ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Προβόπουλος για πρωθυπουργός!

Σενάρια και διαρροές για σχηματισμό «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» μετά τις ευρωεκλογές

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και νέα κυβέρνηση μέσα στην άνοιξη βλέπουν πολλοί "απόστρατοι" της πολιτικής από όλους τους χώρους.  «Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί, δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό τοπίο. Μπαίνουμε σε μια άλλη πολιτική φάση» λένε χαρακτηριστικά και διαρρέουν διάφορα σενάρια ακυβερνησίας.
Πολλοί είναι κι αυτοί που προδιαγράφουν τη «διακοπή» της κυβερνητικής συμβίωσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείουν το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, με..
εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό! Μάλιστα τον έχουν ήδη βρει στο πρόσωπο του Γιώργου Προβόπουλου, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας!..
Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Προβόπουλος παρέδωσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2013 στην οποία επισημαίνεται: «Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων, που είναι προϋπόθεση για μια εθνική πολιτική, να γίνει ακόμη δυσχερέστερος. Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έχει καθοριστική σημασία, στην παρούσα φάση, να παραμείνει η οικονομική πολιτική προσηλωμένη στην πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»
Και όλοι βέβαια κατάλαβαν για ποιο πράγμα μιλάμε...
Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστρατεύσουν και πάλι τον Λουκά, τον Παπαδήμο;