ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σκαναβής ή Μπενέκος; Ποιον από τους δύο προτιμάτε;

Μπενέκος, Σκαναβής
Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον «Επενδυτή» που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Τους ιδιοκτήτες του «Επενδυτή» στους  οποίους ανήκουν και οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής» και «Εργασία Τώρα», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζουν.
Οι Σκαναβής και Μπενέκος απαιτούν από τους εργαζόμενους ούτε λίγο ούτε πολύ να συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι, χρηματοδοτώντας τους κι από πάνω, πληρώνοντας βενζίνες και εισιτήρια με λεφτά που δεν έχουν. Κι επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους φέρνουν ενώπιον του πρωτοφανούς διλήμματος «να πάρουν θέση» στον μεταξύ τους πόλεμο.. 
Να «εκλέξουν» δηλαδή τον εργοδότη που προτιμούν!
Μάλιστα μετά την προκήρυξη της απεργίας στον Επενδυτή, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών (Δ. Μπενέκος), αφού ανακοίνωσε ότι το μόνο για το οποίο δεσμεύεται είναι η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων («για να μην πάμε φυλακή», όπως είπε) στη συνέχεια εξαφανίστηκε! Ακολούθως, ο δεύτερος ιδιοκτήτης (Α. Σκαναβής) ανέλαβε να παρέμβει «πυροσβεστικά», υποσχόμενος όμως την καταβολή μόνο δύο δεκαπενθημέρων εντός του Δεκεμβρίου. Οπως λένε οι εργαζομενοι η όλη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας συνιστά εμπαιγμό και μια κυνική ομολογία ότι είναι όμηροι του ενδοεταιρικού πολέμου των Σκαναβή- Μπενέκου.

Διαβάστε τι αναφέρεται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής» που αποστέλλεται προς τα ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤΑ:
"Η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής» που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 4/12/2013) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας. Έκρινε ότι δεν είναι επαρκής λόγος για αναστολή της κινητοποίησης η υπόσχεση του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας DBAS, Αλέξη Σκαναβή ότι θα καταβληθεί ένα δεκαπενθήμερο μέχρι την Παρασκευή και άλλο ένα εντός του μηνός και μόνο για τους συναδέλφους του μισθολογίου. Κι αυτό τη στιγμή που μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου συσσωρεύονται δεδουλευμένα τουλάχιστον 4 μηνών, του δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος θερινής αδείας που δεν έχει ακόμη καταβληθεί, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι στους οποίους οφείλονται αποδοχές μέχρι και οκτώ μηνών.
Η συνέλευση των εργαζομένων του «Επενδυτή» επαναλαμβάνει το ελάχιστο αίτημα με το οποίο ξεκίνησε η απεργία: εξόφληση δεδουλευμένων για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (μισθωτούς, μπλοκάκια, αποδείξεις επιχειρηματικής δαπάνης) τουλάχιστον μέχρι και του Σεπτεμβρίου και του επιδόματος θερινής αδείας. Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί στο πλαίσιο και στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος και κάθε προσπάθεια να συμψηφιστεί λογιστικά με προηγούμενες καταβολές αποδοχών θα είναι παράτυπη και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.
Η συνέλευση των εργαζομένων του «Επενδυτή» καλεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου, σε συνεργασία με την επιτροπή των εργαζομένων να συνεχίσουν τις προσπάθειες συνεννόησης με τους δύο ιδιοκτήτες.
Παράλληλα, αποφάσισε να συνεχιστεί η προετοιμασία των νομικών ενεργειών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας έναντι της εταιρείας.
Νέα συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» "