ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τι συζήτησε ο Ψυχάρης με Μπόμπολα και Μάνια;

Tετ α τετ είχε ο εκδότης και ισχυρός άνδρας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης με τους «ομολόγους» του (του Εθνους) Φώτη Μπόμπολα και (της Ελευθεροτυπίας) Μάνια Τεγοπούλου.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα και κάνει λόγο για επαφές στα... άδυτα της Μιχαλακοπούλου και για ραντεβού με το αφεντικό του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Την ίδια ώρα και ενώ η στοχοποίηση του ομίλου Μπόμπολα από ξένα Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται να έχει προβληματίσει τον «πατριάρχη» της οικογένειας, ο Σταύρος Ψυχάρης φέρεται να έκανε πρόταση στον Γ. Μπόμπολα για...

Επιχείρηση «φίμωσης» της Εφημερίδας των Συντακτών

Του Σωτήρη Μανιάτη

Επίθεση εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξαπέλυσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, με τη γνωστή μέθοδο της κατάθεσης αγωγών και μάλιστα στοχοποιώντας μόνο συγκεκριμένη δημοσιογράφο.
Οι «μάσκες» όπως φαίνεται πέφτουν και αποκαλύπτονται οι σκοποί ορισμένων που τοποθετήθηκαν από την τρικομματική κυβέρνηση για να διοικήσουν την ΕΡΤ. Αντ' αυτού, είναι εμφανές ότι έχουν στόχο να πράττουν όπως αυτοί καταλαβαίνουν και να μη δέχονται όχι τον έλεγχο αλλά ούτε καν την κριτική, το σχόλιο, ειδικά από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Καταθέτοντας, λοιπόν, μια αγωγή, επιχειρείται ουσιαστικά η φίμωση τόσο της δημοσιογράφου όσο και της «Εφ.Συν.».
Μιας νέας, ανεξάρτητης, αυτοδιαχειριζόμενης, συνεταιριστικής εφημερίδας, που δεν έχει αφεντικά..

«...εκεί θα σε περιμένω»

 -από το μπλογκ agitatoras

Στο αθλητικό σάιτ ο τίτλος λέει «Μπινελίκια στον αέρα του Μέγκα (vid)». Αυτός είναι ο τίτλος, αυτό είναι ίσως το σημαντικό νέο της ημέρας. Ότι στον τηλεοπτικό αέρα ακούγεται η φράση «μαλακισμένα». Η είδηση είναι η παρασπονδία του Καμπουράκη, το λάθος του τηλεοπτικού σκηνοθέτη. Δεν θα απομείνει τίποτα άλλο, παρά μια λάθος πιρουέτα μια ημιδιάσημης γκόμενας απ’ το ντάνσινγκ γουιθ δε σταρς και ένα μπινελίκι του εξίσου ημιδιάσημου παρουσιαστή. Δεν είμαστε τίποτα, παρά απομεινάρια τηλεοπτικού χρόνου, ό,τι χώρεσε σε ένα μονόστηλο της εσπρέσο.
Ποιοί κοινωνικοί χώροι, ποιά αυταρχική κυβέρνηση, ποιός κουκουλονόμος; Το μπινελίκι του Καμπουράκη.
//
Στο ραδιόφωνο παίζει Ελληνοφρένεια. Σε μια στιγμή ακούγεται η φωνή του Ντινόπουλου. Προσπαθεί να..

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Από αυτή την Κυριακή θα μπορείτε να τυλίξετε ένα ψάρι με το ThePressProject

Από την Κυριακή 13 Ιανουαρίου το ThePressProject αφήνει για λίγο τη φωτεινότητα της οθόνης για τη ζεστασιά του τυπωμένου χαρτιού, φιλοξενούμενο στην κυριακάτικη έκδοση της Ελευθεροτυπίας.
Η συντακτική ομάδα του ThePressProject αξιοποιεί την ευκαιρία της συνεργασίας με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία προκειμένου να συζητήσει τις όψεις και τις αιτίες της παθητικότητας των πολιτών τον καιρό της κρίσης.
Κάθε βδομάδα θα παρουσιάζεται από μία πτυχή: η συλλογική ενοχή, η απώλεια της πίστης στον..

Γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Από τις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών (αποτελούνταν από δύο γκαζάκια) προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα οι επιθέσεις έγιναν: Στις 03.40 στο Λυκαβηττό στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας (του Mega), στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου (υπεύθυνος περιφερειακών μέσων του ΠαΣοΚ), στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου (διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη Πέτρου Καρσιώτη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδίκασε τις επιθέσεις τονίζοντας ότι..

Η Τρίτη όψη της Ελευθεροτυπίας και η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη

Mε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα απαντάει η Εφημερίδα των Συντακτών στην επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας. Συγκεκριμένα στην πρώτη σελίδα υπό τον τίτλο «Η "Τρίτη όψη" στα ΜΜΕ / Απ΄το Βατοπέδι της Μαγνησίας στην έκδοση εφημερίδας» αναφέρει:
Η Χ. Κ. Τεγόπουλος επανεκδίδει την Ελευθεροτυπία μέσω μιας παρένθετης εταιρείας που ονομάζεται«Τρίτη Οψη». Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι χωρίς αποζημίωση. Ποιά είναι η μυστηριώδης ετιαρεία; Πώς μια εταιρεία ακινήτων εκδίδει μια εφημερίδα; Ποιά είναι η σχέση της με την οικογένεια  Μητσοτάκη; Ποιές είναι οι πραγματικές της δραστηριότητες; (UPD Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ)
Είναι γεγονός πως στην Κολοκοτρώνη έχουν σχετικά θορυβηθεί με την επανέκδοση..

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αποδυναμώθηκαν «Τα Νέα»...

Αποδυναμωμένες και αφυδατωμένες είναι ολοένα και περισσότερο – σε καθημερινή βάση πλέον, οι πολιτιστικές σελίδες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Η αναγκαστική εθελουσία που «έτρεξε» στην απογευματινή του ΔΟΛ έδειξε την έξοδο κινδύνου σε μια σειρά από δημοσιογράφους που με το κύρος και την υπογραφή τους, στόλιζαν τις σελίδες της εφημερίδας για περισσότερο από δύο δεκαετίες, καθιστώντας τες από τις πιο έγκυρες, ενημερωμένες, ελκυστικές, αλλά και πρωτοποριακές. Ξεφυλλίζοντας τα έγκυρα ΝΕΑ, πλέον δεν συναντάς τις υπογραφές του Δημήτρη Δανίκα, της Χάρης Ποντίδα, του Κώστα Γεωργουσόπουλου, της Πόπης Διαμαντάκου κ.ά Αντίθετα στις..

Η «Ελευθεροτυπία» ξύπνησε. Οι εργαζόμενοι πότε;

Διαβάσαμε το άρθρο του δικηγόρου Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου για την επανέκδοση (το ξύπνημα όπως λέει ο ίδιος) της «Ελευθεροτυπίας».
Ο μέτοχος έχει δίκιο όταν αναφέρει πως η Ελευθεροτυπία είναι βαρύ χαρτί.
Σωστά αναφέρει ότι η «Ε» θα πετύχει εάν μπορεί να ζει μόνο από τα έσοδα της ενημερωτικής της δραστηριότητας. Προσπαθεί να γίνει συμπαθής και συνάμα ηρωικός όταν γράφει ότι η «Ε» ξυπνάει με μετρημένους προσωπικούς πόρους για να πληρώσει τα χρέη και να εκπληρώσει το χρέος της...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου το οποίο δημοσιεύτηκε στην 3η σελίδα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που κυκλοφόρησε ξανά στα περίπτερα έπειτα από έναν χρόνο:..

Ήθελαν να συλλάβουν τους αλληλέγγυους μέσα στο Real fm!

Έχουν χάσει κάθε μέτρο πια. Τρόμος και πανικός μήπως και εξαπλωθεί η μορφή δράσης-αντίδρασης των καταλήψεων στην πόλη.
Ομάδα ΔΙΑΣ και ΜΑΤ περικύκλωσαν τον ραδιοσταθμό Real Fm απαιτώντας τα στοιχεία των περίπου 60 αλληλέγγυων που νωρίτερα διάβασαν στον αέρα ανακοίνωση υποστήριξης στους καταληψίες της Βίλας Αμαλίας. Και ενώ οι συλληφθέντες της Βίλας κατηγορούνται για "κακούργημα", επιχειρείται η τρομοκράτηση κάθε φωνής αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση εργαζομένων στο συγκρότημα σε twitter - face book, μετά την παρέμβαση στην εκπομπή του σταθμού, ασφαλίτες, ΔΙΑΣ και άνδρες ΔΕΛΤΑ ζητούσαν τα..

Τι απαντάει το UNFOLLOW στις «διαψεύσεις» Κόκκαλη, Αλαφούζου και Βγενόπουλου

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις ανακοινώσεις των κκ Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Αλαφούζου και Ανδρέα Βγενόπουλου για τα ρεπορτάζ του UNFOLLOW 13, όπου μεταξύ άλλων δημοσιεύουμε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα του έτους 2012. Μπορείτε να τις διαβάσετε κι εσείς εδώ, εδώ και εδώ.
Η κάθε ανακοίνωση έχει τις ιδιομορφίες της. Κάποιες λίγο συγχυτικές, όπως του κ. Βγενόπουλου που απαντά στην εφημερίδα «Αυγή», η οποία αναπαρήγαγε το θέμα βάσει κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη στη Βουλή, δίχως να ανατρέξει στην πηγή. Κι άλλες ελαφρώς ακατάληπτες, όπως του κ. Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.
Και οι τρεις ανακοινώσεις πάντως συναντώνται στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, αναρωτιούνται πώς..

Κυκλοφόρησε (και πάλι) η Ελευθεροτυπία – Ποιοι την διοικούν και ποιοι (παλιοί και καινούργιοι) δίνουν το στίγμα τους

Με 64 σελίδες επανακυκλοφόρησε σήμερα -έπειτα από ένα χρόνο και κάτι- η «Ελευθεροτυπία» της οποίας τη διοίκηση και τη διαχείριση έκδοσης έχει η εταιρεία «Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων».
Στην 3η σελίδα εμφανίζονται δύο σημειώματα σχετικά με την επανέκδοση της εφημερίδας: το ένα είναι του μετόχου (με 27%) Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου με τίτλο «Το ξύπνημα της Ελευθεροτυπίας» και το άλλο του διευθυντή Βαγγέλη Παναγόπουλου με τίτλο «Χέρι χέρι - Εσείς και εμείς» (με την πρώτη ευκαιρία θα τα σχολιάσουμε).
Στην ταυτότητα της εφημερίδας εμφανίζεται ως ιδρυτής ο Κίτσος Τεγόπουλος και εκδότης η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου.
Διευθυντής είναι ο Βαγγέλης Παναγόπουλος ενώ η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Φίλιππος Συρίγος εμφανίζονται αμφότεροι ως σύμβουλοι έκδοσης.Στην αρχισυντακτική ομάδα με αλφαβητική σειρά..

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εξώδικο στη Μίνωος από 28 πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Εξώδικο έστειλαν 28 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» κατά της Χ.Κ. Τεγόπουλος, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Θυμίζουμε ότι η Χ. Κ. Τεγόπουλος έχει ανακοινώσει ότι η Ελευθεροτυπία, η  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το Έψιλον, GOURMET κλπ. και το ΕΝΕΤ, ιδιοκτήτρια των οποίων καθώς και των σχετικών σημάτων και τίτλων είναι η εταιρεία Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, θα επανεκδίδονται – επαναλειτουργούν από αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, βάσει σύμβασης έργου που υπεγράφη με την εταιρεία Τρίτη Όψη ΑΕ, η οποία αναλαμβάνει με δικά της έξοδα την επανέκδοση και θα ανταποδίδει στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ  ποσοστό 90% των καθαρών της κερδών.
Αναλυτικά στο εξώδικο αναφέρεται:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
των ..

Στα χέρια των εργαζόμενων θα περνάει όποιος ραδιοσταθμός δεν πληρώνει!

Ανοίγει ο δρόμος για έναν νέου είδους συνεταιρισμό εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την τροπολογία που προβλέπει ότι οι απασχολούμενοι σε ραδιοσταθμό που αδυνατεί να τους πληρώσει, θα μπορούν να τον λειτουργούν οι ίδιοι με νόμιμη άδεια.
Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη και με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του ραδιοσταθμού Flash. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης συμφώνησε με την τροπολογία που έγινε δεκτή και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει:
«Σε περίπτωση οριστικής παύσης, ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο..

Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Βαγγέλης Μπραουδάκης – Προσήλθε ως μάρτυρας υπέρ του Μπόμπολα


Με διαγραφή ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό της Ενωσης ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης, για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Εναντίον του Μπραουδάκη, διευθυντή του Ρ/Σ Sentra FM του ομίλου Μπόμπολα, είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, καθώς προσήλθε ως μάρτυρας της εργοδοσίας σε δίκη που αφορούσε έφεση της εταιρείας «NSP Radio Ραδιοφωνική ΑΕ» του Ρ/Σ Sentra FM κατά των ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ. Η υπόθεση αφορούσε τις απολύσεις τεχνικών και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν.
Κατά πάγια θέση των Πειθαρχικών Συμβουλίων, η προσέλευση οποιουδήποτε δημοσιογράφου ως..

Ανακαταλήψεις, καταστολή και συλλήψεις

UPD Κατασταλτική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας στην οδό Χέυδεν το πρωί. Υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας με τα ΕΚΑΜ, και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις (101), απουσία εισαγγελέα όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης...
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. μπροστά από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Καταστολή ήταν και η απάντηση στην κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ λίγο αργότερα, με επίσης..

Υπόγεια διαπλοκή λίστας - Siemens

 από το μπλογκ agitatoras

-Ποιά πρόσωπα διασταυρώνονται και στις δύο περιπτώσεις 
- Αγνόησαν το CD όταν έκλειναν την υπόθεση του σκανδάλου

Την χρονική περίοδο που οι κυβερνητικοί παράγοντες κρατούσαν τη λίστα Λαγκάρντ ερμητικά  κλεισμένη στα συρτάρια τους, μην τυχόν και προκύψει νομικό ζήτημα με την αξιοποίησή της... ορισμένα πρόσωπα, που αναφέρονται ονομαστικά, και εταιρείες τους ελέγχονταν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Siemens.
Η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που οδηγούν από τη λίστα στις μίζες και ανοίγουν το κεφάλαιο για τους χειρισμούς των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλου και όσων άλλων είχαν ευθύνη για τη..

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη - Τι Μανδραβέλης, τι Παπακωνσταντίνου

Σοβαρές οι καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Πάσχο Μανδραβέλη και τη γυναίκα του που υπηρετούσε στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Μανδραβέλη, υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπηρέτησε στο πλευρό του Γ. Παπακωνσταντίνου όταν αυτός πήρε τη θέση του Διευθυντή του κόμματος και αργότερα του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2003-2004). Επίσης αποτέλεσε μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του Παπακωνσταντίνου όταν αυτός ήταν Υπουργός Οικονομικών, αλλά και μετέπειτα όταν διετέλεσε Υπουργός Περιβάλλοντος.
Ο Μανδραβέλης που έγινε δέκτης πολλών επικριτικών σχολίων μετά την αποκάλυψη του left.gr, απάντησε στο προσωπικό του σάιτ με δικαιολογίες του τύπου «οι επιλογές μιας δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι δουλειά ούτε του ανδρός της ούτε του πατρός της, αλλά ούτε και, φαντάζομαι, του ΣΥΡΙΖΑ».
Η αποκάλυψη για τη σύζυγο Μανδραβέλη, Σοφία Τολιοπούλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με..

Νέα συγκέντρωση στο πεζοδρόμιο της Μίνωος

Και ανακοίνωση από την ΕΣΠΗΤ

Είναι απαράδεκτο ένα έντυπο, όπως η «Ελευθεροτυπία, να βάζει λουκέτο, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του, να μην τους αποπληρώνει, να οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, να μην έχει πληρώσει δώρο Χριστουγέννων και σα να μην τρέχει τίποτα, να ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει!
Παράλληλα να επιβάλλει «εκβιαστικά» ατομικές συμβάσεις και μειωμένους μισθούς σε άνεργους συναδέλφους με μεγάλες βιοποριστικές ανάγκες, πέρα από κάθε κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα, ακυρώνοντας τις

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εκπέμπει ξανά η τηλεόραση του 902

Την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού 902 αναγγέλλει η διεύθυνση της «Ραδιοτηλεοπτικής 902». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες ξεδιπλώνεται μια πολύμορφη επιχείρηση με στόχο την αφαίρεση της άδειας της τηλεόρασης του 902, με πρόσχημα την αναστολή της εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος.
Είναι μια επιχείρηση ολοφάνερα και προκλητικά επιλεκτική, αφού, σε καμία ανάλογη περίπτωση μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν παρόμοιες συνέπειες .
Η τηλεόραση του 902 έχει κερδίσει στην πράξη την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και θα την..

Πρόεδρος χωρίς μέγαρο και φρουρά

Ο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης απέρριψε την προεδρική κατοικία και δίνει το 90% του μισθού του σε φτωχούς

του Σάιμον Ρομέρο

Κάποιοι ηγέτες ζουν σε παλάτια. Αλλοι απολαμβάνουν ποικίλα προνόμια, όπως διακριτικούς μπάτλερ, έναν στόλο από γιοτ ή ένα κελάρι με εκλεκτής ποιότητας σαμπάνιες. Ανάμεσα σ' αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Χοσέ Μουχίκα, πρώην αντάρτης και νυν Πρόεδρος της Ουρουγουάης. Ο Μουχίκα ζει σε ένα ερειπωμένο σπίτι στα περίχωρα της πρωτεύουσας χωρίς υπηρέτες.
Με μια μετρημένη δήλωσή του προς τα 3,3 εκατομμύρια πολίτες της Ουρουγουάης ο 77χρονος Μουχίκα απέρριψε το πλούσιο προεδρικό μέγαρο - και το πολυάριθμο προσωπικό. Αντ' αυτού προτίμησε να μείνει στο σπίτι όπου χρόνια τώρα διαμένει με τη γυναίκα του κι εκεί να συνεχίσει να καλλιεργεί χρυσάνθεμα, τα οποία πουλάει στις τοπικές αγορές.
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2010, η προσωπική περιουσία του ανερχόταν σε..

Ο Λυμπέρης συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη

Nέες καταγγελίες κατά του... νεόπτωχου εκδότη Αντώνη Λυμπέρη. Οι πρώην εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη, τον κατηγορούν πως ήδη πριν την πτώχευση της εταιρείας είχε δρομολογήσει την ίδρυση άλλων εταιριών και τώρα «συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη».
Σε ολοσέλιδο άρθρο τη Δευτέρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παρουσιαστηκε η επιστολή που έστειλαν πρώην εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη όπου μεταξύ άλλων καταγγέλεται: «Οταν ο Λυμπέρης μας ζητούσε εδώ και πολλούς μήνες και μέχρι την τελευταία στιγμή να τον στηρίξουμε, εν κρυπτώ σχεδίαζε μεθοδικά την προσωπική του διαφυγή και επιχειρηματική επιβίωση μέσω παράλληλων πολιτικών σχημάτων».
Σχετικά με την εκδοτική... συνέχεια του Λυμπέρη, ο Χάρης Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει:..

«Δημήτρη Ρίζο απαιτούμε την εξόφληση όλων όσα μας οφείλονται!»

Οι εργαζόμενοι στον Αδέσμευτο Τύπο καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του εκδότη Δημήτρη Ρίζου που προσπαθεί όχι μόνο να γλιτώσει από την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών προς αυτούς, αλλά και να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την «δημοσιογραφική του καριέρα. Συγκεκριμένα σε ψήφισμά τους αναφέρουν:

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τις 17/12/2012 καθώς μας οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών. Προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη κίνηση θέλοντας να διασφαλίζουμε τους κόπους μας, και έχοντας κάνει υπομονή 15 και πλέον μήνες, γεμάτους υποσχέσεις από πλευράς εργοδοσίας που δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο.
Τώρα, ο εκδότης του «Α.Τ.» Δημήτρης Ρίζος προχωρά σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις..

«Αντίπαλος είναι η εργοδοσία»

Στο κενό η προσπάθεια να εμπλακούν οι εργαζόμενοι στην «Ε» και στην «Eφημερίδα των συντακτών», σε αντιπαράθεση για το ποιος εκφράζει πιο «γνήσια», το πνεύμα της παλιάς «Ελευθεροτυπίας» 

Ούτε το χιόνι δεν πτόησε τους απλήρωτους εργαζόμενους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, για συγκέντρωση έξω από την «Ελευθεροτυπία», η επανέκδοση της οποίας επιχειρείται με τεράστιες εκκρεμότητες σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Δεδουλευμένα που είναι απλήρωτα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, εμπλοκές στην καταβολή επιδόματος ανεργίας, αφού δεν έχουν απολυθεί, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ατομικές συμβάσεις για όσους κλήθηκαν να εργαστούν, αποκλεισμός άλλων και άλλα πολλά, οδήγησαν στη σημερινή συγκέντρωση, την ώρα που η εργοδοσία είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.
Σαν συμπαράσταση συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το σωματείο διανομέων, τοπικές κινήσεις της περιοχής και..

Η κουρασμένη Στάη και ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου

Θλιβερός κι αξιολύπητος στην αρχή αλλά προς το τέλος (και με τη βοήθεια της Στάη που ξεκίνησε καλά και δυναμικά αλλά κατόπιν κάπου τόχασε) ανέκτησε κάτι  από την αλαζονεία και έπαρση που τον διέκρινε όταν ήταν υπουργός. Επανέλαβε όσα είχε πει τις τελευταίες μέρες, δεν έπεισε κανέναν με τις αστείες δικαιολογίες και όπως είπε το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα καθαρίσει το όνομά του... Δεν μπορεί είπε να την πληρώσει αυτός για να μην πέσει η κυβέρνηση...
Υ.Γ: Τελικά η Στάη τον αβαντάρισε ή όχι; Αυτό ακριβώς μπορεί να επιτύχει μια..

Κανονικά η συγκέντρωση - διαμαρτυρία στη Μίνωος

Παρά την αναβολή της συνέντευξης τύπου του X. Οικονομόπουλου

Mε μια παράφραση του κειμένου της Χ.Κ.Τεγόπουλος για την αναβολή της σημερινής συνέντευξης τύπου του Χ. Οικονομόπουλου, απαντούν οι απλήρωτοι της Ελευθεροτυπίας γνωστοποιώντας ότι η συγκέντρωση - διαμαρτυρία στη Μίνωος θα γίνει κανονικά. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Παίρνουμε θέση και ανακοινώνουμε ότι λόγω της πυρετώδους προετοιμασίας για την καλύτερη και αποδοτικότερη Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία της Τρίτης 8/1/2013, η προσέλευση των Απλήρωτων και όλων όσοι θα μας συμπαρασταθούν, επισπεύδεται κατά..

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η εμπειρία στον ΔΟΛ φαίνεται ότι μετράει…

Στην «Αυγή» ο Βασίλης Μουλόπουλος - Αναλαμβάνει την πορεία ανασχηματισμού της εφημερίδας

«Είμαστε αποκλεισμένοι απο τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία μας πολεμάνε. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε τα δικά μας media, τον δικό μας όμιλο. Χρειαζόμαστε έναν δημοσιογραφικό Οργανισμό της Αριστεράς».
Αυτό είναι το νόημα των εισηγήσεων που δέχεται (από το καλοκαίρι ακόμα) ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς συνεργάτες του. Όπως έχουμε ξαναγράψει στα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός δημοσιογραφικού ομίλου, περιλαμβάνεται η ενοποίηση υπό ενιαία διοίκηση των Μέσων που ανήκουν στον ΣΥΝ, δηλαδή..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Η ανεξήγητη(;) «βουτιά» του Εθνους

«Βουτιά» για το Εθνος της Κυριακής που έχασε το ένα τρίτο της κυκλοφορίας του καθώς πούλησε 45.000 φύλλα λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Φαίνεται πως η προσφορά με εκπτωτικά κουπόνια σούπερ μάρκετ δεν έχει διάρκεια και κράτησε μόνο κατά την περίοδο των εορτών όπου όλοι λίγο πολύ, ψώνισαν περισσότερο από τις άλλες ημέρες του χρόνου.
Από την άλλη πλευρά το «Πρώτο Θέμα» κράτησε την κυκλοφορία του καθώς, ως φαίνεται, τα κουπόνια του για αγορές από σούπερ μάρκετ είναι πιο χρηστικά και συμφέρουν.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων τα κυριακάτικα φύλλα που κυκλοφόρησαν στις 5 Ιανουαρίου πούλησαν (σε παρένθεση οι κυκλοφορίες της 30/12/2012):..

Oικογένεια Μπόμπολα: Οποιος τα έβαλε μαζί μας έχασε…

Στην υπενθύμιση – προειδοποίηση πως όποιος τα έβαλε μαζί τους έχασε, προβαίνει η οικογένεια Μπόμπολα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναλαμβάνει και τον ρόλο συνηγόρου υπέρ του Γιάννη Πρετεντέρη. Γράφει μεταξύ άλλων το ΕΘΝΟΣ υπό τον τίτλο «Ψέματα και αλήθειες»:
«(...)Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται.
Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό «Economist» επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεων.
Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το..

Γιατί η Αφροδίτη Γραμμέλη «θάβει» την Ανθή Σαλαγκούδη

Μπόλεκ και Λόλεκ θυμίζουν η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Γιάννης Δάρας στην εκπομπή της ΝΕΤ «136». Αυτό αναφέρει η τηλεκριτικός του Βήματος, Αφροδίτη Γραμμέλη που χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα (και με το δίκιο της) για τους παρουσιαστές της εκπομπής και ειδικά για την Ανθή Σαλαγκούδη αναφέροντας πως «δεν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα για να αναλάβει ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα».
Επίσης η Γραμμέλη στην κριτική της διαπιστώνει ότι «η Σαλαγκούδη περιφέρεται άσκοπα σε ένα στούντιο, αμήχανη, δίχως άνεση, ελάχιστα "διαβασμένη" για τα περισσότερα θέματα, με κακό και υπερβολικό styling».
Κάποιοι από την άλλη πλευρά είπαν ότι η Γραμμέλη τα γράφει αυτά γιατί πολύ θα ήθελε να είναι στη θέση της Σαλαγκούδη και να έχει κι αυτή μια..

Διαμαρτυρία των Λιθογράφων στα γραφεία της Μίνωος

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 13.00, η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας, με ανακοίνωσή της προχωράει σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επαναλειτουργία της επιχείρησης.
Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στους 850 και πλέον απλήρωτους εργαζομένους της.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" με τις οικογένειές τους, καθώς και κάθε συνάδελφο που μπορεί να συμπαρασταθεί, σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 12.00 μμ έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο (Μίνωος 10-16).
Διαφωνούμε με τον τρόπο που μεθοδεύεται το όλο..

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Βόμβα» του Τάσου Θεοδωρόπουλου στον όμιλο της DPG

- Γιατί τον έδιωξαν από το newsbomb 
- Καταγγέλλει ομοφοβία, λογοκρισία και ρατσισμό

«Βόμβα» στον διαδικτυακό όμιλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Θεοδωρόπουλου περί λογοκρισίας, ομοφοβίας και ρατσισμού. Η διεύθυνση της DPG και ειδικά του ενημερωτικού  σάιτ newsbomb αποφάσισε χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, να τον αποκλείσει από τους λογαριασμούς του, ουσιαστικά διακόπτωντας τη συνεργασία τους. Κι αυτό διότι ο αντισυμβατικός -και γνωστός για τις  αιρετικές του απόψεις- Τάσος Θεοδωρόπουλος, ως διαχειριστής του blog που είχε στο γνωστό site, ενέκρινε την..

«Ζωή με δανεικά ή με ιδανικά; Πάρε θέση!»

UPD  Οι απλήρωτοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος σηκώνουν το «γάντι» και παίρνουν θέση

Η Ελευθεροτυπία επιστρέφει στα περίπτερα και στο Διαδίκτυο. Από τις 10 Ιανουαρίου μαζί σας η Ελευθεροτυπία, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με το περιοδικό «Ε» και το enet.gr.
 Αυτά αναφέρονται στο σάιτ της Ελευθεροτυπίας όπου υπάρχει και σχετικό βίντεο για την επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας.
Το βίντεο ξεκινάει με το εντυπωσιακό όσο και αινιγματικό σλόγκαν «ΖΩΗ με δανεικά ή με Ιδανικά; Πάρε θέση!»(*).
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η Ελευθεροτυπία θα λειτουργήσει με ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και στο πλαίσιο αυτό οι περίπου 200 εργαζόμενοι θα είναι συγκεντρωμένοι στον δεύτερο όροφο της Μίνωος.Κι αυτό γιατί η ιδιοκτησία σκοπεύει να..

Τι συμβαίνει με τον Σκάι 100,3 και τον διευθυντή Πορτοσάλτε;

H «κατηφόρα» του «Σκάι 100.3» ξεκίνησε με την αποχώρηση της Ελληνοφρένειας. Σημείο που αποτελούσε, επίσης, την αφετηρία της ανόδου του «Real 97.8». Και δεν είναι μόνο που έφυγε η Ελληνοφρένεια, είναι που στο Φάληρο προσπάθησαν να την αντικαταστήσουν με το «Ίδρυμα». Δεύτερο απανωτό χτύπημα στους ακροατές. Όπως και τώρα, τηρουμένων των αναλογιών, που έφυγε ο Βασίλης Κουφόπουλος και αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Καλύτερα να το άφηναν κενό το δίωρο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσίαζε.
Σαν ραδιοσταθμός σε εγκατάλειψη μοιάζει πλέον ο «Σκάι 100.3». Έτσι μου φαίνεται. Και απορώ. Αλλά και στενοχωριέμαι ως ακροατής του. Ένας, επί χρόνια ακροατής του. Σαν να μην..