ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τι γύρευε ο Καρακούσης στα γραφεία του Τουρκολιά;

Ο Ψυχάρης σε πορεία ρήξης με τον Μπόμπολα - Το δάνειο του ΔΟΛ και οι προτάσεις της Εθνικής  

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Ο διευθυντής της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, επισκέφθηκε την διοίκηση της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ», πριν από δυο περίπου μήνες, κρατώντας έναν ογκώδη φάκελο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση στοιχείων του ΔΟΛ σχετικά με την ήδη προβληματική δανειοδότηση του Οργανισμού. 
Η ανάγκη της παρουσίας του κ. Καρακούση στην ΕΤΕ προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η «black rock». Ο έλεγχος είναι προφανές ότι προβλημάτισε τόσο τους ελεγκτές όσο και την.. 
διοίκηση της «ΕΘΝΙΚΗΣ» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μείζον ζήτημα.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο διοικητής της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, εξήγησε στον κ. Καρακούση ότι «δεν έχει κανένα περιθώριο ή τρόπο η Τράπεζα για την κάλυψη του δανείου».
Οι ίδιοι κύκλοι επισημάνουν ότι η ΕΘΝΙΚΗ πρότεινε στον κ. Καρακούση συγκεκριμένη λύση σε τρία επίπεδα:
1ον Να γίνει συγχώνευση του ΔΟΛ με τον «ΠΗΓΑΣΟ».
2ον Να χρηματοδοτηθεί το νέο σχήμα με ίδια κεφάλαια και όχι δάνεια.
3ον Να γίνουν απολύσεις όπου χρειάζονται. 
Ο ΔΟΛ κινήθηκε, όπως όλα δείχνουν, πολύ γρήγορα προκειμένου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με την λογική τω τριών όρων οι οποίοι τους οποίους πρότεινε η Τράπεζα. 
Στο μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συναντήσεις του κ. Σ. Ψυχάρη με τον κ. Γ. Μπόμπολα οι οποίες ωστόσο δεν έχουν μέχρι σήμερα οδηγήσει σε κάποια λύση.
Μάλιστα κύκλοι προσκείμενοι και στις δυο πλευρές υποστηρίζουν ότι «το κλίμα έχει χαλάσει» ενώ ορισμένοι άλλοι διαρρέουν την πληροφορία οτι η σύγκρουση και η οριστική ρήξη ανάμεσα στο Σταύρο Ψυχάρη και τον Γιώργο Μπόμπολα είναι αναπόφευκτη.
Το ερώτημα είναι ποιόν ρόλο έχει κληθεί να διαδραματίσει στην περίπτωση αυτή ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης ο οποίος έχει συναντήσει ήδη τον κ. Ψυχάρη.
Η κίνηση του κ. Βαρδινογιάννη ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι στηρίζει τον κ. Ψυχάρη αλλά δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο επίπεδο θα είναι η στήριξή του.
- newpost.gr