόνι της εφημερίδας «Le Monde»

Μια σκληρή και ασυμβίβαστη ρεπόρτερ προορίζεται για το τιμόνι της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde». Πρόκειται για την 46χρονη Natalie Nougayrède που ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Liberation». Αργότερα προτίμησε την περιπέτεια του freelancer μεταναστεύοντας στην Ουκρανία. Η «Le Monde» την εμπιστεύτηκε και την προσέλαβε ως ανταποκρίτρια στη Μόσχα. Το 2005 έλαβε το βραβείο Albert – Londres για τα ρεπορτάζ της στην εμπόλεμη Τσετσενία.
Οι τρεις μέτοχοι της εφημερίδας «Le Monde», ο μαικήνας Pierre Bergé, ο ιδιοκτήτης της «Free» Xavier Niel, και ο τραπεζίτης Matthieu Pigasse μετά από έντονες αντιπαραθέσεις κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο της ανταποκρίτριας, η οποία για να τους πείσει αναγκάστηκε να εμφανιστεί τρεις φορές σε συνέντευξη- ανάκριση και όχι μία φορά όπως οι αντίπαλοί της.
Στην ιστορική εφημερίδα επικρατεί ένα μοναδικό για τα εκδοτικά δεδομένα καθεστώς:..

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γιάννης Κουρτάκης: Ποιός Μαρινάκης; Ιδού ποιος χρηματοδοτεί τα Παραπολιτικά

«Θα "αποκαλύψουμε" με στοιχεία ποιος "χρηματοδοτεί" την εφημερίδα Παραπολιτικά». Αυτό γράφει ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης που προχωρά σε αγωγή κατά της εφημερίδας Αυγή γιατί την Κυριακή γράφτηκε ότι "η εφημερίδα παραπολιτικά φιγουράρει στα νέα τζάκια της διαπλοκής και ότι είναι η «ναυαρχίδα» του μίνι μιντιακού Ομίλου που έχει δημιουργήσει ο εφοπλιστής κ. Βαγγέλης Μαρινάκης".
Ο Κουρτάκης γράφει ακόμη: «Χθες στην Αυγή, προφανώς, αντιλαμβανόμενοι την γκάφα τους, προσπάθησαν να τα "μαζέψουν", γράφοντας ότι η εφημερίδα μας, τελικώς, "χρηματοδοτείται από τον γνωστό εφοπλιστή". Επειδή, συνεχίζουν τα αστήριχτα δημοσιεύματα τους, αύριο, θα καταλάβουν πρώτον σε ποιον ανήκει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», και δεύτερον, γιατί θα κληθούν να πληρώσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ, για τα αστήριχτα ψεύδη τους. Και, θα πληρώσουν, γιατί απλώς, εδώ δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ να φοβηθούμε, και κυρίως ΚΑΝΕΝΑ να απολογηθούμε. Δεν έχουμε ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Χρηματοδότης των "Παραπολιτικών" είναι..

Εφοδος στα αρχεία Μπόμπολα, Περιστέρη και Στέγγου

Ερευνα για στήσιμο των μεγάλων έργων και για το «καρτέλ των μεγαλοεργολάβων»

Καρτέλ μεγαλοεργολάβων, που νέμονται τα δημόσια έργα, ερευνά για πρώτη φορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών για στήσιμο μεγάλων έργων και μοίρασμα εργολαβιών.
Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ (Μπόμπολας), της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (Περιστέρης) και της Μοχλός (Στέγγος).
Οι Αρχές πήραν, με την συναίνεση των ελεγχομένων, αντίγραφα σκληρών δίσκων, από τους υπολογιστές, ενώ αναζήτησαν έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις, αλληλογραφία και άλλα στοιχεία. Η έρευνα πάει 15-20 χρόνια πίσω...

Τι κρύβουν οι «αιφνιδιαστικές παραιτήσεις» στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

«Αιφνιδιαστική παραίτηση» για την πρόεδρο και τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) που προέρχονται από την EΣHEA.
Παραιτηθέντες είναι η πρόεδρος Ελένη Σπανοπούλου, ο γενικός γραμματέας Αργύρης Δεμερτζής, ο πρόεδρος ΤΥΠ Παναγιώτης Τσούτσιας και τα μέλη Γιώργος Βλαβιανός και Ελένη Δελβινιώτη. Οι πέντε υποστηρίζουν ότι παραιτούνται επειδή λέει η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ορίσει ακόμη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή που θα διενεργήσει έλεγχο για τη διαχείριση..

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι υποταχτικοί του Αλαφούζου και η χυδαιότητα Κεδίκογλου- Καμπύλη

Πως ο Δ. Τσαλαπάτης πήγε να πέσει στην παγίδα των προκλητικών απεργοσπαστών του Σκάι 100,3

Χρυσή ευκαιρία για απεργοσπασία, με το γνωστό όψιμο ενδιαφέρον για την κρίση στα ΜΜΕ αποτέλεσε η χθεσινή τρίωρη στάση εργασίας για τους Άρη Πορτοσάλτε, μέλος της ΕΣΗΕΑ και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3 και του Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη συγκέντρωση-συμπαράσταση για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, το δίδυμο βρήκε την ευκαιρία να χύσει ακόμη περισσότερο δηλητήριο για το Σωματείο και τα μέλη του Δ.Σ.
Δεν δίστασαν μάλιστα να καλέσουν τηλεφωνικά όλα τα μέλη του Δ.Σ. έτσι ώστε να τους..

Τι είπε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (σε άπταιστα γαλλικά) στον Ψυχάρη

Γενεές δεκατέσσερις τους πέρασε όλους ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στον ΔΟΛ. Από τον Σταύρο Ψυχάρη μέχρι τους«διαμεσολαβητές» που ανέλαβαν την αποστολή να τον εξευμενίσουν, με στόχο την επιστροφή(;) του στον Οργανισμό!
Ο Παπαδόπουλος φαίνεται πως θύμωσε ακόμη περισσότερο καθώς θεώρησε ότι τον εμπαίζουν: πρώτα τον έδιωξαν -μετά από 54 χρόνια στο συγκρότημα- και κατόπιν έβαλαν διάφορους παρατρεχάμενους του Ψυχάρη να τον παίρνουν τηλέφωνο για να του πουν πως «έγινε λάθος», ότι δεν ήθελαν να τον διώξουν κι άλλα τέτοια τρελά.
Οπως είναι γνωστό την «ευθύνη» της ανακοίνωσης για την απομάκρυνση του Λ. Παπαδόπουλου από τα Νέα είχε αναλάβει ο Χρήστος Μεμής καθώς ο Ψυχάρης δεν τόλμησε καν να του μιλήσει στο τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής των Νέων σε αυτή τη συνομιλία με τον Παπαδόπουλο είχε την ευκαιρία να εμπλουτίσει..

Καλοφωλιάς, Κουρής, Ρίζος και Τράγκας στις πρώτες θέσεις των οφειλετών του ΕΔΟΕΑΠ – Πόσα χρωστάνε

Δεν αποδίδουν εισφορές και Αγγελιόσημο – Αναλυτικά οι πίνακες με όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό – Ανάμεσά τους η ΝΔ και η Βουλή!

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των Νομικών Προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο, προχώρησε ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης. Οι οφειλές αφορούν εισφορές 3% και Αγγελιόσημο δηλώσεων από Νομικά (και όχι φυσικά) Πρόσωπα.
Ανάμεσα στους πολλούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές εισφορών του 3% είναι και η ΝΔ (γραφείο Τύπου) και η Βουλή (γραφείο Τύπου και Κανάλι)! Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι εφημερίδες Θεσσαλονίκη-Μακεδονία (χρωστά 790.000 ευρώ), το ΑLTER (745.000) και η Εξπρές του Καλοφωλιά (400.000 ευρώ). Επίσης εισφορές 3% χρωστάνε οι Μακεδονικές εκδόσεις του Δ. Ρίζου (171.000 ευρώ) αλλά και ο Ελεύθερος Τύπος (150.000).
Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές Αγγελιόσημου, «πρωταθλητής» είναι η Εξπρές του Καλοφωλιά που..

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να «ταΐζει» τους εκδότες - Πρώτος στη λίστα ο όμιλος Μπόμπολα

Οι χορηγίες αυτού του μήνα προς τα ΜΜΕ και ο ρόλος του Κ. Λουρόπουλου 

Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δέχεται πυρά από τους εργαζομένους στον οργανισμό και από αγνώστους που κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές στα γραφεία της εταιρείας, ο ίδιος σπεύδει να ικανοποιήσει αιτήματα μικρών και μεγαλύτερων εκδοτών για διαφημίσεις ή και χορηγικά προγράμματα από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Λουρόπουλο για σειρά θεμάτων, ότι δεν τήρησε δεσμεύσεις, ότι δεν διαπραγματεύτηκε το θέμα του φόρου, ότι έχει παγώσει όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και ότι το μόνο που κάνει, είναι να «ταΐζει»..

Διαρροή από βάση καυσίμων της Αεροπορίας γέμισε με πετρέλαιο τον Κορινθιακό

Διαρροή πετρελαίου από αγωγό που φέρεται να ανήκει στην  Πολεμική Αεροπορία καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στον όρμο της Αντίκυρας Βοιωτίας απειλώντας με ρύπανση ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Κορινθιακού Κόλπου καθώς εγκαταστάσεις της Βάσης Καυσίμων  βρίσκονται και στην παρακείμενη ακτή του Αγίου Ισιδώρου.
Το πρόβλημα,όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «6 Μέρες», εμφανίστηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας όταν διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι από την οσμή και αρχικά θεωρήθηκε ότι η διαρροή συνδέεται με την  παρουσία του πετρελαιοφόρου πλοίου του Πολεμικού  Ναυτικού ''Ζεύς'' που φόρτωνε πετρέλαιο.
Σύμφωνα όμως με καλά ενημερωμένες πηγές, το Λιμεναρχείο που ξεκίνησε έλεγχο και επί του πολεμικού σκάφους, διαπίστωσε ότι αλλού ήταν το πρόβλημα: Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την..

Η μεγάλη πρόκληση με τη Eurovision και τον Ανδρέα Κουρή

 Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού

Μπορεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής να ισχυρίζεται εδώ κι ένα χρόνο ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, αλλά για τη διοργάνωση πανάκριβων εκδηλώσεων, όπως αυτή της Eurovision, φαίνεται ότι τα βρίσκει.
Η τελευταία μανούβρα του Ανδρέα Κουρή, να αναλάβει την διοργάνωση άλλης μίας φιέστας –αυτή τη φορά της Eurovision– και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, γεννάει πολλά ερωτήματα και παράλληλα προκαλεί.
Πρώτα απ’ όλους, προκαλεί τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ποιόν του εργοδότη Ανδρέα Κουρή. Ο οποίος, ως «επιτυχημένος επιχειρηματίας» και..

Γ. Περιστέρης: Μια ζωή δουλειές από το παρασκήνιο

Προσπάθησε μέσω «κυκλωμάτων» να περασει διάταξη ώστε να πληρώνουν οι φορολογούμενοι κι όχι οι επιχειρηματίες που καταστρέφουν το περιβάλλον 

Μια ζωή στο παρασκήνιο και στην πρακτική του υπόγειου βολέματος ο επιχειρηματίας Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ. Πρόσφατα μέσω «κυκλωμάτων» επιχείρησε να περάσει διάταξη στον αναπτυξιακό νόμο με την οποία θα επιδοτούνταν από το κράτος (δηλαδή απ’ όλους εμάς τους φορολογούμενους) η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από ρύπανση. Θυμίζουμε ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ποινικό αδίκημα.
Με τη ρύθμιση αυτή βέβαια, θα βολεύονταν και αρκετοί συνάδελφοι του επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον ιδιαίτερα ρυπογόνο κλάδο των μεταλλευτικών επιχειρήσεων.Mε παρέμβαση του πρωθυπουργού, απεσύρθη στο παρά πέντε η "αμαρτωλή" διάταξη από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου. Παρά ταύτα, παραμένει το ερώτημα, πως ο κ. Περιστέρης έχει διεισδύσει στον..

Στροφή 360 μοιρών στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου

Και κατεβαίνεις, κατεβαίνεις... Κι άλλες ειδήσεις. Κι άλλες ενότητες και ξανά άλλες ειδήσεις, βίντεο, φωτογραφίες... Και εκεί που λες πως έφτασες στο τέλος... νάσου ξανά «περισσότερα νέα» και μπλογκς και infographics και άλλα νέα, 360 μοιρών αυτή τη φορά.
Tεράστιο, πελώριο το ανανεωμένο σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα. Φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά. Πολύς καλός σχεδιασμός,  που χρειάζεται οπωσδήποτε περαιτέρω υποστήριξη.
Γενικά το νέο σάιτ των Νέων άρεσε.
Kάποιοι καχύποπτοι είπαν ότι το καινούργιο λογότυπο δεν προμηνύει τίποτε καλό για την..

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μετατρέπουν την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ - Σε ομηρία οι εργαζόμενοι

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ

Tην κήρυξη απεργίας, αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ από σήμερα Δευτέρα στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη στις 6 π.μ. για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται: στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους ρ/σ «Αθήνα 9,84», «Κανάλι 1 90,4 FM», «Επικοινωνία FM», καθώς και τον Τ/Σ «Κανάλι της Βουλής». Ταυτόχρονα ΕΣΗΕΑκαι ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.
«Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα μας, η επέκτασή του και στα..

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, είδα τον Σαμαρά αλλά εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είσαστε αχάριστοι!

Ποιοι και γιατί του χαλάνε τη «μανέστρα» για τον 902

Θύμωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που η «Αυγή» τον τοποθέτησε στα δεξιά, εντάσσοντάς τον, λέει, ταυτόχρονα στην παρέα των «εντιμότατων φίλων - επιχειρηματιών» του πρωθυπουργού.
Ο επίδοξος καναλάρχης απαντάει στα δημοσιεύματα περί συνάντησής του με τον πρωθυπουργό και εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού 902. Επιβεβαιωνει τις επαφές του με τον Σαμαρά (ελέω Βρυώνη) και διαψεύδει ότι συναντήθηκε με στελέχη του ΚΚΕ. Εκεί αφήνει ένα «παράθυρο» για τον 902, ρίχνοντας και το σχετικό γλείψιμο ότι δηλαδή θα ήταν τιμή του να είχε συναντηθεί με ανθρώπους του Περισσού.
Ο Δημοσιογράφος-τηλεπωλητής θεωρεί ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής είναι αχάριστοι γιατί..

Λυδία, φραπέ! Και πάρε τηλέφωνο τον Βερόπουλο...

«Λυδία, φραπέ και κλείσε την πόρτα!..»
Η γραμματέας αποσύρθηκε διακριτικά. Στο γραφείο, όπου δεσπόζουν οι τέσσερις οθόνες υπολογιστών στην ξύλινη επένδυση του τοίχου, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη...
«Με παρασύρατε. Κι εσείς οι παλιοί, θα έπρεπε να με είχατε προφυλάξει!»
Οι επιτελείς και ο Α.Κ. τον άκουγαν αμίλητοι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τους κατσάδιαζε για λάθος επιλογές όχι μόνον δικές τους.
- Μα δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση... , τόλμησε να ψελλίσει ο Α.Κ.
«Ξεφτιλιστήκαμε! Κύριοι θα έπρεπε να είχατε προβλέψει την συσπείρωση τους. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθουμε...»
Η πόρτα άνοιξε και μπήκε η γραμματέας. Η σύσκεψη είχε τελειώσει. Μια άλλη μάζωξη,..

Πως οι Καραμανλήδες «έθαψαν» το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

- από το μπλογκ agitatoras


«Εκπαιδευτική γενοκτονία» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος, Π. Καρακολτσίδης

Θεσσαλονίκη - Σέρρες, σημειώσατε 2. Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού και γιο του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστα Καραμανλή, έπεσε η αυλαία στο θεατρικό έργο που παίχτηκε με την ονομασία «Αθηνά», στο υπουργείο Παιδείας.
Τις ευχαριστίες απηύθυνε δημόσια ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημ. Πασχαλούδης, μιλώντας σε τοπικό κανάλι και πανηγυρίζοντας για τη «νίκη» του, αφού το μισό ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απορροφάται από το ΤΕΙ Σερρών χάνοντας τη ακαδημαϊκή του οντότητα και πάνω από τους μισούς φοιτητές του.
«Πολύ μεγάλη ήταν η βοήθεια του Κωστή Καραμανλή. Του ζήτησα με προσωπικές επαφές και

Kουϊζάκια για «άτακτους» και συνωμότες υπουργούς

** Ποιός υπουργός (πρώην) μεταφέρθηκε προ ημερών εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας; Ο υπουργός είχε λιποθυμήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου και το πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό όταν η κυρία που τον συνόδευε βγήκε στους διαδρόμους φωνάζοντας «βοήτεια, βοήτεια το κύριου πέτανε».

** Σε ποιόν επιχειρηματία - καναλάρχη αρνήθηκε ρουσφέτι ο υπουργός Στουρνάρας και αμέσως μετά  βρέθηκε -ξαφνικά- στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής; Και γιατί κάποιοι «καραμανλικοί» βουλευτές σκαλίζουν το παρελθόν του υπουργού - ερευνώντας ειδικά την..

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Εύφλεκτη η ύλη στην Ελευθεροτυπία, αλλά κάτι λείπει...

Παρά την Δίψα του Πορτοκάλογλου και την ενιαία τιμή στα 2,5 ευρώ μαζί με το «Εψιλον» η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δεν κατάφερε να ανεβάσει την κυκλοφορία της που κυμάνθηκε κοντά στις 22.000 φύλλα.
Το κυριακάτικο φύλλο της «Ε» κατα κοινή ομολογία είναι μια καλή εφημερίδα. Με πολλά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, με αιχμηρά σχόλια και στήλες. Με «εύφλεκτη ύλη» και παρέμβαση στα γεγονότα αλλά, φαίνεται πως κάτι λείπει... Ελπίζουμε οι αρμόδιοι..

Πως και με ποιούς θα λειτουργεί το «φιλόδοξο» σάιτ των ΝΕΩΝ...

...και γκρίνιες για τον «άσχετο» στην ιστοσελίδα του Βήματος

Mετά βαΐων και κλάδων κάνει πρεμιέρα το ανανεωμένο σάιτ των ΝΕΩΝ. Η απογευματινή εφημερίδα του ΔΟΛ καρπώνεται όλη την καλή δουλειά που είχε γίνει για τον ενιαίο ιστότοπο της Μιχαλακοπούλου (το πολυσυζητημένο vimanea.gr). Το πρότζεκτ αυτό δεν προχώρησε καθώς υπήρξαν πολλές διαφωνίες σχετικά με τον συντονισμό, ποιος θα έχει την ευθύνη κλπ.
Επικεφαλής της φιλόδοξης προσπάθειας έχει τεθεί ο Πάνος Παπαδόπουλος, πρωην αρχισυντάκτης στο Βημαgazino και άνθρωπος εμπιστοσύνης του διευθυντή Χρήστου Μεμή. Υποτίθεται ότι ο (άφαντος όπως λένε) Στέλιος Σοφιανός θα έχει την υψηλή επίβλεψη του νέου εγχειρήματος, ουσιαστικά όμως κουμάντο θα κάνει ο διευθυντής των ΝΕΩΝ.
Στο πολυαναμενόμενο σάιτ με το φρέσκο και ζωηρό lay out, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει επενδύσει πολλά και θα χρησιμοποιήσει όλα τα «δυνατά χαρτιά» καθώς και τους..

Κόκκινο στην «Κόκκινη γραμμή» του Κοσμά Σφαέλου

Μπορεί το γιοφύρι της Άρτας τελικά να κατασκεύαστηκε, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για την φημολογούμενη έκδοση της εφημερίδας του πρώην διευθυντή ειδήσεων του ALTER Κοσμά Σφαέλου.
Από τον περασμένο Νοέμβρη είχε βγει στην δημοσιογραφική πιάτσα η φήμη ότι ο Κοσμάς Σφαέλος ετοιμαζόταν να εκδόσει την εφημερίδα με τίτλο «Κόκκινη Γραμμή». Μάλιστα ο ίδιος διέδιδε ότι στην προσπάθεια του θα απορροφήσει 45 άνεργους εργαζόμενους του ALTER.
Αν και είδαμε με συμπάθεια μια προσπάθεια απορρόφησης εργαζομένων του πολύπαθου καναλιού, όπως σας γράφαμε τότε: «όποτε ακούγεται κάτι για απορρόφηση πρώην εργαζομένων του ALTER, κρατάμε... μικρό καλάθι».
Πως να το κάνουμε από υποσχέσεις του Κοσμά Σφαέλου, σε εργαζόμενους του ALTER, άλλο τίποτα! Ειδικά οι προσπάθειες του να πείσει τους εργαζόμενους να "βάλουν πλάτη" παρά τα..

«Εφυγε» σε ηλικία 49 ετών η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Εμαθα για το θάνατο της Αριστέας Μπουγάτσου από το διαδίκτυο. Δεν ήξερα, δεν το περίμενα, στενοχωρήθηκα πολύ. Δεν γνώριζα για το πρόβλημα με την υγεία της και έπεσα απ' τα σύννεφα.
Την Αριστέα Μπουγάτσου την έμαθα μέσα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που υπέγραφε. Γνώριζα ότι δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Γνώριζα τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες της και είχα ακούσει για τον ασυμβίβαστο και δυνατό χαρακτήρα της.
Γράφτηκε ότι η δημοσιογραφία έγινε φτωχότερη. Και θα συμφωνήσουμε. Γιατί πλέον σπανίζουν οι ανεξάρτητοι, ασυμβίβαστοι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους έτσι όπως πρέπει. Χωρίς εξαρτήσεις και μακριά από συμφέροντα.
Η Αριστέα Μπουγάτσου ήταν 49 ετών...

Η «Ζούγκλα» εισβάλει στο Μαξίμου - Εκλεισε η συμφωνία για την τηλεόραση του «902»

-Ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Βρυώνης και τα ραντεβού με τον Σαμαρά 
 - Ο ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι επαφές Χατζηνικολάου για το Κανάλι της Βουλής

Σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εκπονείται από το πολιτικο- μιντιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, «γαλάζιας διαπλοκής», που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής. Το σχέδιο Σαμαρά για τα μίντια εντάσσεται στον διακηρυγμένο στόχο του για τη συγκρότηση νέας παράταξης. Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της «Ζούγκλας» Τριανταφυλλόπουλου, ( έχουν γράψει σχετικά εδώ οι zoornalistas) ο οποίος εμφανίζεται..

Αποκαλυπτήρια για τη σχέση Σαμαρά - Μελισσανίδη

Τριγωνικές σχέσεις και ύποπτες συμπτώσεις με φόντο το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Το ρεπορτάζ του περιοδικού "Unfollow" για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, αλλά και οι καταγγελίες του ότι δέχθηκε απειλές από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη, έδωσαν την αφορμή να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι τριγωνικών σχέσεων και ύποπτων συμπτώσεων, με φόντο το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ.
Αυτό έγινε όταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης θέλησε να διαψεύσει ότι ήταν εκείνος που απείλησε τη ζωή του συντάκτη του ρεπορτάζ και το έκανε μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του: του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Και εδώ αρχίζουν οι περίεργες συμπτώσεις: Ο Φ. Κρανιδιώτης, εκτός από πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, τυγχάνει προνομιακός συνομιλητής και στενός φίλος..

Ο σύμβουλος του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

O Σταύρος Παπασταύρου,το fund CMA των 550 εκατ. και η Siemens

Ένας καλά υφασμένος ιστός, όπως της αράχνης, γεμάτος με εταιρείες και πρόσωπα συνδεδεμένα μεταξύ τους, περιβάλλει το πρόσωπο του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος αίφνης βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων της προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα ο Στ. Παπασταύρου είναι εξ απορρήτων σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αν και τυπικά εμφανίζεται ως προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων της Γραμματείας του πρωθυπουργού.
Όπως είπε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, είναι "πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κυρίως στις επισκέψεις που κάνει στο εξωτερικό. Σε όλες και στο Κατάρ ήταν δίπλα του". Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε τη στενή σχέση του πρωθυπουργού με τον σύμβουλό του. Θα μπορούσε..