ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στα media του Σταύρου Ψυχάρη,,

Ιεράρχηση ειδήσεων κατά το δοκούν

Μία από τις βασικές ειδήσεις του «Βήμα 99.5» την Κυριακή, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ήταν η δυναμική παρουσία του Ανδρέα Ψυχάρη στη Βουλή. Μίλησε ο υιός Ψυχάρη στη διάρκεια του τριημέρου της πρότασης μομφής κι έγινε θέμα στο ραδιόφωνο του πατέρα του. Πουθενά αλλού δεν υπήρχε αυτή η είδηση, προφανώς μόνο στο κεντρικό ειδησεογραφικό επιτελείο του «Βήμα FM» έκανε εντύπωση η ομιλία του Ανδρέα Ψυχάρη. Αυτό σημαίνει να είσαι λαγωνικό και να κάνεις ρεπορτάζ.
Αλλά δεν... ανακαλύπτει μόνο ειδήσεις το «Βήμα 99.5», «καταπνίγει» κάποιες άλλες το Mega. Η..
μεγάλη πορεία λόγου χάριν για τις Σκουριές που έλαβε χώρα το Σάββατο το πρωί στη Θεσσαλονίκη δεν αποτελούσε είδηση για το megaλο κανάλι. Γιατί δηλαδή διαφωνείτε; Δεν έχει το δικαίωμα μία συντακτική ομάδα να ιεραρχήσει τα θέματά της; Είναι μία πρόοδος θα μπορούσε βέβαια να υποστηρίξει κάποιος, πάλι καλά που δεν μίλησαν ο Μανώλης Καψής και ο Νίκος Στραβελάκης για «μία μικρή πορεία η οποία δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα στη συμπρωτεύουσα».
Και τα ΝΕΑ το έχουν «χάσει» πολύ καιρό τώρα, μην σας πω και από το 1965 ακόμα όταν ο λαός έκαιγε φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Σταδίου. Και δεν είναι μόνο η αποψίλωση των τμημάτων του που έχει μετατρέψει την κάποτε εξαιρετική εφημερίδα σε φάντασμα, σε καρικατούρα - στο πολιτιστικό section το 70-80% των θεμάτων του είναι συνήθως κάποιο μεταφραστικό. Είναι πολύ περισσότερο που μπροστά στον... πανικό τους να κρατήσουν τη σωστή πολιτική γραμμή, καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τη Δευτέρα έδειχνε πρωτοσέλιδα τον Αλέξη Τσίπρα σκυφτό και ηττημένο μετά τη συζήτηση στη Βουλή. «'Επαιξε κι Έχασε» έγραφαν - πόσο αλήθεια έχασε, τι δείχνει το καντράν και πως μετριέται το σκορ σε αυτόν τον αγώνα; Το Σάββατο δε σε ένα... ευφάνταστο σκίτσο, έβαζε στη μία πλευρά της διελκυστίνδας τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά και στην άλλη τον Τόμσεν (της Τρόικας) και τον Τσίπρα. Όντως, τρόικα και Σύριζα συμπλέουν, το γνωρίζουμε όλοι. Αυτοί τελικά θεωρούν χαζούς ακόμα και τους αναγνώστες τους.

Υ.Γ. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να βγάζει ανακοίνωση για ένα σκίτσο κι έναν σκιτσογράφο; Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και λίγη κοινή λογική...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ThePressProject