ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Οικολογικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη από Λάτση και Μπόμπολα!

Αιφνιδιαστικά, ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης σίγησε...
Οι μετρήσεις "δεν είναι πλέον διαθέσιμες" ενώ κάποιοι αλλοιώνουν εσκεµµένα τα στοιxεία για την ατµοσφαιρική ρύπανση στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειµένου να εξυπηρετήσουν τα οικονοµικά συµφέροντα των µεγαλοεπιχειρηµατιών (κοντά στο σταθμό λειτουργεί μονάδα Λάτση - Μπόμπολα).
Για εσκεµµένη αλλοίωση των στοιχείων περί της ατµοσφαιρικής ρύπανσης, που καλύπτει τη δυτική Θεσσαλονίκη, κατηγορεί τις αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σειρά φορέων της περιοχής.
Το «∆ίκτυο 50 Φορέων και Συλλόγων» καταγγέλλει την προκλητική... αµνησία, που επιδεικνύουν..

Νέα 48ωρη των τεχνικών στο κανάλι West της Κοζάνης και 24ωρη στο Δίκτυο Σερρών

Με όργιο αντεργατικής συμπεριφοράς και καραμπινάτες παραβάσεις της εργατικής και ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας είχε αντιδράσει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Κοζάνης WEST, πρώην βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, Νίκος Παπαφιλίππου, στη 48ωρη απεργία που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου με 100% συμμετοχή των τεχνικών του καναλιού.
Ο κύριος αυτός αντί να φροντίσει να καταβάλλει τα μηνιάτικα που χρωστούσε στους εργαζόμενούς του αντιμετώπισε την απεργία με μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων στηριζόμενος πάνω σε έναν απεργοσπάστη.
Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά την άλλη μέρα είχε ανακοινώσει δύο απολύσεις και μια προειδοποίηση απόλυσης, ολοφάνερα εκδικητικές και επομένως ΑΚΥΡΕΣ. Το πως βρέθηκαν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις είναι… θαύμα. O κύριος αυτός, όπως φαίνεται, προσπαθεί με κάθε τρόπο..

Τρέχει και δεν φτάνει ο Μπόμπολας - Μπούμερανγκ το δημοσίευμα κατά της ΕΣΗΕΑ και του προέδρου της

Μπαράζ ανακοινώσεων αποδοκιμασίας για το απαράδεκτο και κακόβουλο άρθρο

Μπούμερανγκ γύρισε στον Μπόμπολα το δισέλιδο «ρεπορτάζ» του Εθνους της περασμένης Κυριακής που στρεφόταν εναντίον της ΕΣΗΕΑ, του προέδρου της και της Εφημερίδας των Συντακτών. Το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ» ξεσήκωσε τέτοιες αντιδράσεις με μπαράζ ανακοινώσεων αποδοκιμασίας και καταδίκης, που το αφεντικό του Πήγασου (και οι συν αυτώ) πρέπει να το έχουν μετανιώσει διπλά. Bέβαια όλη αυτή η ιστορία αδικεί πολλούς από τους εργαζόμενους στο ΕΘΝΟΣ και την ίδια την εφημερίδα που τους «παίρνει η μπάλα», χωρίς να φταίνε, για τις επιλογές και τους ανόητους χειρισμούς του εκδότη και των παρατρεχάμενών του.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να αποδοκιμάσει το άρθρο του «Έθνους της Κυριακής» 3/2/13, με τον κακόβουλο σχολιασμό..

Γνωστοί άγνωστοι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Διάβασα την απάντηση των εργαζομένων της «Ε» και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Όπως θα είδατε και εσείς δεν είναι άγνωστοι αυτοί που μοίρασαν τα φέιγ βολάν, είναι οι Απλήρωτοι/τες της Ελευθεροτυπίας, όπως ακριβώς και Οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» που υπογράφουν το κείμενο της απάντησης. Δεν καταλαβαίνω επίσης: Ποιοι είναι οι  απαξιωτικοι και υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τους σημερινούς εργαζομένους στην εφημερίδα και το έργο τους;
Είναι ψέμα ότι υπάρχουν 850 απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι επί..

Τελικά τι ώρα τους έδειραν;

Μέγα θέμα εγείρεται με τη δημοσίευση των φωτογραφιών των 4 συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία.
Αφού πρώτα σας θυμίσουμε ότι για το photoshop στις πρώτες φωτογραφίες ο κ. Δένδιας είχε πει ότι χρησιμοποιήθηκε για να τους κάνει αναγνωρίσιμους (προφανώς τους είχαν κάνει αγνώριστους από το ξύλο), προσέξτε τι αποδεικνύεται σ' αυτή τη δεύτερη σειρά των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.
Πριν σας παραθέσουμε το επίμαχο απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, να σας θυμίσουμε το εξής: ο λόγος της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών είναι για να πείσουν τον κόσμο..

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρατσισμός και βία στα θρανία

Συνθήματα για την Κύπρο, τα Ιμια, την τιμή και το ελληνικό αίμα, γραμμένα με μαρκαδόρο, σε σχολικά θρανία και τετράδια. Καρδιές που περικυκλώνουν το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ζωγραφισμένες σε σχολικές τσάντες.
Μαθητές με ξυρισμένα κεφάλια φορούν μπλούζες με το λογότυπο του κόμματος. Κάποιοι γονείς, ψηφοφόροι, ζητούν εκκαθάριση των σχολείων. Και απαιτούν διπλή προσευχή. Η μία να γίνεται μόνο για Ελληνες. Κεντρικό θέμα στο συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων σχολείου της Αθήνας, η καθημερινή έπαρση της σημαίας. Δάσκαλοι που σιωπούν από φόβο.
Από το Μενίδι, το Καματερό, τα Πατήσια, τη Νέα Ιωνία έως το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, το Φάληρο και τον Πειραιά, το σχολικό κουδούνι αρκετές φορές «χτυπάει» μαζί με τη Χρυσή Αυγή...

Εμείς σπρώξαμε τα παιδιά στον Βελβεντό

Από τη Νινέττα Κοντράρου-Ρασσιά

Κοίταζα ξανά και ξανά εκείνη τη βαθιά ουλή λίγο κάτω από το μάτι. Το αίμα είχε παγώσει, το βλέμμα όμως ήταν πυρακτωμένο, θυμωμένο, έτοιμο να επιτεθεί, όπως θα έκανε το πληγωμένο γεράκι. Κάτι μου θύμιζε αυτό το βλέμμα. Δεν ξέρω πώς, αλλά μου ήρθε στο νου μια εικόνα καμιά δεκαριά χρόνια παλιά.
Ηταν άνοιξη, μοσχοβολούσε η γειτονιά του Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό και δύο αγοράκια στο δασάκι στου Μωραΐτη παίζανε κλέφτες κι αστυνόμους. Δεν είχαν ούτε πέτρες στις τσέπες ούτε σφεντόνες στο χέρι ούτε καν ένα νεροπίστολο. Κυνήγαγαν το ένα το άλλο, παίρνοντας θέση μάχης πίσω από τους κορμούς των δέντρων κι όταν ο Νίκος έπιανε τον Αλέξη γινόταν πανζουρλισμός από τις φωνές τους. Πέρασαν τα χρόνια κι ανάμεσά τους σ' εκείνο το ανέμελο παιχνίδι εμφανίστηκε..

Χειραγωγώντας τους πολίτες: η στρατηγική της έντασης

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στι 8 το βράδυ στο FLORAL

Τον τελευταίο μήνα έχει στηθεί μια υπερπαραγωγή βίας και έντασης από την τρικομματική κυβέρνηση με βασικά συστατικά την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την επιστράτευση απεργών. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των επικυρίαρχων της Ε.Ε., δε θα είναι τα τελευταία. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται όσο όσο, το έλλειμμα παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, το δημόσιο χρέος αυξάνεται, η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις συνεχίζονται. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία εκφυλίζεται σε τυραννίδα των αγορών.
Από τη μια έχουμε την εικονική και από την άλλη την άγρια πραγματικότητα. Από τη μια οι εξαγγελίες περί ανάπτυξης και επιστροφής στις αγορές, από την άλλη η βία και ο αυταρχισμός προκειμένου να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα.
Ποιον εξυπηρετεί όμως η ένταση και η βία; Πώς συνδέεται το..

Τρία ή τέσσερα μεγάλα ονόματα φεύγουν από τον ΣΚΑΪ

Μα τί γίνεται στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και οι επίτιμες στήλες δεν ασχολούνται επιμελώς;
Τις προάλλες, πάντως, σκληρά εργαζόμενοι και φίρμες ενημερώθηκαν – έστω και μέσα σε κλίμα απεργιακό και πένθιμο – ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν θα κλείσει, «όπως πολλοί επιθυμούν», ότι είναι μια δύσκολη περίοδος μόνο, αλλά ότι δεν πρόκειται να γίνουν και αλλαγές (ασχέτως που οι ακροατές βρίζουν και διαμαρτύρονται στα τηλέφωνα για συγκεκριμένους δημοσιογράφους).
Πάντως, στην τηλεόραση του Φαλήρου, αγαπούν Αυτιά και Ευαγγελάτο. Πολύ. Και καθόλου δεν σκοτίζονται για το ότι πολύ σύντομα τουλάχιστον τρία – μην είναι τέσσερα; – ονόματα ετοιμάζονται για μαντήλια και αποχαιρετισμούς...

Μια ακόμη μάχη για την επαναπρόσληψη του Θανάση Βογιατζή

Επιτροπή αγώνα στον χώρο του Τύπου του ΠΑΜΕ
Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων


Δεκαπέντε  μήνες μετά την απόλυση του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή, από τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Θεσσαλίας» γιατί δεν υπέγραφε ατομική σύμβαση εργασίας μείωσης του μισθού του κατά 20% – ενώ ήδη οι συνάδελφοί του, είχαν υπογράψει- δίνουμε σήμερα Παρασκευή 8 Φλεβάρη και στο Πρωτοδικείο Βόλου, μία ακόμη «μάχη» για την επαναπρόσληψή του. Διότι η απόλυση του δημοσιογράφου ήταν ξεκάθαρα συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και στόχο είχε να λείψει η αγωνιστική φωνή και πράξη που μπορούσε να μπεί φρένο στις απαιτήσεις του εργοδότη για μείωση των μισθών και μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, να προκαλέσει φόβο σε..

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι είχαν λάβει «υψηλές» διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνουν στην ΕΡΤ...

 ...αλλά παρ' όλα αυτά φεύγουν;

** Κρατική, τρικομματική, σαν με αόρατους εντολείς που την κυβερνούν από μακριά – και απ’ το τηλέφωνο, αν γίνεται – η ΕΡΤ ποτέ άλλοτε, ακόμη και όταν εδιοικείτο από τους χειρότερους, δεν είχε φτάσει σε τέτοια παρακμή, τέτοια αβεβαιότητα, τέτοιο χάος. Τώρα που θα «αδειάσει» το μαγαζί ακόμη και από εκείνους που πήραν «υψηλές» διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνουν, θα γίνει αντιληπτό όχι ποιος διοικεί, όχι ποιος προσπαθεί να σώσει τη θεσούλα και τις συμφωνίες του, αλλά το πώς οι μνημονιακές επιταγές, αντί να συνετίσουν την «αιώνια έφηβη» της Μεσογείων την αποχαλίνωσαν ολοκληρωτικά.
** Α, κι επειδή ο λόγος γίνεται για το «ποιος κυβερνάει την ΕΡΤ» θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν και αύριο τα δημόσια ΜΜΕ βρίσκονται..

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα δημόσια ΜΜΕ

- Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα σε όλα τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνα)
 - Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 μ. και πορεία προς τη Βουλή

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν την απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.
Οι Ενώσεις απαιτούν διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.
Επίσης, κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα (11/2) από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) με συγκέντρωση..

O Mωυσής Λίτσης απαντά στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Μπόμπολα

Δήλωση του Ταμία και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μωυσή Λίτση σχετικά με συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:

Με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» κατά του προέδρου Δ. Τρίμη και της ίδιας της ΕΣΗΕΑ, ως ταμίας του σωματείου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ η έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατον αφού για την εκταμίευση και του τελευταίου ευρώ από το ταμείο της Ένωσης απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου και βέβαια ουδέποτε τέθηκε και ούτε θα μπορούσε να τεθεί θέμα χρηματοδότησης της Εφημερίδας των Συντακτών.
 Η ΕΣΗΕΑ χρηματοδότησε αποκλειστικά και μόνο την έκδοση του πρώτου απεργιακού φύλλου των απεργών της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Οι Εργαζόμενοι», όπως έχει κάνει άλλωστε..

Μπίρα «Ανεργος Ρεπόρτερ»

 «Τα αλκοολούχα ποτά επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης οχημάτων. Και λοιπόν;
Μήπως θα ξυπνήσετε αύριο πρωί και θα πάτε στη δουλειά; So fuck it»!

Μαύρη μοίρα ίσον μαύρη μπίρα! Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο πρώην ρεπόρτερ της αμερικάνικης εφημερίδας «The Hartford Advocate», Γιον Κάμπελ, και αποφάσισε να χαρίσει ένα χαμόγελο στους άνεργους συναδέλφους του.
Ενα πικρό χαμόγελο, οπωσδήποτε, αλλά και το ζοφερό, αιχμηρό χιούμορ έχει κι αυτό τη θέση του. Κάπως έτσι γεννήθηκε η μαύρη μπίρα «Unemployed Reporter» (ελληνιστί: «Ανεργος Ρεπόρτερ») που χαλάει κόσμο στα social media.
Ναι, στα social media και όχι στα σουπερμάρκετ ή στις κάβες, διότι η μπίρα του κυρίου Κάμπελ περισσότερο ένα παιχνίδι του photoshop είναι παρά ένα προϊόν προς κατανάλωση. Την έφτιαξε στον κομπιούτερ του για να καταδείξει τι τραβάνε οι συνάδελφοι ανά την υφήλιο, τώρα που ανθίζουν τα blogs, τα tweets και τα..

Τι λένε για τα φέιγ βολαν του λιμανιού όσοι εργάζονται σήμερα στην Ελευθεροτυπία

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στην Ελευθεροτυπία με κείμενό τους στην σελίδα 38 της εφημερίδας, απαντούν στα όσα αναφέρονται στα φέιγ βολάν που μοιράστηκαν στη συγκέντρωση των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στην επανεκδοθείσα Ελευθεροτυπία κάνουν λόγο για απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους. Η γνώμη μας είναι ότι οι χαρακτηρισμοί στα φέιγ βολάν (όπως τα διαβάσαμε στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης) ουδόλως αναφέρονται στους εργαζόμενους και ούτε τους αφορούν.
Αναδημοσιεύουμε την απάντησή τους:
Οι εργαζόμενοι στην «Ε» και η αλήθεια
Παίρνοντας αφορμή από ανώνυμα φέιγ βολάν, με υπογραφή «απλήρωτοι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας», που άγνωστοι μοίρασαν σε συγκέντρωση απεργών εργαζομένων και στα οποία..

Μετά την Πλουτάρχου ο Καραμανλής πουλάει και το σπίτι στη Φιλοθέη

Και η χειρουργός Νατάσα κάνει σκι στον Παρνασσό

Φωτογραφίες της οικογένειας Καραμανλή, της Νατάσας Παζαίτη και των διδύμων, να κάνουν σκι στον Παρνασσό, έκαναν το γύρο του διαδiκτύου μετά τη δημοσίευσή τους στο περιοδικό Hello!.
Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. μετά το πατρικό του σπίτι στο Κολωνάκι, βγάζει στο σφυρί, όπως γράφει ο Γ. Καν. στην «Ε», και το σπίτι στη Φιλοθέη, όπου έμεναν οι γονείς του.
Στην οδό Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι, ο Κ. Καραμανλής είχε το πολιτικό του γραφείο από βουλευτής. Μαζί του ήταν ο αδελφός του Γιώργος, πολιτικός μηχανικός, και ένας ακόμη..

Ποιό μεγάλο αντιμνημονιακό ραδιόφωνο δεν τόλμησε να βάλει τη διαφήμιση του Unfollow για τον Δ. Μελισσανίδη;

«Τηλεφώνησε στο περιοδικό κάποιος που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και με απείλησε» λέει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος έκδοσης του Unfollow. Το περιοδικό βρήκε ότι ο αριθμός κλήσης ανήκει σε πέντε εταιρείες της Aegean από την έδρα του ομίλου στον Πειραιά.
Ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης, μέσω του δικηγόρου του (και συμβούλου του Σαμαρά), Φαήλου Κρανιδιώτη, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.
Ενα από τα ενδιαφέροντα της υπόθεσης είναι κι αυτό που αποκάλυψε ο Λ. Χαραλαμπόπουλος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Δημήτρη Αγγελίδη: «Κάθε μήνα, το “Unfollow” έχει πληρωμένη διαφήμιση..

Λύθηκε το μυστήριο των «προκηρύξεων» κατά της Ελευθεροτυπίας

Λύθηκαν οι απορίες μας και το μυστήριο με τις «υβριστικές προκηρύξεις» που ανέφερε σε σημείωμα του ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Βαγγέλης Παναγόπουλος στη στήλη Πολιτικά Παρασκήνια.
Ο Β. Παναγόπουλος έβαλε σε σκέψεις πολλούς που δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των «προκηρύξεων» για το τι ακριβώς εννοεί.
Τελικά όπως είδαμε στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης και όπως φαίνεται από τη φωτογραφία αριστερά, πρόκειται για φέιγ βολάν που κυκλοφόρησαν κατά..

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Δίψα» για κυκλοφοριακή άνοδο…

Δεν «τράβηξε» τελικά ο Πορτοκάλογλου και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αυτή την εβδομάδα σημείωσε κυκλοφοριακή πτώση της τάξης των 15.000 φύλλων. Η εφημερίδα της Μίνωος είχε πουλήσει την προηγούμενη Κυριακή (27/1) 36.280 φύλλα με την προσφορά του cd με τις μουσικές επιλογές από την ταινία «Αν…» του Παπακαλιάτη. Η Κ.Ε είχε ανεβάσει κατά 44% την κυκλοφορία της.
Είχαμε διακινδυνεύσει την πρόβλεψη πως ο Πορτοκάλογλου θα κρατούσε στα ίδια επίπεδα την κυκλοφορία της Κ.Ε. Πέσαμε εξω. Καθώς φαίνεται ο παλαίμαχος τραγουδοποιός δεν συγκινεί πλέον το κοινό της Ελευθεροτυπίας. Βέβαια τα τραγούδια του Πορτοκάλογλου που είχαν επιλεγεί για το cd ήταν, στην πλειοψηφία τους, «ψόφια» και «προπολεμικά» (τα ακούσαμε μια φορά και μας κούρασαν)…
Αυτή την εβδομάδα η Κυριακάτικη δίνει το 2ο cd με τα «Hλεκτρικά τραγούδια αγάπης» του καλλιτέχνη, όπου..

Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, η απόλυση του Θανάση Βογιατζή

Tη δικαίωση του δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, Θανάση Βογιατζή, ο οποίος απολύθηκε στις 16/11/2011 από την εφημερίδα του Βόλου ΘΕΣΣΑΛΙΑ ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.). Ο Θ. Βογιατζής απολύθηκε γιατί δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών 20%. Σημειώνεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θεώρησε την απόλυση πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.
Η Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, με μια γνωμοδότηση-κόλαφο για όσους επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με δραστικές μειώσεις αποδοχών, είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του Βογιατζή  από την «Θεσσαλία» επειδή πρωτοστάτησε σε..

Στα χνάρια της Μάνιας και ο διευθυντής της Ελευθεροτυπίας

Η συγκέντρωση των ναυτεργατών και οι υβριστικές προκηρύξεις

Απορίες προκαλεί το σημείωμα του διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Βαγγέλη Παναγόπουλου στη στήλη Πολιτικά Παρασκήνια υπό τον τίτλο «Δράση στο σκοτάδι»:
Γέμισαν με ανώνυμες προκηρύξεις τη συγκέντρωση των ναυτεργατών.
Προκηρύξεις υβριστικές για την «Ελευθεροτυπία» και τους εργαζόμενους σε αυτή. Η ανωνυμία είναι ίδιον των θρασύδειλων και των προβοκατόρων. Που δρούν στο σκοτάδι με την ανοχή πολιτικών,..

Γιατί ο Σίμος Κεδίκογλου ακύρωσε το πάρτι του;

Είχε κλείσει ολόκληρο εστιατόριο για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης βρίσκονταν (και βρίσκονται) στα κάγκελα με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διοργάνωνε χλιδάτα πάρτι για να γιορτάσει τα γενέθλιά του ή κατ΄άλλους, την ονομαστική του εορτή.
Συγκεκριμένα ο Σίμος Κεδίκογλου την περασμένη Κυριακή, είχε προγραμματίσει πάρτι που περιελάμβανε πολυτελέστατο δείπνο σε πανάκριβο εστιατόριο το οποίο θα άνοιγε ειδικά για το χατήρι του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Το πάρτι με τους δεκάδες «εκλεκτούς» καλεσμένους (υπουργούς, βουλευτές κλπ) τελικά ακυρώθηκε καθώς ο Σίμος Κεδίκογλου..

Η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ, ο Βοϊτσίδης και ο ρόλος της Μαρίας Αντωνιάδου

Καταγγελίες για την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ και το σαμποτάρισμα των κινητοποιήσεων

Μετά τη νέα 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα δημόσια ΜΜΕ την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ κηρύσσει και επεκτείνει την απεργία σε όλα τα δημόσια Μέσα της χώρας, την ίδια μέρα, από τις 06:00 μέχρι τις 06:00 της Πέμπτης.
 Και ενώ η Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ) και 3 Ενώσεις Συντακτών, η ΕΣΗΕΑ (Αθήνα) και η ΕΣΗΕΘΣΕΕ (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια) και η ΕΣΠΗΤ (περιοδικού Τύπου) αποφάσισαν να υπάρξει κλιμάκωση, η ΕΣΗΕΜΘ (Μακεδονίας – Θράκης) και η ΕΣΗΕΠΗΝ (Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων) αποφάσισαν να μη μετέχουν στην μέχρι πρότινος πανελλαδική κινητοποίηση.
Η απόφαση του προέδρου ΕΣΗΕΜΘ, κ. Βοιτσίδη και της παρέας του (Πλήκα, Ρεπανάς, Γιαννούλης, Κοντογουλίδης Φωκιανίδης) ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Προφανώς είναι..

Ο Μπόμπολας απολύει τους τελευταίους εργαζόμενους

Νέα καταγγελία της ΕΤΕΡ για τον ραδιοσταθμό Sentra Fm

Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra Fm έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο απολύοντας την εκπρόσωπο της Ε.Π.Η.Ε.Α στον εν λόγω ραδιοσταθμό η οποία μέχρι τις 4/2/13 ασκούσε καθήκοντα ροής προγράμματος.
Η ΕΤΕΡ καταγγέλλει ότι ο όμιλος Μπόμπολα αφού αρχικά απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες εκκαθάρισης το σύνολο των εργαζόμενων δημοσιογράφων και έκανε το ίδιο και με το σύνολο των ηχοληπτών (10) του σταθμού, αποφάσισε να «ποδοπατήσει» και το λιγοστό διοικητικό προσωπικό του σταθμού. Φυσικά σύμφωνα με την εταιρία και η απόλυση αυτή έγινε για...

Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Στρατιωτικός νόμος και για τους Ναυτεργάτες

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Χωρίς καμία έκπληξη οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός Λαός ξαναζήσαμε στις πιο αδρές του γραμμές το στρατοκρατικό μένος της τρικομματικής μαύρης συγκυβέρνησης εναντίον των απεργών Ναυτεργατών.
Οι κυβερνώντες γι άλλη μια φορά έδειξαν πώς αντιλαμβάνονται τον διάλογο και την ελευθερία των εργαζομένων στην απεργία. Αφού διέλυσαν τις ΣΣΕ, το ΣΕΠΕ, τον ΟΜΕΔ και παρέδωσαν τους εργαζόμενους βορά στις εργοδοτικές ορέξεις, διαλύουν τώρα και την Ναυτιλία της Χώρας μας. Οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση εφαρμόζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός τους είναι να γίνονται δρομολόγια μόνο όταν υπάρχουν αρκετοί επιβάτες. Τα πάντα θυσιάζονται στον..

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τακτικές Γκουαντάναμο στην Ελλάδα καταγγέλλει ο Guardian

Tι γράφει η βρετανική εφημερίδα για τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις των συλληφθέντων στην Κοζάνη 

«Η ελληνική αστυνομία κακοποίησε τέσσερις ύποπτους ως τρομοκράτες και έπειτα το συγκάλυψε». Αυτός είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian σχετικά με την κακοποίηση των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για χρήση βίας με «τακτικές του Γουαντάναμο». Επίσης αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές αντιμετώπισαν αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί έδειραν βάναυσα τέσσερα άτομα ως ύποπτα μέλη τοπικής τρομοκρατικής οργάνωσης, προτού δώσουν στη δημοσιότητα τις πειραγμένες φωτογραφίες..

Να μείνει το νοσοκομείο στην Ικαρία

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ικαρίας, που σε συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού, καθώς και όλων των άλλων φορέων (Δήμος, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων & μαθητών, δάσκαλοι και καθηγητές, εμπορικός σύλλογος κλπ), διεκδικούν την αναβάθμιση του νοσοκομείου και όχι τη συγχώνευσή του με αυτό της Σάμου, που θα επιδεινώσει την ήδη προβληματική παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες του ακριτικού νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό και για να μην επαναληφθούν σήμερα-λόγω της κρίσης-τραγικά περιστατικά, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Ικαρίας πραγματοποιούν απεργία στις 8 Φεβρουαρίου και..

Επιστολή Φαήλου Κρανιδιώτη στο UNFOLLOW για τον πελάτη του, Δ. Μελισσανίδη

Επιστολή στον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, υπεύθυνο έκδοσης του UNFOLLOW, έστειλε ο Φαήλος Κρανιδιώτης σχετικά με το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που δημοσιεύει το περιοδικό και τις απειλές που δέχτηκε ο συντάκτης του ρεπορτάζ.
Στην επιστολή ο Φαήλος Κρανιδιώτης, όχι σαν αρθρογράφος αλλά ως πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία Δημήτρη Μεσσαλινίδη, κατ’ εντολήν του πελάτη του, δηλώνει πως ο επιχειρηματίας «ουδέποτε επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη ή άλλον συνεργάτη» του UNFOLLOW.
Το περιοδικό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «υποδέχεται με ενδιαφέρον την επιστολή του κ. Κρανιδιώτη και αναμένει εναγωνίως τις ενέργειές του, ώστε να καταδειχθεί -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται- ποιος αντιποιήθηκε την ταυτότητα του πελάτη του και μάλιστα από αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Φαήλου Κρανιδιώτη στο UNFOLLOW, για τον πελάτη του, Δ. Μελισσανίδη:..

Στενές και διαρκείς επαφές ανάμεσα σε Μπόμπολα - Ψυχάρη

Διαρκείς και στενές είναι οι επιχειρηματικές επαφές ανάμεσα στα εκδοτικά συγκροτήματα του Ψυχάρη και του Μπόμπολα αλλά δεν υπάρχει θέμα εξαγοράς του ομίλου «Πήγασος» από το συγκρότημα Λαμπράκη.
Οι δύο όμιλοι -και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα - έβγαλαν σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις απαντώντας σε επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. Η επιστολή του Χ.Α ζητούσε ενημέρωση για τις πληροφορίες στο διαδίκτυο περί εξαγοράς του Μπόμπολα από τον Ψυχάρη.

Η επιστολή του ΠΗΓΑΣΟΥ στο ΧΑΑ
Σε απάντηση επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε., προς σχολιασμό δημοσιεύματος του ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς ..

Συκοφαντίες, ψέματα και ανοησίες από τον Α.Κ. του Μπόμπολα

Τι καταγγέλλει η Εφημερίδα των Συντακτών και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για το δισέλιδο «ρεπορτάζ» στο Εθνος της Κυριακής

Με ένα δισέλιδο «αφιέρωμα» στο Εθνος της Κυριακής ο Φώτης Μπόμπολας (μέσω του «ανύπαρκτου» Α.Κ.) επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ αλλά και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αφορμή οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ενωση στον Πήγασο μετά και τις νέες απολύσεις εργαζομένων στη Ημερησία. Από το άρθρο-«ρεπορτάζ» του Α.Κ., ο αναγνώστης μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο Μπόμπολας είναι εξαιρετικός εργοδότης διότι παρά το ότι έχει απολύσει περί τους 600 εργαζόμενους τα τελευταία τρία χρόνια, εξακολουθεί να πληρώνει τους εναπομείναντες στον Πήγασο έστω και με μειωμένους κατά 35% μισθούς!..
Η λογική του Α.Κ. είναι ότι εφόσον πάντα υπάρχει κάποιος χειρότερος εργοδότης, τα σωματεία θα πρέπει να ανέχονται τις αθλιότητες όλων των υπολοίπων, δηλαδή όλων!
Βέβαια «ξεχνάει» ότι την εισαγωγή της εξαθλίωσης, της ελαστικότητας, της ανεργίας, της..

Εγκλημα, χωρίς τιμωρία, εν ονόματι του νόμου

Οργή από συγγενείς νέων που βλέπουν αστυνομικούς, που έγιναν αιτία να σκοτωθούν τα παιδιά τους στη διαρκεια καταδιώξεων, να αθωώνονται
Αγνωστες μεταξύ τους, συγγενείς στον πόνο. Οδυνηρή υπενθύμιση για τη μία. Τραυματικό παρόν για τις άλλες δυο. Τρεις γυναίκες -όλες μάνες- «ενώθηκαν», παρά τη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από την Κρήτη, εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού: ο σοβαρότατος τραυματισμός δύο νέων παιδιών, που νοσηλεύονται διασωληνωμένα από την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών.
Οκτώ χρόνια μετά τον άδικο χαμό του παιδιού της, του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή..

Εισαγγελική παρέμβαση για το photoshop της Αστυνομίας, τα βασανιστήρια και την κακοποίηση των 4 κρατουμένων

Τι καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου μετά τις φωτογραφίες και τις καταγγελίες γονέων σύμφωνα με τις οποίες οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό, υπέστησαν βασανιστήρια και κακοποιήθηκαν σοβαρά.
Την ίδια ώρα η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν αμέσως τις κατηγορίες για βασανιστήρια. Ο υποδιευθυντής της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Μάρεκ Μαρζίνσκι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις «επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την Ελληνική Αστυνομία».
«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματα τους με Photoshop. Αυτή η..

Κινητοποιήσεων συνέχεια στον όμιλο του Αλαφούζου

«Συνέχιση των κινητοποιήσεων στον όμιλο «ΣΚΑΪ» αποφάσισε η συνέλευση των δημοσιογράφων, η οποία διεξήχθη στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, καθώς κανένα από τα αιτήματά μας δεν έχει ικανοποιηθεί, ενώ παράλληλα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επικοινωνίας από την πλευρά της ιδιοκτησίας με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ή τους εργαζόμενους».
Αυτό αναφέρουν σε νέο ψήφισμα του οι εργαζόμενοι στον όμιλο Αλαφούζου που κατά την διάρκεια της συνέλευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη στάση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η ιδιοκτησία του ομίλου «ΣΚΑΪ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, , έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και..

Νέα 24ωρη στα δημόσια ΜΜΕ

Νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης,  έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, θα καθορίζεται..

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση για τις μαφιόζικες απειλές κατά της ζωής του Λ. Χαραλαμπόπουλου και της οικογενείας του…

…από άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης

- ΕΣΗΕΑ: Οι ψευτοπαλικαρισμοί δεν θα περάσουν
- Εν αναμονή παρέμβασης και της Δικαιοσύνης

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ομάδας που εκδίδει το περιοδικό UNFOLLOW, περί απειλών απο άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης. Αφορμή το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
O προέδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με χθεσινή δήλωσή του, κάνει λόγο για μαφιόζικες απειλές κατά της δημοσιογραφίας και επισημαίνει ότι στα καταγγελλόμενα του περιοδικού UNFOLLOW οφείλει αμέσως να τοποθετηθεί η πολιτεία και να επιληφθεί η δικαιοσύνη.
Η Ενωση Συντακτών της Αθήνας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλοςθα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις...»). Ο Χαραλαμπόπουλος είναι..

Γιατί ο Κοντομηνάς έδιωξε την Καϊλή από τον Alpha

 Απεργιακά, ημερίδες και «απώλειες»

** ΣΕ ΟΛΑ τα περιφερειακά δημόσια ΜΜΕ οι απεργιακές κινητοποιήσεις από ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ,  σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 06.00 έως την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Αιτήματα: α) Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. β) Ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. γ) Ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

** Η ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ μετά την αποτυχία της να επανεκλέγει στη Βουλή, ως γνωστόν προσέφυγε στο αφεντικό του Αlpha και προσελήφθη ως υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων του ομίλου. Μάλιστα ο Κοντομηνάς την..

Tα ακριβά πούρα της ενημέρωσης

«Θα διάβαζα με ενδιαφέρον μια εφημερίδα στο μέγεθος του iPad τυπωμένη σε χαρτί γραφής 100 gr. Βέβαια αυτό ανεβάζει το κόστος για τον εκδότη, αλλά μπορεί να ελκύσει ξανά την ακριβή διαφήμιση». Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της ιστοσελίδας kourdistoportocali.com, Βασίλης Μπόνιος απαντώντας στην ερώτηση του Χρήστου Ξανθάκη για το αν «θα ζήσει ή θα πεθάνει το χαρτί».
Ο Β. Μπόνιος απαντάει στις κλασικές 3 ερωτήσεις της στήλης media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας:
- Ποιους βολεύει η ανωνυμία στο Ιντερνετ;
Πόση «ανωνυμία» μάς επιτρέπει ο Μεγάλος Αδελφός; Ακόμη εξερευνούμε με την περιέργεια μικρού παιδιού αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι, το Ιντερνετ, που άλλαξε τις ζωές όλων μας. Μη δίνετε σημασία στις..

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη, από έναν καθηγητή του

Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός

Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave". Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.
Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά..

«Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη»

Τι καταγγέλλει η ομάδα του περιοδικού

Σοβαρότατες καταγγελίες από την ομάδα που εκδίδει το περιοδικό UNFOLLOW, σχετικά με το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
Οι καταγγελίες περί απειλών απο άτομο που συστήθηκε ως Δ. Μελισσανίδης, προφανώς χρήζουν εισαγγελικής έρευνας και θα πρέπει οι ενώσεις Τύπου να πάρουν πάραυτα θέση.
O προέδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με δήλωσή του, κάνει λόγο για μαφιόζικες απειλές κατά της δημοσιογραφίας και επισημαίνει ότι στα καταγγελλόμενα του περιοδικού UNFOLLOW οφείλει αμέσως να τοποθετηθεί η πολιτεία και να επιληφθεί η δικαιοσύνη. 
Αναλυτικά η καταγγελία του περιοδικού  UNFOLLOW:
 «Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και..

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Οικογενειακό συμβούλιο στου Μπόμπολα για το μέλλον του «Πήγασου»

Δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι του «Εθνους» που πνέουν μένεα εναντίον της ΕΣΗΕΑ, θεωρώντας ότι η απεργιακή κινητοποίηση σε όλο τον «Πήγασο» δεν στρεφόταν εναντίον των απολύσεων αλλά ήταν προσωπική επίθεση εναντίον του Φώτη Μπόμπολα.
«Δεν ανήκουν καν στην ίδια εταιρεία οι δύο εφημερίδες», λένε, προσθέτοντας: «Αν είναι έτσι, κάθε φορά που κηρύσσει απεργία στον ΣΚΑΪ η ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει να κηρύσσει απεργία και στην "Καθημερινή"».
Το χάσμα των δύο πλευρών δεν μοιάζει εύκολο να γεφυρωθεί, ιδίως μετά τη..

Σάλος από τις εικόνες κακοποίησης των 4 κατηγορουμένων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Kαταγγελίες για βασανιστήρια και κακοποίηση  των κατηγορούμενων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και διεθνής σάλος καθώς οι φωτογραφίες των τεσσάρων, με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο, κάνουν το γύρο του κόσμου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για “τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους”.
Συνήγοροι και συγγενείς των κατηγορουμένων καταγγέλλουν κακοποίηση τους. "Τα παιδιά δεν είναι απλά κακοποιημένα αλλά έχουν υποστεί βαριά βασανιστήρια, με εμφανείς βαριές σωματικές βλάβες", λένε δικηγόροι και γονείς.
Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία, με εισαγγελική διάταξη, είναι εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο των τεσσάρων.
Αλγεινές εντυπώσεις, με διεθνή αντίκτυπο, έχει προκαλέσει και το χοντροκομμένο φωτομοντάζ που έχει γίνει στις συγκεκριμένες φωτογραφίες:..

Με κόκκινο της φωτιάς και μπότα ιππασίας...

...γοητεύει το 1,6% των δυναμικών κοινών που την ακολουθούν πιστά

** ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κι άλλες εκπομπές, νέα “φρουτάκια” που θα βγουν άμεσα και θα πληρωθούν τον Ιούνιο (και βάλε), αν οι σχέσεις με τους σπόνσορες διατηρηθούν σε καλά επίπεδα, κι άλλη γκρίνια, κι άλλη φαγωμάρα, κι άλλες υποχωρήσεις…

** ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα; Κεφλίδικα πράγματα στον δημόσιο. Στην ΕΡΤ, εκεί που τα τέλια βαρούν νυχθημερόν και οι συναντήσεις με όλη την αφρόκρεμα του νεκραναστημένου lifestyle συνεχίζονται κανονικά. Ήδη έχει ενημερωθεί κόσμος για το τι θα… του συμβεί μετά τις 7-8 Φλεβάρη, ήδη εργαζόμενοι χτυπούν κεφάλια σε τοίχους και τραβούν μαλλιά, αλλά όλα κι όλα, η Ανθή εκεί! Μονοψήφια, κατεψυγμένη, ανεπίδεκτη, αλλά εκεί, με κόκκινο – της φωτιάς – ένδυμα και μπότα ιππασίας, θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι να..

Το πρωί χειρουργός, το βράδυ αρθρογράφος

UPD Πολλοί(;) είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το που βρίσκεται και τι κάνει η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή. Η πρώην νηπιαγωγός και νυν γιατρός -χειρουργός παρακαλώ- Νατάσα Παζαίτη δεν κρύβει τις επιστημονικές της γνώσεις και σε κάθε ευκαιρία εμφανίζεται δημόσια με τη νέα της επαγγελματική της ιδιότητα.
Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου οι παρευρισκόμενοι στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, κυρίως καθηγητές πανεπιστημίου από Ελλάδα και εξωτερικό, εξεπλάγησαν όταν είδαν στο βήμα την Νατάσα Παζαίτη, να αναφέρεται  εκτενώς σε θέματα χειρουργικής μαστού εκφράζοντας τη δική της εμπειρία.
Βέβαια ακόμη περισσότερο είχαν εκπλαγεί τον περασμένο Οκτώβριο οι αναγνώστες του Hello όταν είδαν άρθρο για τις παθήσεις και τη χειρουργική μαστού με την υπογραφή της Νατάσας Παζαίτη, να φιλοξενείται στη στήλη «Υγεία» του περιοδικού...
Τώρα η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού επανέρχεται και με ολοσέλιδο άρθρο της στην..