ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Kαι παρθένες και μωρές!

της Γιούλας Ράπτη
Είναι φρικιαστικό...Ειναι ό,τι πιο σοκαριστικό έχω δει!
Να το ξαναδείξουμε από την αρχή.
Να το ξαναδείξουμε σε αργή κίνηση.
Να το ξαναδείξουμε καρέ-καρέ.
Είναι τρομερό για τους συγγενείς των θυμάτων!
Είναι φρίκη.
Να ξαναδούμε το φρικιαστικό βίντεο.


Τι υποκριτές και ψεύτες είμαστε!
Ποιος σοκάρεται; Αν παθαίναμε τέτοια αλλεπάλληλα σοκ θα ήμασταν όλοι σαλεμένοι. Κλονιζόμαστε προς στιγμήν και μετά ορθώνεται ένα τείχος άμυνας για να προστατευθείς, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην κάνουμε διαγωνισμό τηλεοπτικής ευαισθησίας.

Βία σε replay.
Τίποτα δεν παθαίνουμε. Όχι γιατί είμαστε αναίσθητοι, αλλά γιατί πρέπει να επιβιώσουμε σ΄ αυτήν την επίθεση βίας σε replay. Όταν ακούς ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ, το φαντάζεσαι, όταν σου το δείχνουν στην τηλεόραση 15 φορές σε ένα τέταρτο, γίνεται κάτι σαν..
σινεμά. Αλίμονο από αυτούς που ήταν δικοί τους άνθρωποι οι νεκροί. Κι ήταν αυτοί που έχουν ζητήσει «να σταματήσει εδώ αυτό το κακό.». Αμ δε, οι τηλεαστέρες θέλουν να ανατριχιάσουν κι άλλο λίγο. Κι αυτοί και ‘μεις.

Ζούγκλα!
Το επίμαχο βίντεο ήταν αποκλειστικότητα του zougla.gr αλλά το εξασφάλισαν και τα κανάλια. Για να μην κάνει κάποιος σενάρια, αφού αυτά τα ντοκουμέντα στόχο έχουν να βοηθήσουν την αστυνομία ή την αντιτρομοκρατική να εντοπίσουν τους δράστες, γιατί δίνονται στη δημοσιότητα; Εξυπηρετεί σε κάτι να δουν οι πολίτες την σκηνή; Να ήταν σκίτσα, πρόσωπα, θα είχε ένα νόημα.

Και το ψέμα των θεατών:
Η άλλη απορία, που συχνά θέτουμε οι ίδιοι που βλέπουμε τις τηλεοπτικές ειδήσεις, είναι γιατί τις βλέπουμε, αφού σήμερα όσοι θέλουν να ενημερωθούν μπορούν πράγματι να διαλέξουν δύο-τρία αξιοπρεπή και έγκυρα σάιτ. Γιατί είμαστε και οι θεατές υποκριτές. Μας αρέσει να κατακεραυνώνουμε την αθλιότητα, αλλά θέλουμε να την ξέρουμε. Είναι σαν το άλλο περίφημο ψέμα «εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του». Το λένε τόσοι πολλοί που αναρωτιέσαι πώς γίνεται και σπάει ταμεία ό,τι σχετίζεται με κλειδαρότρυπα;

«Το κακό είναι η διαστροφή του καλού» έλεγε ο Παράκελσος. Αυτό για να μην κάνουμε- και οι τηλεαστέρες και οι θεατές- τις παρθένες και μάλιστα τις μωρές!